Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Noapte credincioasa si virtuoasa - cover

Noapte credincioasa si virtuoasa

Louise Glück

Publisher: Publishdrive

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Premiul Nobel pentru Literatură 2020National Book Award 2014„Aceia dintre noi care scriu cărți vor, cel puțin teoretic, ca ele să ajungă la mulți oameni. Numai că unii poeți nu văd această difuziune în termeni spațiali, ca în cazul unei săli pline de oameni. Ei privesc această transcendere temporal, secvențial, vor să ajungă la mulți cititori în timp, în viitor, dar, într-un mod foarte profund, acești cititori vin doar unul câte unul." Louise Glück, din Discursul de acceptare a Premiului Nobel pentru Literatură„Unul dintre motivele pentru care Glück s-a dovedit a fi o figură centrală a poeziei americane din ultimele cinci decenii este remarcabilul său talent de a reabilita magia. În ciuda austerității dezabuzate, ea rămâne o mare creatoare de magie. Nu este vorba aici despre optimism sau despre recuperare, în sensul convențional al cuvântului. Mai curând, pentru Glück și vocile personajelor sale, simpla supraviețuire apare ca o minune fără pereche...Ceea ce face ca Noapte credincioasă și virtuoasă să fie un volum atât de puternic este inventivitatea cu care autoarea reacționează nu doar în fața propriei condiții de muritor, ci și în fața viziunii cu totul noi asupra lumii pe care și-o construiește." The New York Times Book Review
Available since: 06/15/2022.
Print length: 96 pages.

Other books that might interest you

  • Versuri din exilul sufletului - Poezie suflet romanesc - cover

    Versuri din exilul sufletului -...

    Laura Schussmann

    • 0
    • 0
    • 0
    Versuri din exilul sufletului... Dacă nu ar fi versul,poate că nici eu nu aș mai fi ce sunt acum, poate că sufletul meu ar fi rămas mereu într-un exil din care nu m-aș mai fi întors.. Dar m-am întors prin poezie. Mă dăruiesc vouă prin cuvânt, ca să ne regăsim împreună răzvrătiții superbi ai unei lumi care are nevoie de iubire să respire pe mai departe speranță.. 107 poezii in peste 260 de pagini in cartea mea tiparita recent . 107 bucatele din sufletul meu, din viata mea , sulfet si viata alunecand lin prin degetele mele prin cuvinte si litere cu focul iubirii spre sufletele voastre. Sa le primiti, asa cum le trimit spre voi, cu multa deschidere spre frumos pasiune, iubire, si cadura sufleteasca.
    Show book
  • Doar trăiri Versuri - cover

    Doar trăiri Versuri

    Adrian Moroșan

    • 0
    • 0
    • 0
    Poezii pentru toți despre sentimente de dragoste, ură, tristețe, vulnerabilitate, patriotism și multe altele. Cel puțin câteva dintre aceste poezii vă vor aminti de emoțiile pe care le-ați simțit cel puțin o dată în viață. Acest volum combină poezii scrise într-un stil clasic cu poezii scrise în stil contemporan și se referă la sentimentele care îi fac pe oameni să gândească într-un anume fel.
    Show book
  • Diva - cover

    Diva

    Mihaela Gheorghe

    • 0
    • 0
    • 0
    Bun venit în lumea plină de grație și sensibilitate a audiobook-ului DIVA! Descoperiți o colecție extraordinară de poezii care capturează frumusețea și puterea femeilor! 
    Aceste poezii au fost scrise cu gândul la toate femeile puternice. Ele reflectă emoțiile, visurile și luptele pe care le trăiesc în fiecare zi, celebrând feminintatea în toate formele ei. 
    Colecția de versuri evocă teme precum dragostea, suferința, traumele, dar și vindecările acestora, încrederea în sine, independența și curajul de a-ți urma pasiunile. 
    Ascultând aceste poezii, veți simți cum emoțiile prind viață și cum fiecare cuvânt se transformă într-o melodie a inimii. Fiecare vers este o oglindă a sufletului și o încurajare pentru femei să-și exprime autenticitatea și să se împlinească în totalitate. 
    DIVA este un omagiu adus femeilor și puterii lor. Este un cadou minunat pentru tine însăți, sau pentru o femeie specială din viața ta. 
    Ascultă DIVA și lasă-te purtată în 16 minute într-o călătorie poetică, plină de emoție, empatie și alinare. Descoperă puterea cuvintelor și învăluie-te în versuri care celebrează esența frumuseții, dar și a puterii feminine! 
    PS: Ascultă la căști și bucură-te de experința inedită!
    Show book
  • mandala - cover

    mandala

    Oana Cătălina Ninu

    • 0
    • 0
    • 0
    Debutând cu volumul Mandala (Editura Vinea, 2005), Oana Cătălina Ninu n-a ratat aproape niciunul dintre premiile care i-au ieșit in cale. O recunoaștere, fără îndoială, meritată, întrucât vorbim despre cel mai semnificativ debut liric din anul respectiv. [...] Oricât de rebele, reprezentările se topesc într-o sintaxă aluvionară, corodată prin dialogism și nivelată prin directețe. De altfel, în Mandala, fracturat nu e atât discursul, care se derulează lent și fără interstiții vizibile, cât universul reprezentărilor, care suportă o macerație organizată din partea unei viziuni schizoide. Poemele Cătălinei Ninu descriu, cu o fervoare incandescentă, cele mai diverse forme de mutilare, în slujba cărora eul liric pune la bătaie un arsenal impresionant (foarfece, ace, șurubelnițe, colți, unghii, bricege, lame, epilatoare, vătraie etc.), care l-ar face să pălească de invidie pe un anumit conte austriac. Și nu e de mirare, de vreme ce figura centrală a Mandalei se prezintă, încă din primul text al volumului, drept „femeia foarfecă“. (Andrei Terian, în Ziarul de duminică) 
    „Fuga de feminitate“, exorcizarea umorilor feminine și a corporalității maligne devine miza actului poetic, prin care femeia reală e înlocuită prin „femeia inscripționată“. El are însă caracterul unei vivisecții, presupune scormonirea nemiloasă a fibrelor și a țesuturilor, e o autotortură aproape cu neputință de îndurat, astfel încât privirea introspectivă, care scormonește ca un bisturiu în profunzimea plasmei organice cunoaște momente de relaxare, deplasându-se (ca in ciclul Nu e timpul,fato) de la spectacolul visceralității în criză la filmul cotidianului. Acum, Oana Cătălina Ninu abordează reportajul autenticist, care capătă însă aspectul „picturilor metafizice“, unde realul e „textualizat“, realcătuit, devenind suportul reveriei thanatice, căci poeta descrie „cetăți ale morților“, evocă ritualuri funerare grotești sau sortilegii sanguinare. (Octavian Soviany în Luceafărul) 
    Mandala este și una dintre figurile inițierii. Poezia se scrie împotriva limbajului dat, împotriva sensului uzat, cu sufletul, dar împotriva lui, cu trupul, dar ca mortificare a trupului, cu durere, ca singur vaccin al durerii prin smulgerea ei din trup și așezarea ei în pagină. (Alex Matei în Observator cultural) 
    Poemele se susțin unele pe altele într-o ordine nu mecanică, de domino, ci subversivă: „povestea“ înaintează exclusiv de la un ciclu la altul. În interiorul secvențelor, numai discurs: fragmentele narative sunt sincopate ori deturnate. O anume urgență a durerii, o panică reverberată fiziologic în prima parte a volumului (mandala) cedează locul unei aluviuni de reproșuri distante mimând refrenul (nu te mai preface ana), apoi unei terapii solitare, cu oscilații și indecizii (nu e timpul fato). Iată o radiografiere parțială a zonelor liminare. Până aici, nu de puține ori scabrosul corporal (sexual sau nu, după caz) conservă atmosfera coșmarescă, comparabilă aceleia din Capriciile lui Goya. (Cosmin Ciotloș în România literară).
    Show book
  • Băutorul de ceață - cover

    Băutorul de ceață

    Romulus Andriescu

    • 0
    • 0
    • 0
    „Am început să scriu pentru că așa am simțit chemarea. E la fel ca preoția: devii păstor de suflete pentru că ai trimitere de sus, de la Tata. Așa s-a croit și destinul meu. Probabil că obârșia mea fălticeneană e de vină. În acest loc binecuvântat am crescut și am primit educație. Școlile, dascălii, istoria literară a orașului – înțesată de nume mari și sonore, care au trecut și trăit pe aici – mi-au creat creuzetul. Mai departe a trebuit să muncesc singur, ca un rob, pe această plantație plină ochi de litere, cuvinte și fraze. Așa am fost, sunt și voi rămâne: un ego ce intersectează anii pe orizontală și verticală, aducându-mi și eu, la rândul meu, contribuția pe care un oraș minunat, numit Fălticeni, mi-o cere.
    
     
    Mark Twain spunea: «Două zile sunt importante în viața unui om: ziua în care s-a născut și ziua în care a aflat de ce». Tu, cititorule, ai aflat?” (Romulus Andriescu)
    Show book
  • Lumini și umbre - cover

    Lumini și umbre

    Sultana Florea

    • 0
    • 0
    • 0
    carte de poezii Florea Sultana
    Show book