Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Povestiri cu Pat Hobby - cover

Povestiri cu Pat Hobby

Fitzgerald Francis Scott

Publisher: Polirom

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Volumul Povestiri cu Pat Hobby recompune inceputurile cinematografului american inainte sa devina o industrie. 
Cele saptesprezece Povestiri cu Pat Hobby sunt inspirate din propriile experiente ale F. Scott Fitzgerald de pe vremea cand lucra pentru Universal Studios. Pat Hobby scenarist la Hollywood traieste intr-o saracie lucie in ciuda succesului pe care l-a avut in epoca filmului mut. Viata i se reduce la alcool cinism si o continua preumblare in preajma studiourilor. Majoritatea povestilor il descopera falit mai tot timpul implicat in marunte intrigi financiare sau avand legatura cu mult dorita aparitie pe genericele filmelor. Ineditele intamplari descrise in acest volum sunt pline de umor si de nostalgie fata de inceputurile cinematografului american inainte sa devina o industrie cum sustine cu amaraciune protagonistul.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

  • Fluturi negri - cover

    Fluturi negri

    Silvia Puiu

    • 0
    • 0
    • 0
    Fluturii negri ne bântuie pe toți.... uneori devin albi, apoi se fac iarăși negri... și apoi dispar în același timp cu tine, în timp ce te deplasezi prin viață. 
    Poveștile și versurile din acest volum sunt fluturi negri de acum mai mult de 20 de ani. Astăzi, fluturii au vrut să zboare, chiar și așa negri .... au dorit să simtă soarele arzându-le aripile în ultimul lor zbor.  
    Povestirile sunt o ficțiune împletită cu cioburi din oameni, gânduri, vise și dorințe. Punerea lor pe hârtie sau într-un context creativ este o formă de purificare. Ca gen, aș spune că scriu poezie în proză și proză în poezie.  
    Publicarea acestui volum și împărtășirea fluturilor mei negri cu cei care vor avea răbdarea să citească este, pentru mine, un act de curaj și sper ca, astfel, să îi încurajez și pe alții să se exprime într-un mod sigur: prin artă sau vorbind cu cineva care poate să ajute (profesor, părinte, bunic, psiholog sau alt adult în care ai încredere).
    Show book
  • Levi și motanii - Povești audio pentru copii - cover

    Levi și motanii - Povești audio...

    Geo Mihalache

    • 0
    • 0
    • 0
    Aventurile găinii Levi împreună cu prietenii ei motanii Pic, Miron și Tărcatul: 
    Levi și motanii - găina Levi, dornică să îi cunoască pe motani și să se împrietenească cu ei, după luni de amânare, își face curaj să le vorbească 
    Proba și Levi în trupa motanilor - pentru a fi acceptată în trupa motanilor, Levi este supusă la o încercare de către aceștia 
    Levi pe acoperiș - Levi pornește în prima sa aventură alături de motani - se urcă pe acoperiș de unde reușeste să îi atragă atenția bunicii cu ispravile sale 
    Levi la șoareci - Levi participa la prima sa vânătoare...mai mult sau mai puțin reușită 
    Ne relaxăm în livadă - Levi învață o nouă activitate din repertoriul motanilor 
    Sus pe cuptor - Levi află unde se ascund motanii cand este frig afară și plouă 
    Iarba mâței - Motanii se comportă ciudat, nu mai sunt ei înșiși iar Levi asistă la un comportament neașteptat din partea lor 
    O bucățică de pește - Tărcatul își pierde cumpătul din cauza unei bucăți de pește și ajunge afară sub privirile lui Levi și ale celorlalți doi motani care îl avertizaseră să stea cuminte 
    Cu motanii după râme - Levi îi învață ea de data aste pe motani să "vâneze"
    Show book
  • Balada tristei cafenele - cover

    Balada tristei cafenele

    Carson McCullers

    • 0
    • 0
    • 0
    De la povestirea Wunderkind, cu care scriitoarea născută în Georgia (SUA) debutează la 19 ani, și până la nuvela care dă titlul volumului, în Balada tristei cafenele se adună povești despre înfrângere și durere înăbușită: iubiri pierdute, pasiuni care s-au stins sau nici n-au apucat bine să se nască, răzbunări care dau greș. Îmbibate de marea melancolie a Sudului american (chiar dacă nu se petrec toate acolo), povestirile se alcătuiesc polifonic, ca o muzică a tristeților de oameni învinși de viață ori de dragoste: o adolescentă nu știe dacă mai vrea sau nu să fie toată viața pianistă; un bărbat își privește soția rătăcindu-și amintirile în alcool, dar rămâne, resemnat în furia lui mută, lângă ea și lângă copii; o femeie sălbatică și singuratică se îndrăgostește fulgerător și biata ei dragoste e nefericită...
    Show book
  • Inventează ceva - cover

    Inventează ceva

    Chuck Palahniuk

    • 0
    • 0
    • 0
    Inventează ceva aduce laolaltă douăzeci și trei de povestiri scrise de-a lungul mai multor ani și publicate în diverse reviste literare sau cu totul inedite. Sumbre sau amuzante, provocatoare, excentrice și tulburătoare, povestirile lui Chuck Palahniuk sunt, fiecare în parte, un exercițiu stilistic de o originalitate și o inventivitate cuceritoare. Că e vorba de un adolescent eminent, lobotomizat după o sesiune de electroșocuri cu defibrilatorul din cabinetul medical al școlii, ca în „Zombi“, sau de un fiu încrezător în terapia prin râs care încearcă să-și salveze tatăl bolnav de cancer în fază terminală cu o colecție de glume nesărate, ca în „Cioc-cioc“, sau de primele apariții ale faimosului Tyler Durden din Fight Club, cum se-ntâmplă în „Expediția“, povestirile sale înfioară, uluiesc sau încântă, însă nu te lasă nicio clipă indiferent.
    Show book
  • Alegeri dificile - cover

    Alegeri dificile

    Ioana Creţoiu

    • 0
    • 0
    • 0
    Povești ale unor oameni obișnuiți care înfruntă greutățile de zi cu zi, povești ale unor oameni de succes, vacanțe fericite ale unei familii în care tatăl muncește în altă localitate, viața într-un salon de spital... Savuroasă îmbinare de autobiografie și ficțiune, proza Ioanei Crețoiu oferă imaginea caleidoscopică a unei lumi românești familiare multora dintre cititorii de astăzi. Oscilând între tandrețe, ironie și tristețe, rememorările anilor copilăriei, plasate în perioada de început a regimului popular, stau alături de povestiri despre adaptarea ingenioasă la penuria de alimente și absurdul vieții din ceaușism, dar și despre depopularea satelor, plecarea tinerilor la studii în străinătate și pierderea reperelor valorice.
    Show book
  • Proza cu amanuntul - cover

    Proza cu amanuntul

    Dan Lungu

    • 0
    • 0
    • 0
    "Autorul simte cehovian și vede gogolian, atmosfera prozelor sale e însă kafkiană; microrealismul alcătuit din prefabricate postmoderne ascunde drame abisale. Dan Lungu excelează în surprinderea penibilului micilor acte ratate, sînt proze ale intimității ratate. Antieroii săi evadează sporadic în reverii, fabulos oniric, nostalgii, problematizări, taclale, dar sfîrșesc prin a recădea în plasa de siguranță a banalului.“ (Paul Cernat) 
    "Ca prozator, Dan Lungu este foarte convingător. «Dur» și matur, cu știința și putința construcției unui personaj, cu o viziune sumbră asupra lumii, pe care o exprimă fără prea multe menajamente pentru sensibilitățile cititorului, încercînd mai mereu să-și răsucească ingenios povestirile, astfel încît același cititor să nu aibă motive de plictiseală, cu două-trei «căderi» datorate tocmai acestei ingeniozități cu orice preț («Eroi și eroi...», «Fotografiile mătușii Eliza»), Dan Lungu este un tînăr prozator de indiscutabil talent.“ (Daniel Cristea-Enache)  
    "Nu există proză în acest volum peste care să treci plictisit sau care să-ți «trezească» indiferență critică. Sînt toate scrise cu un condei sigur, în registrul unui realism temperat, săgetat pe alocuri (în părțile esențiale) de unde lirice.“ (Bogdan-Alexandru Stănescu)
    Show book