Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Escapada - cover

Escapada

Lavinia Braniște

Publisher: Polirom

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Întruchipări ale omului modern preocupat de carieră și de statutul său în societate, personajele Laviniei Braniște visează la îmbogățire și recunoaștere socială, uitând de familie și de cei apropiați. De multe ori însă, munca până la epuizare, obsesia pentru propria imagine și îndepărtarea de prieteni pot avea consecințe nebănuite. Fiecare text al Escapadei redă, subtil-ironic, imaginea mult amplificată a unei probleme provocate de stilul de viață actual. Munca într-o mare companie, lumea universitară, întâmplări mărunte sau relații eșuate devin puncte de plecare pentru povești cu tâlc, pline de farmec, al căror final este de multe ori lăsat în voia imaginației cititorului.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

  • Levi și motanii - Povești audio pentru copii - cover

    Levi și motanii - Povești audio...

    Geo Mihalache

    • 0
    • 0
    • 0
    Aventurile găinii Levi împreună cu prietenii ei motanii Pic, Miron și Tărcatul: 
    Levi și motanii - găina Levi, dornică să îi cunoască pe motani și să se împrietenească cu ei, după luni de amânare, își face curaj să le vorbească 
    Proba și Levi în trupa motanilor - pentru a fi acceptată în trupa motanilor, Levi este supusă la o încercare de către aceștia 
    Levi pe acoperiș - Levi pornește în prima sa aventură alături de motani - se urcă pe acoperiș de unde reușeste să îi atragă atenția bunicii cu ispravile sale 
    Levi la șoareci - Levi participa la prima sa vânătoare...mai mult sau mai puțin reușită 
    Ne relaxăm în livadă - Levi învață o nouă activitate din repertoriul motanilor 
    Sus pe cuptor - Levi află unde se ascund motanii cand este frig afară și plouă 
    Iarba mâței - Motanii se comportă ciudat, nu mai sunt ei înșiși iar Levi asistă la un comportament neașteptat din partea lor 
    O bucățică de pește - Tărcatul își pierde cumpătul din cauza unei bucăți de pește și ajunge afară sub privirile lui Levi și ale celorlalți doi motani care îl avertizaseră să stea cuminte 
    Cu motanii după râme - Levi îi învață ea de data aste pe motani să "vâneze"
    Show book
  • Fluturi negri - cover

    Fluturi negri

    Silvia Puiu

    • 0
    • 0
    • 0
    Fluturii negri ne bântuie pe toți.... uneori devin albi, apoi se fac iarăși negri... și apoi dispar în același timp cu tine, în timp ce te deplasezi prin viață. 
    Poveștile și versurile din acest volum sunt fluturi negri de acum mai mult de 20 de ani. Astăzi, fluturii au vrut să zboare, chiar și așa negri .... au dorit să simtă soarele arzându-le aripile în ultimul lor zbor.  
    Povestirile sunt o ficțiune împletită cu cioburi din oameni, gânduri, vise și dorințe. Punerea lor pe hârtie sau într-un context creativ este o formă de purificare. Ca gen, aș spune că scriu poezie în proză și proză în poezie.  
    Publicarea acestui volum și împărtășirea fluturilor mei negri cu cei care vor avea răbdarea să citească este, pentru mine, un act de curaj și sper ca, astfel, să îi încurajez și pe alții să se exprime într-un mod sigur: prin artă sau vorbind cu cineva care poate să ajute (profesor, părinte, bunic, psiholog sau alt adult în care ai încredere).
    Show book
  • Crescătorul de gorile - cover

    Crescătorul de gorile

    Roberto Arlt

    • 0
    • 0
    • 0
    Pentru prima oară în limba română, Crescătorul de gorile reprezintă o fascinantă și neașteptată antologie de povestiri „africane”, narate însă de o voce occidentală. După succesul uriaș al rubricii Aquafuertes porteñas (Acvaforte din Buenos Aires) din ziarul argentinian El Mundo, Roberto Arlt pleacă în Spania, în februarie 1935, în căutare de noi surse de inspirație pentru articolele sale (rezultând seria Aquafuertes españolas, la fel de bine primită de către public), extinzându-și apoi călătoria spre orașele Tanger, Tetuán și Ceuta din nordul Africii. Descoperă aici o lume fascinantă care, la numai 4 ore distanță de Spania, păstrează obiceiuri medievale, unde „trăiește o mulțime compactă și pitorească, materialistă, poetică, necruțătoare și cu porniri de ciudată generozitate” (Ediciones del Viento). Misterioase ori pline de cruzime, dar și amuzante, povestirile inspirate din această experiență marocană au fost publicate în suplimentele El Mundo Argentino și El Hogar în 1936, apoi reunite în volum în 1941 și constituie un capitol distinct al operei arltiene, semnătură care a influențat semnificativ literatura sud-americană a secolului XX. 
      
    Julio Cortázar: „Alaltăieri l-am terminat de recitit și azi încep paginile acestea încălzit, puțin dezolat că Arlt mi-a alunecat din mâini, odată cu ultima povestire din Crescătorul de gorile. M-a lăsat singur în fața foilor albe și a unei mări albastre, profunde, care nu-mi folosește la mai nimic.” 
    Show book
  • Greu de gasit un om bun - cover

    Greu de gasit un om bun

    Flannery O`Connor

    • 0
    • 0
    • 0
    Inspirate din tradițiile gotice sudiste, povestirile din volumul Greu de găsit un om bun demonstrează viziunea unică, grotescă a lui Flannery O’Connor asupra vieții, fiind infuzate cu simbolism religios, bântuite de perspective apocaliptice, susținute de tragicomedia comportamentului uman, în confruntarea cu aspirația către mântuire. Umorul sardonic al autoarei se bazează pe disparitatea dintre percepția limitată a unora dintre personaje și peisajul mult mai larg al realităților sociale, economice și spirituale ale Sudului rural. În unele dintre povestiri, O’Connor explorează teme nevralgice dezbătute în epocă: Holocaustul este vizat în „Dezrădăcinatul“; integrarea rasială, în „Negrul artificial“; intersexualitatea, în „Un Templu al Sfântului Duh“. Prin povestirile sale, Flannery O’Connor și-a câștigat un loc privilegiat în inima cititorilor americani, numărându-se printre cei mai originali și provocatori scriitori din generația ei. Multă cruzime, compasiune, mascaradă, artă și adevăr se află în aceste povestiri! Mi-e greu să găsesc un scriitor mai amuzant, dar și mai înfricoșător. Robert Lowell În aceste povestiri, pentru prima dată, Sudul rural este portretizat de o scriitoare a cărei corectitudine este pe măsura talentului său.
    Show book
  • Visul lui Machiavelli 150 de povesti despre lucruri pentru care ati putea renunta la Paradis - cover

    Visul lui Machiavelli 150 de...

    Adrian Cioroianu

    • 0
    • 0
    • 0
    „Povestile lui Adrian Cioroianu suprapun nu doar trecutul cu prezentul - glosand cu farmec in numele preceptului niciodata bagat in seama «ce ne invata lectia istoriei?» –, ci si documentul cu «literatura». Proze de idei, tablete cu stil literar asumat si taietura gazetareasca precisa, textele din acest volum ar fi tocmai bune de citit in Paradis. Sau in Iad. Dar, pana acolo, pentru noi, cei visati de Machiavelli «cad» foarte bine si pe Pamant, pentru a ne mai lamuri dilemele...“ – Mircea Vasilescu, conf. univ., Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti, redactor-sef al revistei Dilema veche, autor al cartii Eurotextes. Le continent qui nous separe, Ed. MetisPresses, Geneva, 2010
     
    „Fie ca vorbeste despre politica din Romania, iernile din Canada, trenurile din Paris, nuntile din Craiova sau face scurte incursiuni istorice, Adrian Cioroianu este un excelent narator. Intr-o dezordine vesela, povestile lui traverseaza o perioada interesanta din ultimii 20 de ani – inainte ca autorul sa treaca prin experienta politica. Textele pot fi serioase sau frivole, dar niciodata crispate sau incrancenate; cand exista o morala, aceasta nu te trage de maneca, ci iti face cu ochiul. Adrian Cioroianu scrie proaspat, fara sa dea lectii, verdicte sau ucazuri. Altfel spus, e «dilematic».“ – Luca Niculescu, jurnalist, redactor-sef Radio France International-Romania
     
    Dr. Adrian CIOROIANU este profesor universitar si decan al Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti. Ministru al Afacerilor Externe al Romaniei (2007-2008) si membru al Grupului ALDE din Parlamentul European (2005-2007). Senator de Timis si vicepresedinte al Comisiei de Cultura din Senatul Romaniei (2004-2008). Realizator sau moderator al unor programe de televiziune si redactor, editorialist sau colaborator al unor publicatii precum Dilema veche, Lettre internationale, Istorie si civilizatie, Historia, Scrisul romanesc, Gazeta sporturilor s.a. Specializat in istoria regimurilor comuniste si pasionat de banda desenata si de pop-rock-ul anilor ‘80.
     
    Volume publicate:
    
    Adulter cu smochine si pescarusi (roman, Curtea Veche Publishing, 2012)
    Epoca de aur a incertitudinii. America si China, ideile si Primavara araba, Clio, Clausewitz si Lady Gaga la inceputul secolului XXI (Curtea Veche Publishing, 2011)
    Visul lui Machiavelli. 150 de povesti despre lucruri pentru care ati putea renunta la Paradis (Curtea Veche Publishing, 2010)
    Geopolitica Matrioskai. Rusia postsovietica in noua ordine mondiala (Curtea Veche Publishing, 2009)
    Istorie, eroi, cultura politica (Scrisul romanesc, 2008)
    Sic transit gloria. Cronica subiectiva a unui cincinal in trei ani si jumatate, 2000-2004 (Polirom, 2006)
    Pe umerii lui Marx. O introducere in istoria comunismului romanesc (volum tiparit, Curtea Veche Publishing, 2005; editia a II-a, 2007)
    Ce Ceausescu qui hante les Roumains. Le mythe, les representations et le culte du Dirigeant dans la Roumanie communiste (Curtea Veche Publishing & L’Agence Universitaire de la Francophonie, 2004; editia a II-a, 2005)
    Focul ascuns in piatra. Despre istorie, memorie si alte vanitati contemporane (Polirom, 2002)
    Scrum de secol. O suta una de povesti suprapuse (Curtea Veche Publishing, 2001)
    Coautor (alaturi de Lucian Boia si Tom Sandquist) al volumului Archive of Pain/ Arhiva durerii, editie bilingva (Pioneer Press, Stockholm, 2000)
    Coautor (alaturi de Stelian Brezeanu, Mihai Retegan s.a.) al manualului Istoria romanilor pentru clasa a XII-a (RAO; prima editie in 1999)
    
     
    Autorul acestui volum asteapta mesajele cititorilor la adresa: adrian.cioroianu@gmail.com
    Show book
  • Carabusul de aur si alte povestiri - cover

    Carabusul de aur si alte povestiri

    Edgar Allan Poe

    • 0
    • 2
    • 0
    Volumul de debut al bine cunoscutei vedete de televiziune Mihaela Radulescu contine articole publicate majoritar in revista "Elle", dar si texte inedite in care vedeta abordeaza o gama larga de aspecte sociale, oferind sfaturi si pareri personale, pe baza proprie-i experiente de viata. "Vad aceasta carte ca pe un autoportret al Mihaelei, scris cu sinceritate si extrem de asumat - pentru ca Mihaela nu numai ca are opinii, dar le si expune fara nici o teama, fara pic de menajamente, nici fata de ea si nici fata de subiectii sau faptele despre care scrie. Te invita in lumea ei, care, controversata sau nu, este una aparte, fascinanta, la care privesti cu rasuflarea taiata pentru ca nu stii niciodata ce va fi... next." Roxana Voloseniuc (redactor-sef al revistei "Elle")
    Show book