Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Αποθήκη Προωθητικού - Κατασκευή της Διαπλανητικής Οδού - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

Αποθήκη Προωθητικού - Κατασκευή της Διαπλανητικής Οδού

Fouad Sabry

Translator Alexander Atticus

Publisher: Ένα Δισεκατομμύριο Γνώστες [Greek]

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Τι είναι το Propellant Depot
 
Μια τροχιακή αποθήκη προωθητικού είναι μια κρυφή αποθήκη προωθητικού που τοποθετείται σε τροχιά πάνω από τη Γη ή άλλο σώμα για να ενεργοποιήσει το διαστημόπλοιο ή το στάδιο μεταφοράς του διαστημικού σκάφους να τροφοδοτούνται με καύσιμα στο διάστημα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της χρήσης μιας τροχιακής αποθήκης προωθητικού. Είναι ένα από τα πολλά είδη αποθηκών διαστημικών πόρων που έχουν προταθεί για να καταστεί δυνατή η εξερεύνηση του διαστήματος με βάση την υποδομή. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές έννοιες αποθήκης και αυτές οι έννοιες ποικίλλουν ανάλογα με το είδος του καυσίμου που πρέπει να προμηθευτεί, τη θέση της αποθήκης ή το ίδιο το είδος της αποθήκης. Ένα προωθητικό δεξαμενόπλοιο που παραδίδει ένα μόνο φορτίο σε ένα διαστημόπλοιο σε μια συγκεκριμένη τροχιακή τοποθεσία και στη συνέχεια αναχωρεί είναι ένα παράδειγμα ενός τύπου αποθήκης που υπάρχει. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι οι αποθήκες καυσίμων πρέπει να βρίσκονται κοντά ή ακόμη και σε έναν διαστημικό σταθμό.
 
Πώς θα ωφεληθείτε
 
(I) Πληροφορίες και επικυρώσεις σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:
 
Κεφάλαιο 1: Αποθήκη προωθητικού
 
Κεφάλαιο 2: Μονοπροωθητικοί πύραυλοι
 
Κεφάλαιο 3: Ρομποτικό διαστημόπλοιο
 
Κεφάλαιο 4: Κένταυρος (στάδιο πυραύλων)
 
Κεφάλαιο 5: Ηλιακός θερμικός πύραυλος
 
Κεφάλαιο 6: Δέλτα IV
 
Κεφάλαιο 7: RL10
 
Κεφάλαιο 8: Όχημα εκτόξευσης γεωσύγχρονου δορυφόρου
 
Κεφάλαιο 9: Όχημα εκτόξευσης
 
Κεφάλαιο 10: United Launch Alliance
 
Κεφάλαιο 11: Δυναμική εκτόξευσης
 
Κεφάλαιο 12: Τροχιά στάθμευσης
 
Κεφάλαιο 13: Προηγμένο Κρυογονικό Εξελιγμένο Στάδιο
 
Κεφάλαιο 14: Εξυπηρέτηση διαστημικής υποδομής
 
Κεφάλαιο 15: Όχημα επέκτασης αποστολής
 
Κεφάλαιο 16: Πρόγραμμα υπηρεσιών εκτόξευσης
 
Κεφάλαιο 17: Διαστημική ρυμούλκηση
 
Κεφάλαιο 18: Προωστικός συσσωρευτής υγρών
 
Κεφάλαιο 19: Αποστολή ρομποτικού ανεφοδιασμού
 
Κεφάλαιο 20: Αποστολή έγχυσης πράσινων προωθητικών
 
Κεφάλαιο 21: LOXSAT
 
(II) Απαντώντας στις κορυφαίες ερωτήσεις του κοινού σχετικά με την αποθήκη προωθητικού.
 
(III) Παραδείγματα πραγματικού κόσμου για τη χρήση της αποθήκης προωθητικού σε πολλά πεδία.
 
(IV) 17 παραρτήματα για να εξηγήσουν, εν συντομία, 266 αναδυόμενες τεχνολογίες σε κάθε κλάδο ώστε να έχουν πλήρη κατανόηση 360 μοιρών των τεχνολογιών αποθήκης προωθητικού.
 
Ποιον απευθύνεται αυτό το βιβλίο. 
 
Επαγγελματίες, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, λάτρεις, χομπίστες και όσοι θέλουν να υπερβούν τις βασικές γνώσεις ή πληροφορίες για κάθε είδους αποθήκη προωθητικού.
Available since: 12/24/2022.
Print length: 251 pages.

Other books that might interest you

 • Πώς Θα Τα Βγάλεις Πέρα Στη Χημεία Σε 5 Βήματα - Συμβουλές Για Να Κατανοήσεις Ένα Απαιτητικό Μάθημα - cover

  Πώς Θα Τα Βγάλεις Πέρα Στη...

  Τζούλι Κ. Γκίλμπερτ

  • 0
  • 0
  • 0
  Δυσκολεύεσαι στη Χημεία; 
  
  
  Δεν είσαι ο μόνος. Είναι εύκολο να χαθείς στους τεχνικούς όρους. Συμπλήρωσε το σχολικό βιβλίο σου μ' αυτές τις ακριβείς οδηγίες για να κάνεις πιο εύκολα τις ασκήσεις σου. Μάθε καλά το μάθημά σου και δες ίσως και κάτι ενδιαφέρον. 
  
  
  Μέσα στο βιβλίο θα βρεις...
  • 13 ευανάγνωστα κεφάλαια χωρισμένα θεματικά
  • Λεπτομερείς οδηγίες για πράξεις και υπολογισμούς
  • Κόλπα και συμβουλές για καλύτερη κατανόηση
  • Συχνά λάθη που πρέπει να αποφύγεις 
  
  
  Κι επιπλέον: Συμβουλές για καλή επικοινωνία με τους καθηγητές σου. 
  
  
  «Θαυμάσια κάλυψη βασικών θεμάτων Χημείας για σπουδαστές κάθε επιπέδου (σε λύκειο και πανεπιστήμιο)» 
  
  
  ~ David A. Hunt, Ph.D., Καθηγητής Χημείας στο Κολλέγιο του Νιου Τζέρσι
  Show book
 • Περι Ιστολογιων - Η Σύγχρονη Μέθοδος Της Μαζικής Επικοινωνίας! - cover

  Περι Ιστολογιων - Η Σύγχρονη...

  Owen Jones

  • 0
  • 0
  • 0
  Το blogging είναι η σύγχρονη φθηνότερη μέθοδος μαζικής επικοινωνίας που είναι διαθέσιμη σε όλους, παντού στον κόσμο... ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλά κανείς. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που επιτρέπουν στον κόσμο να δημιουργήσει ένα blog σε πολύ χαμηλή τιμή ή ακόμα και δωρεάν· μπορείς ακόμα και να δημιουργήσεις τη δική σου πλατφόρμα με τη μορφή ενός ιστότοπου, και μόλις τη δημιουργήσεις, μπορείς να γράψεις σχεδόν για ό,τι θέλεις. Στόχος αυτού του εγχειριδίου είναι να σου δείξει πώς να ξεκινήσεις για να γίνεις blogger.
  Ελπίζω να βρεις τις πληροφορίες στο παρόν εγχειρίδιο βοηθητικές, χρήσιμες και επωφελείς. Αφορά διάφορες πτυχές του blogging και συναφή θέματα και έχει οργανωθεί σε 17 κεφάλαια των 500-600 λέξεων περίπου το καθένα.
  Ελπίζω ότι θα ενδιαφέρει εκείνους που τους αρέσει να γράφουν σε ημερολόγια και σε ιστολόγια ή θα ήθελαν να το κάνουν, καθώς και τους διαχειριστές ιστοσελίδων που χρειάζονται περιεχόμενο για τις διαδικτυακές τους εκδόσεις.
  Έτσι, ως μπόνους, σου δίνω την άδεια να χρησιμοποιήσεις το περιεχόμενο στον δικό σου ιστότοπο ή στα δικά σου ιστολόγια και ενημερωτικά δελτία, αν και είναι καλύτερα να το ξαναγράψεις με δικά σου λόγια.PUBLISHER: TEKTIME
  Show book
 • Συγγραφέας 20 - Πώς να κερδίσετε χρήματα γράφοντας βιβλία για να τα πουλήσετε online - cover

  Συγγραφέας 20 - Πώς να κερδίσετε...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Μετά από μέρες και νύχτες δουλειάς, επιτέλους το βιβλίο ολοκληρώθηκε! Θυσιάσατε το χρόνο σας, τα ενδιαφέροντά σας, αλλά αυτή η προσπάθεια ανταμείβεται με το να βρείτε ένα μικρό αριστούργημα στα χέρια σας. Και τώρα τι; Αυτός ο οδηγός σας ενημερώνει πώς να σχεδιάσετε τις πολλές πτυχές της προώθησης του βιβλίου: από τα δελτία τύπου μέχρι τις διαδικτυακές κριτικές, από τον καθορισμό της ατζέντας μέχρι την αποστολή του πακέτου τύπου στους δημοσιογράφους. Αν είστε ένας ανερχόμενος συγγραφέας, πόσο σας κοστίζει η μη ανάγνωση αυτού του οδηγού σε όρους χαμένων πωλήσεων; Σταματήστε να σπαταλάτε χρόνο και αρχίστε να προωθείτε το βιβλίο σας στο διαδίκτυο τώρα.
   
  Show book
 • Τέλεια Γνώση Του Bitcoin - Οδηγός Κερδών Στο Bitcoin Για Αρχάριους - cover

  Τέλεια Γνώση Του Bitcoin -...

  Adidas Wilson

  • 0
  • 0
  • 0
  Το Bitcoin είναι ένα κρυπτονόμισμα και σύστημα ψηφιακών πληρωμών που επινοήθηκε από κάποιον άγνωστο προγραμματιστή ή ομάδα προγραμματιστών, με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto. Κυκλοφόρησε ως λογισμικό ανοικτού κώδικα το 2009.
  
  Το σύστημα στηρίζεται στη διομότιμη επικοινωνία, και οι συναλλαγές λαμβάνουν χώρα μεταξύ των χρηστών άμεσα, χωρίς μεσάζοντα. Οι συναλλαγές αυτές επαληθεύονται από δικτυακούς κόμβους, και καταγράφονται σε ένα δημόσιο κατανεμημένο καθολικό που ονομάζεται αλυσίδα συστοιχιών (blockchain). Επειδή το σύστημα λειτουργεί χωρίς κεντρικό αποθετήριο ή έναν μοναδικό διαχειριστή, το bitcoin χαρακτηρίζεται ως το πρώτο αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα. 
  
  
  Παρότι έχει δημιουργηθεί ως αμοιβή για εξόρυξη, το bitcoin μπορεί να ανταλλαχθεί με άλλα νομίσματα, προϊόντα, και υπηρεσίες, είτε σε νόμιμες αγορές, είτε στη
  Show book
 • Εκτρωτική Δολοφονία της αγέννητης Ζωής - cover

  Εκτρωτική Δολοφονία της...

  Παναγιώτης Β. Δημακάκος

  • 0
  • 0
  • 0
  “Θὰ ἤλπιζε κανεὶς ὅτι αἰῶνες χριστιανικῆς ζωῆς θὰ εἶχαν τουλάχιστον διδάξει τοὺς ἀνθρώπους πόσο ἀνώφελες καὶ αὐτοκαταστροφικὲς εἶναι κάποιες ἐνέργειες καὶ στάσεις ζωῆς. Μία ἀπὸ αὐτὲς εἶναι καὶ ἡ στάση ὡς πρὸς τὸ ζήτημα τῆς παιδοποιΐας, τὸ ὁποῖο μᾶς ἀπασχολεῖ, ὡς μὴ ὤφειλε, ὡς θέμα παιδοκτονίας! Ἔχει εἰπωθεῖ πολλὲς φορὲς ὅτι οἱ ἐκτρώσεις παγκοσμίως ξεπερνοῦν τὰ 50 ἑκατομμύρια κάθε χρόνο. Νὰ ἀναφέρουμε καὶ στατιστικὰ γιὰ χώρα μας; Εἶναι ἀποκαρδιωτικά. Ἐκτρώσεις; Δυστυχῶς ξεπερνοῦν τὶς γεννήσεις.” (Από τον πρόλογο του βιβλίου)
  Show book
 • Το Δαχτυλίδι της Σαπουνόφουσκας - Βασισμένο σε αληθινές εφηβικές ιστορίες γύρω από παιχνίδια στο διαδίκτυο - cover

  Το Δαχτυλίδι της Σαπουνόφουσκας...

  Ιωάννα Σκαρλάτου

  • 0
  • 0
  • 0
  Μια δεκαοχτάχρονη κοπέλα, η Ζέφη, παίζει το γνωστό διαδικτυακό παιχνίδι "The second life". Κάποια στιγμή μπερδεύεται... πού είναι η αλήθεια... πού η εικονική πραγματικότητα. Τελικά αποφασίζει να βάλει τέρμα στη ζωή της...
  Ενώ βρίσκεται στην εντατική με την καρδιά της να παλεύει και να παλεύει, λίγο πριν σταματήσει οριστικά... προσεύχεται για μια δεύτερη ευκαιρία και ένας άγγελος από τη Μυτιλήνη εμφανίζεται... ο Ταξιάρχης. Της προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία με τρεις όρους... 
  Θα προλάβει; Θα μπορέσει η Ζέφη να γυρίσει πίσω; Θα καταφέρει να κερδίσει τη ζωή της από την αρχή;
  Show book