Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Paul și Virginia - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

Paul și Virginia

Bernardin de Saint-Pierre

Publisher: ALLFA

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Nicio colecție de povești de dragoste nu ar fi completă fără istoria tulburătoare a lui Paul și a Virginiei, cuplu la fel de cunoscut iubitorilor de literatură precum sunt Paolo și Francesca, Tristan și Isolda sau Romeo și Julieta. Fii ai unor coloniști francezi, însă crescuți pe o insulă paradisiacă și educați în deplin acord cu legile naturii, cei doi tineri se dezvoltă departe de influența corupătoare a lumii așa-zis civilizate și fără să știe ce sunt prejudecățile, lăcomia sau frica. Natura îi modelează după chipul și asemănarea sa, iar ei ajung să cunoască fericirea cea mai profundă și mai autentică ce poate fi atinsă vreodată de om. Paul și Virginia a influențat o întreagă generație de scriitori francezi, de la George Sand și Lamartine până la Balzac și Flaubert, a inspirat nenumărate filme, picturi, sculpturi, fotografii și chiar instalații de artă modernă, devenind una dintre cele mai celebre povești de dragoste din istoria literaturii.
Available since: 06/14/2016.
Print length: 167 pages.

Other books that might interest you

  • Dispărută fără urme (Un mister Riley Paige—Volumul #1) - cover

    Dispărută fără urme (Un mister...

    Blake Pierce

    • 0
    • 0
    • 0
    “O intrigă dinamică ce captivează de la primul capitol și nu-ți mai dă drumul.” 
    --Midwest Book Review, Diane Donovan (cu referire la Dispărută fără urme) 
     
    “O capodoperă a genului thriller și mister! Autoarea a făcut o treabă magnifică dezvoltând personajele cu o latură psihologică atât de bine descrisă încât te simți în mintea lor, le urmărești temerile și te bucuri pentru succesul lor. Intriga este foarte inteligentă și te va ține captivat de-a lungul cărții. Plină de răsturnări de situație, cartea de ta ține treaz până ce vei întoarce ultima pagină. ” 
    --Books and Movie Reviews, Roberto Mattos (cu referire la Dispărută fără urme) 
     
    Femei sunt găsite moarte în periferia rurală a Virginiei, ucise într-un mod grotesc, iar când FBI-ul este chemat, rămân blocați. Un criminal în serie este în libertate, mărindu-și frecvența, și știu că numai un singur agent este suficient de bun pentru a da de cap acestui caz: Agentul Special Riley Paige. 
     
    Riley însăși este în concediu medical, recuperându-se după întâlnirea sa cu ultimul ucigaș în serie, și, fragilă cum este, FBI-ul este reticent în a exploata mintea ei isteață. Totuși Riley, având nevoie să se lupte cu proprii săi demoni, se alătură echipei și vânătoarea sa o conduce printr-o subcultură tulburătoare a colecționarilor de păpuși, în casele unor familii destrămate și în cele mai întunecate canale ale minții criminalului. În timp ce Riley îndepărtează straturile, își dă seama că se confruntă cu un criminal mai bolnav decât și-ar fi putut imagina. Într-o cursă disperată contra cronometru, se trezește împinsă dincolo de limitele proprii, cu slujba în joc, propria familie în pericol și cu psihicul său fragil prăbușindu-se.
    Show book
  • Pisica lui Dalai Lama și cele patru lăbuțe ale succesului spiritual - cover

    Pisica lui Dalai Lama și cele...

    David Michie

    • 0
    • 0
    • 0
    Pisica lui Dalai Lama a revenit: neastâmpărată, vanitoasă – și la fel de încântătoare ca întotdeauna! 
     
    Atunci când apropiaţilor lui Dalai Lama li se dă sarcina de a-i pune la dispoziţie Sfinţiei Sale o carte pe care să o poată oferi în dar vizitatorilor săi, un voluntar neaşteptat îşi întinde lăbuţele. Cartea ar trebui să sintetizeze cele patru elemente-cheie ale budismului tibetan şi, foarte important, să transmită cât de profund liniștitor este să te afli în prezenţa Sfinţiei Sale. Şi cine ar putea face asta mai bine dacă nu felina sa preaiubită? 
     
    Prin întâlnirile cu oaspeţi celebri şi prin propriile aventuri fascinante, Pisica lui Dalai Lama explică toate cele patru teme-cheie, nu atât ca idei, cât ca practici concrete. Dacă ai căutat vreodată o sinteză a înţelepciunii budiste, chiar şi dintr-o sursă neobişnuită, cu botic umed, mustăcioare şi blăniţă, atunci fix aceasta ar putea fi cartea care să te facă să torci!
    Show book
  • Te iubesc dar nu pe tine - cover

    Te iubesc dar nu pe tine

    Raluca Feher

    • 0
    • 0
    • 0
    „Pregătiți-vă să urcați într-un roller coaster din care să nu puteți coborî decât la final, cu toate că, pe parcurs, veți simți acut nevoia câtorva opriri. Pregătiți-vă să faceți față unei sincerități brutale, care vă va face să vreți – măcar uneori – să întoarceți capul. Oglinda în care veți privi s-ar putea să fie prea clară, iar imaginile fără perdea. S-ar putea și să vă sperie oamenii-oglinda în care v-ați putea reflecta. Citind cartea Ralucăi am avut senzația că a speculat fiecare literă a alfabetului, s-a folosit de toate cuvintele pe care le-a inventat limba, ba încă a mai inventat și ea unele. Totul pentru a încerca o definiție reală a dragostei. Nu cea din dicționar, cu atât de puține sensuri. Autoarea – mai bine zis Mara – a scris o carte întreagă despre dragoste. Sau, mai degrabă, despre lipsa ei. Mara n-a găsit nici măcar dragostea de sine, cum ar fi putut primi și împărtăși iubirea cu ceilalți? Dar chiar dacă n-a știut niciodată cum arată dragostea, a avut o altă superputere: să se mintă și să se creadă." – Camelia CAVADIA, scriitoare
    Show book
  • Enigma camerei 622 - cover

    Enigma camerei 622

    Joël Dicker

    • 0
    • 0
    • 0
    Cartea cu cele mai mari vânzări în Franța în 2020 
     
    „Jumătate thriller, jumătate melodramă, 100% roman polițist." - Figaro 
     
    Într-o noapte de decembrie, la Palace de Verbier, în Alpii elvețieni, are loc o crimă, iar anchetatorii nu reușesc să ajungă la nicio concluzie. 
    După mulți ani, în vara lui 2018, un scriitor venit în vacanță se cazează la același hotel, fără să-și imagineze că va ajunge să se lase absorbit de acest caz. 
    Ce s-a petrecut în camera 622 de la Palace de Verbier? 
    Cu precizia unui ceasornicar elvețian, Joël Dicker își duce cititorii în inima orașului său natal, de-a lungul unui roman diabolic și imprevizibil, cu un triunghi amoros, jocuri de putere, lovituri sub centură, trădări și gelozii, într-o Elveție care nu este chiar atât de liniștită cum pare. 
     
    „Capitolele defilează rapid, ca episoadele dintr-un serial, ritmate de dialoguri viguroase, scene vizuale clare sau difuze. Legături secrete, întâlniri ratate, lovituri de teatru, înșelătorii și vieți paralele… Melodrama se transformă în thriller. Cititorul este, pe rând, păcălit, hărțuit și captivat." – Figaro
    Show book
  • Ghici cine moare primul - cover

    Ghici cine moare primul

    M.J. Arlidge

    • 0
    • 0
    • 0
    Doi ostatici. Un singur glonţ. Doar unul va supravieţui. 
     
    Sunt suflete-pereche. Vor să-şi petreacă restul vieţii împreună. 
    Însă când se trezesc singuri şi dezorientaţi într-un subsol părăsit, groaza îi copleşeşte. 
    Nu au la dispoziţie decât o armă încărcată cu un singur glonţ şi însoţită de următorul mesaj: „Când unul dintre voi îl va ucide pe celălalt, supravieţuitorul va fi liber". 
    Cine a putut concepe un astfel de scenariu sinistru, în care victimele înseşi comit crima? 
    Torturaţi de spaimă, disperare, sete şi inaniţie, pentru ostatici nu există decât o singură cale de a pune capăt acestui supliciu: unul dintre ei trebuie să moară. 
     
    M. J. Arlidge a creat o eroină memorabilă: inspectoarea Helen Grace. – Daily Mail 
     
    O poveste captivantă şi înfricoşătoare, scrisă magistral. – Sun
    Show book
  • Să nu râzi :(( - cover

    Să nu râzi :((

    Raluca Feher

    • 0
    • 0
    • 0
    Să nu râdeți.... 
    Dar nici nu o să puteți. Cartea asta doare, exasperează. O iubire maternă, ca o ură grea. Ura că nu ești cenușăreasa, oricâți pantofi ai, că universul nu se orânduiește în cercuri concentrice de răsplăți. Că nu stă drepți, la ordinele tale. Pe care nu știi să le dai, fiindcă ai pus re-ul înaintea sentimentului. Fiindcă ai numai răspunsuri și nicio întrebare. Fiindcă virtutea principală pe care o corcolești la piept este despre ce nu ești și ce nu poți, într-o lume care conspiră împotriva ta. A ta, Buricul absolut al pământului. Mama, Gaia, Glia. Tellus Mater. Pântec și mormânt. 
    Nu. Nu o să râdeți. Dar cred că veți simți, trăi, înțelege mai bine fatal/ismul. Cordonul ombilical netăiat la timp de sabia Liberului Arbitru. Personajul acela lipsă din cultura noastră mioritică. Personajul după care tânjim până la ștreangul în care ne atârnăm propria neputință. Să nu râzi :(( este o experiență limită, ascunsă de obicei de mituri și tăceri. Doare, exasperează. Eliberează. - Mihaela Miroiu, filosof, scriitoare
    Show book