Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
100 waargebeurde verhalen van ongewone sterfgevallen - cover

100 waargebeurde verhalen van ongewone sterfgevallen

John Mac, Sandrine Brugot, Marion Ambrosino, Luc Tailleur

Publisher: Studio Minuit

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Kun je sterven gespietst door een strohalm, gedood door een naaktslak, verpletterd door een uit de lucht gevallen koe, vergiftigd door een wortel, of gestikt in een lach? NEE? Nou ja, het is mogelijk... Helaas. U zult de 100 meest absurde en tragische, soms grappige, manieren om te sterven ontdekken, die u koud zullen laten en tegelijkertijd zullen doen glimlachen. Elk van hen herinnert ons aan de ondraaglijke broosheid van het bestaan en de noodzaak om riskant gedrag te vermijden.
Available since: 07/19/2022.
Print length: 102 pages.

Other books that might interest you

 • Hoe migratie echt werkt - Het ware verhaal over migratie aan de hand van 22 mythen - cover

  Hoe migratie echt werkt - Het...

  Hein de Haas

  • 0
  • 0
  • 0
  Migratie-expert Hein de Haas vertelt het ware verhaal over migratie en de effecten ervanAl jaren zorgt het debat over migratie voor verdeeldheid binnen de wereldpolitiek en inmiddels lijkt de kloof groter dan ooit. De media tonen bijna wekelijks beelden van gevaarlijke overtochten op de Middellandse Zee en politici beloven de toestroom van migranten en asielzoekers in te perken. Anderen beweren dat we immigranten juist hard nodig hebben om groei en innovatie te stimuleren. Maar wat zijn de feiten achter de krantenkoppen, de beweringen van politici en de beslissingen die zij nemen?Op basis van 30 jaar onderzoek maakt hoogleraar Sociologie Hein de Haas korte metten met 22 hardnekkige linkse én rechtse migratiemythen, voorziet hij de lezer van essentiële kennis en confronteert ons met ontnuchterende lessen over migratie. Hoe migratie echt werkt is een inspirerend, onthullend en onmisbaar boek dat onze kijk op de wereld compleet zal veranderen.Hein de Haas is socioloog, geograaf en een internationaal toonaangevend migratieonderzoeker. Tussen 2006 en 2015 was hij onderzoeker aan en mededirecteur van het International Migration Institute (IMI) aan de Universiteit van Oxford. Momenteel is hij hoogleraar Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, van waaruit hij leiding blijft geven aan het IMI. Daarnaast is hij buitengewoon hoogleraar Migratie en Ontwikkeling aan de Universiteit Maastricht.Over Hoe migratie echt werkt:'Wat als de universele aannames in het migratiedebat al die tijd onjuist waren? Hein de Haas haalt in zijn boek algemene migratiemythes onderuit, weerlegt conventionele opvattingen aan beide kanten van het debat en biedt feitelijke en doordachte analyses van een polariserende kwestie. Hoe migratie echt werkt is onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in migratie.' Yascha Mounk, auteur van De identiteitsval en Het grote experiment'Een zorgvuldige, gebalanceerde en overtuigende kijk op een van de meest polariserende kwesties van deze tijd. Gewapend met enorm veel data bestrijdt Hein de Haas zaken omtrent migratie die wij als vanzelfsprekend zien. Hij maakt de mythen systematisch met de grond gelijk en brengt propaganda vanuit elke politieke hoek aan het licht.' Ian Morris, auteur van De val van het Westen en Het lot van een eilandenrijk 'We hebben veel meer rigoureuze wetenschap en nuchtere analyses van wereldwijde migratieontwikkelingen nodig – en dit grondige, nieuwe boek van Hein de Haas is een uitstekend uitgangspunt. [De Haas] toont op bijzonder heldere en informatieve wijze hoe we de sociale en economische uitdagingen die ons te wachten staan beter tegemoet kunnen treden.' Parag Khanna, auteur van Azië is de toekomst
  Show book
 • Drie grootmachten in de 21e eeuw - Over de politieke geschiedenis van Amerika Europa en China in de 21e eeuw - cover

  Drie grootmachten in de 21e eeuw...

  Maarten van Rossem

  • 0
  • 0
  • 0
  In zijn hoorcollege over de geschiedenis van de 21e eeuw schetst Maarten van Rossem de grote historische lijnen van de afgelopen 20 jaar. Hij concentreert zich daarbij op de ontwikkelingen in de Verenigde Staten, Europa en China. Welke gebeurtenissen hebben de koers van deze eeuw bepaald? Wat is de invloed van de aanslagen van 9 september 2001 en van de war on terror die daarop volgde? Hoe groot is de impact van de kredietcrisis? Wat is de rol van de E.U.? De opkomst van China als nieuwe wereldmogendheid doet de verhoudingen in de mondiale geopolitiek veranderen. In dit overzichtscollege rijgt Maarten van Rossem deze thema's aan elkaar. 
   
  Inhoud 
   
  H1. Inleiding op de 21ste eeuw 
  H2. Een eerste voorgeschiedenis: de jaren 70 
  H3. Een twee voorgeschiedenis: de jaren 80 en 90 
  H4. 9/11 en Amerika's unipolar moment 
  H5. Europa en de E.U. 
  H6. China 
  H7. De kredietcrisis en de stand van zaken in 2020
  Show book
 • ADHD - Oorzaken symptomen en oplossingen voor concentratieproblemen - cover

  ADHD - Oorzaken symptomen en...

  Gerard de Vogel

  • 0
  • 0
  • 0
  In de drukte van het moderne leven lijkt het vermogen om je te concentreren een kostbaar goed te zijn geworden. Voor velen van ons is het een uitdaging om de aandacht vast te houden in een wereld die constant om onze aandacht vraagt. Maar voor sommigen is dit probleem meer dan een alledaagse uitdaging; het is een dagelijkse strijd diep geworteld in iets wat nog ingewikkelder is: ADHD. 
  Dit boek is een reis door de wereld van ADHD, waar we duiken in de diepten van oorzaken, de complexiteit van symptomen en de vele wegen naar oplossingen. Het is een zoektocht naar begrip, niet alleen voor degenen die dagelijks worstelen met ADHD, maar ook voor hun families, vrienden, leraren en collega's. 
  We beginnen met een verkenning van de essentie van ADHD: Wat is het eigenlijk? Hoe beïnvloedt het het dagelijks leven? En belangrijker nog, wat zijn de meest recente inzichten in de oorzaken ervan? 
  Vervolgens duiken we dieper in de wereld van symptomen, diagnostiek en de impact van ADHD op verschillende aspecten van het leven, van het klaslokaal tot de werkomgeving en alles daartussenin. 
  Maar dit boek biedt niet alleen inzicht; het reikt ook naar oplossingen. Van traditionele behandelingsmethoden tot praktische strategieën voor het omgaan met concentratieproblemen, we onderzoeken diverse benaderingen die kunnen helpen de uitdagingen van ADHD te overwinnen. 
  Dit boek is niet alleen bedoeld voor degenen die direct betrokken zijn bij ADHD, maar ook voor de samenleving als geheel. Het gaat verder dan het begrijpen van ADHD als een stoornis en nodigt uit tot het omarmen van diversiteit in concentratiestijlen.
  Show book
 • Autisme spectrum - Waardevolle informatie over ADHD Aspergersyndroom en autisme (3 in 1) - cover

  Autisme spectrum - Waardevolle...

  Gerard de Vogel

  • 0
  • 0
  • 0
  Dit boek bevat 3 titels, die over de volgende onderwerpen gaan: 
  1 - ADHD: Dit boek is een reis door de wereld van ADHD, waar we duiken in de diepten van oorzaken, de complexiteit van symptomen en de vele wegen naar oplossingen. Het is een zoektocht naar begrip, niet alleen voor degenen die dagelijks worstelen met ADHD, maar ook voor hun families, vrienden, leraren en collega's. We beginnen met een verkenning van de essentie van ADHD: Wat is het eigenlijk? Hoe beïnvloedt het het dagelijks leven? En belangrijker nog, wat zijn de meest recente inzichten in de oorzaken ervan? Vervolgens duiken we dieper in de wereld van symptomen, diagnostiek en de impact van ADHD op verschillende aspecten van het leven, van het klaslokaal tot de werkomgeving en alles daartussenin. 
  2 - Aspergersyndroom: In dit boek verkennen we niet alleen de wetenschap achter Aspergers, maar richten we ons ook op het begrip, de acceptatie, en de praktische benaderingen die kunnen bijdragen aan een vervullend leven voor mensen met het syndroom. Of je nu zelf bent gediagnosticeerd, een familielid hebt met Aspergers, of gewoon nieuwsgierig bent naar dit boeiende onderwerp, dit boek is bedoeld om inzicht te verschaffen, steun te bieden en verandering te inspireren. 
  Laten we samen de wereld van Aspergers verkennen en een pad banen naar begrip, acceptatie en sterkte. 
  3 - Autisme: Autisme, een complex spectrum van neurologische variaties, heeft de mensheid eeuwenlang gefascineerd en uitgedaagd. In de afgelopen decennia is het bewustzijn rond autisme exponentieel gegroeid, maar toch blijft het een mysterieus en soms miskend aspect van het menselijk bestaan. Dit boek, "Autisme: Oorzaken, symptomen en oplossingen voor het autistisch spectrum," ontsluiert de diepten van dit spectrum, biedt inzichten in de oorzaken, belicht de veelzijdige symptomen, en verkent innovatieve oplossingen.
  Show book
 • Gebakken cloud - Omgaan met een unheimisch gevoel - cover

  Gebakken cloud - Omgaan met een...

  Rashid Leonard Azimullah

  • 0
  • 0
  • 0
  Jarenlang deed Azimullah alles om de top te behalen. Hij oogstte succes, zijn carrière verliep keurig volgens het boekje. Dat gold niet voor zijn midlifecrisis. Hij kocht geen motor, nam geen nieuwe vrouw en vertrok ook niet naar een Tibetaanse ashram. Juist in zijn vertrouwde omgeving besloot hij stil te staan bij het unheimische gevoel dat hem gaandeweg was gaan beheersen. In deze fase ontdekte hij algauw dat ook andere ogenschijnlijk zelfverzekerde en succesvolle mensen in zijn omgeving zich grote zorgen maken en verdwalen in een wereld die sneller verandert dan zij kunnen bijhouden.Azimullah ging op zoek naar een verklaring voor dit fenomeen en vond deze in de eeuwenoude, wijsgerige traditie van de Veda's. De turbulente tijden van nu horen thuis in het ijzeren tijdperk van Kali Yuga. Een tijdperk dat gedomineerd wordt door graaien, liegen en bedriegen en door geestelijke armoede. Gelukkig is er hoop. Uiteindelijk zal dit tijdperk overgaan in een nieuw gouden tijdperk. Maar deze overgang gaat niet vanzelf.Azimullah pleit voor een soort persoonlijke digitale transformatie, waarbij we alle programma's en apps uitzetten die in de loop der jaren op onze harde schijf zijn geïnstalleerd om de top te bereiken. Dat we leren vertrouwen op onze originele software die elk van ons uniek maakt. In die uniciteit ligt besloten wie wij zijn en daarin ligt onze kracht. Draaien we allemaal meer op onze originele software, en houden we ermee op om 'geluk' gelijk te stellen aan 'geld', dan komt een waardevol bestaan binnen handbereik.Met een uitgebreid voorwoord van trendwatcher Adjiedj Bakas.
  Show book
 • 500 citaten om de creativiteit te stimuleren - Verzameling van de mooiste citaten - cover

  500 citaten om de creativiteit...

  Multiple Authors

  • 0
  • 0
  • 0
  Creativiteit is een schijnbaar mysterieuze kracht, die we graag willen begrijpen en ontwikkelen. Wij hebben voor u 500 citaten geselecteerd van de grootste denkers, kunstenaars en scheppers, zodat u kracht en inspiratie kunt opdoen in uw eigen leven : Albert Einstein, Léonardo da Vinci, Antoine de Saint Exupéry, Oscar Wilde, William Shakespeare. Voed u met de ervaring en de reflectie van de grootste auteurs. Elk van hen zal u stof tot nadenken geven, uw creatieve kracht versterken en u een nieuw begrip geven van de scheppingsdaad vanuit artistiek en filosofisch oogpunt. Ontwikkel je begrip en stimuleer je creativiteit met de hulp van de beste geesten ooit!
  Show book