Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Kullervo története - Szerkesztette Verlyn Flieger - cover

Kullervo története - Szerkesztette Verlyn Flieger

J.R.R. Tolkien

Publisher: Európa Könyvkiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

J. R. R. Tolkien első prózai műve a Kalevala egyik hőséről szól. Kullervo, Kalervo fia természetfeletti erővel bír és tragikus sors vár rá. Bosszút esküszik a varázsló ellen, aki megölte apját és elrabolta az anyját. De amikor eladják rabszolgának, ráébred, hogy a sors elől nincs menekvés.Ha az olvasót Húrin fia, Túrin Turambar történetére emlékezteti mindez, nem véletlen: Tolkien ezen a legendán tanult meg prózát írni a költemények után, és vissza-visszatért hozzá egész életében.Az első világháború szörnyűsége, a finn eposz szokatlan világa, Tolkien ébredező prózaírói tehetsége fonódik össze egy eddig még soha nem olvasott írás lapjain.Verlyn Flieger előszóval, bőséges magyarázattal és jegyzetekkel, valamint egy alapos tanulmánnyal teszi megközelíthetőbbé Kullervo történetét.
Available since: 12/20/2016.

Other books that might interest you

 • Egri csillagok - cover

  Egri csillagok

  Géza Gárdonyi

  • 0
  • 1
  • 0
  Az Egri csillagok mára már igazi klasszikussá vált Magyarországon. A történet a 16. század elso felében játszódik és körülbelül 25 évet foglal magába. A legfobb történelmi események közt olvashatunk a magyar királyok székhelyének, Budának 1541-es vérmentes elfoglalásáról és a törökök 1552-es egri ostromáról. Betekintést nyerhetünk még más történelmi témákba is, például a reformáció Magyarországon elért hatására, a magyarok és a német-római császár közti nézeteltérésekre, és olyan értékek kísérik végig a regényt, mint a könyörületesség, apai és anyai szeretet, barátság, bizalom és oszinteség.The story is set in the first half of the 16th century and covers a period of roughly 25 years. The main historical events that are addressed are the bloodless occupation of Buda, the seat of the Hungarian kings, in 1541, and the 1552 Siege of Eger (now in Northern Hungary) by the Turks that forms the major topic of the novel. The story also addresses some other historical topics like the impact of the Reformation, the discord between Hungarians and the Holy Roman Emperor, as well as many themes of general import like mercy, filial and marital love, friendship, trust and truthfulness. The book is considered as the most famous Hungarian novel. It's been translated into English titled Eclipse of the Crescent Moon. (Summary by Wikipedia)
  Show book
 • A tűz ítélőszéke - cover

  A tűz ítélőszéke

  Kate Mosse

  • 0
  • 0
  • 0
  Franciaország, 1562. Az ország a vallásháború tüzében ég. A 19 éves Minou Joubert titokzatos levelet kap apja carcassonne-i könyvesboltjában. Az ismeretlen családi címerrel lepecsételt levél csupán három szóból áll: TUDJA, HOGY ÉLSZ. A rejtélyes üzenettel szinte egy idõben tûnik fel életében Piet Reydon, és kettejük találkozása mindent megváltoztat: a hugenotta fiúnak titkos küldetést kell végrehajtania, a katolikus lány segítsége nélkül pedig esélye sincs élve elhagyni a várost… Miközben testvér fordul testvér ellen, és Franciaországot tûz és vér borítja el, Minou és Piet sorsa elválaszthatatlanul összefonódik - életben és halálban.
   
  A neves brit írónõ, Kate Mosse könyve elképesztõ részletességgel és élénk színekkel kelti életre a 16. századi Franciaországot. Ideális olvasmány Robert Merle Francia históriája, valamint a jó történelmi regények rajongói számára.
  Show book
 • Régi Istenek I kötet - cover

  Régi Istenek I kötet

  Géza Hegedüs

  • 0
  • 0
  • 0
  Három regényt és egy elbeszélést talál az olvasó a Régi istenek című kötetben. A legszorosabb kapcsolat nyilvánvalóan a két első regény, Az isten és a részegek, valamint A végzet sógora
   című írások között van. Mindkettő ugyanis a görög történelem félig 
  elképzelt, félig valós világába kalauzol, az első a Dionüszosz-kultusz 
  valós hátterének nyomozására, másik az antik tragédiákból 
  kikövetkeztethető Kreón király életének végigkísérésére invitálva az 
  olvasót. De tágabban ide kapcsolódik a Bálványrombolók című 
  regény, az ótestamentumi Bírák könyvében található Bárák és Debóra 
  történetének mai feldolgozása és az egyiptomi környezetben játszódó Az öröklét bejárata
   című kisregény is. Mese, monda, mitológia húzódik valamennyi írás 
  hátterében, s erről így vall az író: „A mitológiák – vagyis a népek 
  ősmondái – számomra kezdettől mindmáig igen alkalmasak arra, hogy az 
  alapvető emberi kapcsolatokat a legáltalánosabb formában próbáljam 
  kifejezni általuk. Görög regevilág, keleti ősmesék, magyar mondai 
  emlékek, olykor még a kelta gyökérzetű középkori hősepika is évtizedek 
  óta olyan támaszanyag, amellyel még napi társadalmi és lélektani 
  gondjaimat is ki tudom – vagy legalábbis ki szeretném – fejezni.” Mesék,
   mondák, évezredes regék újraértelmezése, tehát mindegyik regény – vagy 
  ha tetszik, legmaibb közgondjaink elemzése, történelmi köntösben.
  Show book
 • A Douglas-nővérek - Az illatok édenkertje - cover

  A Douglas-nővérek - Az illatok...

  Charlotte Jacobi

  • 0
  • 0
  • 0
  A parfüméria 2.Családregény a Douglas parfümérialánc történetérőlSpiegel-bestsellerA céget mindenki ismeri, de a történetét szinte senki.Hogyan élte át az illatszerbolt a dübörgő 1920-as éveketHamburg, 1920: Tíz éve megnyílt a Douglas-nővérek parfümériája, ami a legjobb alkalom az ünneplésre! A „Douglas-nővérek”, vagyis Marie és Anna Carstens nemzetközi kapcsolatokat akarnak kiépíteni, ezért a napi üzletvezetéssel járó teendőket átadják keresztlányaiknak, Hertha és Lucie Hardersnek. De Hertha és Lucie nehézségekkel szembesülnek: Németország gazdaságát megterheli az első világháború utáni jóvátételi kötelezettség, és az infláció miatt egyre kevesebb a vásárló. Lucie új üzleti ötleteket keres Berlinben és New Yorkban, és a „dübörgő 1920-as évek” koncepciójában, valamint a szokatlan illatkompozíciókban talál inspirációra – de nem utolsósorban a szerelem is rátalál Lucie-ra.„Időutazás a Hanza-város múltjába – részletes, szeretetteljes regény.” – GongA Charlotte Jacobi álnév az Eva-Maria Bast – Jørn Precht szerzőpárost fedi, amellyel már több Spiegel-bestsellert megjelentettek.Eva-Maria Bast újságíró, több tényirodalmi kötet, thriller és más regény szerzője. Egyebek mellett a Konrad Adenauer Alapítvány történelmi újságírás díjában részesült. Lakóhelye a Constance-i tó, illetve Würzburg.Jørn Precht a Stuttgart Media University oktatója, mozi- és tévéprodukciók többszörösen díjazott forgatókönyvírója. Történelmi regények és tényirodalmi művek szerzője, 2018-ban Bronze Homer irodalmi díjat kapott.
  Show book
 • Ellopott házasság - cover

  Ellopott házasság

  Diane Chamberlain

  • 0
  • 0
  • 0
  1944. Amerikára a második világháború és a családok sokaságát megnyomorító gyermekbénulás-járvány árnya vetül. A huszonhárom éves ápolónõ, Tess DeMello egyre türelmetlenebbül várja haza a már hónapok óta egy chicagói kórházban önkénteskedõ võlegényét. Csalódottsága miatt egy másik férfi ágyában köt ki, és a meggondolatlan éjszaka nem várt következményekkel jár. Tess nem tehet mást: felbontja eljegyzését élete szerelmével, és leendõ gyermeke apjához, Henryhez fordul segítségért. A férfi feleségül veszi, és egy észak-karolinai kisvárosba, Hickoryba költöznek, ahol az újdonsült férj tehetõs családja él.Ám az új élet reménye hamar szertefoszlik. A fiatal nõ ráébred, hogy távolságtartó, hideg férje titkol elõle valamit, a család és a helyiek pedig kívülállóként kezelik. Amikor a kisvároson egy különösen súlyos gyermekbénulás-járvány söpör végig, Hickory lakói kórház építésébe fognak. Tess férje akaratával dacolva állást vállal a kórházban, és miközben a páciensei életéért küzd, önmagát is próbálja megmenteni.
   
  Diane Chamberlain igaz történeten alapuló regénye egy szokatlanul összetartó kisvárosba viszi az olvasót, ahol a szeretet és a megbocsátás végül mindenki életét megváltoztatja.
  Show book
 • Az idő urai - cover

  Az idő urai

  Eva García Sáenz de Urturi

  • 0
  • 0
  • 0
  Mérgezés, élve befalazás, hordóba rekesztés – Krakennek, azaz Unai López de Ayala nyomozónak ezúttal egy titokzatos történelmi regényben elkövetett gyilkosságokat másoló tettest kell kézre kerítenie: egyszerre kell megküzdenie a múlt és a jelen kíméletlen árnyaival és mitológiai szörnyetegeivel. A tét pedig nem kevés: a családja élete – a jövőben.
   
  A fehér város-trilógia befejező része az előző kötetek izgalmát továbbörökítve, lenyűgöző módon vegyíti a középkori krónikák és a modern bűnügyi történetek világát egyetlen nagyívű, időtlen elbeszéléssé.
  Show book