Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Csontbrigád - cover

Csontbrigád

Rejtö Jenö

Publisher: Zillmann Publishing

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.


 
A Csontbrigádot Rejtő nem más műveiből ismert fortélyos stílusában írta: egyszerű bűnügyi regény ez. Az alaphelyzet egy megsértett gentleman-agreement játékára épül. Az idegenlégió viszontagságaiban megfáradt két barát – Henry Fécamp és John Carew – elhatározza, hogy egyikük a másik halála árán leszerel a légióból. A szabadító ötlet Carewé: egyikük egy már elkövetett gyilkosságot – a másik bizonyító feljelentésének segítségével – vállal magára. Az ötleten túl a felkínálkozó szabadság is az övé: a fej vagy írás játék neki kedvez. De az erkölcsi jóvátétel és a végső igazság mégis Fécampé, mivel a regény végén kiderül, hogy a játékhoz ürügyül választott gyilkosságot Carew követte el. Fécamp meghurcoltatásának voltaképpen barátja bűnös jelleme az oka, mint ahogy a főhőssel egyetemben, a Csontbrigád többi száműzöttje is emberi vétkek miatt szenved – ártalanul.
Available since: 10/30/2015.

Other books that might interest you

 • Kirakos - Janteloven-gyilkosságok - cover

  Kirakos - Janteloven-gyilkosságok

  K. A. Varsson

  • 0
  • 0
  • 0
  A Kirakós nem szokványos krimi. A méltán népszer skandináv bnügyi regények mfaját ötvözi az otthon játszható szabadulószoba-könyvek feltörekv trendjével.Tökéletesen élvezhet a hagyományos módon, az olvasó sorról sorra halad, közben találgat és gondolkozik a történetet illeten, amely végül teljes egészében kibontakozik eltte.Lehetség nyílik azonban idrl idre a nyomozók brébe bújni, mivel a könyvben tíz, egyértelmen jelzett eltér bettípussal szedett feladvány található, amelyek megoldásához semmi más nem szükséges, mint az olvasó leleményessége. Ezeknél a pontoknál kicsit megáll az id, és mindenki kedvére kutakodhat a könyvön kívüli világban, késbb pedig ellenrizheti, helyes megoldásra jutott-e.Interaktív krimi a javából, ahol az olvasó okosabb lehet akár a nyomozóknál is!
  Show book
 • Az elveszettek - cover

  Az elveszettek

  Lucy Clarke

  • 0
  • 0
  • 0
  Sunday Times bestsellerWaterstones – A hónap thrillereAZT KÍVÁNOD, BÁRCSAK ITT LEHETNÉL?GONDOLD ÁT MÉG EGYSZER…EGY TITKOS BEACH.ÉLETED LEGJOBB NYARALÁSA.AZT KÍVÁNOD, BÁRCSAK ITT LEHETNÉL?GONDOLD ÁT MÉG EGYSZER…„Megtippeljük: 2021 egyik legjobb könyve.” Marie Claire„Totális függőséget okoz, agyas és hangulatos.” Erin Kelly„Idegesítően feszült, érzelmekkel teli.” C. L. Taylor„Képtelenség félbehagyni.” Jane Fallon„Zsúfolásig telt intrikával.” Heidi PerksEgy gyönyörű, távoli szigeten ébredsz. Szikrázó, kék óceán, arany naplemente, a homokban alig egy-két lábnyom.De ez nem szokványos vakáció.A repülőgép roncsai mellett idegen járkál. Egy másik kést élez, az egyik pálma törzsére húz rovátkákat: számolja, hányan haltak meg. Mások a tábortűz árnyékai közül figyelnek – egyikükről sem tudod, mi a sztorija. Mindnek féltve őrzött titkai vannak.Ez nem szokványos vakáció.Nem szokványos sziget.Nem szokványos strandolvasmány.„Csodálatosan megírt könyv, a 2021-es év egyik legjobb olvasmánya” – MARIE CLAIRE„Tökéletesen addiktív, okos és hangulatos regény. Egy ritkaságszámba menő thriller, amely egyszerre olvasztja meg a szíved, és ösztönöz a továbbolvasásra.” – ERIN KELLY„Az elveszettek eredeti, letehetetlen olvasmány – egy feszes és magával ragadó mese.” – T. M. LOGAN„Színtiszta, megengedő nyári eszképizmus – egy egzotikus, feszültséggel teli kaland lakatlan szigettel, drámával, színes karakterekkel és fenyegető, trópusi atmoszférával.” – EMMA STONEX„Intrikával és csodálatosan megalkotott karakterekkel teli regény, ott kell lennie mindenki nyári olvasmánylistáján.” – HEIDI PERKS„Feszült, nyugtalanító és érzelmes pszichológiai thriller.” – C. L. TAYLOR„Micsoda sztori! Remek tempójú, feszült és fordulatos, rettenetesen élveztem!” – B. A. PARIS„Ügyesen megírt, izgalmas thriller, amely magas érzelmi intelligenciával kezeli a testvérek közötti komplex dinamikát.” – KATE RIORDAN„Lélegzetelállító, letehetetlen thriller, amely révén láthatjuk, milyenek is vagyunk, amikor senki sem figyel minket.” – LISA BALLANTYNE„Lebilincselő, gyors tempójú thriller megfelelő atmoszférával, és szívvel, amely elrepít egy másik világba.” – KATE HAMER„Imádtam a könyvet! A környezet, a perzselő feszültség, az intrika és a rejtély… szemléletesen és zseniálisan megírt regény!” – KAREN HAMILTON„Benne van minden, amit egy lebilincselő thrillertől várnál – okos, feszült és addiktív, rákényszerít az olvasás folytatására, egészen a megjósolhatatlan végkifejletig… a díszlet pedig lélegzetelállító.” – DEBBIE HOWELLS„Jó tempójú, magával ragadó olvasmány, csak úgy faltam!” – MEL MCGRATH„Lebilincselő és fordulatos… remekül megírt, feszültséggel teli regény!” – ANSTEY HARRIS„Mélyen érzelmes és feszült… egyszerűen tökéletes.” – JULIE CLARK
  Show book
 • A sakál fia - cover

  A sakál fia

  Kondi Nikoletta

  • 0
  • 0
  • 0
  Régen angyalok jártak a Földön és látták, hogy az emberek leányai szépek. Ezért gyermekeket nemzettek nekik, akik héroszokká váltak. Róluk szóltak az ősi legendák. De mi történne, ha ma is így lenne? Mit tesz egy hős, aki a mai világban születik Egyiptom földjére? Zohár Hanna magyar származású régész egy véletlen folytán kerül az egyiptomi istenek birodalmába. Anubisztól, a holtak sakálfejű istenétől születő fia pedig szülei segítségével elkezdi visszaállítani a fáraó uralmát Egyiptomban. Ebben az első kötetben az ifjú fáraó születését és felemelkedését követhetjük nyomon.
  Show book
 • A Kolostor - cover

  A Kolostor

  Katy Hays

  • 0
  • 0
  • 0
  Ha a halál lenne a kártyák közt, biztos tudni akarnád?New York Times Bestseller#ReadWithJenna könyvklub"A szó több értelmében is rabul ejti az olvasót."Sarah PearseAnn Stilwell nyárra jön New Yorkba, hogy asszisztensként dolgozzon a Metropolitan múzeum kurátora mellett. De aztán úgy alakul, hogy a "Kolostorba" osztják be, ebbe a kerttel körülvett gótikus múzeumba, amelyben középkori gyűjtemény található, és egy csapat kutató, akik a jóslás történetét tanulmányozzák.Ann mindent megtenne, hogy szabaduljon fájdalmas múltjától, ezért örömest beleássa magát a kutatóknak a jövendőmondás eredetéhez fűződő, extravagáns elméleteibe. Tudományos kíváncsiságnak indul, de hamar megszállottság lesz belőle, amikor Ann felfedez egy 15. századi tarot kártyapaklit. Lehetséges, hogy ez a pakli a jövendőmondás kulcsa?A Kolostorban veszélyes játék zajlik, amelynek a hatalom, a csábítás és az ambíciók jelölik ki a kereteit. Amikor ez valakinek az életébe kerül, Ann már nem szabadulhat. Megkezdődik a versenyfutás a válaszokért egy olyan világban, amelyről már nem tudhatjuk biztosan, ősi vagy modern.
  Show book
 • Kemény lányok - cover

  Kemény lányok

  Martina Cole

  • 0
  • 0
  • 0
  Danielle Crosbynak olyan teste volt, amilyenért érdemes meghalni. Áruba bocsátotta. És az életével fizetett érte. Megcsonkított és kegyetlenül megerőszakolt prostituált holttestére bukkannak. Annie Carr nyomozónő még életében nem látott ilyesmit, de nem is akar többé. Tanácsadója, Kate Burrows nyugdíjas nyomozónő azonban igen sok tapasztalattal rendelkezik: ő csípte el a Grantley-i Hasfelmetszőt és leplezte le az ország délkeleti régiójának legnagyobb pedofilhálózatát. Feltett szándéka, hogy segít rács mögé juttatni ezt a gyilkost is. Ám akárki is az elkövető, keményen feladta a leckét. Amikor megtalálják a következő lány holttestét, akit még az előzőnél is borzalmasabban elcsúfítottak, nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkos még csak bemelegít... Annie-nek és Kate-nek mélyre kell ásnia abban a könyörtelen világban, melyben mindenki saját magára van utalva. Vannak, akik számára a prostitúció rendkívül jövedelmező üzlet. De vajon hányan fizetik majd meg a végső árat érte? A "Kemény lányok" kiválóan összegyúrt, lebilincselő és felkavaró krimi, mely a legutolsó sorig leköti a figyelmünket. Martina Cole ezúttal is a valóságot meséli el, és a valóság borzalmai sokszor minden képzeletet felülmúlnak.
  Show book
 • Bűn és bűnhődés - cover

  Bűn és bűnhődés

  Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

  • 0
  • 0
  • 0
  Dosztojevszkij számára – írja Rosa Luxemburg, a forradalmár asszony – »kizökkent az idő«, amikor látta, hogy egyik ember megölheti a másikat. Nem lelheti békéjét, mert ismeri azt a felelősséget, amely ezért a szörnyűségért valamennyiünket terhel. Aki csak egyszer is átélte az ő Raszkolnyikovját… az többé sohasem rejtőzhet el a maga csigaházacskájába, a filiszterség és az önhitt egoizmus tojáshéjába…
  Show book