Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Al zecelea om - cover

Al zecelea om

Graham Greene

Publisher: Litera

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

„Natura umană nu funcţionează în alb şi negru, ci în gri şi negru.” – Graham Greene
 
„Graham Greene este un scriitor cu totul aparte […]. El va rămâne în istoria literară drept cronicarul definitiv al conştiinţei şi al neliniştii existenţiale a secolului al XX-lea.” – William Golding, Enciclopedia scriitorilor britanici
 
„Dacă ar fi trăit să vadă cel de al Doilea Război Mondial, Edgar Allan Poe ar fi scris o astfel de carte. O intrigă palpitantă, care abordează chestiuni morale majore într-o notă minoră, aşa cum se întâmplă de obicei în povestiri […] Şi totuşi, Al zecelea om ne intrigă pentru că pune întrebări dificile despre responsabilitate, curaj, vinovăţie şi iubire, despre opţiunile posibile atunci când ne confruntăm cu răul absurd, despre virtutea care apare întotdeauna când te aştepţi mai puţin, nu pe drumul mare, ci pe căi lăturalnice.” – People
 
Clasici moderni Litera pune laolaltă scriitori moderni ale căror opere au devenit deja repere clasice. Cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din ultimii 125 de ani – cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.
Available since: 09/01/2015.

Other books that might interest you

  • Oamenii fericiți citesc și beau cafea - cover

    Oamenii fericiți citesc și beau...

    Agnes Martin-Lugand

    • 0
    • 0
    • 0
    A plecat din Paris să se uite pe sine. Dragostea pe care o va întâlni va schimba totul. 
    Povestea lui Diane începe în mod brutal cu moartea soțului și a fetiței sale, eveniment care o aruncă în cea mai cumplită depresie. Totul se oprește în loc, în afară de inima ei, care continuă să bată. Cu încăpățânare. Dureros. Zadarnic. 
    Când cel mai bun prieten și asociat în mica afacere cu o cafenea literară la Paris, Felix, îi propune o călătorie ca început pentru o nouă viață, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda. 
    O întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn o face pe Diane să vadă din nou lumea cu încredere și cu forță regăsită. 
     
    ”Această poveste despre împăcarea cu sine conține dialoguri convingătoare și e spusă într-un stil simplu, nepretențios, având chiar și accente de umor.” - Le Parisien 
     
    ”Profund și emoționant, romanul lui Agnès Martin-Lugand sondeazã cu luciditate cea mai cumplită tragedie din viața unui om. O carte care te marchează.” - Susan Wiggs
    Show book
  • Să nu ne facem de râs în fața furnicilor - cover

    Să nu ne facem de râs în fața...

    Iv cel Naiv

    • 0
    • 0
    • 0
    Amanda este o fetiță de doisprezece ani care, pentru o fetiță de doisprezece ani, e al naibii de isteață. Are două codițe mai mereu împletite, o sută optzeci și nouă de pistrui și doi părinți cu care nu se înțelege deloc. Dar deloc. Și dacă nu sunt părinții mei? 
     
    Stăpânită de această frică teribilă, Amanda se transformă în detectiv, pornind în căutarea Adevărului. Își chestionează rudele și vecinii, colegii și apropiații, caută indicii, bănuiește implicarea armatei SUA și un experiment genetic. Totul pentru a găsi dovada că este înfiată. Amanda caută adevărul despre ea și despre părinții ei, caută prietenia, caută iubirea în cei din jur și caută iubirea de sine, își caută locul în lume, în familie și în propriul corp. Tot investigând, Amanda află o mulțime de lucruri despre ceilalți și mai ales despre ea. 
     
    Dar oare va afla ce o interesează cu adevărat?
    Show book
  • Xanax - cover

    Xanax

    Liviu Iancu

    • 0
    • 0
    • 0
    ”În esenţă, asta este Xanax – un roman construit din sute de întâmplări adevărate, amuzante și triste în același timp, pentru care eu și personajele mele am plătit, cu toţii, de fiecare dată un preţ, mai mic sau mai mare. " - Liviu Iancu
    Show book
  • Destinul lupului singuratic - cover

    Destinul lupului singuratic

    Adrian Christescu

    • 0
    • 0
    • 0
    Acțiune palpitantă, suspans, momente dramatice, situații-limită, trădare, dragoste și camaraderie, meandrele ascunse ale gravei crize financiare mondiale din 2008 și măsurile drastice hotărâte la cel mai înalt nivel de marile puteri pentru eliminarea vinovaților. 
    Totul alcătuiește un captivant puzzle, care se întregește fie în decorul unor capitale europene – Paris, Londra, Bruxelles, București sau Budapesta –, fie în peisajul exotic al vreunui paradis fiscal din Caraibe. Iar pe fundalul evenimentelor economice, sociale și politice derulate într-un larg interval de timp se proiectează personalitatea seducătoare a celui care devine factor determinant în executarea deciziilor dure, menite să restabilească normalitatea. 
    Virgil nu este un supererou și nici un asasin plătit. El este, pur și simplu, un bărbat puternic, înzestrat cu o structură fizică de fier și cu un mental deplin echilibrat, un soldat perfect antrenat în misiunile din teatrele de război apărute în Europa la sfârșitul secolului trecut. 
    Un maestru al supraviețuirii în condiții cumplite, un luptător implacabil pentru apărarea cu orice preț a principiilor care ar trebui să ne călăuzească oricând, oriunde. 
    De același autor: Trofeul, volum de povestiri, premiul pentru debut în proză la Salonul Internațional de Carte din Iași, 2011; Hotelul amintirilor, volum de proză scurtă (Adenium, 2017); Dragoste și spațiu locativ, piesă de teatru (Adenium, 2017); Destinul lupului singuratic ( Adenium, 2015) a fost reeditat în 2020 la Editura Lebăda Neagră; Umbra lui Raphael, thriller (Lebăda Neagră, 2020); Frumoasa americană, volum de proză scurtă (Lebăda Neagră, 2021); Second Life (Lebăda Neagră, 2023).
    Show book
  • Cotoșmanu - Povești audio - cover

    Cotoșmanu - Povești audio

    MyBuni

    • 0
    • 0
    • 0
    Cotoșmanu 
    Albumul Cotoșmanu contine 4 basme audio, în lectura lui MyBuni, dupa basme de Petre Ispirescu. Acest Acest albumul face partea din seria Povești audio în lectura lui MyBuni. 
     Cuprins: 
    Broasca țestoasă cea fermecată 
    Cotoșmanu Năzdrăvanu 
    Fata cu pieze rele 
    Fata de imparat si fiul vaduvei
    Show book
  • Numele celălalt - Septologie I-II - cover

    Numele celălalt - Septologie I-II

    Jon Fosse

    • 0
    • 0
    • 0
    Roman nominalizat la International Booker Prize 2020 
     
    „În Numele celălalt, acumularea ritmată de cuvinte are ceva incantatoriu – un aer aproape sacru." The Wall Street Journal 
     
    Deschiderea magnum opus-ului lui Jon Fosse urmărește în paralel viețile a doi bărbați ce trăiesc pe coasta de vest a Norvegiei: naratorul, pictorul văduv Asle, și celălalt Asle, tot pictor. Cei doi sunt identici, versiuni ale aceluiași om, două variante ale aceleiași vieți. Scris într-un stil hipnotic, Numele celălalt pune sub semnul întrebării noțiunile de subiectivitate și de Sine. Printr-o proză „lentă", cu ajutorul amintirilor, Fosse explorează convergențele și divergențele dintre cele două vieți, totul conducând la o întâlnire decisiva a celor doi. Capodoperă a unuia dintre cei mai mari scriitori contemporani ai lumii, Numele celălalt reprezintă o explorare percutantă a condiției umane. 
     
    „Proza lui Jon Fosse este mistică, spirituală, perfect meșteșugită. Pură poezie!" The Paris Review 
     
    Jon Fosse (n. 1959) este prozator, poet și dramaturg norvegian, unul dintre marii scriitori ai vremurilor noastre. Cariera sa prolifică a debutat în 1983, odată cu romanul Roșu, negru. A început să scrie teatru în 1993, iar piesele sale au cunoscut un succes nemaiîntâlnit, fiind jucate de peste o mie de ori pe scenele din toată lumea. Opera lui este tradusă în mai bine de 50 de limbi, iar numele îi e menționat în fiecare an pe lista nominalizărilor la Premiul Nobel pentru Literatură. Numele celălalt. Septologie I-II este primul său roman tradus în limba română.
    Show book