Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Csipkerózsikák - cover

Csipkerózsikák

Owen King, Stephen King

Publisher: Európa Könyvkiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Stephen King és Owen King szuperprodukciójában, apa és fia közösen írt könyvében a fő kérdés: mi történhet, ha a nők eltűnnek a férfiak világából?Valamikor a jövőben (amely olyan valóságos, hogy akár napjainkra is felcserélhető lehetne) a nőket elalvás közben beburkolja egy ismeretlen fehérjéből képződő hártya, olyan, mint a selyemgubó. Ha a Csipkerózsikákként alvó nőket felébresztik, vagy bármi módon megsérül a gubójuk, akkor állatiasan vadak és erőszakosak lesznek. Alvás közben viszont egy másik, a miénknél jobb világba jutnak, ahol harmónia uralkodik, és szinte nincsenek konfliktusok.Egy isten háta mögötti helyen, a nyugat-virginiai Dooling női börtönében azonban van egyvalaki, egy titokzatos idegen, bizonyos Eve Black, aki normális módon elalszik és felébred. De vajon az ő esetében orvosi anomáliáról van szó, amit tanulmányozni kellene, hátha megoldást ad erre az egész alvásproblémára? Vagy talán Eve Black démon, a megmagyarázhatatlan jelenség okozója, és a legjobb lenne megsemmisíteni? A magukra maradt, egyre inkább ősi ösztöneikre hallgató férfiak egymással vetélkedő frakciókra szakadnak: ki megölni, ki megmenteni akarja Eve-t. Mások a zűrzavart kihasználva személyes ellenségeiken állnának bosszút. A csupa férfi világban elszabadul a pokol és tombol az erőszak...
 
Fordította: Dranka Anita
Available since: 12/06/2018.

Other books that might interest you

 • Magszülettem és én vagyok a Megváltó - cover

  Magszülettem és én vagyok a...

  Nathalie Mayht

  • 0
  • 0
  • 0
  Mit szólnál ha látnád az angyalokat és a démonokat? Tammy ilyen lány. Kisérd el varázslatos útján, hogy megtudd megtalálja-e az igaz barátságot és az életenek célját, hogy vállalj-e a rábízott feladatot.
  Show book
 • Meixner Józsefné apoteózisa - cover

  Meixner Józsefné apoteózisa

  Márton Böszörményi

  • 0
  • 0
  • 0
  Kevés esztétikai kategória illik jobban Böszörményi Márton első kötetére, mint a szellemi-érzéki felforgatás kulcsszava: a mindfuck. Már rég vártam olyan magyar prózára, ami megerőszakolja az idegrendszeremet. A Meixner Józsefné apoteózisa pedig kegyetlen szerető, hiszen hihetetlen következetességgel, de végig kiszámíthatatlan fogásokkal kényszeríti ki az olvasóból a kínörömöt. Lehet dobálózni a legkülönbözőbb fogalmakkal, new weird, neogótikus kísértetsztori, spekulatív testhorror – de ezeknél talán fontosabb, hogy Böszörményi hogyan képes ismerős-ismeretlen elemekből egy csak rá jellemző, privát szövegbörtönt építeni. Az apoteózis lehetősége is ebben a szorongató poétikai és léttapasztalatban körvonalazódik, hiszen a kötet központját alkotó pszichózis-történeten keresztül végül is ahhoz a felismeréshez érkezünk el, hogy nem tudjuk rendszerezni összeomló világunkat. Az egyedüli megoldás, hogy „mi” válunk saját apokalipszisünkké. Meixner Józsefné istenülése Meixner Józsefné szövegben való feloldódása, miáltal Meixner Józsefné: minden és semmi. De ez fertőző folyamat. Ha olvastál már Meixner Józsefnéről, akkor előbb-utóbb te is Meixner Józsefné leszel. És jön a mindfuck. A végtelenített összeomlás élvezete. Tükör előtt háromszor:

Meixner Józsefné,

Meixner Józsefné,

Meixner Józsefné.Nemes Z. Márió
  Show book
 • Jack - cover

  Jack

  Gabriel Woolf

  • 0
  • 0
  • 0
  2017-ben Gabriel Wolf megírta „Az Éjféli Fojtogató!” című thrillerparódia novelláját, ami olyan sikeres lett, hogy először csak a barátai, aztán már az olvasói is elkezdték várni a folytatást. Három év alatt összesen tíz epizód készült a „Valami betegesen más” címszó alatt futó sorozathoz. Ez a kötet tartalmazza az összes eddigi részt. Hogy miért lett népszerű Jack, a paranormális képeségekkel rendelkező nyomozó abszurd története? Mi a pontos irodalmi műfaja ennek a sorozatnak?
  Nehéz lenne összefoglalni, de íme néhány támpont: Részben paródiája az amerikai zsarufilmeknek, természetfeletti thrillereknek és a brit detektívregényeknek. Emellett szatíra is, amiben időnként a tökéletes(en beképzelt) főszereplő hibát hibára halmoz, és a szerző szapulja is érte. Sőt, időnként az író szidja benne saját magát, ami valljuk be, elég ritka egy hagyományos krimiben.
  A történetben van egyfajta „film a filmben” hatás is, azaz olyan, mintha egy forgatást követnénk nyomon: egy zseniális zsarukrimit, de borzalmas színészekkel, elpuskázott jelenetekkel. A szereplők időnként kiesnek a szerepükből, és elkérik a rendezőasszisztenstől a forgatókönyvet, hogy megnézzék, ők szúrták-e el, vagy átírták-e azóta a sztorit.
  Nemcsak a film és az irodalom keveredik ebben a történetben, de a valóság is a képzelettel. Néha ugyanis a cselekmény során az író leáll veszekedni a szereplőkkel – időnként kicsinyes módon bosszút is állva rajtuk –, máskor szinte „kinyúlva” a könyvből magyarázkodni kezd nekünk, olvasóknak, hogy mit miért ír úgy. Olyankor azt is közli velünk, hogy mit kellene gondolnunk az adott jelenetről, hogy később melyik fog még nekünk nagyon tetszeni, sőt még azt is, hogy miben nincs igazunk.
  A szerzőnek az a tapasztalata Jack kalandjainak eddigi három éve során, hogy az első epizódból még nem mindenkinek szokott lejönni, hogy „mire megy ki”, de két-három rész elolvasása után már a legtöbben el szokták olvasni a teljes sorozatot – bizonyos részeket többször is –, és idézni kezdenek belőle bizonyos szófordulatokat, jeleneteket.
  Nos, ezért nyúlt ennyire hosszúra ez a történet, hogy tíz epizódot megért. És még az sem biztos, hogy ezzel a kötettel most valóban vége van.
  Show book
 • Horror 2017 - cover

  Horror 2017

  Gabriel Woolf

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a kötet egy horrornovella-gyűjtemény.
  Gabriel Wolf 2017-ben indult négy horrorsorozatának első részei egy kötetben + két eddig kiadatlan mű!
  
  Tartalom:
  
  Soylentville („Hit” sorozat 1. része)
  Táncolj a holtakkal („Pszichokalipszis” sorozat 1. része)
  A legsötétebb szabadság ura („Kellünk a sötétségnek” sorozat 1. része)
  A sötétség mondja... („Mit üzen a sír?” sorozat 1. része)
  Körforgás (független novella)
  Reggel (független novella)
  Show book
 • A Csöves - cover

  A Csöves

  Gabriel Woolf

  • 0
  • 0
  • 0
  A Csöves („Valami betegesen más” thrillerparódia sorozat kilencedik rész)
  
  Steve csőszerelőként dolgozik a helyi vízműveknél. Csöveket hegeszt, és tömítéseket cserél, ha szivárgás van. Meglepő ez a fordulat? Ugye, hogy egy hajléktalanra számítottunk a cím alapján? És most csalódás, hogy csak egy csőszerelőről van szó? Az iszákos hajléktalan ijesztőbb lett volna, mi? Jó, akkor legyen az! Tehát Steven egy iszákos hajléktalan, aki korábban a vízműveknél dolgozott. Régen csöveket hegesztett... de már nem! Ugyanis, ha lenne munkája, akkor valószínűleg nem lenne hajléktalan. Nem is alkoholizálná magát a halálba, ha tele lenne pénzzel.
  De lehet, hogy akkor is megtenné? Miért? És ki képes olyanra?
  Hát egy velejéig romlott, beteg elme!
  Őrült jár a sikátorokban éjnek évadján!
  Amikor leszáll az éj...
  s a Csöves közeleg...
  Vigyázz a borosüvegedre! Steve eljön érte!
  Zárkózz be, ne menj az utcára! Steve kocsikat tör fel, aztán úgy dönt, hogy iszik... és vezet!
  Show book
 • A hajléktalanok felemelkedése - cover

  A hajléktalanok felemelkedése

  Gabriel Woolf

  • 0
  • 0
  • 0
  A hajléktalanok felemelkedése („Kellünk a sötétségnek” második rész)
  
  „Ki törődik a szegényekkel és a gyengékkel?
  Senki!
  Ki törődik azzal, ha egy hajléktalan megbetegszik vagy akár meg is hal?
  Senki!
  Ki állhat ellen a seregüknek?
  Senki!”
  
  Ebben a második részben kiderül, hogy mihez kezdett Nola a tükörrel.
  Bepillantást nyerünk abba, hogy mi lehet az igazi valóság.
  Belép a képbe Steve, a hajléktalan.
  Továbbá Ecker, akit az FBI Nola után küld.
  Show book