Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Ultima calatorie - cover

Ultima calatorie

Santa Montefiore

Publisher: Litera Media Group

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

O poveste despre război, despre Italia, despre o tânără frumoasă și o tragedie teribilă 
Războiul s-a terminat, dar umbra lui încă persistă. Iar în adâncul peisajului rural luxuriant, un aristocrat excentric este ucis cu sălbăticie în frumosul său palazzo. 
Londra, 1971. Ani mai târziu, această crimă neelucidată ajunge să-i influențeze viața Albei, o fată boemă care trăiește pe o casă plutitoare în Chelsea. 
Aceste două epoci distincte sunt legate de firul unei povești de dragoste, decadență și trădare, care o duce pe Alba în plantațiile de măslini de pe coasta Amalfi, scăldate în mirosul smochinelor, dar și copleșite de drama războiului și de tulburarea persistentă a tragediei. 
Trecutul dezvăluie legăturile secrete dintre partizani și naziști, dintre țărani și conți și, în centrul tuturor, o femeie seducătoare și misterioasă: mama ei... 
O realizare poetică. Daily Mail 
Santa Montefiore este o minune. Sunday Express
Available since: 03/24/2022.
Print length: 432 pages.

Other books that might interest you

  • Acest soare care ma orbeste - cover

    Acest soare care ma orbeste

    Sorin Draghici

    • 0
    • 0
    • 0
    Cu o scriitura alerta, rasfatata uneori, cu efecte premeditate a caror combinatorie nu se dezvaluie pana la final, Sorin Draghici ofera in acest roman una dintre ocaziile de neratat de a te bucura de literatura, vara. Provocator, autorul alege sa intre in pielea unei domnisoare, apoi doamne si demonstreaza in felul acesta ca literatura ramane cel mai sustenabil exercitiu de zamislire de forme de viata dintre toate. Aceasta nu este insa decat prima dintre provocarile la care scriitorul isi supune cititorul.Pe relatia Targu-Mures – Atena – Bucuresti – Buenos Aires nu circula niciun avion direct. Ramane sa va imbarcati intr-un roman care promite, de la bun inceput, o croaziera improbabila, geografica dar si istorica. Nu in ultimul rand, romanul lui Draghici ar putea fi premiat nu doar literar, ci si gastronomic.Desi nu exista stele Michelin pentru literatura, initiativa ar trebui formulata. Pentru ca nu doar ca o societate de femei si barbati fascinante si fascinanti se iubesc, admira, calatoresc si dribleaza vitregiile unei istorii nu prea indepartate, dar ele si ei stiu sa se bucure de viata. O viata care se scrie in greaca veche si noua, una in care cultura si natura reprezinta un cuplu atat de sudat, incat nici nu ti-ai putea imagina ca ele ar fi fost, multa vreme, separate de prejudecati si mituri culturale.Cititorul trebuie avertizat ca se poate indragosti de multe dintre personajele care locuiesc in aceasta poveste petrecuta in prima jumatate a secolului trecut; de asemenea, el trebuie sa stie ca povestea in care patrunde nu-l va dezamagi decat din cauza inevitabila a sfarsitului ei. Daca orice minune dureaza trei zile, ei bine, el va petrece cu Eliza si Maria, dar si cu Andreas si Athanasios, trei ore concentrate sau trei dimineti de calistenie a afectelor si a imaginatiei. In sfarsit, e important sa-i spunem cititorului ca, daca faptul ca povestea are un final face parte din nedesavarsirea a tot ce e viu, totusi, finalul povestii va fi unul puternic.
    Show book
  • Zilele regelui - cover

    Zilele regelui

    Filip Florian

    • 0
    • 0
    • 0
    Cartea anului 2008 premiu oferit in cadrul „Colocviilor Romanului Romanesc Contemporan“ Alba Iulia. Filip Florian este autorul romanului Degete mici – Premiul pentru „Cel mai bun debut in proza“ acordat in 2006 de Uniunea Scriitorilor din Romania Premiul de excelenta pentru debut in literatura al U.N.P.R. si Premiul pentru „Cel mai bun debut“ acordat in 2005 de Romania literara si Fundatia Anonimul – si coautor al romanului Baiuteii (impreuna cu Matei Florian). 
    Dupa succesul pe care l-au avut romanele Degete mici si Baiuteii Filip Florian revine cu o carte deja asteptata de critica literara si de public un roman surprinzator in care iubirea si prietenia cu nenumaratele lor chipuri strabat ultima jumatate a secolului XIX romanesc. 
    „Filip Florian este probabil cel mai reusit dozaj de imaginatie fictionala si densitate culturala din cate au razbit la debut dupa ’89.“ (Tania Radu) 
    „Filip Florian inscrie literatura pe o noua orbita: una a scriiturii artiste departe de fumurile autofictionale o scriitura lucrata cu mize mult mai solide decat autenticitatea si expresivitatea nascute din explorarea unor teritorii ramase in umbra din ratiuni istorice.“ (Florina Pirjol) 
    „Inteligenta narativa stilul artist indelung slefuit problematica foarte complexa abordata si dincolo de toate siguranta asezata a scriiturii fac din Filip Florian un autor care devine o certitudine in literatura romana a momentului.“ (Tudorel Urian)
    Show book
  • Fracurile Negre - Arma Nevazuta Vol 4 - cover

    Fracurile Negre - Arma Nevazuta...

    Paul Féval

    • 0
    • 0
    • 0
    Ciclu de opt romane, Fracurile Negre spune povestea organizației criminale cu același nume, condusă de Lecoq, mâna dreaptă a colonelului Bozzo-Corona. Modalitatea de lucru obișnuită a acestei organizații, ai căror membri se caracterizează prin maniere elegante și o aparență de respectabilitate, este jaful și alcătuirea unor planuri complicate care să inducă în eroare justiția și s-o pună pe urmele unor țapi ispășitori.
    Show book
  • Viaţa ficţiunii după o revoluţie - cover

    Viaţa ficţiunii după o revoluţie

    Radu Cosaşu

    • 0
    • 0
    • 0
    Sosit în Londra la sfârșit de secol XVII, picaroul-narator originar din Caraibe adeverește teoriile vremii despre „bunul sălbatic“ și se instruiește temeinic, ajungând ca gravor în mediul savanților și filosofilor ce alcătuiau Colegiul Invizibil. Amestecat fără voie în conflicte politice complicate (lupta dintre partidele whig și tory, încercarea de a-i retrage dreptul de succesiune la tron viitorului James al II-lea, alianțele schimbătoare în războaiele pentru colonii dintre Anglia, Olanda, Spania, Franța, inimiciția dintre catolici și protestanți), devine persona non grata în Anglia și-și continuă drumul și meseria în Olanda. Pleacă apoi cu o misiune în Franța, iar când, în sfârșit, încearcă să se întoarcă în ținutul de baștină, se pierde undeva în nordul Spaniei, într-o peșteră dintr-o „vale cu lupi“. Sălbaticul are soarta unui sfânt, în timp ce hăituirea și execuțiile adversarilor politici din lumea zisă civilizată, pline de cruzime, fac un contrast pilduitor cu această transfigurare a Celuilalt detestat. Vineri seara într-o vale cu lupi este un roman captivant și tulburător despre transformarea și încercarea de adaptare a unui om la o civilizație pe care nu o cunoaște. Și de aceea o luptă a sinelui cu propria credință.
    Show book
  • Tăcere - cover

    Tăcere

    Shusaku Endo

    • 0
    • 1
    • 0
    O carte despre credință și îndoială, Tăcere descrie persecuțiile la care erau supuși creștinii în Japonia secolului al XVII-lea, în timpul shogunatului Tokugawa. Trimis să verifice zvonurile despre apostazia mentorului său, Cristovao Ferreira, unul dintre cei mai de seamă membri ai misiunii iezuite din Japonia, preotul Sebastian Rodrigues descoperă în această țară mai multe comunități clandestine de creștini. Asistând neputincios la martiriul acestora, Rodrigues își vede propria credință pusă la încercare și începe să se îndoiască de un Dumnezeu care răspunde la suferințele credincioșilor săi doar printr-o tăcere indiferentă. Vândut la rândul lui autorităților, supus la torturi cumplite și silit să se dezică de credința sa, Rodrigues are conștiința dureroasă a eșecului, dar și revelația faptului că Dumnezeu este prezent întotdeauna, chiar și în tăcere. Romanul este în curs de ecranizare în regia lui Martin Scorsese.
    Show book
  • Violonista de la Auschwitz - cover

    Violonista de la Auschwitz

    Ellie Midwood

    • 0
    • 0
    • 0
    La Auschwitz, fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire. Alma este deținuta cu numărul 50381, număr tatuat cu cerneală albastră pe pielea ei. Este înghesuită laolaltă cu zeci de mii de alți prizonieri, separată de cei pe care-i iubește și azvârlită într-un labirint de sârmă ghimpată. Aici, în fiecare zi, oamenii dispar și nimeni nu-i va mai vedea vreodată. Tragedia pe care o trăiește acum este la ani-lumină de viața pe care o ducea înainte. Violonistă de renume, Alma fascina publicul cu reprezentațiile ei. Dar când naziștii au luat cu asalt Europa, nici talentul și nici reputația ei nu au reușit s-o salveze... Atunci când șefa lagărului pentru femei o numește pe Alma în fruntea orchestrei feminine, care trebuia să susțină concerte pentru ofițerii naziști de rang înalt, precum și să-i însoțească în acordurile muzicii pe prizonierii care mergeau spre muncă silnică, Alma refuză inițial să joace acest rol ingrat. Curând însă se răzgândește, când își dă seama ce putere ar dobândi astfel: aceea de a salva multe tinere din gherele morții și de a obține rații suplimentare de mâncare pentru deținutele înfometate.
     
    Așa ajunge Alma să-l cunoască pe Miklós, un talentat pianist maghiar. Și în mijlocul deznădejdii, cei doi reușesc să găsească împreună o rază de fericire, grație repetițiilor comune, a biletelor secrete și a concertelor pe care le susțin unul lângă altul – în timp ce se roagă ca, într-o bună zi, tot acel calvar să ia sfârșit. Dar la Auschwitz, moartea plutește în aer, iar suferința este unica certitudine... Va putea supraviețui dragostea lor într-un asemenea loc lipsit de speranță?
     
     
     
    Inspirat dintr-o poveste adevărată, romanul Violonista de la Auschwitz prezintă istoria uneia dintre cele mai neînfricate și memorabile eroine. Prin curajul ei, Alma Rosé a salvat numeroase vieți, redându-le speranța celor care uitaseră până și sensul ei...
    Show book