Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Rábukkanni a boldogságra - Hogyan gondolkodjunk jól arról mi tesz boldoggá bennünket? - cover

Rábukkanni a boldogságra - Hogyan gondolkodjunk jól arról mi tesz boldoggá bennünket?

Daniel Gilbert

Publisher: HVG Könyvek

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Miért bocsátjuk meg hamarabb társunknak a hűtlenséget, mint azt, hogy megint nem mosogatott el? Miért rendelünk mást az étteremben, mint vacsorapartnerünk, még akkor is, ha valójában ugyanazt szeretnénk enni? Miért érezzük úgy, hogy az a sor, amelyikbe épp beálltunk, azonnal lelassul? Mindenki a boldogságot keresi, de – tudományos szempontból legalábbis – rossz módszert választunk: megpróbáljuk megbecsülni, jövőbeli önmagunkat vajon mi teszi majd boldoggá, és afelé igyekszünk haladni. Ezt a becslést azonban rengeteg rejtett gondolkodási illúzió torzítja, ezért így nagyjából ugyanannyi esélyünk van megtalálni a boldogságot, mint ha csak úgy véletlenül rábukkannánk. Daniel Gilbert, a Harvard pszichológiaprofesszorának fantasztikus humorral és könnyedséggel megírt könyvéből megtudhatjuk, hogyan működik az emberi agy, a képzelet és az emlékezet, és hogy miért nem tudjuk úgy elképzelni a jövőt, s így a boldogságunkat, amilyen az valóban lesz vagy lehetne. Választ kapunk arra is, kiküszöbölhetjük-e ezeket a torzításokat, hogy jövőbeli önmagunk elégedettebb lehessen.
Available since: 04/30/2020.
Print length: 368 pages.

Other books that might interest you

 • Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála - cover

  Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála

  Lev Tolstoj

  • 0
  • 0
  • 0
  Ilyich Ivan halála - Hangoskönyv magyarul. Ivan Iljics halála Leo Tolstoi regénye, amelyet késői fikciójának egyik remekművének tekintik, röviddel az 1870-es évek végi vallásos átalakulása után. "Általában a regény legjobb példáinak közé sorolják", Ivan Iljics halála a 19. századi oroszországi bíró történetéről, valamint szenvedéseiről és végzetes betegségének haláláról szól.
  Show book
 • 100 igaz törtenet szokatlan halalesetekrol - cover

  100 igaz törtenet szokatlan...

  John Mac, Sandrine Brugot,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Meghalhatsz-e felnyársalva egy szalmaszállal, megölhet-e egy csiga, összezúzhat-e egy égből leesett tehén, megmérgezhet-e egy sárgarépa, vagy megfulladsz a nevetéstől? NEM? Nos igen, lehetséges... Sajnos. Felfedezheted a 100 legabszurdabb és legtragikusabb módot, néha komikus halálozási módok, amelyek egyszerre fognak megrémíteni és megmosolyogtatni. Mindegyik emlékeztet a létezés elviselhetetlen törékenységére és a kockázatos viselkedés elkerülésének szükségességére.
  Show book
 • A kutatás és a vizsgálódás története - cover

  A kutatás és a vizsgálódás...

  L. Ron Hubbard

  • 0
  • 0
  • 0
  L. Ron Hubbard feltárja az Ember által az emberi szellem területén végzett kutatás és vizsgálódás történetét. A műszaki tudományok felemelkedésével párhuzamosan nem jelent meg semmi, ami a vallást eljuttatta volna a mindennapos alkalmazás szintjére. Így a Szcientológia megjelenése óriási jelentőséggel bír mind az egyén, mind az Emberiség szempontjából, mivel ez az első teljesen gyakorlati vallás, amely mindenkit olyan működőképes válaszokkal lát el, amelyeket nap mint nap használni tud a saját életében.A kutatás és a vizsgálódás története: További adatokA vallás csúnyán másfelé kalandozna, ha nem rendelkezne az emberi szellem technológiájával. Ez lenne a létfontosságú dolog ahhoz, hogy a vallás gyakorlatiassá, mindennapivá váljon. – L. Ron Hubbard 
  Manapság léteznek olyan erős fegyverek, amelyek képesek egész nemzeteket elpusztítani. Az erőszak mindennapossá vált, gyakran tekintet nélkül az emberi életre. Miért következett be az erkölcsi felelősség ilyen mértékű csökkenése, és ami a legfontosabb: mit lehet tenni a dologgal kapcsolatban? 
  Ezeket a kérdéseket megválaszolva, L. Ron Hubbard feltárja az Ember által az emberi szellem területén végzett kutatás és vizsgálódás történetét. Ahogy részletesen beszámol az elmúlt korok számára jól ismert, a mai emberek többsége számára azonban ismeretlen, figyelemre méltó jelenségek sokaságáról, világossá válik, hogy a műszaki tudományok felemelkedésével párhuzamosan nem jelent meg semmi, ami a vallást eljuttatta volna a mindennapos alkalmazás szintjére. Ennek eredményeként a modern tudományok végül eljutottak a szellem teljes tagadásáig, és az egyént lelkiismeret vagy érték nélküli, puszta inger-reakció mechanizmusként kezelik. 
  Így a Szcientológia megjelenése óriási jelentőséggel bír mind az egyén, mind az Emberiség szempontjából, mivel ez az első olyan vallás, amely egy tényleges technológia alkalmazásán keresztül mindenkit olyan működőképes válaszokkal lát el, amelyeket nap mint nap használni tud a saját életében. Ezzel a technológiával az IQ emelkedik, az egyén ereje és képessége növekszik, az ember helyreállíthatja a képességét a jóindulatra és a tisztességre – és egy fényesebb jövő vár rá.
  Show book
 • Életpályám - cover

  Életpályám

  Mihály Táncsics

  • 0
  • 0
  • 0
  „Kend volt, Táncsics Mihály, A mi kora lelkünk: Attila ugarján, Táblabírók földjén, Szenvedő szerelmünk. Kendet ostorozták, Kutya se becsülte. Mert kend senki se volt, Mindenkiért hevült, Paraszt-anya szülte.”
  Show book
 • A fiú aki követte az apját Auschwitzba - cover

  A fiú aki követte az apját...

  Jeremy Dronfield

  • 0
  • 1
  • 0
  Igaz történet Gustav Kleinmann naplója alapjánEgy megindító igaz történet egy apa és fia küzdelméről, hogy együtt maradhassanak és túléljék a Holocaustot. 1939-ben Gustav Kleinmannt, a bécsi zsidó kárpitost elhurcolják a nácik. Kamasz fiával, Fritzcel együtt Németországba, Buchenwaldba küldik, ahol egy elképzelhetetlen megpróbáltatás veszi kezdetét, amikor megverik, éheztetik és a koncentrációs tábor építésére kényszerítik őket. Amikor Gustavot áthelyezik Auschwitzba, ami egyenlő a halálos ítéletével, Fritz nem hajlandó elengedni az apját. Miközben átélik a rengeteg szörnyűséget és szenvedést, csupán egyetlen dolog marad állandó, ami életben tartja őket: a szeretet apa és fia között. A regény alapjául Gustav titkos naplója és egy mélyre ható kutatás szolgált. Az olvasók most először találkozhatnak apa és fia igaz történetével – a bátorság és a Holocaust túlélésének páratlan mementójával.  
  Show book
 • Lázadj! - cover

  Lázadj!

  Nadya Tolokonnikova

  • 0
  • 0
  • 0
  Megváltoztathatja-e egy ember rendkívüli elszántsága az autokrata rezsimet? Megőrizhető-e az önbecsülésünk egy börtönben? Ha eltűrjük a zsarnokságot, akkor mi magunk válunk saját elnyomóinkká? Függetlenül és szabadon élni csak döntés kérdése. Nadya Tolokonnikovának, a Pussy Riot feminista és diktatúraellenes punk-rock együttes alapító tagjának minden cselekedete ezt igazolja. 2012-ben a Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott Putyin-ellenes performanszért két év börtönbüntetést kapott, amelynek nagy részét egy szibériai kényszermunkatáborban kellett letöltenie. Nadyát ez sem törte meg, sőt még inkább megerősítette benne a szenvedélyes lázadót; a hitet, hogy az elnyomás, az igazságtalanság és a hatalomelvűség ellen radikálisan fel kell lépni. Merész, vagány és hiteles személyisége arra inspirál, hogy fotelforradalmárokból mindenre elszánt aktivistákká váljunk, és kezünkbe vegyük sorsunk irányítását. – „Kérd számon a hatalmasokat, és gyönyörködj a bukásukban! Makacs ellenállás és sokatmondó mosoly – ez legyen a fegyvered!”
  Show book