Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Az új élet lányai - A háború véget ért Most már csak az élettel kell megküzdeniük - cover

Az új élet lányai - A háború véget ért Most már csak az élettel kell megküzdeniük

Diney Costeloe

Publisher: Alexandra Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

1949, Wynsdown, Anglia. Charlotte Shepherd tíz évvel ezelőtt más néven, hontalanul és magányosan menekült Angliába a náci Németországból. Bár a holokauszt elragadta tőle első családját, új otthonában, a kis angliai faluban megtalálta a boldogságot férje, Billy és gyermekeik társaságában. Ám hiába ért már több éve véget a háború, az általa ütött sebek bármikor újra felszakadhatnak. A helyi földesúr fia, a háborúban pilótaként szolgáló Felix szintén családot alapítani tér haza szülőfalujába menyasszonya, Daphne társaságában. Daphne gyönyörű és elbűvölő, ám múltjában titkok rejtőznek - titkok, amelyek könnyedén szétzúzhatják Felix boldog házaséletről és családról szőtt álmait.Charlotte múltja szintén veszélyeket rejteget. Rossz útra tért menekülttársa és gyerekkori barátja, Harry Black, azaz Heinrich Schwartz hosszú évek után visszatér Angliába, és felkutatja Charlotte-ot. Harry látványa régi érzéseket ébreszt fel a lányban, és a titokzatos idegen felbukkanása pletykák sorát indítja újra a kis faluban.A fiataloknak rá kell döbbenniük, hogy bár a háborút átvészelték, a békét is túl kell élniük.
Available since: 10/17/2023.
Print length: 504 pages.

Other books that might interest you

 • Egri csillagok - cover

  Egri csillagok

  Géza Gárdonyi

  • 0
  • 1
  • 0
  Az Egri csillagok mára már igazi klasszikussá vált Magyarországon. A történet a 16. század elso felében játszódik és körülbelül 25 évet foglal magába. A legfobb történelmi események közt olvashatunk a magyar királyok székhelyének, Budának 1541-es vérmentes elfoglalásáról és a törökök 1552-es egri ostromáról. Betekintést nyerhetünk még más történelmi témákba is, például a reformáció Magyarországon elért hatására, a magyarok és a német-római császár közti nézeteltérésekre, és olyan értékek kísérik végig a regényt, mint a könyörületesség, apai és anyai szeretet, barátság, bizalom és oszinteség.The story is set in the first half of the 16th century and covers a period of roughly 25 years. The main historical events that are addressed are the bloodless occupation of Buda, the seat of the Hungarian kings, in 1541, and the 1552 Siege of Eger (now in Northern Hungary) by the Turks that forms the major topic of the novel. The story also addresses some other historical topics like the impact of the Reformation, the discord between Hungarians and the Holy Roman Emperor, as well as many themes of general import like mercy, filial and marital love, friendship, trust and truthfulness. The book is considered as the most famous Hungarian novel. It's been translated into English titled Eclipse of the Crescent Moon. (Summary by Wikipedia)
  Show book
 • A párduc - cover

  A párduc

  József Révay

  • 0
  • 0
  • 0
  A klasszikus műveltségű kiváló filológus, tanár, fordító és író, Révay József rendkívül izgalmas kalandregénye Lucius Septimius Severus császár (146-211) uralkodása idején játszódik. A szerzőn látszik, hogy pontosan tanulmányozta azt a kort, amelyet megfest: csupa pontos adat és hiteles személy kap szerepet a regényében. Jellemábrázolásai, helyleírásai korhűk, ugyanakkor nem egysíkúak. A regény egyik erénye, hogy a bemutatott római korszakot a szerző több szemszögből is ábrázolja. Épp úgy, helyet kapnak az arisztokrácia tagjai (a császári tanács, senatorok, praetorok), mint a nép (colonusok, rabszolgák) képviselői is, valamint azok a társadalmi rétegek (például a kereskedők, kézművesek), akiket a rómaiak megvetettek, mert nem katonáskodásból és földművelésből éltek – mert hiszen ők csak ezt a két foglalkozást tartották „emberhez” méltónak. A regény végére pedig az is kiderül, hogy vajon ki is az a párduc. Talán maga a császár, Septimius Severus, vagy a lázadó parasztok nem kevésbé lázadó vezére, netán egy, a gladiátor-játékokon szereplő vadállat?
  Show book
 • Kullervo története - Szerkesztette Verlyn Flieger - cover

  Kullervo története -...

  J.R.R. Tolkien

  • 0
  • 0
  • 0
  J. R. R. Tolkien első prózai műve a Kalevala egyik hőséről szól. Kullervo, Kalervo fia természetfeletti erővel bír és tragikus sors vár rá. Bosszút esküszik a varázsló ellen, aki megölte apját és elrabolta az anyját. De amikor eladják rabszolgának, ráébred, hogy a sors elől nincs menekvés.Ha az olvasót Húrin fia, Túrin Turambar történetére emlékezteti mindez, nem véletlen: Tolkien ezen a legendán tanult meg prózát írni a költemények után, és vissza-visszatért hozzá egész életében.Az első világháború szörnyűsége, a finn eposz szokatlan világa, Tolkien ébredező prózaírói tehetsége fonódik össze egy eddig még soha nem olvasott írás lapjain.Verlyn Flieger előszóval, bőséges magyarázattal és jegyzetekkel, valamint egy alapos tanulmánnyal teszi megközelíthetőbbé Kullervo történetét.
  Show book
 • Rádiós lányok - Új idők dalai: az arany húszas évek - cover

  Rádiós lányok - Új idők dalai:...

  Eva Wagendorfer

  • 0
  • 0
  • 0
  Frankfurt, 1927. A nagy háború ütötte sebek lassan begyógyulnak. Az emberek optimizmussal és tettvággyal tekintenek a jövőbe, mindenki szeme előtt egy jobb és modernebb élet lebeg. A három barátnő, Gesa, Inge és Margot biztosak benne, hogy mindhármukra fényes karrier vár. Gesa lelkes rajongója az új technológiának, a rádiónak, leghőbb vágya, hogy bemondónő lehessen. Inge híres énekesnő szeretne lenni: nagykanállal falja az életet, és meg sem áll, amíg egész Németország a lába előtt nem hever. Margot kivételesen tehetséges csellista, aki azonban olyan titkot rejteget, ami napvilágra kerülése esetén véget vethet zenei pályafutásának. A három barátnőnek nincs egyszerű dolga a férfiak által uralt művészvilágban. Fel kell venniük a harcot a régi beidegződések ellen, be kell bizonyítaniuk, hogy a nők igenis állják a sarat, és alkalmasak az önálló, független életre. Ezért a lányok szövetséget kötnek, hogy valóra válthassák közös álmukat: a boldog és szabad életet.A Rádiós lányok izgalmas és lélekemelő történet a női összetartás erejéről, és romantikus időutazás az 1920-as évek pezsgő Németországába.
  Show book
 • Szerelmi Szálak Vérkötelékek - cover

  Szerelmi Szálak Vérkötelékek

  J.J. Roderick

  • 0
  • 0
  • 0
  Tizenkét hónap telt el férje halála után, mikor Vigdis Birgsdóttir végre megtöri önként választott magányát, és újra kilép az utcára, ahol egy sor különös történés fogadja. Ugyanekkor, Pécs városában felszínre kerülnek Vlad Tepes (Drakula) magyarországi lakhelyének romjai, falain pedig rejtélyes, vérrel írt feliratokra bukkannak. Szenes Miklós régészdoktor veszi kézbe a meglepő felfedezés kivizsgálását, és felveszi a kapcsolatot az izlandi Hanna Sigurdóttirral, a holt nyelvek szakértőjével.
   
  Kutatásaik során rájönnek, miért pont őket „választották” az évszázadokon át rejtve maradt titok megfejtésére, mely rávilágít egy Vlad Tepes és a magyar vámpírként ismert, szűzlányok vérében fürdő Báthory Erzsébet között köttetett egyezségre.
   
  Eközben Vigdis megismerkedik Süllős Lajossal, és az elbűvölő férfi apránként bevezeti a magyar kultúra és az ezotéria világába, majd úgy döntenek, beavatási útra indulnak Budapest felé.
   
  A Szerelmi szálak, vérkötelékek megindító utazás a múltba, mely során egyaránt jelen van élet és halál, szerelem és árulás, de főként az észrevétlenül mindent átjáró varázslat.
  Show book
 • Égi jel II kötet - cover

  Égi jel II kötet

  József Révay

  • 0
  • 0
  • 0
  „E jelben győzni fogsz” - hirdette a legenda századokon át, hogy egy 
  állítólagos égi fénykereszt-látomással hitelesítse Constantinus császár 
  (306-337) győzelmét, amely évszázadokra eldöntötte a római birodalom és 
  ezzel a világ sorsát. Bár Constantinus nem volt keresztény, még kevésbé 
  szent életű, hanem élete végéig az államvallás pontifex maximusa és a 
  Héliosz-kultusz híve, az Euszébiosz költötte legendaszövevényt kora és 
  az utókor kritika nélkül elfogadta: Constantinust látomásos, csodatévő 
  embernek, az istenség küldöttjének tartotta, sőt már a középkor elején 
  szentként tisztelte.
   Révay József regénye, az Égi jel Constantinus korát és 
  társadalmát hitelesen, reálisan ábrázolja, részben költött, színes, 
  gyakran véres, nemegyszer kalandos, s mindig izgalmas események és 
  epizódok sorozatában, úgy azonban, hogy a regény vasváza maga a 
  történelmi valóság, költött eseményei pedig kiteljesítik a rideg és 
  legtöbbször félelmetesen tragikus adatokat és tényeket.
  Show book