Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A Nap Magja - cover

A Nap Magja

Johanna Sinisalo

Publisher: Metropolis Media Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Finn ​Euszisztokrata Köztársaság, 2013. A nemzet tanult történelmi hibáiból. A társadalmi stabilitás és a közegészségügy ma a legfontosabb értékek. Bármi, ami örömet vagy valamilyen függőséget okoz, szigorúan tilos, beleértve a számítógépet, mobiltelefont, a kávét, valamint az egyik legveszélyesebb drogként számon tartott csilipaprikát is. Egy kivétel: a szex. A nemi élet elosztása a legfontosabb fogyasztási termék. Emiatt a lehető leghatékonyabbnak kell lennie. E célból a kormányzati tudományos testület egy új emberi alfajt hozott létre, amely mindig alázatos, befogadó és odaadó. Korábban ezeket az élőlényeket nőknek hívták.
A szép, termékeny, ám buta eloikkal ellentétben a morlock kategóriába sorolt nőnemű egyedek okosak, érdeklődők. Éppen ezért már kora gyermekkorban sterilizálják őket, alantas munkákat végeztetnek velük, és elnézik nekik, hogy tudományos vagy ismeretterjesztő műveket olvasnak.
Johanna Sinisalo, a finn weird irodalom kiemelkedő alakjának alternatív történelmi regénye szellemes és lenyűgöző társadalmi polémia, középpontjában egy fiatal lánnyal, aki eltűnt testvére után nyomoz, miközben egyre inkább az illegális csilipaprika hatása alá kerül egy olyan világban, ahol a szeretet, a szex és a szabad akarat mind az állam irányítása alatt állnak.
Available since: 05/06/2020.

Other books that might interest you

 • Kalózhercegnő - cover

  Kalózhercegnő

  Demeter Attila

  • 0
  • 0
  • 0
  Minden eddiginél nagyobb veszély les világunkra. Ennek elhárítása a kalandos regény témája. Az ügynökök és az általuk okozható katasztrófa elhárításán dolgozó szereplők a sorozat korábbi köteteiből ismerősek lehetnek, de a korábbi kötetek elolvasása nélkül is követhető a cselekmény. A Sci-fi világában jártas olvasók ismerős eszközökkel is találkozhatnak, fénysebességnél gyorsabb csillaghajókkal, de újdonságot a régi SF rajongók is találhatnak a kötetben. Jó olvasást, kellemes szórakozást kívánok minden olvasómnak!
   
  Demeter Attila
   
  2024.01.03.
  Show book
 • Zombi Apokalipszis - cover

  Zombi Apokalipszis

  Lidércfény

  • 0
  • 0
  • 0
  Két alak görnyedt a műszerek felett. A laboratóriumban homály uralkodott, csak a jelzőfények vöröse, sárgája és kékje villódzott erőtlenül a tudósok feje fölött villódzó diagram zöld fényében. A feszült csendet csak a berendezések zizegése, zümmögése, kat
  Show book
 • A Főnix Jóslat - Dulcinea Marlon kalandjai - cover

  A Főnix Jóslat - Dulcinea Marlon...

  Luellen Birch

  • 0
  • 0
  • 0
  A napjainkban játszódó regény hősnője, Dulcinea Marlon 18 éves korában tudja meg, hogy alakváltó szervál. Ezt a felfedezését számtalan újabb követi. Döbbenten jön rá, hogy az eddig ismert világa mellett egy egészen más, varázslatos, izgalmas és sokszor veszélyes világ is létezik, amelyben koboldok, boszorkányok, trollok, és egyéb paralények próbálnak beilleszkedni az ember közé, intrikálnak, szeretnek, gyűlölnek, küzdenek a túlélésükért.
   
  Olyan regényt írtam, amilyet magam is szívesen olvasnék, amely fordulatos, olykor humoros, máskor megható.
   
  Főleg fiatal felnőtteknek ajánlom. 
  Show book
 • A legjobbak legjobbjai 1 - cover

  A legjobbak legjobbjai 1

  Gardner Dozois

  • 0
  • 0
  • 0
  "Az év legjobb science fiction novellái című, jelenleg harmincötödik köteténél tartó amerikai antológiasorozatot évtizedeken át a legszélesebb körben olvasott sci-fi válogatásnak tartották, és a mai napig megkerülhetetlen hivatkozási pontnak számít. A legjobbak legjobbjai a széria elmúlt két évtizedéből gyűjt össze egy kötetre való novellát egytől egyig elismert szerzőktől, megmutatva, milyen lélegzetelállítóan sokféle témának, stílusnak és gondolkodásmódnak ad otthont a zsáner.
  
  Gardner Dozois (1947-2018) az egyik legnagyobbra tartott science fiction szerkesztő volt, aki a Legjobb szerkesztő kategóriában tizenötször is elnyerte a Hugo-díjat. Számos más munkája mellett húsz évig dolgozott az Asimov’s Science Fiction Magazine szerkesztőjeként, és ő vitte sikerre Az év legjobb science fiction novellái sorozatot. 2011-ben felkerült a neve a Science Fiction Hírességek Falára, 2016-ban pedig átvehette az életműve előtt tisztelgő Skylark-díjat."
  Show book
 • Szellemara - cover

  Szellemara

  Yangsze Choo

  • 0
  • 0
  • 0
  Malájföld, 1893. Li-lannak, az egykor jómódú, de mára lecsúszott család leányának nem sok reménye lehet. Csakhogy a sors forgandó, és Li-lan különös ajánlatot kap a gazdag és hatalmas Lim családtól: legyen a rejtélyes körülmények között elhunyt, egyetlen fiuk szellemfelesége. Az ősi időkbe visszanyúló, mégis nagyon ritkán alkalmazott szertartással szokták megbékíteni a hazajáró lelkeket. A halott fiú dühös szelleme egyre rámenősebb, a családja egyre erőszakosabban követeli az esküvőt. Egy ilyen házasság biztosítaná Li-lannak a gondtalan életet, de borzasztó árat kellene fizetnie érte. Minden éjszaka átkerül a kínai purgatórium párhuzamos világába, ahol bosszúszomjas kísértetek élnek szellemvárosokban, papírból hajtogatott temetési ajándékok között. Li-lan nemcsak amiatt vonakodik a szellemvilágtól, mert leendő férje háborgatja, hanem mert ő a család új örökösével, Tien-pajjal tudna magának egy boldog életet elképzelni. Egészen addig, amíg nem találkozik a titokzatos Er Langgal, az elragadó, bár szeszélyes védőszellemmel, aki megmenti az életét, és akinek a segítségével visszatérhet az élők közé. A legnagyobb kihívással Li-lan azonban csak ekkor szembesül: választania kell a két világ között.„Choo a megalapozott korfestést ötvözve a természetfölöttivel tiszta és kecses stílusban alkot meg egy alternatív valóságot, ahol ugyanúgy nem babra megy a játék, mint az igazi világban.”Publishers Weekly„Ami ezt a könyvet ütőssé teszi, az a külföldön élő kínai közösségek kultúrájának színpompás tablója és a regény minden sorát átforrósító szerelem.”Book of the Week„Az elsőkönyves szerző imponálóan megírt Szellemarája olyan elképesztő kalandokba viszi bele az olvasót, amilyenekben utoljára Alice-nek volt része a nyúl üregében.”San Jose Mercury News„Choo fantasztikumban gazdag regénye egyszerre etnográfia és erkölcsrajz, izgalmas és tanulságos. Ragyogó kezdete egy írói pályának!”Kirkus Review„Kínai népi hagyományokban, romantikus cselszövésben és álomszerű fordulatokban gazdag, remek fejlődésregény.”Goodreads
  Show book
 • Csonthavazás - cover

  Csonthavazás

  Acsai Roland

  • 0
  • 0
  • 0
  Az elképzelt város elképzelt emberei nem tudják, miért hullanak csontok az égből, de egyesek azt rebesgetik, hogy az égben a jó és a rossz angyalok csatája zajlik, ami hatással van a város lakóinak – különösen Per, Ethümia és Hanna – életére.Vagy talán fordítva? A földi harcok, tettek és döntések hatnak az égben zajló küzdelmekre?Hamarosan kiderül. „Valamiféle apokalipszis történt, amit az emberiség szinte nem is vett észre. Nem a nap aludt ki, nem söpört végig a világon szökőár vagy éhínség. De Per tudta, hogy apokalipszis utáni időszakot élnek.Talán nem a bolygó apokalipszise volt ez, csupán a léleké.Nem is egy léleké, soké, és ezek az apró, magányos és személyes apokalipszisek összeadódtak.Talán ezért hullott hó helyett csont az égből.”
  Show book