Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
De la il·lusió al desencís - La Transició valenciana a través de Valencia Semanal - cover

De la il·lusió al desencís - La Transició valenciana a través de Valencia Semanal

Carles Xavier Senso i Vila

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Els renovats debats sobre la Transició han mostrat que hi ha una distància important entre la construcció de la memòria i els fets reals. En els escassos anys de la Transició es configuraren moltes de les claus que definiren la realitat valenciana de les dècades següents, i és per això que es fan necessàries altres mirades revisionistes que analitzen la història amb objectivitat i equilibri. Al setmanari Valencia Semanal, que va tenir gran ressò en l?esfera política, es concentren moltes de les claus de la vida politicosocial valenciana i espanyola. Fou alhora escola de periodistes i experiment avantguardista; espectador, però també protagonista de les lluites fratricides pel poder, amb l?ascens i la caiguda de polítics històrics. Aquest estudi realitza una aproximació als esdeveniments més importants del període al País Valencià.
Available since: 07/31/2017.

Other books that might interest you

 • Privilege Walk - Una eina socioeducativa per reflexionar sobre gènere capacitats i salut mental - cover

  Privilege Walk - Una eina...

  Nuria Sara Miras Boronat, Júlia...

  • 0
  • 0
  • 0
  El Privilege Walk és una dinàmica grupal coneguda i practicada en tallers feministes i antiracistes, que té l'origen en un article publicat el 1989 per la pedagoga estatunidenca Peggy McIntosh. El manual reconstrueix el marc teòric en què es basa aquesta dinàmica i hi aprofundeix fent servir els conceptes que s'han elaborat des de la pedagogia crítica i compromesa i des de l'educació per a la justícia social. S'hi introdueixen nocions fonamentals com ara privilegi, opressió i interseccionalitat a fi de comprendre com el gènere, la raça, la classe i les capacitats són determinants a l'hora de poder-nos desenvolupar plenament en societat.
  
  L'obra ofereix adaptacions temàtiques de la dinàmica perquè es pugui emprar en diversos contextos socioeducatius i afavorir un debat crític al voltant del gènere, les capacitats, els drets i llibertats, i la salut mental. A més, s'hi recull tot un seguit d'indicacions metodològiques en diferents versions per tal que se'n pugui seleccionar la que més convingui en cada situació pràctica: a l'aire lliure, amb tauler o sistema de punts, amb cartes de colors i amb personatges (amb la tècnica de dramatització o en línia). Per completar l'experiència, es proporcionen instruments d'autoavaluació, recursos addicionals i bibliografia.
  
  El manual està adreçat a professionals de l'educació secundària i superior en general, com també a departaments de recursos humans, fundacions culturals o empreses que vulguin utilitzar aquesta eina amb vista a entendre la diversitat dels seus equips i a integrar-la com un factor positiu, dinàmic i enriquidor.
  Show book
 • Morts qui us ha mort? - Crònica de dos crims: l'últim condemnat a mort d'Andorra - cover

  Morts qui us ha mort? - Crònica...

  Iñaki Rubio

  • 0
  • 0
  • 0
  L'any 1943, Andorra entomava com podia els embats del polvorí europeu. Espanya estava immersa en la pitjor postguerra, amb l'èxode republicà en marxa i el feixisme imperant orgullosament; França patia l'ocupació dels nazis, que estaven especialment interessats en les muntanyes andorranes. En aquest context, a cal Gastó, va tronar una escopetada. Mesos després, el germà que quedava viu era condemnat a mort i humiliat a la plaça pública. Quina mort va ser més injusta? Aquesta crònica intenta donar-hi resposta.
  
  Iñaki Rubio és un dels autors andorrans més interessants de les últimes dècades, és considerat un contista de primera magnitud i un coneixedor profund de la vida del Pirineu. Una ploma literària de primer nivell que brilla més que mai en aquesta obra de no-ficció.
  Show book
 • Et presento el jutge Garzón - Excessos escàndols i fracassos del magistrat espanyol més mediàtic - cover

  Et presento el jutge Garzón -...

  Sònia Bagudanch

  • 0
  • 0
  • 0
  Atrevit, valent, decidit, capaç d'actuar contra qualsevol adversari i amb una concepció messiànica de si mateix, Baltasar Garzón convertia els seus casos en xous carnavalescos, en espectacles mediàtics que sovint derivaven en grans fracassos que no li van impedir erigir-se en garant dels drets humans i precursor de la justícia universal.
  N'hi ha prou amb llegir Et presento el jutge Garzón per comprovar que la seva carrera oculta excessos professionals i vulneracions dels drets més bàsics, tal com posen de manifest els relats dels detinguts que han passat pel seu despatx i dels advocats que l'han tractat.
  Il·luminant la cara fosca dels casos que ha portat el jutge, la periodista del Grup Barnils Sònia Bagudanch fa un repàs de la seva trajectòria amb un fil cronològic que acaba el 2012, quan esdevé l'advocat defensor de Julian Assange, fundador de Wikileaks.
  Show book
 • El sistema financiero a finales de la Edad Media: instrumentos y métodos - Instrumentos y métodos - cover

  El sistema financiero a finales...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Durante las últimas décadas, la historiografía ha mostrado cómo el crédito, en sus diferentes formas, impregnaba el conjunto de la sociedad en el Occidente bajomedieval. Ahora bien, todavía no se conoce suficientemente bien cómo se articularon ni cuál fue el nivel de integración de todas estas diversas formas de crédito. Dicho en otras palabras, resulta difícil establecer cuáles fueron los primeros pasos en la construcción de sistemas complejos y diversos, que abarcaron tanto el ámbito público como el privado, y que conectaron y dieron servicio a un amplio espectro social y territorial mediante variados instrumentos y métodos crediticios. Para contribuir a conocer un poco mejor este proceso, así como las características precisas y el alcance del sistema financiero que surge al final de la época medieval, se plantea la presente obra, que tiene como objetivo fundamental el estudio concreto de algunos de sus principales componentes.
  Show book
 • Frontera i llei - Migració global capitalisme i l'auge del nacionalisme racista - cover

  Frontera i llei - Migració...

  Harsha Walia

  • 0
  • 0
  • 0
  Una anàlisi implacable de la migració com un dels pilars de la governança global i com un factor determinant en la creació de classes marcades pel gènere i la raça.
  
  Harsha Walia defuig les explicacions simplistes de les crisis dels migrants i els refugiats i ens les mostra com a conseqüències inevitables de la conquesta capitalista i, alhora, de l'empobriment mundial derivat del canvi climàtic. Frontera i llei explora les diverses lògiques de la gestió de les fronteres: desplacen, immobilitzen, criminalitzen, exploten i expulsen migrants i refugiats. L'autora esclareix com les fronteres no tan sols divideixen la classe treballadora internacional sinó que, a més, consoliden les elits, la classe governant, i els règims nacionalistes i racistes. 
  
  Walia posa al descobert la intencionalitat de les mecàniques brutals de les fronteres, amb la dissecció de la inhumana política de gestió de fronteres nord-americana, de les fronteres externalitzades i colonials de l'Europa fortalesa i l'Àustralia blanca o de les migracions del Golf Àrab i Canadà per a la regulació ciutadana i les polítiques de control laboral.
  
  Una lectura esclaridora en aquests temps de guerra, desigualtat, canvi climàtic i crisi sanitària mundial. Frontera i llei és una crida inequívoca a la revolució.
  Show book
 • L'espai de la imaginació - cover

  L'espai de la imaginació

  Ian McEwan

  • 0
  • 0
  • 0
  Són compatibles la llibertat estètica i el compromís polític? McEwan hi reflexiona a partir d'Orwell i Camus. 
  El 1940 George Orwell va publicar l’assaig «Dins la balena», en què es preguntava com poden conjugar els escriptors la llibertat estètica i el compromís polític. Són compatibles? Té sentit exigir a un creador que denunciï en les seves obres les injustícies del món? Anys més tard, el 1957, Albert Camus –un altre heterodox antitotalitari– reflexionava encara sobre el mateix tema. 
  Avui, en un context d’incertesa, Ian McEwan aborda la qüestió a partir d’aquests dos il·lustres predecessors: les seves idees continuen interpel·lant-nos i ens ajuden a veure-hi més clar.
  Show book