Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Ultima calatorie - cover

Ultima calatorie

Santa Montefiore

Publisher: Litera Media Group

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

O poveste despre război, despre Italia, despre o tânără frumoasă și o tragedie teribilă 
Războiul s-a terminat, dar umbra lui încă persistă. Iar în adâncul peisajului rural luxuriant, un aristocrat excentric este ucis cu sălbăticie în frumosul său palazzo. 
Londra, 1971. Ani mai târziu, această crimă neelucidată ajunge să-i influențeze viața Albei, o fată boemă care trăiește pe o casă plutitoare în Chelsea. 
Aceste două epoci distincte sunt legate de firul unei povești de dragoste, decadență și trădare, care o duce pe Alba în plantațiile de măslini de pe coasta Amalfi, scăldate în mirosul smochinelor, dar și copleșite de drama războiului și de tulburarea persistentă a tragediei. 
Trecutul dezvăluie legăturile secrete dintre partizani și naziști, dintre țărani și conți și, în centrul tuturor, o femeie seducătoare și misterioasă: mama ei... 
O realizare poetică. Daily Mail 
Santa Montefiore este o minune. Sunday Express
Available since: 03/24/2022.
Print length: 432 pages.

Other books that might interest you

 • Acest soare care ma orbeste - cover

  Acest soare care ma orbeste

  Sorin Draghici

  • 0
  • 0
  • 0
  Cu o scriitura alerta, rasfatata uneori, cu efecte premeditate a caror combinatorie nu se dezvaluie pana la final, Sorin Draghici ofera in acest roman una dintre ocaziile de neratat de a te bucura de literatura, vara. Provocator, autorul alege sa intre in pielea unei domnisoare, apoi doamne si demonstreaza in felul acesta ca literatura ramane cel mai sustenabil exercitiu de zamislire de forme de viata dintre toate. Aceasta nu este insa decat prima dintre provocarile la care scriitorul isi supune cititorul.Pe relatia Targu-Mures – Atena – Bucuresti – Buenos Aires nu circula niciun avion direct. Ramane sa va imbarcati intr-un roman care promite, de la bun inceput, o croaziera improbabila, geografica dar si istorica. Nu in ultimul rand, romanul lui Draghici ar putea fi premiat nu doar literar, ci si gastronomic.Desi nu exista stele Michelin pentru literatura, initiativa ar trebui formulata. Pentru ca nu doar ca o societate de femei si barbati fascinante si fascinanti se iubesc, admira, calatoresc si dribleaza vitregiile unei istorii nu prea indepartate, dar ele si ei stiu sa se bucure de viata. O viata care se scrie in greaca veche si noua, una in care cultura si natura reprezinta un cuplu atat de sudat, incat nici nu ti-ai putea imagina ca ele ar fi fost, multa vreme, separate de prejudecati si mituri culturale.Cititorul trebuie avertizat ca se poate indragosti de multe dintre personajele care locuiesc in aceasta poveste petrecuta in prima jumatate a secolului trecut; de asemenea, el trebuie sa stie ca povestea in care patrunde nu-l va dezamagi decat din cauza inevitabila a sfarsitului ei. Daca orice minune dureaza trei zile, ei bine, el va petrece cu Eliza si Maria, dar si cu Andreas si Athanasios, trei ore concentrate sau trei dimineti de calistenie a afectelor si a imaginatiei. In sfarsit, e important sa-i spunem cititorului ca, daca faptul ca povestea are un final face parte din nedesavarsirea a tot ce e viu, totusi, finalul povestii va fi unul puternic.
  Show book
 • Căpitanul Conan - cover

  Căpitanul Conan

  Roger Vercel

  • 0
  • 0
  • 0
  Primul Război Mondial se apropie de sfârșit. Detașamentul locotenentului Conan din Armata franceză de la Dunăre așteaptă într-o pădure de pe malul bulgar al fluviului. Trimiși în România, oamenii lui Conan, frustrați că, după patru ani de război și de acțiuni îndrăznețe, nu mai primesc nici un fel de misiuni de luptă, intră în conflict cu justiția militară. Locotenentul Norbert, prietenul lui Conan, va ancheta, în calitate de comisar raportor, faptele unor militari care nu par dispuși să accepte că violența pe care războiul o justifică se transformă, pe timp de pace, în crimă. Căpitanul Conan a fost distins în 1934 cu prestigiosul premiu Goncourt, iar în 1996 a inspirat filmul cu același titlu regizat de Bertrand Tavernier.
  Show book
 • Cavalerii Pardaillan Vol 2 - cover

  Cavalerii Pardaillan Vol 2

  Michel Zévaco

  • 0
  • 1
  • 0
  Cavalerii Pardaillan - Vol. 2. Intrigi, comploturi, povești pline de suspans și răsturnări spectaculoase de situație.
   
  Trădat de frate și de soție, François de Montmorency duce o viață tristă și izolată, dar secretele pe care tânărul cavaler de Pardaillan i le dezvăluie aruncă o nouă perspectivă asupra acestei tragedii de familie. Va reuși mareșalul să își regăsească soția și să își cunoască fiica? Caterina de Medici hotărăște să își ucidă fiul născut dintr-o relație adulteră, pentru ca planurile ei politice să-și poată atinge scopul. Cei doi cavaleri Pardaillan continuă să fie implicați în numeroase întâmplări care vor marca istoria Franței.
  Show book
 • Septembrie - cover

  Septembrie

  Jean Mattern

  • 0
  • 0
  • 0
  München, 1972. Doi ziariști acreditați la Jocurile Olimpice de vară se întâlnesc în ajunul ceremoniei de deschidere; între ei se naște o legătură ciudată, un amestec de fascinație reciprocă și sfiiciune. Peste câteva zile, violența coboară ca un trăsnet în mijlocul sărbătorii olimpice: membrii delegației israeliene sunt luați ostatici, terorismul se instalează în ceea ce ar fi trebuit să fie „paranteza olimpică“, întreaga lume e năucită. Povestea celor doi ziariști, deveniți martori direcți ai unui eveniment dramatic, nu e nici ea ferită de catastrofa acelor ore în care orice competiție sportivă e abandonată și organizatorii se străduiesc, disperat și haotic, să salveze viața ostaticilor. Nimeni nu scapă neatins de acea lungă zi de 5 septembrie. Romanul Septembrie a fost recompensat în 2015 cu Prix des Lecteurs du Salon du Roman Historique de la Levallois.
  Show book
 • Fracurile Negre - Inima De Otel Vol 2 - cover

  Fracurile Negre - Inima De Otel...

  Paul Féval

  • 0
  • 0
  • 0
  Ciclu de opt romane, Fracurile Negre spune povestea organizației criminale cu același nume, condusă de Lecoq, mâna dreaptă a colonelului Bozzo-Corona. Modalitatea de lucru obișnuită a acestei organizații, ai căror membri se caracterizează prin maniere elegante și o aparență de respectabilitate, este jaful și alcătuirea unor planuri complicate care să inducă în eroare justiția și s-o pună pe urmele unor țapi ispășitori.
  Show book
 • Râul care ne desparte - cover

  Râul care ne desparte

  Ngũgĩ wa Thiong’o

  • 0
  • 0
  • 0
  Pe malurile unui râu sălășluiesc două comunități Kikuyu, ce trăiesc după legile tradiției, mânate de credințe ale căror rădăcini puțini și le mai amintesc. Misionarii creștini veniți în zonă încearcă din răsputeri să scoată în afara legii ritualul circumciziei femeilor, provocând disensiuni în rândurile celor două comunități. Localnicii sunt împărțiți în cei care cred în educația creștină, cu binefacerile și oportunitățile ei, și cei care speră că tradițiile poporului lor îi vor îndrepta către o soartă mai bună. Pe măsură ce conflictul se adâncește, tragedia capătă nuanțe și prin intervenția unui cuplu de îndrăgostiți, care încearcă să acopere ruptura culturală ce macină cele două lumi prinse în prăpastia îndoielii.
  Show book