Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Uriaşul îngropat - cover

Uriaşul îngropat

Kazuo Ishiguro

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

La câțiva ani după moartea regelui Arthur, cel care i-a condus pe britoni la izbândă în fața saxonilor invadatori, căpcăunii, dragonii și zânele încă aprind imaginația oamenilor, într-o Anglie aflată în ruină. Dar cel puțin au încetat războaiele crunte care măcinaseră țara ani de-a rândul, întreținute de ura înverșunată dintre cele două popoare. Peste toate pare să se fi pogorât ceața unei uitări stranii, iar trecutul se mai poate alcătui doar din zvonuri, presupuneri și crâmpeie de amintiri. Pe acest fundal, doi bătrâni britoni, Axl și Beatrice, pe care îi leagă o îndelungată și trainică iubire, hotărăsc să plece în căutarea fiului lor de mult uitat. Pe drum îi întâlnesc pe iscusitul cavaler saxon Wistan, pe protejatul lui orfan și pe bătrânul Sir Gawain, cavaler al lui Arthur, căutând fiecare să-și îndeplinească misiunea misterioasă, dar și să dezlege ițele propriului trecut neguros.
Available since: 06/23/2015.

Other books that might interest you

 • Cocosel-creasta de aur - basm audio in limba romana - cover

  Cocosel-creasta de aur - basm...

  Mybuni

  • 0
  • 0
  • 0
  Cocosel-creasta de aur 
  Albumul audio contine basmul popular Cocosel-creasta de aur, lectura Mybuni, . Autor si editor: Mybuni. 
  Cadou: Carte in format pdf: Cocosel-creasta de aur , textul basmului si imagini. Autor si editor MyBuni.
  Show book
 • Broasca testoasa cea fermecata - Basm audio limba romana - cover

  Broasca testoasa cea fermecata -...

  Mybuni

  • 0
  • 0
  • 0
  Broasca testoasa cea fermecata 
  Albumul audio contine basmul Broasca testoasa cea fermecata , lectura MyBuni. 
  CADOU: Albumul audio este insotit de o carte in format pdf , versiune dupa basmul de Petre Ispirescu.
  Show book
 • Cablat - cover

  Cablat

  Cristian Hriscu, Lucian Merișca

  • 0
  • 0
  • 0
  Premiul pentru cel mai bun roman al anului 2023 la Convenția Națională a Cluburilor și Autorilor de Science-Fiction din România, RomCon, editia 45, 2024. Un post cyberpunk, tech-noir, science-fantasy, futurism apropiat amestecat cu mistic... Un oraș super-tehnicizat și super-curat în care trăiește eroul, un Programator... Are tot ce-i trebuie, dar vrea, în sinea sa, Libertate. Și un Sens mai profund în viață. Oamenii au căști neurale cu cabluri care atârnă din tavan, peste tot se vad cabluri mai mari sau mai mici, iar niște misterioase și diafane filamente, aproape invizibile, leagă clădirile, oamenii și vehiculele între ele, cam cum era nebunia cu cablurile între blocuri în anii '90... Miza cărții este: s-a mers prea departe cu dependența noastră față de Inchiziția Științei & Tehnologiei, IT&C, Isterie Tehnofilă, rețea globală uniformizatoare... Internetul este văzut în carte ca un monstru ubicuu, dezirabil și distopic. Asistentul Digital Personal - obligatoriu, pentru fiecare dintre noi. Cine nu se supune, este degradat, social. Și - uneori - simțim nevoia unei De-cablări. Asta nu înseamnă că și reușim.CABLAT este o carte importantă, cu dedicaţie exactă pentru timpurile pe care le trăim.O carte formidabilă, literatură adevărată – un roman tech noir. Un exerciţiu de luciditate, într-o lume acaparată tot mai mult de Realitatea Virtuală.>>MIRCEA PLATON, Redactor-şef „Convorbiri literare”
  Show book
 • Tentoria - cover

  Tentoria

  Sorin Banu

  • 0
  • 0
  • 0
  La jumatatea secolului XXII, omenirea intra intr-un nou razboi mondial, care va produce prima generatie de tentorieni – o armata de oameni bionici creata ca o solutie extrema pentru restabilirea pacii; primul succes real in perfectionarea artificiala a functiilor corpului si a inteligentei umane. Cu timpul, tentorienii devin oficial o natiune care-si arata tot mai mult adevarata natura: masini cu trup de om, insetate de sange si putere. Astfel, in secolul XXV, marile puteri decid sa ii vaneze peste tot in lume si sa ii izoleze intr-o regiune pe care o numesc TENTORIA.
  
  Sa aiba aparitia acestei natiuni repercusiuni si in trecut?
  Actiunea se muta cu 500 de ani inapoi in timp, in anul 2019. Cole este un tanar de 27 de ani, care traieste o viata fericita intr-o lume cu totul aparte: o Terra cu doar un petic de pamant inconjurat de un singur ocean vast si cu o populatie de 12 milioane de oameni condusa de o grupare secreta. Viata lui Cole se schimba brusc, odata cu dezvaluirea adevaratei realitati a existentei sale, iar actiunile teribile incep a se precipita intr-o veritabila goana la extrem, la limita supravietuirii.
  
  "TENTORIA" ridica intrebari legate de valorile umane, de conflictul dintre virtual si realitate, dintre prezent si viitor; despre speranta omenirii de a ramane intr-o lume palpabila, non-virtuala, departe de drogul tehnologic, care ne creeaza o dependenta tot mai acuta, infiltrandu-se tot mai mult in corpul nostru.
  Show book
 • ONI - Partea a II-a - O ALTĂ LUME - cover

  ONI - Partea a II-a - O ALTĂ LUME

  Mihaela Gheorghe

  • 0
  • 0
  • 0
  Călătoria magică și plină de acțiune continuă! 
  Sakura înțelege faptul că prezentul este doar o continuare a trecutului, însă tot nu-și găsește locul ca soție a lui Yul-Min. Și nici ceilalți n-au nici cea mai mică intenție să-i facă viața mai ușoară: nici servitorii, și cu siguranță că nici fosta iubită a lui Yul, Cho-Hee. Dar nici demonului și nici Sakurei nu le pasă câtuși de puțin. Misiunea lor e clară: răzbunarea și eliberarea sufletului mamei sale decedate. 
  Dar ce se întâmplă cu Yul? Liderul Casei Soarelui începe să vadă în soția lui ceva mai mult decât o femeie pe care este nevoit s-o tolereze, însă nu e sigur dacă asta e ceva de bine, sau ceva de care trebuie să se teamă... 
  Vei fi captivat de acțiunea intensă, de luptele epice și momentele emoționante, în care primii fiori ai iubirii încep să dea putere și să întărească rezistența în fața întunericului. 
  Cu ajutorul coloanei sonore și al efectelor speciale, "ONI" va prinde viață în urechile tale, transportându-te în mijlocul fiecărei bătălii și în fiecare descoperire magică. 
  Descoperă intrigile complexe, secretele întunecate și trezirea unei iubiri pasionale, în acest audiobook. Fiecare capitol te va înfășura într-o lume magică și vei simți emoțiile personajelor atât de intens, încât vei fi purtat într-un univers paralel. 
  Ascultă la căști, relaxează-te și bucură-te de experiența inedită în mai bine de 100 de minute!
  Show book
 • ONI - Partea a IV-a - Se Poate - cover

  ONI - Partea a IV-a - Se Poate

  Mihaela Gheorghe

  • 0
  • 0
  • 0
  Descoperă o lume plină de fantezie, magie, acțiune și pasiune cu noul audiobook fantasy "ONI"! 
  Orice se poate... Inclusiv ca cea mai mare asasină a tuturor timpurilor să aibă nevoie, la rândul ei, de salvare. Se poate și ca o iubire abia înfiripată să ducă la erori fatale. La fel de bine se poate ca un suflet legat cu șapte peceți să înceapă să simtă, iar un trup imun să fie cuprins de pasiune. Și se mai poate ca prezentul să devină mai important decât trecutul. Dar oare se poate ca Yul și Sakura să lupte nu doar pentru viețile lor, ci și pentru dragostea lor? 
  În acest roman audio captivant, vei fi prins într-o poveste epică despre o eroină neașteptată, care se folosește de puterile sale ascunse, chiar dacă acestea provin dintr-un rău înspăimântător, care amenință să distrugă totul în calea lui. 
  Ascultă la căști peste 130 de minute de poveste, relaxează-te și bucură-te de experiența inedită a unui audiobook modern, în care coloana sonoră și efectele audio speciale creează senzația de real!
  Show book