Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Els suïcides de la fi del món - Crònica d'un poble de la Patagònia - cover

Els suïcides de la fi del món - Crònica d'un poble de la Patagònia

Leila Guerriero

Translator Francesc Gil-Lluch

Publisher: Edicions Saldonar

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Entre el 1997 i el 1999 una onada de suïcidis sacseja la ciutat petroliera de Las Heras, a la província argentina de Santa Cruz, enmig del no-res. La majoria de les víctimes tenien al voltant de vint-i-cinc anys i havien crescut en famílies modestes de la regió. 
La periodista Leila Guerriero viatja a aquell indret agrest i salvatge de la Patagònia, interroga els amics i els familiars dels suïcides, recorre els mateixos carrers que ells, sempre deserts, i visita tots els racons del poble. Entrevista els veïns, fa preguntes a tothom que té una resposta o una teoria que podria explicar un drama tan sorprenent.
El resultat de tot plegat és una història brutal que reconstrueix els episodis tràgics d'aquells anys i que dibuixa una imatge extrema i inoblidable de la vida quotidiana en una comunitat allunyada de les grans ciutats. 
Las Heras, amb un alt índex d'atur pels alts i baixos de la indústria petroliera i per la manca de futur per a la joventut, planteja preguntes difícils de respondre. 
Els suïcides de la fi del món és un relat inquietant que es pot llegir amb l'atracció d'una novel·la i amb l'horror que provoca una realitat marcada per la indiferència dels que no s'impliquen i per una xarxa espessa de prejudicis.
Available since: 02/07/2024.
Print length: 180 pages.

Other books that might interest you

 • Cadascú a la seva i Déu contra tothom - cover

  Cadascú a la seva i Déu contra...

  Werner Herzog

  • 0
  • 0
  • 0
  Arrossegar un vaixell de vapor dalt d'una muntanya en plena selva amazònica, baixar a volcans actius per estudiar-ne els enigmes naturals o conviure amb un grup d'ossos grizzly són algunes de les experiències radicals que Werner Herzog ha triat viure i documentar amb una veu singular i inimitable. La seva vida personal, com no podia ser d'altra manera, ha estat sempre a l'altura del mite: de nen va créixer pobre i lliure en un poblet dels Alps; després de la Segona Guerra Mundial, d'adolescent, va recórrer món buscant aventures que quasi li van costar la vida, i, abans de convertir-se en un dels directors més famosos del món, va anar caminant de Múnic a París, en ple hivern, per evitar la mort de la seva mentora. 
  
  Als vuitanta-un anys, Herzog explica la seva història per primera vegada i, d'una banda, repassa la seva carrera artística —tan èpica, original i transgressora com les pel·lícules—, amb detalls sobre les filmacions, la seva relació amb Klaus Kinski o Bruce Chatwin; d'una altra, dedica pàgines a qüestions més personals com ara la infantesa, els lligams dels pares amb el nazisme o la relació amb les dones de la seva vida. Cadascú a la seva i Déu contra tothom, mig memòries mig dietari, està escrita amb una prosa poderosa i plaent i revela les influències i les idees que han impulsat l'art de Herzog i han configurat la seva peculiaríssima visió del món.
  Show book
 • Pedra de toc - cover

  Pedra de toc

  Maria Aurèlia Capmany i Farnés

  • 0
  • 0
  • 0
  Pedra de toc és molt més que un llibre de memòries o la crònica d'un temps. És una deu de cultura, de cultura en majúscules. Perquè, com diu Julià de Jòdar en el pròleg d'aquesta edició, «una dona indòcil al món fet pels homes només podia guanyar-se la llibertat no pas esperant graciosament que la hi concedissin, sinó exercint-la. I l'única manera de fer-ho no era pas fent-se "una" cultura, sinó apropiant-se de "la" cultura: una eina procuradora tant de seguretat com de desassossec». Maria Aurèlia Capmany és alhora far i esperó per a unes generacions (les que traginen avui el seu llegat intel·lectual, polític, literari) que sense obres com aquesta anirien encara més a les palpentes.
  Show book
 • Costumari de records - cover

  Costumari de records

  Sergi Durbà

  • 0
  • 0
  • 0
  Evocar el passat, en efecte, és acarar el futur i, tot plegat, és clar que sí, estimar la terra que un trepitja i per la qual lluita cada dia. No hi ha temps que no torne, més encara si ens configura i ens arrela, si ens apassiona i ens inspira. Si ens motiva i ens alegra. Costumari de records és un recorregut vital i literari per les essències del poble valencià, un diccionari de reflexions personals que mostra la complexa i progressiva transformació d'unes maneres de parlar, de treballar i de conviure. És un conjunt d'escrits que mira d'evidenciar la deriva que afecta la nostra identitat i els nostres costums, sempre tan delicats i tan sotmesos a la incertesa dels temps presents.
  Show book
 • Trilogia de Copenhaguen - cover

  Trilogia de Copenhaguen

  Tove Ditlevsen

  • 0
  • 0
  • 0
  Trilogia de Copenhaguen recull els tres llibres de memòries de Tove Ditlevsen, una de les veus més importants i singulars de la literatura danesa. Extraordinàriament honesta i vulnerable, pionera de l'inclassificable gènere confessional, l'escriptora explora temes com la família, el sexe, la maternitat, l'avortament, l'addicció i el fet de ser artista, dona i de classe obrera, i narra la tensió constant, de ben petita, entre la vocació d'escriptora i la seva condició de filla, parella, mare i, més tard, drogoaddicta. La primera part, Infantesa, ens presenta una nena rebel i tossuda, obsessionada per convertir-se en una gran poeta; a Joventut hi descriu les primeres experiències sexuals i professionals, i l'alliberament que li suposa independitzar-se de la família; i a Dependència, el llibre més devastador de la trilogia, ens narra els seus matrimonis —es va casar quatre vegades— i la seva baixada als inferns de la drogoaddicció. Per sobre de tot, però, Ditlevsen parla amb cruesa de la seva lluita per combatre les seves addiccions més profundes: l'acceptació dels altres, l'escriptura i l'amor.
  "Corrosiva, vibrant, impúdicament confessional... Una obra mestra", Liz Jensen, The Guardian
  
  "Sorprenent, honesta, completament il·luminadora i, al final, devastadora. Trilogia de Copenhaguen és magistral no només per la seva honestedat i lirisme: tots tres llibres viatgen fins als límits més foscos de l'experiència humana i en retornen, tocats de mort però magistralment eloqüents", Alex Preston, The Observer
  
  "Un dels millors llibres que he llegit aquest any: et penetra com un taló d'agulla i, un cop a dins, fa la seva feina", John Self, New Statesman
  Show book
 • La reticencia de Lady Anne - cover

  La reticencia de Lady Anne

  Hector Hugh Munro (Saki)

  • 0
  • 0
  • 0
  Avui publiquem un nou ebook de la Biblioteca del Núvol, La reticència de Lady Anne, un dels contes més celebrats de Saki, pseudònim de Hector Hugh Munro (1870-1916). Aquest relat, enigmàtic i commovedor, traduït per Marc Abulí Federico, ens presenta una instantània d'un matrimoni que fa massa anys que conviu sota el mateix sostre. Saki, que per cert mai va contreure matrimoni, és considerat un mestre del relat curt, sovint comparat amb O. Henry i Dorothy Parker.
  Show book
 • El temps de la promesa - cover

  El temps de la promesa

  Marina Garcés

  • 0
  • 0
  • 0
  Un llibre incisiu i esperançador sobre el poder de la paraula per reapropiar-nos del present i del futur. 
  Recordes la darrera promesa que has fet o que t’han fet? 
  Així s’obre aquest assaig en què Marina Garcés explora el concepte de promesa. Vivim en una societat  aterrida pel futur, obsessionada per predir i projectar, controlar i planificar. Però, qui gosa, avui, prometre res? 
  Aquest llibre mostra les claus històriques, filosòfiques  i literàries del poder de la promesa i de la seva fragilitat actual. La promesa, ens diu l’autora, pot ser una forma de rebel·lió  que introdueixi la batalla pel valor de la paraula en un present incert i en un futur amenaçat. Un text incisiu i esperançador.
  Show book