Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Random Family - Una intensa història d'amor entrebancs pobresa passió i injustícia - cover

Random Family - Una intensa història d'amor entrebancs pobresa passió i injustícia

Adrian Nicole LeBlanc

Translator Octavi Gil Pujol

Publisher: Edicions Saldonar

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Darrere de les estadístiques fredes o el sensacionalisme barat sobre el Bronx hi ha la vida, la real, la de les persones concretes. És la que treu a la llum Adrian Nicole LeBlanc després d'una dècada d'investigació i convivència amb una saga familiar porto-riquenya, en un reportatge que s'eleva com un monument literari.
Les persones de Random Family venen drogues, en consumeixen, cometen assassinats, van a la presó, tenen relacions sexuals, s'enamoren, queden embarassades i alimenten els fills. 
El relat comença amb el narcotraficant Boy George i amb una de les seves nòvies, la Jessica, una adolescent apassionada, i amb l'aventura salvatge que viuen combinant l'ambició i la decadència. En paral·lel, el germà petit de la Jessica, en Cesar, i el seu primer amor, la Coco, naufraguen per la inclemència del carrer. Tots quatre queden atrapats entre la supervivència i la mort: els amics són assassinats; la DEA i l'FBI investiguen en Boy George; en Cesar acaba sent un fugitiu; la Jessica i la Coco suporten el sensellarisme, la traïció, la terrible privació de la presó i els danys que provoquen totes les mancances.
Adrian Nicole LeBlanc passa a un segon pla, com un testimoni discret. Tot i això, hi és.
Available since: 02/07/2024.
Print length: 570 pages.

Other books that might interest you

  • Una educació - cover

    Una educació

    Miquel Berga

    • 0
    • 0
    • 0
    Una crónica personalíssima i profundament evocadora del Londres dels anys setanta. Els quinze episodis d'Una educació  retraten -en forma de memoir- les preocupacions i despreocupacions d'un jove català a Londres durant la dècada dels setanta. En el seu llibre més personal, Miquel Berga evoca, amb ironia i compassió, les peripècies d'un jove sense recursos que aprèn a viure, i a sobreviure, en un ambient i una cultura percebudes com un refugi amable, lluny de les misèries i turbulències que projectava l'agonia del franquisme i l'inici de la transició. El conjunt de situacions i personatges que transiten pel llibre són la destil·lació d'una educació sentimental, però també una deliciosa recreació de les «hores angleses» d'un català que arriba a Londres de polissó en un avió, però amb la convicció que, en aquell temps, n'hi havia prou amb això: «Tenia vint anys i dos números de telèfon.»«Llegint Berga, podem arribar a creure que som, a estones, una mica civilitzats.» Vicenç Pagès «Miquel Berga és un dels grans: si el proves, ja no pots prescindir de la seva mirada mordaç.» Antoni Puigverd «La seva prosa càlida i el seu estil suau i ondulant es posen al servei d'una actitud epicúria davant la vida que li permet desinflar el globus de l'encarcarament, la fatuïtat i la pedanteria i tractar el lector de tu a tu amb tota honestedat.» Xavier Pla
    Show book
  • L'hivern del coiot - cover

    L'hivern del coiot

    Ferran Grau

    • 0
    • 0
    • 0
    Amb la precisió dels millors True Crim anglosaxons, Ferran Grau ens presenta en aquesta història una dissecció detallada de l'esgarrifós cas de l'Monstre de Machala, un assassí en sèrie que va fer estralls tant a l'Equador com a Espanya. Un duríssim cas que ens torna a demostrar que els monstres no sempre pertanyen a el regne de la ficció.-
    Show book
  • Joan Fuster: indagació pensament i literatura - cover

    Joan Fuster: indagació pensament...

    VV AA

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquest monogràfic sobre el pensament en l'obra de Joan Fuster, estructurat en cinc capítols, presenta des de diferents perspectives una part de la producció de l'escriptor. Els especialistes Ferran Sáez Mateu (Universitat Ramon Llull), Neus Campillo (Universitat de València), Anacleto Ferrer (Universitat de València), Antoni Defez (Universitat de Girona) i Simona Skrabec (escriptora i traductora), a partir de les intervencions i debats que es van originar a Sueca el 13 de novembre de 2018, en el marc d'una jornada organitzada per la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València i l'Ajuntament de Sueca, han elaborat cinc estudis que tracten aspectes ben diversos de la producció fusteriana, en un recorregut ric, però sempre sota la guia del pensament inquiridor que l'escriptor plasmava en la seua literatura: la relació de l'assaig de Fuster amb el de Montaigne i Pla, aquest mateix assaig com a forma d'expressió del pensament crític, la connexió amb 'hommes de lettres', la seua relació amb el paisatge i amb la representació pictòrica d'aquest paisatge i la realitat.
    Show book
  • La saviesa de l'esclau - cover

    La saviesa de l'esclau

    Epictet

    • 8
    • 51
    • 0
    Mª Teresa Fau, professora del Departament de Filologia Grega de la Universitat de Barcelona, autora de nombroses investigacions sobre el món clàssic (com les corresponents a Temístocles i Plutarc), ha fet la tria dels textos d´Epictet així com la introducció a l´obra d´un dels pensadors més influents de la Història
    Show book
  • Memòries - Mala memòria Això era i no era - cover

    Memòries - Mala memòria Això era...

    Maria Aurèlia Capmany

    • 0
    • 0
    • 0
    «No sé encara per què se m'ha acudit començar unes memòries», explica Capmany, l'any 1987, al volum Mala memòria. «Em sembla que fins i tot havia dit que no ho faria mai». Sortosament, se'n va desdir. Aquestes memòries adquireixen, sens dubte, una irradiació peculiar. La interrelació constant entre passat i present té, a més, una voluntat col·lectiva, de llegat a les generacions futures; per això, més enllà de ser un passeig pels escenaris del record, aquestes memòries assenyalen aspectes de la societat que encara ara, tants anys després, no hem pogut resoldre. Maria Aurèlia Capmany continua sent una advertència.
    Show book
  • La gramàtica del virus - El periodisme i la crònica general de la pandèmia - cover

    La gramàtica del virus - El...

    Josep Gifreu

    • 0
    • 0
    • 0
    El periodisme no havia hagut d'enfrontar-se mai, en tota la seva història, a una crisi humana tan universal i alhora tan local com la de la Covid-19. El periodisme de qualitat, per sort, ha estat capaç d'oferir al món i de llegar a la posteritat una crònica detallada i en directe d'un any llarg de pandèmia, ha pogut explicar el gran conflicte de salut a cada comunitat del planeta.
    La gramàtica del virus és un assaig necessari sobre el paper fonamental que els mitjans han tingut en la narració de l'enorme trauma sanitari i social provocat pel coronavirus. Josep Gifreu aporta una panoràmica analítica i crítica sobre la intervenció del periodisme i els mitjans de comunicació de referència mundials en la construcció simultània dels microrelats locals i del macrorelat global sobre la primera gran epidèmia de la nostra època.
    "Serviran de res les lliçons d'aquesta pandèmia? N'aprendrem? Ens ajudaran a millorar aquest ofici que estimem? Jo no tinc respostes a aquestes preguntes, només puc dir que crec que les conseqü.ncies seran duradores i tindran un impacte llarg i profund en el temps". —Vicent Partal
    Show book