Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Septembrie - cover

Septembrie

Jean Mattern

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

München, 1972. Doi ziariști acreditați la Jocurile Olimpice de vară se întâlnesc în ajunul ceremoniei de deschidere; între ei se naște o legătură ciudată, un amestec de fascinație reciprocă și sfiiciune. Peste câteva zile, violența coboară ca un trăsnet în mijlocul sărbătorii olimpice: membrii delegației israeliene sunt luați ostatici, terorismul se instalează în ceea ce ar fi trebuit să fie „paranteza olimpică“, întreaga lume e năucită. Povestea celor doi ziariști, deveniți martori direcți ai unui eveniment dramatic, nu e nici ea ferită de catastrofa acelor ore în care orice competiție sportivă e abandonată și organizatorii se străduiesc, disperat și haotic, să salveze viața ostaticilor. Nimeni nu scapă neatins de acea lungă zi de 5 septembrie. Romanul Septembrie a fost recompensat în 2015 cu Prix des Lecteurs du Salon du Roman Historique de la Levallois.
Available since: 11/02/2015.

Other books that might interest you

 • Acest soare care ma orbeste - cover

  Acest soare care ma orbeste

  Sorin Draghici

  • 0
  • 0
  • 0
  Cu o scriitura alerta, rasfatata uneori, cu efecte premeditate a caror combinatorie nu se dezvaluie pana la final, Sorin Draghici ofera in acest roman una dintre ocaziile de neratat de a te bucura de literatura, vara. Provocator, autorul alege sa intre in pielea unei domnisoare, apoi doamne si demonstreaza in felul acesta ca literatura ramane cel mai sustenabil exercitiu de zamislire de forme de viata dintre toate. Aceasta nu este insa decat prima dintre provocarile la care scriitorul isi supune cititorul.Pe relatia Targu-Mures – Atena – Bucuresti – Buenos Aires nu circula niciun avion direct. Ramane sa va imbarcati intr-un roman care promite, de la bun inceput, o croaziera improbabila, geografica dar si istorica. Nu in ultimul rand, romanul lui Draghici ar putea fi premiat nu doar literar, ci si gastronomic.Desi nu exista stele Michelin pentru literatura, initiativa ar trebui formulata. Pentru ca nu doar ca o societate de femei si barbati fascinante si fascinanti se iubesc, admira, calatoresc si dribleaza vitregiile unei istorii nu prea indepartate, dar ele si ei stiu sa se bucure de viata. O viata care se scrie in greaca veche si noua, una in care cultura si natura reprezinta un cuplu atat de sudat, incat nici nu ti-ai putea imagina ca ele ar fi fost, multa vreme, separate de prejudecati si mituri culturale.Cititorul trebuie avertizat ca se poate indragosti de multe dintre personajele care locuiesc in aceasta poveste petrecuta in prima jumatate a secolului trecut; de asemenea, el trebuie sa stie ca povestea in care patrunde nu-l va dezamagi decat din cauza inevitabila a sfarsitului ei. Daca orice minune dureaza trei zile, ei bine, el va petrece cu Eliza si Maria, dar si cu Andreas si Athanasios, trei ore concentrate sau trei dimineti de calistenie a afectelor si a imaginatiei. In sfarsit, e important sa-i spunem cititorului ca, daca faptul ca povestea are un final face parte din nedesavarsirea a tot ce e viu, totusi, finalul povestii va fi unul puternic.
  Show book
 • Misterele Parisului - cover

  Misterele Parisului

  Eugène Sue

  • 0
  • 0
  • 0
  Din saloanele aristocrației pariziene până în cocioabele dezmoșteniților sorții – fresca unei lumi în care conviețuiesc și se înfruntă mizeria morală și cele mai nobile sentimenteApărute inițial în foileton, Misterele Parisului erau atât de palpitante, încât, după cum spunea Théophile Gautier, unii bolnavi au refuzat să moară în așteptarea finalului. A fost un fenomen literar care a bulversat societatea franceză, punând în scenă personaje cu cele mai diverse origini, caractere și situații financiare: prințul care face acte de caritate deghizat în muncitor, prostituata evlavioasă, hoțul cu suflet mare, notarul diabolic sau vicontele escroc.Rodolphe, moștenitorul coroanei unui principat german, încearcă s-o salveze pe Floarea-Mariei, poreclită Gurista, o tânără căreia nici măcar traiul în rândurile pegrei nu i-a distrus candoarea. Pentru asta trebuie să înfrunte o bandă întreagă de tâlhari, tăinuitori și criminali, conduși de un fost ocnaș numit Profesorul și de mâna lui dreaptă, Cucuveaua. La finalul unei intrigi pasionante, cu nenumărate răsturnări de situație, pedeapsa va fi pe măsura faptelor...
  Show book
 • Fiul lui Pardaillan - cover

  Fiul lui Pardaillan

  Michel Zevaco

  • 0
  • 1
  • 0
  Cavalerii Pardaillan - Vol. 8. Intrigi, comploturi, povești pline de suspans și răsturnări spectaculoase de situație.
   
  Cavalerul Pardaillan întâlnește un tânăr pungaș care îi trezește simpatia, Jehan cel Brav, de fapt, nimeni altul decât fiul lui și al Faustei. Jehan se îndrăgostește de Bertille de Saugis, fiica naturală a lui Henric al IV-lea, și pentru a-și apăra iubita și pe tatăl ei, intră în conflict cu toți cei care îi doresc moartea regelui.
   
  Cavalerul Pardaillan luptă de partea fiului său, atât pentru a-l observa, cât și pentru a-l proteja pe rege. Însă Fausta a ascuns cândva, în Montmartre, o comoară fabuloasă la care râvnește toată lumea – iezuiții, familia Concini, chiar și ministrul regelui, Sully. Bertille este singura care cunoaște secretul acestei ascunzători...
  Show book
 • Regii blestemați 7 Când un rege pierde Franța - cover

  Regii blestemați 7 Când un rege...

  Maurice Druon

  • 0
  • 0
  • 0
  Vanitos, crud, nehotărât și incompetent, regele Ioan al II-lea cel Bun, din dinastia Valois, stăpânește, comițând greșeală după greșeală, o țară aflată în gravă criză. Sub domnia sa tumultuoasă, Războiul de 100 de Ani se întețește, facțiunile nobililor se luptă între ele, foametea amenință poporul, impozitele sunt zdrobitoare, iar ciuma face ravagii. O epopee nefericită și sângeroasă, la capătul căreia are loc dezastrul de la Poitiers, bătălia în care regele Franței este luat prizonier de către englezi.
  Show book
 • Fausta - cover

  Fausta

  Michel Zevaco

  • 0
  • 2
  • 0
  Cavalerii Pardaillan - Vol. 4. Intrigi, comploturi, povești pline de suspans și răsturnări spectaculoase de situație.
   
  În 1573, Léonore de Montaigues, fiică de hughenot și amanta lui Jean de Kervilliers, monseniorul episcop prinț Farnese, este arestată și condamnată la moarte pentru sacrilegiul de a se fi declarat iubita unui om al Bisericii.
   
  În timp ce călăul îi trece funia pe după gât, ea dă naștere unei fetițe. Grațiată, este dusă din nou la închisoare, iar episcopul vede cum copilul lor, Violetta, este luat de către călăul Claude. Peste ani, Violetta și cavalerul de Pardaillan vor avea de înfruntat pe cel mai înspăimântător dintre dușmani, nemiloasa prințesă Fausta.
  Show book
 • Fracurile Negre - Banda Cadet Vol 8 - cover

  Fracurile Negre - Banda Cadet Vol 8

  Paul Féval

  • 0
  • 0
  • 0
  Ciclu de opt romane, Fracurile Negre spune povestea organizației criminale cu același nume, condusă de Lecoq, mâna dreaptă a colonelului Bozzo-Corona. Modalitatea de lucru obișnuită a acestei organizații, ai căror membri se caracterizează prin maniere elegante și o aparență de respectabilitate, este jaful și alcătuirea unor planuri complicate care să inducă în eroare justiția și s-o pună pe urmele unor țapi ispășitori.
  Show book