Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Pandèmia - La covid-19 trasbalsa el món - cover

Pandèmia - La covid-19 trasbalsa el món

Slavoj Žižek

Translator Ferran Ràfols Gesa

Publisher: Editorial Anagrama

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Žižek reflexiona sobre la pandèmia del coronavirus i la necessitat de repensar políticament la societat contemporània. 
Una reflexió d’urgència sobre la crisi del coronavirus. Sobre la seva relació amb la política, l’economia, la por i les llibertats. Sobre la connexió entre l’expansió de l’epidèmia i el model socioeconòmic de les societats modernes. Sobre la covid-19 com a última advertència de la crisi ecològica que sobrevola el futur del món. Sobre la necessitat de no limitar-se a una reflexió ingènua al voltant dels canvis que la crisi imposa a la nostra quotidianitat i d’anar més lluny i pensar quina forma d’organització social substituirà el Nou Ordre Mundial liberalcapitalista. Com canviarà la pandèmia no només les nostres vides sinó la societat en conjunt? 
L'autor destinarà íntegrament l'import dels royalties mundials d'aquest llibre a l'ONG Metges sense fronteres.
Available since: 05/06/2020.
Print length: 120 pages.

Other books that might interest you

 • Món rural - Mots que es perden - cover

  Món rural - Mots que es perden

  Josep Espunyes

  • 0
  • 0
  • 0
  Al món rural hi ha desaparegut, en cosa de pocs anys, tot un seguit de formes de vida i de treball que, de ben segur, no s'hi tornarà a repetir mai més. Arreu, la tracció mecànica ha desplaçat la força animal, les granges de porcs i d'aviram han reemplaçat la cort i el galliner de casa, la calefacció de gas o de gasoil ha ocupat el lloc del foc a terra, el motocultor ha arraconat la fanga i l'aixada... Una desaparició de velles formes de vida i de treball que ha comportat, també, la desaparició o la reculada, en la parla viva, d'una bona part del llenguatge que els era inherent. Un llenguatge antic i ric que Josep Espunyes recull, en bona part, en aquesta obra.
  Show book
 • Hannah Arendt: el món en joc - cover

  Hannah Arendt: el món en joc

  Fina Birulés

  • 0
  • 0
  • 0
  El pensament de Hannah Arendt és difícil de domesticar i encara més de reduir als llocs comuns del discurs contemporani. La seva indiscutible independència intel·lectual i una infatigable voluntat de comprendre la van portar a anar més enllà de les preguntes i els principis de la tradició filosòfica per proposar noves formes de reflexió i d'organització política per al món modern.
  Per acompanyar Arendt en els seus «experiments de pensament», Fina Birulés tria dues categories recurrents en l'obra de la filòsofa jueva d'origen alemany: món i natalitat. I a l'entorn d'aquestes idees ens parla de tradició, de començament, de comunitat, de distància, de llibertat, de memòria, d'educació, de crear sentit, de comprendre i, sobretot, de responsabilitat. Sota la mirada vigilant de Hannah Arendt, aquest assaig posa en evidència que el que realment hi ha en joc és el món.
  Show book
 • La veu del Regne 600 anys de la Generalitat Valenciana - Parlaments Institucionals - cover

  La veu del Regne 600 anys de la...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  El 1418 es creava la Generalitat Valenciana, la més alta institució representativa del regne de València durant l'època foral. En realitat, la Diputació del General, el nom original de la institució, havia començat a configurar-se molt abans, però no va ser fins les corts de 1418 que es va constituir com un òrgan permanent, amb una estructura administrativa i unes funcions clares i definides. Aquesta diputació permanent de les corts representava el conjunt dels habitants del regne de València, i se la coneixia habitualment amb el nom de Generalitat. La seua existència es prolongà fins a començaments del segle XVIII, quan va ser abolida, junt amb les altres institucions valencianes, pels decrets de Nova Planta. Finalment, i en el marc de l'Estatut d'Autonomia de 1982, es va recuperar el nom de Generalitat per a designar el conjunt d'institucions de l'autogovern valencià. Amb motiu de l'efemèride, les universitats públiques valencianes van rebre l'encàrrec de la Generalitat d'organitzar un congrés internacional sobre la història de la institució. El congrés reuní més de cent vuitanta investigadors d'universitats europees i americanes, les intervencions dels quals aportaren nous coneixements i també noves reflexions tant sobre la Generalitat Valenciana, com sobre altres conceptes i temes claus relacionats. Aquest primer volum de la sèrie recull els parlaments de naturalesa protocol·lària o acadèmica que es pronunciaren en les sessions institucionals del congrés, junt amb el programa i una crònica de les activitats que s'hi van dur a terme.
  Show book
 • Els llibres de Consells de la vila de Castelló V - (1411-1417) - cover

  Els llibres de Consells de la...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest volum és la cinquena aportació al projecte d'edició de les actes municipals o llibres de consells de la ciutat de Castelló a l'època baixmedieval i comprén els manuscrits conservats dels exercicis de 1411-1412, 1414-1415, 1415-1416 i 1416-1417. Com en els anteriors casos, els llibres de cada anualitat apareixen dividits en dues parts. En la primera es compilen les actes municipals de les reunions del justícia, els jurats i els consellers de la vila, amb un contingut molt divers sobre els acords presos, la gestió econòmica del municipi, les decisions que afecten la vida quotidiana o informacions detallades sobre els esdeveniments polítics, com ara la guerra de l'Interregne, el Compromís de Casp, la visita del papa Benet XIII o la mort del rei Ferran el d'Antequera. La segona conté la comptabilitat oficial del consell municipal durant l'any de la seua gestió, com a prova i garantia de la despesa pública feta pels oficials locals.
  Show book
 • Tots a l'escola? - El sistema educatiu liberal en la Lleida del XIX - cover

  Tots a l'escola? - El sistema...

  Quintí Casals Bergés

  • 0
  • 0
  • 0
  Tots a l'escola? es un título que juega con la ironía de las intenciones educativas liberales de la primera mitad del siglo XIX. El libro pretende explicar los avances en materia educativa del XIX español desde la crítica objetiva que permite la distancia en el tiempo. La lectura del texto descubre el evidente esfuerzo legal del liberalismo para implantar la enseñanza general, crear el grado medio y reorganizar el grado superior, pero también evidencia una limitación, perceptible en el estudio general de Lleida, en el momento de concretar las infraestructuras materiales y humanas planificadas. Aun así, fue mérito de los liberales la plasmación del sistema educativo español contemporáneo que resultó del debate y del enfrentamiento entre las tendencias políticas del momento. Este trabajo obtuvo el XXII Premi Ferran Soldevila de Biografies i Investigacions Històriques convocado por la Fundació Congrés de Cultura Catalana.
  Show book
 • Més que una dona - cover

  Més que una dona

  Caitlin Moran

  • 1
  • 0
  • 0
  La continuació del ja clàssic Cómo ser mujer: Caitlin Moran ens explica què significa arribar als quaranta sense deixar-hi la vida. 
  Qui és que va dir que convertir-se en una dona de mitjana edat seria fàcil? Caitlin Moran, que va arrasar amb aquell divertit i lúcid manifest de feminisme assilvestrat titulat Com es fa una dona, torna amb una seqüela que rebat la teoria que les segones parts mai són bones, perquè aquesta és espectacular. 
  A mig camí entre la crònica personal, el manifest hilarant i la guia per fer-se gran sense morir en l’intent, aquest llibre, ordenat com l’agenda d’un dia qualsevol, aborda temes com la tirania de les llistes de tasques pendents; el sexe de les parelles amb fills i l’anomenat «clauet de manteniment»; el dubte de si una feminista pot posar-se bótox; el tempteig del ioga com a eina de relaxació; el pansiment del cos en observar-se al mirall; les maleïdes tasques domèstiques; les diferències entre homes i dones en els processos i temps per excitar-se sexualment; com bregar amb les crisis de les filles adolescents i amb les xacres d’uns pares ancians... 
  En temps propensos als dogmes, la correcció política i l’autocensura, és meravellós comprovar que la Caitlin Moran de mitjana edat continua tan impertinent, enginyosa, ferotge, intel·ligent i lúcida com sempre, amb el seu feminisme groucho-marxista funcionant a ple rendiment.
  Show book