Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A Magyar Saint Germain - cover

A Magyar Saint Germain

Rubén Cedeño

Publisher: Editorial Señora Porteña

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

ÚT MAGYARORSZÁGRA

Rubén Cedeño
Budapest, 2001. 08. 30.

Mondtam Katiuskának: „Az Instituto Nacional del Menor igazgatója Magyarországra küld, hogy a gyermek zenepedagógia Kodály-módszerére szakosodjam.” Kifejező szemei a szokásosnál jobban elkerekedtek, meglepetéssel és örömmel telve, és erős hangon, nyilvánvaló érzelemmel, enyhén elvarázsolva, azt mondta nekem: „Saint-Germain országába.” Ebben a pillanatban rájöttem, hogy a Mester országában megyek.

11 éve már, hogy Metafizikával és Tanításokkal foglalkoztunk, Saint-Germain Mester személye és történetei tanulmányaink és spiritualitásunk kiemelkedő pontjai, ínyencségei voltak. Conny Méndez, akinek Katiuska korábban egyik legjobb titkárnője volt, megtöltötte szívünket Saint-Germain, a Vízöntő Korának Avatarja, az „Aranykönyv” szerzője iránti szeretettel. Ennek a Lénynek, a metafizikai elvágyódás hajóskapitányának országába eljutni megannyi várakozás és álom beteljesülését jelentette.

A Katiuska házától néhány háztömbnyire lévő magyar nagykövetségre járkálás közepette, a magyar szavakkal, amiket tanulni kezdtem, írtam egy kedves magyar merenguét „Cseresznyét szedni” címmel, amit a magyar nagykövet nagy örömmel bemutatott a magyar nemzeti ünnepen, a nagykövetségi összejövetelen. A nagykövet megígérte, hogy híressé tesz, amikor Magyarországra ér, és be is tartotta a szavát.
Available since: 07/04/2022.

Other books that might interest you

 • Ji King - A jövő könyve - cover

  Ji King - A jövő könyve

  Sol Rayond

  • 0
  • 0
  • 0
  Itt és most vagyunk abban a kiváltságos időszakban hogy változtathatunk az életünkön hiszen minden egyes külső körülmény erre sarkall minket.
  
  Folyton változó jövőnkben néha semmi sem biztos. Tanácstalanok vagyunk, nem tudjuk miről hogy vélekedjünk hogyan döntsünk.
  Egyvalamiben azonban biztosak lehetünk. Döntéseink hatással vannak az életünkre, Te kihez fordulnál, ha igazán tanácsra vágysz? Mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, ehhez a könyvhöz bátran fordulhatsz? Megmondja milyen döntésed milyen hatással lesz az életedre, megsúgja honnan várhatóak veszélyek, honnan igaz segítők.
  
  Ugyan ki ne szeretne előre tudni élete történésiről?
  
  A Ji King egy jövendölés. Az eljövendő életedhez szükséges iránymutatások könyve.
  Show book
 • Különbségek a Szcientológia és más filozófiák között - cover

  Különbségek a Szcientológia és...

  L. Ron Hubbard

  • 0
  • 0
  • 0
  Ebben az igazság utáni kutatásról szóló klasszikus előadásában L. Ron Hubbard körvonalazza azokat a központi alapelveket, amelyek miatt a Szcientológia más – azokat az alapelveket, amelyek szerint minden egyes személy saját személyes kutatásba kezd, hogy felfedezze az igazságot. Ahogy az egyének a felfedezés és kaland egyedülálló útján végigmennek, új meglátásokra és megértésekre tesznek szert egészen addig, míg önmagukkal és az élettel kapcsolatos alapvető kérdéseik meg nem oldódnak. És ahogy haladnak ezen az úton, egyre inkább elérik azt a maradandó szabadságot, amely csak abból származhat, hogy tudják, mi az igaz számukra.Különbségek a Szcientológia és más filozófiák között: További adatokAz igazság szabadsága nem az a dolog, amiről az Ember nevezetes lett volna. Egyáltalán nem erről volt nevezetes. Az Ember pont az ellenkezőjéről volt nevezetes: egy olyan valamitől való rabszolgaságról, amiről valaki azt mondta, hogy igaz. És ez nagy mértékben különbözik az igazságok szabadságától. – L. Ron Hubbard 
  Minden emberi lény szeretné tudni az igazságot önmagáról, és törekszik arra, hogy az élet rejtélyeit saját megelégedésére megfejtse. Ezért aztán az évezredek során számtalan filozófiai és vallási iskola tett kísérletet arra, hogy az embereknek válaszokkal hozza el a megvilágosodást. De ahol ezeknek az iskoláknak a követői ragaszkodtak hozzá – mi több, követelték –, hogy az ő válaszaik legyenek a válaszok, ott emberek milliói előtt torlaszolták el a nagyobb szabadság felé vezető utat. Hiszen – ahogy azt a történelem is tanúsítja –, ha kényszerítünk valakit egy igazság elfogadására, ahelyett hogy hagynánk neki, hogy maga találjon rá, olyan ösvényen járunk, amely nem a szabadság felé, hanem a gondolat és a hit rabszolgaságához vezet. 
  Ezért ebben a klasszikus összefoglalójában, amely az egyén igazság utáni kutatásáról szól, L. Ron Hubbard felvázolja a központi alapelveket, amelyek mássá teszik a Szcientológiát – azokat az alapelveket, amelyek szerint minden személy saját személyes kutatásba kezd, hogy felfedezze az igazságot. Ahogy az egyének a felfedezés és kaland egyedülálló útján végigmennek, új meglátásokra és megértésekre tesznek szert egészen addig, míg önmagukkal és az élettel kapcsolatos alapvető kérdéseik teljes megelégedésükre meg nem oldódnak. És ahogy haladnak ezen az úton, egyre inkább elérik azt a maradandó szabadságot, amely csak abból származhat, hogy tudják, mi az igaz számukra.
  Show book
 • Mazel tov - Különös barátságom egy ortodox zsidó családdal - cover

  Mazel tov - Különös barátságom...

  J. S. Margot

  • 0
  • 0
  • 0
  Amikor Margot, a húszesztendős egyetemi hallgató 1987-ben korrepetitori munkát vállal egy négygyermekes család mellett Antwerpen zsidó negyedében, még nem tudja, hogy teljesen új világ nyílik meg előtte, és egy több évtizedes, különös barátság veszi kezdetét.
   
  A modern ortodox zsidó családnál szabályok végtelen sorával szembesül – például soha nem mehet hozzájuk pénteken, nem foghat kezet a férfiakkal –, és mindenféle egyéb furcsasággal, amelyről még soha nem hallott, például külön hűtőszekrénnyel a húsos és tejes ételeknek, vagy a zsidóság saját időszámításával. Eleinte meglepődve, olykor indulatosan reagál, ám ahogy egyre közelebb kerül a gyerekekhez, és egyre többet beszélget a szülőkkel, kezdi megismerni és tisztelni a világukat. Feltesz kérdéseket, melyek eddig nem foglalkoztatták: miért különülnek vajon el a zsidók, üldöztetéssel teli történelmük ellenére? Vajon miért érez a rituáléik és hagyományaik láttán egyszer ingerültséget, másszor viszont sóvár vágyakozást? Hogyan egyeztethetné össze a saját maga és kedvese, az iráni politikai menekült Zima Palesztina iránti szimpátiáját, amikor épp zajlik az intifáda és az Öböl-háború? A Mazel tov vicces félreértések, megindító és megrázó pillanatok, váratlan emberi kapcsolatok lefegyverzően, olykor provokatívan őszinte története, melyben vallások és kultúrák, nemi szerepek és ideológiák folyamatos ütközései tanítanak toleranciára, elfogadásra, együttérzésre – és arra, hogy a felnőttek építette falakat olykor egyedül a gyerekek képesek lerombolni.
  Show book
 • Jézabel harca Amerika ellen - cover

  Jézabel harca Amerika ellen

  Michael L. Brown

  • 0
  • 0
  • 0
  Jézabel királyné háromezer éve halott, de szelleme kísértA 21. század Amerikáját átjárja Jézabel szelleme. Háromezer évvel ezelőtt, Izraelben, Isten választottaival egy gonosz királyné szállt szembe. Ma ugyanez a szellem fenyegeti az amerikai kereszténységet. Michael L. Brown könyve ébresztő üzenet. Rávilágít, miért életbevágó a hívőknek...- legyőzni az alattomosan beszivárogni akaró szexuális bűnöket- kiállni az egyetlen igaz Isten mellett, a boszorkányság és varázslás erőivel szemben- hallatni a hangunkat az abortusz gonoszságával szemben- ellenállni az erőszakos feminizmus nyomásának- ragaszkodni a nemek klasszikus - bibliai - meghatározásáhozJézabel nem közeleg, hanem már eljött; és sajnos nagyon elégedett azzal, amit a világban tapasztal. De még nem jutottunk el a totális szellemi és erkölcsi mélypontra. Még mindig van lehetőség a megtérésre, egyéni és nemzeti szinten egyaránt! Bátran álljunk bele a szellemi-lelki megújulás isteni programjába, amely még egyedülálló lehet az emberiség történelmében!
  Show book
 • Magyar-Spanyol Biblia No2 - Karoli 1589 - Reina Valera 1909 - cover

  Magyar-Spanyol Biblia No2 -...

  Truthbetold Ministry

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a kiadvány a következő Biblia fordításokat tartalmazza: Károli (1589) (Az Ószövetség és Az Újszövetség) és Reina Valera (1909) (Az Ószövetség és Az Újszövetség). 173,587 referencia, és 2 Biblia típus érhető el. Ez a kiadvány a következőket tartalmazza: Károli 1589 és Reina Valera (Az Ószövetség és Az Újszövetség) amelyek olvasás és navigáció barát formátumúak, azaz Navi-formátumúak. Itt minden egyes verset, párhuzamos szövegezésben tekinthet meg, a következő sorrend szerint kar-rv1909. A Bibliai fordítások külön-külön, nem párhuzamos szövegezéssel is elérhetőek, a Károli 1589 és Reina Valera (Az Ószövetség és Az Újszövetség) másolata pedig, külön a TTS (szövegfelolvasó) funkcióhoz készült, így eszköze hangosan is felolvashatja Önnek Bibliáját. 
   
  Hogyan működik az általános Biblia navigáció: 		A Testamentumok rendelkeznek tartalomjegyzékkel. 		A TTS (text-to-speech) formátum a könyveket és fejezeteket a könyv tartalomjegyzéke után listázza. 		A Testamentumok a könyv tárgymutatójában hivatkoznak egymásra. 		Minden egyes könyv rendelkezik a hozzá tartozó Testamentumra mutató hivatkozással. 		Minden egyes könyv rendelkezik az azt megelőző, vagy követő könyvre mutató hivatkozással. 		Minden egyes könyv rendelkezik a fejezeteket listázó tárgymutatóval. 		Minden egyes fejezet rendelkezik a hozzá tartozó könyvre mutató hivatkozással. 		Minden egyes fejezet rendelkezik az azt megelőző, vagy követő fejezetre mutató hivatkozással. 		Minden egyes fejezet rendelkezik a verseket listázó tárgymutatóval. 		Minden egyes fejezet a TTS formátum esetén, tartalmaz az ugyanazon fejezetre mutató típus-navigációs hivatkozást. 		Minden egyes vers számozott, és rendelkezik a hozzá tartozó fejezetre mutató hivatkozással. 		Minden egyes vers új sorban kezdődik, a jobb olvashatóság érdekében. 		A TTS formátum esetén, a versek számozása nem jelenik meg. 		Bármely tárgymutatóban található hivatkozás, annak helyére navigálja az olvasót. 		A beépített tartalomjegyzék, minden könyv minden típusát felsorolja. Meggyőződésünk, hogy hasonló típusúak között, az egyik legjobb - ha nem a legjobb -, e-book navigációt sikerült kifejlesztenünk! Minden egyes vers egy kattintásra található, így tökéletesen használható gyorskeresésre is. Továbbá a Károli 1589 és Reina Valera , és a navigáció kombinációjával, sikerült egy teljesen egyedi e-bookot létrehoznunk. 
   
  Figyelem! A Text-To-Speech (TTS, felolvasó funkció) támogatás, eszközönként eltérő. Egyes eszközök nem támogatják. Más eszközök esetenként csak egy bizonyos nyelvet, vagy több nyelvet is támogathatnak. A TTS funkcióra használt nyelv ebben az e-bookban: Magyar.
  Show book
 • Magyar-Francia Biblia No2 - Karoli 1589 - La Sainte 1887 - cover

  Magyar-Francia Biblia No2 -...

  Truthbetold Ministry

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a kiadvány a következő Biblia fordításokat tartalmazza: Károli (1589) (Az Ószövetség és Az Újszövetség) és La Sainte Bible (1887) (Az Ószövetség és Az Újszövetség). 173,569 referencia, és 2 Biblia típus érhető el. Ez a kiadvány a következőket tartalmazza: Károli 1589 és Ostervald (Az Ószövetség és Az Újszövetség) amelyek olvasás és navigáció barát formátumúak, azaz Navi-formátumúak. Itt minden egyes verset, párhuzamos szövegezésben tekinthet meg, a következő sorrend szerint kar-ost. A Bibliai fordítások külön-külön, nem párhuzamos szövegezéssel is elérhetőek, a Károli 1589 és Ostervald (Az Ószövetség és Az Újszövetség) másolata pedig, külön a TTS (szövegfelolvasó) funkcióhoz készült, így eszköze hangosan is felolvashatja Önnek Bibliáját. 
   
  Hogyan működik az általános Biblia navigáció: 		A Testamentumok rendelkeznek tartalomjegyzékkel. 		A TTS (text-to-speech) formátum a könyveket és fejezeteket a könyv tartalomjegyzéke után listázza. 		A Testamentumok a könyv tárgymutatójában hivatkoznak egymásra. 		Minden egyes könyv rendelkezik a hozzá tartozó Testamentumra mutató hivatkozással. 		Minden egyes könyv rendelkezik az azt megelőző, vagy követő könyvre mutató hivatkozással. 		Minden egyes könyv rendelkezik a fejezeteket listázó tárgymutatóval. 		Minden egyes fejezet rendelkezik a hozzá tartozó könyvre mutató hivatkozással. 		Minden egyes fejezet rendelkezik az azt megelőző, vagy követő fejezetre mutató hivatkozással. 		Minden egyes fejezet rendelkezik a verseket listázó tárgymutatóval. 		Minden egyes fejezet a TTS formátum esetén, tartalmaz az ugyanazon fejezetre mutató típus-navigációs hivatkozást. 		Minden egyes vers számozott, és rendelkezik a hozzá tartozó fejezetre mutató hivatkozással. 		Minden egyes vers új sorban kezdődik, a jobb olvashatóság érdekében. 		A TTS formátum esetén, a versek számozása nem jelenik meg. 		Bármely tárgymutatóban található hivatkozás, annak helyére navigálja az olvasót. 		A beépített tartalomjegyzék, minden könyv minden típusát felsorolja. Meggyőződésünk, hogy hasonló típusúak között, az egyik legjobb - ha nem a legjobb -, e-book navigációt sikerült kifejlesztenünk! Minden egyes vers egy kattintásra található, így tökéletesen használható gyorskeresésre is. Továbbá a Károli 1589 és Ostervald , és a navigáció kombinációjával, sikerült egy teljesen egyedi e-bookot létrehoznunk. 
   
  Figyelem! A Text-To-Speech (TTS, felolvasó funkció) támogatás, eszközönként eltérő. Egyes eszközök nem támogatják. Más eszközök esetenként csak egy bizonyos nyelvet, vagy több nyelvet is támogathatnak. A TTS funkcióra használt nyelv ebben az e-bookban: Magyar.
  Show book