Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Gastrobot - İhtiyacı olan tüm enerjiyi gerçek gıdanın sindirilmesinden alan yapay zekaya sahip bir mide robotu - cover

Gastrobot - İhtiyacı olan tüm enerjiyi gerçek gıdanın sindirilmesinden alan yapay zekaya sahip bir mide robotu

Fouad Sabry

Translator Utku Adal

Publisher: Bir Milyar Bilgili [Turkish]

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Gastrobot Nedir
 
Gastrobot, ilk kez 1998 yılında, o sırada Güney Florida Üniversitesi Enstitüsü başkanı olan Dr. Stuart Wilkinson tarafından kullanılan bir kısaltmadır. . İfade, kelimenin tam anlamıyla "mide robotu" anlamına gelir. "...tüm enerji ihtiyacını gerçek gıdanın sindirilmesinden alan akıllı bir makine (robot)", bir gastrobot tanımının nasıl okunduğudur. Gastrobotun besinden aldığı enerji, karbonhidratlar, yağlar vb. gibi karmaşık kaynaklardan veya alkol gibi daha basit bir şeyden gelebilir.
 
How You Will Benefit
 
strong>
 
(I) Aşağıdaki konularla ilgili içgörüler ve doğrulamalar:
 
Bölüm 1: Gastrobot
 
Bölüm 2: Elektrokimya
 
Bölüm 3: Elektrokimyasal hücre
 
Bölüm 4: Yakıt hücresi
 
Bölüm 5: Elektroliz
 
Bölüm 6: Proton değişim membranlı yakıt hücresi
 
Bölüm 7: Doğrudan metanol yakıt hücresi
 
Bölüm 8: Katı oksit yakıt hücresi
 
Bölüm 9: Fotoelektrokimyasal hücre
 
Bölüm 10: Suyun elektrolizi
 
Bölüm 11: Doğrudan etanol yakıt hücresi
 
Bölüm 12: Mikrobiyal yakıt hücresi
 
Bölüm 13: Enzimatik biyoyakıt hücresi
 
Bölüm 14: Katı oksit elektrolizör hücresi
 
Bölüm 15: Elektrometanojenez
 
Bölüm 16: Biyopil
 
Bölüm 17: Mikrobiyal elektroliz hücresi
 
Bölüm 18: Mikrobiyal elektrosentez
 
Bölüm r 19: Geopsychrobacter electrodiphilus
 
Bölüm 20: Biyolojik fotovoltaik
 
Bölüm 21: Şeker pili
 
(II) Gastrobot hakkında halkın en çok sorduğu soruları yanıtlıyor.
 
(III) Birçok alanda gastrobot kullanımına ilişkin gerçek dünya örnekleri.
 
(IV) 360 derecelik tam anlayışa sahip olmak için her sektörde 266 gelişmekte olan teknolojiyi kısaca açıklayan 17 ek gastrobot teknolojileri.
 
Bu Kitap Kimin İçin
 
Profesyoneller, lisans ve lisansüstü öğrenciler, meraklılar, hobiciler ve temel bilgilerin ötesine geçmek isteyenler veya herhangi bir tür gastrobot için bilgi.
Available since: 12/04/2022.
Print length: 312 pages.

Other books that might interest you

  • Ağlamıyorum Gözüme Eğitim Kaçtı - cover

    Ağlamıyorum Gözüme Eğitim Kaçtı

    Müjdat Ataman

    • 0
    • 0
    • 0
    "Eğitim, çocuğumun, öğrencimin içindeki coşkuyu, yaratıcılığı, sevgiyi, dünyaya duyduğu ilgiyi öldürmesin; çünkü insan bir sayı, hayat da bir şık değil" diyen ebeveynler, öğretmenler ve hayata dair heyecanını hiç yitirmeyenler; bu kitap sizin için. Okuyun, hep birlikte değiştirelim."Sekiz yaşındaki bir çocuğun sabah uyanmamak umuduyla dua ederek yattığı bir ülke, hiçbirimizin hayali değil ama gerçek. Gece yatağa girerken gülümseyen, büyük hayallerini besleyerek nice umutlarla uykuya dalan çocukların hayaliyle ve bir şeyleri değiştirebilme inancıyla yazıyorum. 23 yıldır okulda olan biri olarak değişimin başladığı yerin okul değil, evlerimizin içi olduğunun farkındayım. Tam da bu nedenle sevgili anne ve babalar, bu kitap sizler için. Biliyorum ki bu ülkenin milyonlarca çocuğu örselenmiş olarak okula başlıyor, öğretmeninden gördüğü sevgi ile yüzünde güller açıyor; işte tam da bu nedenle sevgili öğretmenler, bu kitap aynı zamanda sizler için.Bu coğrafyada kendimizden çok çocuklarımızı düşünüyor, onlar için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Evde çocuklarımıza verdiğimiz zararın farkında olmadan, okulda alacakları eğitimle başarılı çocuk yetiştireceğimizi zannediyoruz. Okulun, çocuklarımızın hayatından çaldığının farkında olmadan koca bir yalana tutunuyor ve adına eğitim sistemi denen bu çarkın içinde çocuklarımızın umutlarının tüketilmesine müsaade ediyoruz."
    Show book
  • Almanya Nasıl Vatan Oldu? - cover

    Almanya Nasıl Vatan Oldu?

    Murat Sarı, Özcan Mutlu

    • 0
    • 0
    • 0
    Almanya Nasıl Vatan Oldu?Türkiye-Almanya İşgücü Anlaşması'nın 60. Yılı "Her biri toplumumuzu zenginleştirdi ve zenginleştirmeye devam ediyor. Bu kitaptaki hikâyeler bize bu insanların hangi sorunlarla ve zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını ve kalmaya devam ettiklerini gösteriyor."  Frank-Walter Steinmeier - Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı "Bu kitap, doğdukları ülkeyi hiç unutmadan, hakkında hiçbir şey bilmedikleri Almanya'yı yeni vatan haline getiren ve yetiştirdikleri evlatlarıyla iki ülkeye de zenginlik katanların kitabı. Her iki ülke de, kiminin ismi bile bilinmeyen bu kişilere çok şey borçlu." Aydın Doğan - Doğan Grubu Onursal Başkanı Almanya'yı "yeni vatan" haline getiren Türkiyeliler…Anne babaları 60 yıl önce bir maceraya atılarak Almanya'ya giden 27 Türkiyeli… Bir kısmı Almanya'da dünyaya gelen ve sürekli dışlanıp ötekileştirilse de Almanya'yı yeni vatan haline getirmeyi başaran bu "bavul çocukları", yeni vatanlarından ışık saçıyorlar. Aralarında dünyanın yüzünü güldüren BioNTech aşısının mucitleri Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin de olduğu bu değerler arasında, uluslararası çapta üne kavuşan kalp cerrahları, atletler, TV programcıları; profesörlükten Michelin yıldızlı restoran işletmeciliğine, milletvekilliğinden bakanlığa dek yükselip çeşitli alanlarda söz sahibi olan gizli kahramanlar var ve her biri, bir başarı hikâyesinin sembolü.
    Show book
  • Havalimanı Reklamcılığı ve İletişim Üzerine Birkaç Söz - cover

    Havalimanı Reklamcılığı ve...

    Mehmet Cemil Acar

    • 0
    • 0
    • 0
    Uluslararası havalimanlarında yapılan reklam uygulamaları, gelişen teknoloji ile birlikte daha etkili bir biçimde büyük kitlelere erişimde kilit rol oynamaktadır. Havalimanlarının sürekli yaşayan devingen yapıları, birçok kesime ulaşmadaki hızı ve başarısı, üst gelir grubuna kolay ulaşma gibi avantajları da barındırıyor olması nedeni ile reklamcılık için oldukça ‘’özel‘’ bir alan olagelmektedir.
     
    Havacılığın kendine özgü atmosferi, havalimanlarında seyahat eden, bekleyen, transit geçen yolcuların bu yapılarda geçirdikleri süreler ve bu sürelerde sürekli bir dikkat yoğunluğu içinde olmaları söz konusu alanlarda sunulan uygulamaların istenen ve hedeflenen kitlelere ulaşım becerisini ortaya koymaktadır. Ulusal ve uluslararası markaların yanı sıra havalimanı işletmeleri için de havalimanlarının etkileyici atmosferi, reklam ve tanıtım çalışmaları yolu ile bahsi geçen firmaların büyük ölçekte gelir ve prestij elde etmelerine olanak sağlamaktadır. Birçok marka ve çokuluslu şirket için bu tür alanlarda yer almak başlıca bir prestij unsuru olarak da düşünülmektedir. Havalimanlarındaki reklam uygulamaları bagaj konveyörlerinden, bagaj taşıma arabalarına, binaların çatılarından, kulelere hatta açık alan uygulamalarına kadar geniş ve çarpıcı alanlarda uygulanabilme şansına sahiptir. Çalışmada, bazı uluslararası havalimanlarında yapılan reklamcılık uygulamalarına ait görsellere yer verilmiştir. Bu çalışmanın amacı, havalimanlarındaki reklamcılık uygulamalarını tanımlamak ve buralarda kullanılan reklamcılık uygulamalarının hedef kitle üzerindeki etkilerini ortaya koymaktır.
     
    Maltepe Üniversitesi İletişim Bilimleri Ana bilim dalındaki doktora derslerim sırasında, uzun yıllardır çalıştığım Havacılık sektöründe ve Havalimanlarındaki tecrübemi bu alan ile bütünleştirerek bu çalışmaları ortaya çıkarmamı sağlayan, yaptıkları katkı ve destekleri sebebiyle;
     
    Rektör Prof. Dr. Şahin KARASAR
     
    Danışman hocam Prof. Dr. Gürdal ÜLGER
     
    Hocalarım Prof. Dr. Yalçın KIRDAR, Prof. Dr. Seval Ersöz KARAKULAK bölüm başkanımız Prof. Dr. Gül BATUŞ ve bu çalışmalarımda katkısı olan değerli çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler…
     
                                                                                                                              Mehmet Cemil ACAR
    Show book
  • Sonik Silah - Sonik savaş ve casusların gizli operasyonları - cover

    Sonik Silah - Sonik savaş ve...

    Fouad Sabry

    • 0
    • 0
    • 0
    Sonik Silah Nedir
     
    Sonik ve ultrasonik silahlar (USW) olarak bilinen ve hepsi de bir rakibe zarar vermek veya onu etkisiz hale getirmek için ses dalgaları kullanan birkaç farklı silah türü vardır. . Bazı sonik silahlar, konsantre bir ses veya ultrason ışını üretirken, diğerleri daha geniş bir bölgede bir ses alanı oluşturur. 2021 yılı itibarıyla, sonik silahlar hem ordu hem de polis tarafından sınırlı bir şekilde kullanılmaya başlandı.
     
    Nasıl Fayda Sağlayacaksınız
     
    (I) Aşağıdaki konularla ilgili görüşler ve doğrulamalar:
     
    Bölüm 1: Sonik silah
     
    Bölüm 2: Ultrason
     
    Bölüm 3: Mikrodalga işitsel etki
     
    Bölüm 4: Ölümcül olmayan silah
     
    Bölüm 5: Infrasound
     
    Bölüm 6: Köpek düdüğü
     
    Bölüm 7: Yönlendirilmiş enerji silahı
     
    Bölüm 8: Uzun menzilli akustik cihaz
     
    Bölüm 9: Aktif Reddetme Sistemi
     
    Bölüm 10: Spesifik absorpsiyon oranı
     
    Bölüm 11: Kahverengi nota
     
    Bölüm 12: Ultrason sesi
     
    Bölüm 13: Elektronik haşere kontrolü
     
    Bölüm 14: Ses
     
    Bölüm 15: Parabolik hoparlör
     
    Bölüm 16: Mikrodalga yanığı
     
    Bölüm 17: Akustik taciz cihazı
     
    Bölüm 18: Ultrasonik diş fırçası
     
    Bölüm 19: Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği , Havana
     
    Bölüm 20: sonicEnergy
     
    Bölüm 21: Havana sendromu
     
    (II) Cevaplama sonik silah hakkında halkın en çok sorduğu sorular.
     
    (III) Sonik silahın birçok alanda kullanımına ilişkin gerçek dünya örnekleri.
     
    (IV) Kısaca açıklamak için 17 ek, ortaya çıkan 266 sonik silah teknolojilerini 360 derecelik tam anlayışa sahip olmak için her sektördeki teknolojiler.
     
    Bu Kitap Kimin İçin
     
    Profesyoneller, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, meraklıları, meraklıları ve her tür sonik silah için temel bilgi veya bilginin ötesine geçmek isteyenler.
    Show book
  • İşletmelerde Bilişim Sistemleri Yönetimi - cover

    İşletmelerde Bilişim Sistemleri...

    Ph.D Mustafa Çoruh

    • 0
    • 0
    • 0
    Bu kitap “Bilişim Teknolojileri (BT) Ekonomisi ve Toplumu” adlı ilk kitabımda BT’lerin hayatımızı değiştirdiği dört yerdeki (Evde, okulda, kentlerde ve işyerlerinde) incelememin üçüncüsü olan işyerlerindeki etkileri üzerinedir. Daha önce “Bilişim Teknolojileri Destekli Öğrenim” ve “Bilişim Kentleri Çağı” adlı kitaplarımda BT’lerin okul ve kent yaşamındaki etkilerini detaylarıyla inceledim. 30 yılı aşan iş hayatımda BT’lerin iş dünyasını ve yönetimini kurulan Bilişim Sistemleri (BS) vasıtasıyla nasıl değiştirdiğini yaşayarak bildiğimden bu konu için uzun bir araştırma yapmak zorunda olduğumu biliyordum. Diğer yandan 592 sayfayı bulan bu araştırmada sayfa sınırlaması amacıyla BS’lerle ilgili bazı konuları (örneğin Toplam Kalite Yönetimi, 6 Sigma, Simülasyon, Gereksinim Yönetimi, Programlama vs.) kitap haricinde bırakmak zorunda kaldığımı da belirtmeliyim.
    Bu kitapta ağırlıklı olarak BT’lerin işletmelerdeki uygulaması olan Bilişim Sistemlerinden bahsettim çünkü BT’ler BS’ler vasıtasıyla işletmeleri ve yönetimlerini etkilemektedirler. Dünyanın en hızlı bilgisayarını veya en yeni akıllı telefonunu satın almanız veya en hızlı internet erişimine sahip olmanız işletmeye ekstra bir katkı sağlamamaktadır. Ne zaman ki bu araçlar işletme süreçlerinin otomasyonunu sağlayan BS’ler içinde kullanılmaya başlanınca işletme rekabetçiliğine, karına veya maliyetlerinin kontrolüne bir faydası olabilmektedir. Bu yüzden işletme yöneticilerinin bilmesi gereken en önemli konu BT araçlarını ve diğer yeni teknolojik araçları işletme iş süreçlerinde nasıl verimli ve etkin bir şekilde kullanabileceklerini bilmeleridir. Bilmiyorlarsa da bilenleri işe almalarıdır. En son yenilikleri kullanmak belki de firmaya zarar vermekte veya rekabet dezavantajı oluşturmaktadır. Bu açıdan öncelikle bugün BS’lerin hangi işletme fonksiyonlarını nasıl etkilediğini ve gelecekte nasıl etkileyebileceğini anlatmaya çalıştım. Örneğin, Yapay Zekâ (YZ) ve onun en önemli uygulamalarından birisi olan Robotiklerin iş süreçleri ve işletme yönetimlerini yakın bir zamanda nasıl etkileyebileceğinden bahsettim. Endüstri 4.0 teknolojileriyle insan ve makinelerin birlikte nasıl verimli ve etkin bir şekilde çalışmaları gerektiği insanlığın ve işletmelerin önünde duran en önemli konulardan birisi olduğunu söylemek fazla fütüristik bir kehanet değil.
    Kitapta İşletmelerde kullanılan Bilişim Sistemleriyle ilgili temel konulara bir bütünlük içinde bakarken kitabın arka kapağındaki soruları cevaplamaya çalıştım. Bilişim Sistemleri arasındaki ilişkileri, farklılıklarını ve birbirlerini nasıl tamamladıklarını satır aralarında vermeye çalıştım. BS’lerle işletme süreçlerinin nasıl bütünleştirileceği işletmelerdeki en yeni yönetim sorunları olduğu unutulmamalıdır. İşletme yöneticilerinin hatırlaması gereken bir önemli konuda BS’lerin bir yazılım ve değişim projesi olmasıdır.
    Bilişim Teknolojileri ve Sistemleri okuryazarlığı için bilinmesi gereken bazı teknik, bilimsel ve teknolojik terimlerin kısaltmalarını kitapta ilk kullanıldığında uzun ve kısaltılmış yazılımlarıyla birlikte kullandım. Örneğin Veritabanları (VT), Veri İşleme Sistemi (VİS), Kurumsal İş Zekâsı (KİZ), Yönetim Bilişim Sistemi (YBS), Karar Destek Sistemi (KDS), Veri Ambarı (VA), Veri Madenciliği (VM), Kurumsal Kaynak Planlama (KKP), Müşteri İlişkileri Yönetimi (MİY), Tedarik Zinciri Yönetimi (TZY), Ofis Otomasyon Sistemi (OOS) ve Bilgi Yönetimi (BY) en fazla kullandığım kısaltmalardır. Kitap sonundaki “Kısaltmalar” tablosunda tüm kısaltmaları listelemeye çalıştım. Ayrıca birçok terimin İngilizcesini de parantez içinde vermeye çalıştım. Örneğin Veritabanları (Database) gibi. Dilimize girmiş birçok yabancı teknik terim ve kelimelerin Türkçesini kullanmaya özen gösterdim ve bu yabancı kelimeleri de parantez içinde yazdım.
    Ayrıca BT’lerin BS’ler vasıtasıyla işletmeler üzerindeki etkilerini incelerken, birazda üniversitelerimizde YBS bölümlerinde okutulan BS’lerle ilgili uzmanlık konularının çoğunu özetlemeye çalıştım. Özellikle iş Dünyasında çokça kullanılan bazı konulara (VİS, YBS, KDS, VT, VA, BY, US, KKP, MİY, Sistem yaklaşımı, SGYD vs.) biraz detaylı bakmaya çalıştım. Kısacası kitapta işletmelerde Bilişim Teknolojileri ve Sistemleri denince akla gelebilecek birçok konuya değinmeye çalıştım. Bu yüzden bu kitabın BS alanında bir elkitabı veya kaynak kitap olarak düşünülmesinde fayda vardır.
    Bu kitapta ilkokul öğretmenim Sayın Şerare Özyağcı hanımdan, en son Doktora tez danışmanım sayın Prof. Dr. Len Rogers’a kadar yüzlerce kişinin emeğinin olduğu unutulmamalıdır. 1984’ten beri Türkiye, ABD, Kanada ve İngiltere de çalıştığım veya danışmanlığını yaptığım onlarca firma ve müşterilerimin katkılarını unutabilir miyim? Burada isim isim teşekkür edemediğim ancak bu kitabın yazılmasında katkıları olan daha yüzlerce kişi var, hepsine en içten dileklerimle teşekkür ederim. Hayatta neyi tek başımıza yapabiliyoruz ki?
    Bu kitap 30+ yıldır üretim planlama ve stok kontrol müdürü, metot etüdcü, sistem analisti, programcı, VT tasarımcısı ve yöneticisi, BS proje yöneticisi, üniversite öğretim görevlisi ve BS danışmanı olarak işletmelerde Bilişim Sistemleri alanında yaptığım çalışma ve tecrübelerin kayıt altına alınmaya çalışılmış bir özetidir. Tabii ki kitabın hataları ve eksikleri vardır ve bunlar tamamen bana aittir. Kitabın geliştirilmesi ve zenginleştirilebilmesi için hertür düzeltme ve fikirlere açık olduğumu bir kere daha belirtmek isterim.
     
    Mustafa Çoruh
    Kdz. Ereğli, Mart 2018
    Show book
  • Yok Olma - Neslinin tükenmesi ya da yok olmama ikilemi soyu tükenmiş türler diriltilmelidir mi? - cover

    Yok Olma - Neslinin tükenmesi ya...

    Fouad Sabry

    • 0
    • 0
    • 0
    Yok Olma Nedir?
     
    Soyu tükenmiş bir türe benzeyen veya gerçekten soyu tükenmiş bir organizma yaratma sürecine yok olma denir. Yok olma sürecini gerçekleştirirken kullanılabilecek birkaç farklı yaklaşım vardır. Genom düzenleme ve seçici yetiştirme, üzerinde çalışılan diğer iki seçenek olmasına rağmen, klonlama en çok dikkat çeken yaklaşımdır. Bu popülasyonların genetik çeşitliliğini artırmak amacıyla nesli tükenmekte olan birkaç hayvan üzerinde bunlara oldukça benzer teknikler kullanılmıştır. Klonlama, orijinaliyle birebir aynı genetik yapıya sahip bir hayvan üretebilen bu üç yöntemden sadece biridir. Bilimsel ve teknik gelişmelerden ahlaki ve etik kaygılara kadar, yok olma süreciyle ilgili faydalar ve dezavantajlar vardır.
     
    Nasıl Yararlanacaksınız
     
    (I) Aşağıdaki konularla ilgili içgörüler ve doğrulamalar:
     
    Bölüm 1: Yok olma
     
    Bölüm 2: Yaban öküzü
     
    Bölüm 3: Klonlama
     
    Bölüm 4: Mamut
     
    Bölüm 5: Quagga
     
    Bölüm 6: Geri üreme
     
    Bölüm 7: Ticari hayvan klonlama
     
    Bölüm 8: Kolomb mamutu
     
    Bölüm 9: Quagga Projesi
     
    Bölüm 10: Heinz Heck
     
    Bölüm 11: Pleistosen yeniden vahşileştirme
     
    Bölüm 12: Donmuş hayvanat bahçesi
     
    Bölüm 13: Bitiş
     
    Bölüm 14: Yünlü mamut
     
    Bölüm 15: Yünlü mamutun canlanması
     
    Bölüm 16: Moleküler paleontoloji
     
    Bölüm 17: Uruz Projesi
     
    Bölüm 18: Bir Mamut Nasıl Klonlanır
     
    Bölüm 19: Necrofauna
     
    Bölüm 20: Canlandır ve Geri Yükle
     
    Bölüm 21: Devasa Biyolojik Bilimler
     
    (II) Kamuoyunu yanıtlamak yok olma ile ilgili op sorular.
     
    (III) Yok olmamanın birçok alanda kullanımına ilişkin gerçek dünyadan örnekler.
     
    (IV) Açıklanacak 17 ek, kısaca, 266 ortaya çıkan yok olma teknolojilerine ilişkin 360 derece tam anlayışa sahip olmak için her sektördeki teknolojiler.
     
    Bu Kitap Kimler İçin
     
    Profesyoneller, lisans ve lisansüstü öğrenciler , meraklılar, hobiler ve her türlü neslin tükenmesi için temel bilgilerin veya bilgilerin ötesine geçmek isteyenler.
    Show book