Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Baskervilski pas - cover

Baskervilski pas

Artur Konan Dojl

Publisher: Agencija TEA BOOKS

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Roman Baskervilski pas napisan je 1902. i još uvek je najčitanije Dojlovo delo iz ciklusa o Šerloku Holmsu, u kojem čitaočevu pažnju vezuje postepeno skidanje velova sa tajanstvenih okolnosti i mračnih ubistava, obavijenih stravom i jezovitim legendama. Kroz napetu radnju ovog dela majstorski je ocrtan lik Šerloka Holmsa, „umetnika“ policijske istrage, naspram njegovog vernog ali pomalo nespretnog i prozaičnog pratioca, doktora Votsona.
Available since: 01/14/2020.

Other books that might interest you

 • Poslednja bitka uoči kraja sveta - cover

  Poslednja bitka uoči kraja sveta

  Dušan Miklja

  • 0
  • 0
  • 0
  Dušan Miklja, doajen našeg novinarstva i pisane reči, čovek koji je video sveta, opisivao ga u mnogim svojim delima i nadasve ga razumeo, u svom novom romanu donosi nam političku alegoriju koliko i istinitu priču, parabolu koliko i razvidnu sliku sveta kakav nam ostaje u amanet, ili kakvim smo ga učinili – zavisi s koje ste zaraćene strane: s Vevericom i Neimarom, ili sa Silama zla. Premda će vas život zaodenut u ovoj priči u sve ono što nastojimo da uništimo povremeno nasmejati, likovi Sila zla skriveni iza simboličnih imena sigurno i razbesneti – na kraju ove priče ostaje gorak ukus. Jesmo li mogli bolje?
  Poslednje bitka uoči kraja sveta mogla bi biti i pouka iz pera čoveka sa ogromnim životnim iskustvom.  Upozorenje pred bitku koja zapravo samo što nije počela. Čeka se samo zvuk pištaljke, i odakle će doći... Onome ko ume da čuje.
  Kao da su ljudi ikada slušali pouke i išta naučili iz sopstvenih grešaka...
  Show book
 • Vatra nepoznatog porekla - cover

  Vatra nepoznatog porekla

  Vladimir Vojvodić

  • 0
  • 0
  • 0
  Palp triler koji prati pet unikatnih likova, smešten u dvostruki narativni tok: 1979. godinu na području vrele američko-meksičke granice i 1554. godinu u zlatnom kolonijalnom dobu Nove Španije.
   
  333 strane premijum amerikane, rokenrola 70-ih, ozbiljnog policijskog posla, viševekovne istorije i misterije, divljačkih automobila i sveopšte pobede - holivudski triler starog kova spakovan u formu romana.
   
  U eri najveće španske kolonijalne moći, osramoćeni konkvistador na samrtnoj postelji otkriva tajnu drevnog artefakta svom najboljem prijatelju.
   
  Više od četiri veka kasnije, tvrdokorni njujorški detektiv i njegov partner slede trag nove smrtonosne droge, dok naizgled obična devojka iz Viskonsina kreće na jug, vođena davno izrečenim proročanstvom. Daleko od svih, sitni krijumčar prevozi tri čoveka u Meksiko, ne sluteći sa čime će biti suočen.
   
  Od svih njih, samo jedna duša istinski razume prirodu sudbine koja ih veže i užasa koji ih čeka u poslednjim danima maja.*Utisci čitalaca na Goodreads platformi:
   
  https://www.goodreads.com/book/show/45917229-vatra-nepoznatog-porekla
  Show book
 • Sestre Karamazic - cover

  Sestre Karamazic

  Saša Obradović

  • 1
  • 2
  • 0
  Oslanjajući se na književno nasleđe koliko i na životnu stvarnost, u ovom romanu Obradović osnovnu dramsku postavku čuvenog romana Dostojevskog pronalazi u našoj savremenosti i razvija duhovitu, ironičnu kriminalističku priču o antiheroinama postsocijalističke tranzicije.
  Show book
 • Afera Kristi - cover

  Afera Kristi

  Nina de Gramont

  • 0
  • 0
  • 0
  Decembra 1926. godine Agata Kristi je nestala na jedanaest dana. Ja sam jedina koja zna istinu o ovom nestanku. Ja nisam Herkul Poaro. Ja sam ljubavnica njenog muža.
   
   
  Jednoga dana u decembru 1926, nakon što je obavestio svoju ženu Agatu o nameri da se razvede kako bi se oženio ljubavnicom, Arčibald Kristi odlazi na vikend s prijateljima. Iste večeri, poznata književnica nestaje. Njen automobil pronađen je ujutru na ivici litice. Na zadnjem sedištu ‒ bunda, kofer pun odeće i vozačka dozvola. Najverovatnija hipoteza glasi da je u pitanju očajnički gest, imala je težak nervni slom, šapuće se. Hiljade ljudi, uključujući i policajce i dobrovoljce, pse, pa čak i avione, cela Engleska mobilisana je da je traži, kao da je muka koja ju je naterala da pobegne učinila od nje najvažniju osobu na svetu. Čak je i Nen O’Di, Kristijeva ljubavnica, zabrinuta. Sada, kada je napokon osvojila tuđeg muža, ima još jedan plan na umu. Konačno će dobiti zadovoljenje za ono što joj se dogodilo mnogo godina ranije u Irskoj i za teške udarce sudbine koji je progone.
   
  U ovoj uzbudljivoj pseudorekonstrukciji jedanaest dana tokom kojih je književnica nestala, Nina de Gramont stvara zaplet pun misterije i obrta, u kojem ništa nije onako kako izgleda, niko ne govori istinu, a rešenje bi moglo biti pred očima, pod suncem, u savršenom stilu Agate Kristi.
   
   
  Prevod sa engleskog: Vesna Stojković
  Show book
 • Ubistvo u Toskani - cover

  Ubistvo u Toskani

  T. A. Vilijams

  • 0
  • 0
  • 0
  Usamljeno odmaralište...
  Visoko u brdima Toskane nalazi se luksuzna vila u kojoj živi čuveni pisac Džona Mur, i gde on drži svoj kurs kreativnog pisanja. A to je i poslednje mesto na svetu gde je tek penzionisani glavni inspektor Den Armstrong očekivao da provede svoj odlazak u penziju! Den nije pisac, ali možda će mu taj odmor pomoći da smisli šta da radi sa svojim životom?
  Jezivo ubistvo...
  Ali samo nekoliko dana pošto je kurs počeo, Džona Mur je pronađen mrtav –uboden svojim srebrnim bodežom koji predstavlja književnu nagradu. A Den boravi tu sa ubicom kojeg treba uhvatiti.
  Jedanaest mogućih osumnjičenih.
  Ostali gosti svi izgledaju zaprepašćeno Džoninom smrću, ali Den zna da jedan od njih laže. Dok on i italijanski komesar Virđilio Pizano počinju da istražuju, ubrzo postaje jasno da svi u vili Volpone skrivaju neku tajnu...
  Može li Den da otkrije ubicu pre nego što ponovo napadne?
  Show book
 • Pridošlica - cover

  Pridošlica

  Simon de Bovoar

  • 0
  • 0
  • 0
  Šta raditi sa željenom i stečenom slobodom? I kako je živeti? Ova pitanja ispisana su u bezmalo svakom gestu, dijalogu i pomisli junaka, na svakoj stranici Pridošlice – prvog, nesumnjivo autobiografski intoniranog romana Simon de Bovoar. A u njemu, dok buka iz pariskih kafea, zadimljenih hotelskih soba, sa plesnih podijuma i pozorišnih dasaka zaglušuje neumitno primicanje Drugog svetskog rata, Fransoaza i Pjer nepomućeni sumnjom u svoju ljubav i međusobnu privrženost uzimaju pod svoje sasvim osobenu, hirovitu i razdražljivu Gzavjeru, i sa svojom štićenicom ostvaruju ono što danas zovemo „otvorenomˮ vezom.
   
  Pokazuje se, međutim, da trougao postaje vežbalište za sasvim drugačiju geometriju emocija, a da samosvest i intelektualne snage ne mogu ostati neizmenjene kada se nađu ispod želje,kontrole i afekata. I nema nepošteđenih u potrazi za harmonijom. Zaljuljan između na trenutke previše dobro poznatih opisa indolentne i nehajne svakodnevice umetnika iintelektualaca i značajnih pitanja egzistencije, te političke i društvene dimenzije sudbine pojedinca, roman Pridošlica bezmalo osamdeset godina od svog prvog izdanja ukazuje i nanešto od plesa zabluda i sloboda savremenosti.
  Show book