Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Secretul noptii - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

Secretul noptii

Gaston Leroux

Publisher: Aldo Press

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Ochii reporterului, care nu-si pierdusera obiceiul de a observa totul, se oprira din nou asupra unui sac din panza aspra, care zacea pe jos. Tanarul simti un tremur usor, caci isi dadu seama imediat ca sacul continea un corp omenesc. Isi intoarse capul, doar ca sa vada un alt sac gol, care ii era destinat lui. Atunci, Rouletabille inchise ochii. De undeva de afara se auzi o muzica... Gaston Leroux face dovada ca manuieste cu abilitate arta de a construi un roman politist chiar si in inghetata si conservatoarea Rusie.
Available since: 05/07/2012.
Print length: 459 pages.

Other books that might interest you

  • Acest soare care ma orbeste - cover

    Acest soare care ma orbeste

    Sorin Draghici

    • 0
    • 0
    • 0
    Cu o scriitura alerta, rasfatata uneori, cu efecte premeditate a caror combinatorie nu se dezvaluie pana la final, Sorin Draghici ofera in acest roman una dintre ocaziile de neratat de a te bucura de literatura, vara. Provocator, autorul alege sa intre in pielea unei domnisoare, apoi doamne si demonstreaza in felul acesta ca literatura ramane cel mai sustenabil exercitiu de zamislire de forme de viata dintre toate. Aceasta nu este insa decat prima dintre provocarile la care scriitorul isi supune cititorul.Pe relatia Targu-Mures – Atena – Bucuresti – Buenos Aires nu circula niciun avion direct. Ramane sa va imbarcati intr-un roman care promite, de la bun inceput, o croaziera improbabila, geografica dar si istorica. Nu in ultimul rand, romanul lui Draghici ar putea fi premiat nu doar literar, ci si gastronomic.Desi nu exista stele Michelin pentru literatura, initiativa ar trebui formulata. Pentru ca nu doar ca o societate de femei si barbati fascinante si fascinanti se iubesc, admira, calatoresc si dribleaza vitregiile unei istorii nu prea indepartate, dar ele si ei stiu sa se bucure de viata. O viata care se scrie in greaca veche si noua, una in care cultura si natura reprezinta un cuplu atat de sudat, incat nici nu ti-ai putea imagina ca ele ar fi fost, multa vreme, separate de prejudecati si mituri culturale.Cititorul trebuie avertizat ca se poate indragosti de multe dintre personajele care locuiesc in aceasta poveste petrecuta in prima jumatate a secolului trecut; de asemenea, el trebuie sa stie ca povestea in care patrunde nu-l va dezamagi decat din cauza inevitabila a sfarsitului ei. Daca orice minune dureaza trei zile, ei bine, el va petrece cu Eliza si Maria, dar si cu Andreas si Athanasios, trei ore concentrate sau trei dimineti de calistenie a afectelor si a imaginatiei. In sfarsit, e important sa-i spunem cititorului ca, daca faptul ca povestea are un final face parte din nedesavarsirea a tot ce e viu, totusi, finalul povestii va fi unul puternic.
    Show book
  • Când înflorește liliacul - cover

    Când înflorește liliacul

    Hall Martha Kelly

    • 0
    • 0
    • 0
    Newyorkeza Caroline Ferriday este ocupată până peste cap cu postul de la consulatul francez și cu o nouă iubire la orizont. Dar lumea ei se schimbă dramatic atunci când armata lui Hitler invadează Polonia în septembrie 1939 vizând cucerirea Franței. Peste ocean, Kasia Kuzmerick, o adolescentă poloneză, simte cum viața lipsită de griji pe care o duce e pe cale să se sfârșească pe măsură ce e tot mai ocupată cu rolul ei de curier pentru mișcarea de rezistență. Într-o atmosferă tensionată de supraveghere și suspiciune, un pas greșit poate avea consecințe grave. Pentru tânăra și ambițioasa doctoriță germană Herta Oberheuser, un anunț de angajare ca medic guvernamental pare biletul de evadare dintr-o viață pustie și șansa nesperată de a-și practica profesia. Însă ea se trezește prinsă ca într-o capcană pe un tărâm plin de secrete și dominat de bărbați. Destinele acestor trei femei se intersectează după ce Kasia este trimisă la Ravensbrück, faimosul lagăr de concentrare nazist pentru femei. Vor reuși Caroline și Kasia să le facă dreptate acelora pe care istoria i-a uitat?
    Show book
  • Sfîrşitul - cover

    Sfîrşitul

    Attila Bartis

    • 0
    • 0
    • 0
    Ajuns la vârsta de cincizeci şi doi de ani şi suspectat de o boală mortală, faimosul fotograf András Szabad se hotărăşte să-şi rememoreze viaţa, pentru a o înţelege mai bine el însuşi. Maturizat în Ungaria comunistă a lui János Kádár, cu o mamă pe care o adoră, dar care moare devreme, şi un tată fost deţinut politic, András se arată refractar la lumea din jur. Renunţă la şcoală, are o relaţie tensionată cu tatăl său, cu care locuieşte într-un apartament din Budapesta, şi îşi găseşte refugiul în arta fotografică. Face fotografii artistice, mai întâi pe cont propriu, iar apoi ca ucenic al unui fotograf bătrân, care are un atelier pentru poze de legitimaţii. Inevitabil, pasiunea lui ajunge să se împletească, chiar foarte strâns, cu viaţa erotică. Până şi viitoarea sa carieră internaţională îşi are originea – într-un mod subtil şi imprevizibil – în fotografia făcută într-o seară, pe furiş, unui cuplu ce face dragoste într-un parc public. Relatând povestea vieţii lui András Szabad, Bartis oferă în acelaşi timp o panoramă a vieţii din perioada comunistă, adesea cenuşie şi sordidă, dar şi stranie, absurdă, disperată. Privirea fotografică a protagonistului, detaşată până la limita autismului, reuşeşte să emoţioneze şi să tulbure, iar construcţia impecabilă a naraţiunii dovedeşte încă o dată calităţile de mare prozator european ale lui Attila Bartis.
    Show book
  • Septembrie - cover

    Septembrie

    Jean Mattern

    • 0
    • 0
    • 0
    München, 1972. Doi ziariști acreditați la Jocurile Olimpice de vară se întâlnesc în ajunul ceremoniei de deschidere; între ei se naște o legătură ciudată, un amestec de fascinație reciprocă și sfiiciune. Peste câteva zile, violența coboară ca un trăsnet în mijlocul sărbătorii olimpice: membrii delegației israeliene sunt luați ostatici, terorismul se instalează în ceea ce ar fi trebuit să fie „paranteza olimpică“, întreaga lume e năucită. Povestea celor doi ziariști, deveniți martori direcți ai unui eveniment dramatic, nu e nici ea ferită de catastrofa acelor ore în care orice competiție sportivă e abandonată și organizatorii se străduiesc, disperat și haotic, să salveze viața ostaticilor. Nimeni nu scapă neatins de acea lungă zi de 5 septembrie. Romanul Septembrie a fost recompensat în 2015 cu Prix des Lecteurs du Salon du Roman Historique de la Levallois.
    Show book
  • Eu Sunt Împăratul - cover

    Eu Sunt Împăratul

    Stefano Conti

    • 0
    • 0
    • 0
    Un secret ascuns de secole, locuri pline de magie, o poveste de dragoste tulburătoare, o sectă ocultă: acestea sunt ingredientele unui roman în care istoria și ironia, arheologia și misterul sunt amestecate pentru a crea o poveste captivantă. O călătorie interesantă plasată în timp și spațiu de la romanii antici la cruciații din Evul mediu, de la Imperiul Bizantin la Medici din perioada Renașterii, până în zilele noastre.
    Tarsus (Turcia), 8 iulie 2010.
    Un profesor universitar găsește în excavările sale ceea ce mulți au căutat în zadar: Mormântul lui Iulian Apostatul, împăratul filosof. Dar mormântul e gol, iar arheologul este găsit mort imediat după descoperirea senzațională. A fost omorât profesorul? Cine a furat rămășițele pământești ale lui Iulian Apostatul? Ce s-a întâmplat cu faimoasa comoară îngropată împreună cu împăratul roman?
    De aici începe aventura lui Francesco Speri, angajat al unei bănci cu o pasiune pentru istorie, care, cu ajutorul iubitei sale Chiara, investighează prin locuri antice și coduri criptate. Misterul se îngroașă atunci când o organizație neo-păgână va face orice pentru a-l împiedica pe protagonist, dispus să continue cu orice preț cercetările profesorului și să-l găsească pe Apostat...
    
    Stefano Conti, istoric și scriitor
    Doctor în istorie antică și filosofie la Universitatea din Jena (Germania), a fost profesor de istorie romană și epigrafie latină la Universitatea din Siena. A editat volume pe teme importante ale istoriei romane: Tra religione e politica nel mondo classico (2007); Geografia e viaggi nell'antichità (2007); Stranieri a Roma (2009). Apoi a publicat diverse eseuri despre împăratul Iulian; cele mai recente sunt: Iuliane vivas; L'imperatore Giuliano nelle iscrizioni(2019); L'Apostata tra realtà e legenda; Il Medioevo cristiano contro Giuliano il pagano(2021). ”Io sono l'imperatore” este romanul său de debut: tradus în diferite limbi, a primit o largă apreciere din partea criticilor și a publicului și a primit premii prestigioase, printre care Premiul literar ”Residenze Gregoriane și Premiul Național de Poezie și narațiune Alda Merini.
    Urmărește-l dacă vrei pe:
    www.stefanoconti.org
    
    
    ”O aventură interesantă alcătuită din intrigi și mistere” - La Stampa
    
    „În sfârșit, un thriller arheologic care nu are nimic de invidiat best seller-rilor americane” – il Resto del Carlino
    
    „Un roman plin de istorie, artă și răsturnări de situație” - Il Tirreno -
    
    „Printre secrete și descoperiri, un roman polițist cu un ritm rapid și o proză clară, unde nimic nu este așa cum pare.” – Corriere Adriatico
    
    O călătorie interesantă în timp și spațiu  (de la romani la cruciați până la Medici)” - Il Tabloid -
    
    „O carte de citit dintr-o singură suflare” – Il Messaggero
    
    
    Traducere de Alexandra Ivan
    Eu sunt Împăratul, Ancona 2017.
    
    Copertă: Elaborarea grafică din fotografia autorului Ponte della Maddalena sau Ponte del diavolo (Borgo a Mozzano, Lucca)PUBLISHER: TEKTIME
    Show book
  • Transfer - cover

    Transfer

    Liviu Ioan Stoiciu

    • 0
    • 0
    • 0
    În 1977, anul marelui cutremur, Olimpiu este un tânăr pedagog la un internat de liceu din provincie, fără vreo perspectivă de avansare profesională şi având relaţii uneori de-a dreptul periculoase cu elevii pe care îi supraveghează. Are o soţie, Dida, şi un fiu, Mihai, iar apartamentul lor este mereu călcat de socri, de părinţi, de fraţi şi surori. Dintre aceştia se remarcă Radu, fratele Didei, diagnosticat cu o boală psihică, dar care, după cum descoperă Oli, are de fapt abilitatea de a transfera în conştiinţa sa spiritul unui plutonier al armatei române din 1917 şi notează cu acribie povestea acestuia într-un jurnal. Cititorul devine astfel martorul vieţii cotidiene sub regimul comunist, marcată de sordid şi de frica de autorităţi, precum şi al momentelor tensionate prin care treceau soldaţii români spre finalul Primului Război Mondial. Două lumi îndepărtate şi la fel de cenuşii se întâlnesc în Transfer, o frescă a unor epoci de mult apuse.
    Show book