Slay dragons. Discover the killer. Make Love. Read without limits. #WorldBookDay offer until April 28!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
A holdsarló fénye - A teljes történet - cover

A holdsarló fénye - A teljes történet

Robert Locksmith

Publisher: Locksmith Művek (magánkiadás)

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Az Uralom Koronája egy ősi, egyedülálló varázserővel rendelkező elveszett ereklye. A civilizációtól távol, az elhagyatott Felejtés-sivataggal körülvett, misztikus Piramisföldön nyugszik titkos rejtekhelyén. A legendák szerint megszerzője Erabon világának urává válhat.
 
A tolvajfiú Antor, tanítványa Morghan, a varázslónő Kyranda, a szerencsevadász Monteris és az íjásznő Elvana kapják azt az életveszélyes kényszerfeladatot, hogy megszerezzék ezt a fenséges varázstárgyat a rettegett Birodalom császárának. A közös cél a viszontagságokkal teli utazás során elszánt és lelkes csapattá kovácsolja őket össze. Egy ármányos és velejéig romlott rosszakaró, valamint a fondorlatos alvilág jelenléte miatt azonban a folytonos kihívások mellett ellenségekből sincs hiány.
 
A konfliktusok során szerepet kap a hagyományos küzdelem, a különféle harcművészetek, a mágia szinte minden iskolája és formája, továbbá a pusztán beavatottak által használt titokzatos kozmikus erő. A megpróbáltatások folyamán előtérbe kerülnek birodalmak, népek, kultúrák, vallások, világi és titkos rendek, szokások és kivételes világcsodák; mindeközben változatos helyszíneken igaz barátságok és szenvedélyes szerelmek születnek. Az igazi meglepetéseket mégis az ismert világ peremvidékén túli, lakatlannak vélt vidék tartogatja. Vajon képes lesz-e a csapat megküzdeni minden nehézséggel?
 
A könyvben ötvöződik a páratlan részletességgel kidolgozott háttérvilág a rendkívül precíz összefonódású, egymásra utaló eseményekkel, és mindezt élethűen színes leírások, filmszerű jelenetek, valamint hangulatos párbeszédek tarkítják. Nem mindennapi terjedelmét, színvonalas tartalmát és kimagasló mélységét tekintve e mű egyike a valaha megírt legnagyobb eredeti alkotásoknak.
 
www.aholdsarlofenye.hu

Other books that might interest you

 • Viharidő - cover

  Viharidő

  Andrzej Sapkowski

  • 0
  • 0
  • 0
  Minden bonyodalom azzal kezdődik, hogy Ríviai Geralt kardjainak rejtélyes módon lába kél. Ezt követi egy démonidéző rejtélye, egy furcsa hajóút és egy meglehetősen fordulatos királyi esküvő. A régi barát, Kökörcsin szokás szerint most is Geralt „segítségére siet”, akár akarja a vaják, akár nem. Felbukkan egy varázslónő is, aki megpróbálja irányítani Geraltot, szokás szerint. És ismét akadnak olyanok, akik a vaják útjába állnak, szokás szerint.
   
  Ez a kötet Sapkowski utolsó regénye a Vaják-világban, és a sagához csak könnyű szállal kapcsolódik, de a szerző nem okoz csalódást: ismét egyszerre szembesülünk népek sorsával és az egyes ember drámájával, de mindezt ismét olyan gazdag képzeletvilággal ötvözve és olyan humorral tálalva, ami letehetetlenné teszi a kötetet. Szokás szerint.
  Show book
 • Isteni Program II - Daniela hagyatéka - cover

  Isteni Program II - Daniela...

  Körmendi Zoltán

  • 0
  • 0
  • 0
  Mennyi pénz kell világunk megmentéséhez?
   
  Két lány, akik egymás ellenpontjai…
   
  A Föld átellenes féltekéjén, ugyanakkor születtek, hasonló képességekkel, de ellentétes töltéssel, vérmérséklettel… ők lennének a jó és a gonosz? Vagy ugyanazért a célért küzdenek?
   
  Lawrence tábornok, aki a hírhedt 51-es körzet egyik kiemelt kutatását vezeti, mindkét lányt ismeri, mindkettővel dolgozott. Ő meséli el, valós eseményeken, szereplőkön és helyszíneken keresztül a korábban bemutatott történet eddig titokban tartott oldalát.
   
  Valóban hatással lehetett a kísérlet, vagy ez a két lány a világ gazdasági és politikai eseményeire, vagy mindez csak az 51-es körzet legendájának része?
   
   
  Show book
 • Kardok vihara - cover

  Kardok vihara

  George R. R. Martin

  • 0
  • 1
  • 0
  Tolkien óta alig született történet, amely annyira rabul ejtené egy egész nemzedék képzeletét, mint A tűz és jég dala, George R. R. Martin hatalmas fantasyeposza. Az első részben, a Trónok harcában megismertük Westeros ősi királyságát, amelyet könyörtelen hatalomvágya marcangolt. A Királyok csatájában kiéhezett ragadozóként söpört végig az uralkodóját vesztett birodalmon a háború, a mágia és az őrület. A Kardok vihara képes még tovább fokozni a feszültséget és még sokkolóbbá tenni Westeros történetét: most közeledik tetőpontjához a hatalomért folytatott embertelen küzdelem. A megosztott, megtépázott királyság eddigi legszörnyűbb ellenségével kénytelen szembenézni, amely a síron túlról érkezik... Martin a fantasy mestere. Kimeríthetetlen fantáziával megírt históriái középkori mintákból merítenek ihletet, és a láthatóság határát súroló plasztikussággal jelenítik meg fiktív világukat. A sodró, szofisztikált történetvezetés, az árnyalt karakterábrázolás és a szexualitásnak a fantasy műfajában szokatlanul nyílt kezelése is fontos szerepet játszik abban, hogy Martin sikert sikerre halmozó újítóként vonulhat be műfaj történetébe. A tűz és jég dala az elmúlt évtized egyik legjelentősebb fantasysorozata, minden kötete letehetetlen olvasmány.
  Show book
 • A megvetés ideje - cover

  A megvetés ideje

  Andrzej Sapkowski

  • 1
  • 2
  • 0
  A háború előszele már mindenütt érezhető: az utakat másfajúak renegát csapatai tartják rettegésben, a városok utcáin rejtélyes halálesetek történnek. A királyok nem bíznak többé a varázslókban, akik azt képzelik, varázshatalmuk feljogosítja őket, hogy beleártsák magukat a politikába. Némelyikük a szabad országok javáért cselekszik, mások önös érdekből, de a varázslók álságos mosolya és felszínes csevegése mögött sorsdöntő játszmák zajlanak. Ríviai Geralt mindig is büszke volt semlegességére. A vaják korábban úgy gondolta, elegendő, hogy a saját sorsáról döntsön… csakhogy akkor még nem kellett mások miatt aggódnia. Egyedül könnyű semlegesnek maradni, de ha egy kislány élete a tét, már nem annyira. Geralt igyekszik mindent megtenni Ciri védelmében. 
   
  Show book
 • Végtelen tenger - cover

  Végtelen tenger

  Rick Yancey

  • 0
  • 1
  • 0
  Az első hullám nyomán sötétség támadt. A második hullámot csak a szerencsések élték túl. A harmadikat pedig a szerencsétlenek. A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben! Az idegenek támadásának első négy hullámát szinte lehetetlen volt túlélni. A tizenhat éves Cassie magára maradt egy sivár, szinte üres világban, ahol a kevés túlélő életét a bizalom hiánya csak még kilátástalanabbá teszi. Miközben a gyilkos ötödik hullám végigsöpör a bolygón, Cassie-nek nincs más választása: igyekszik megakadályozni, hogy a megszállók végleg kiirtsák az emberi fajt. Az idegenek táborának felrobbantása után barátaival átmenetileg egy omladozó szállodában húzzák meg magukat. A kis csapat másik menedéket keres, ahol átvészelhetik a közeledő telet. Egy napon váratlan látogató érkezik. A nyomában pedig ott lihegnek a gyilkológépnek kiképzett idegenek... Cassie mellett új hősnő is feltűnik: a megtörhetetlen Adu, aki küldetése során az idegenek vezérének, Voschnak a csapdájába esik. Mindkét lány erejét és kitartását megsokszorozza, hogy a kegyetlen összecsapások közepette meglepő módon erős érzelem bontakozik ki bennük egy-egy társuk iránt. Tetteiken múlik, hogy mit hoz a jövő - életet vagy halált, reményt vagy sötétséget, szeretetet vagy gyűlölködést. Rick Yanceynek több népszerű, díjnyertes sorozat megírása után a 2013-ban megjelent Az ötödik hullám hozta el a világsikert. A kötet kiadási joga néhány hónap alatt közel negyven országban kelt el, és rövid időn belül elkészült a regény filmváltozata. Bestsellere világát a kultikus népszerűségű Stephen Hawking ihlette. Műfaját a szerző ironikusan "popkultúra-ellenes földönkívüli-megszállásos" sci-finek nevezte, és a besoroláshoz hozzátette: "Írásnál a robbantgatás mindig remek móka. Na meg a csók. A csókolózást nem szabad kihagyni." Rick Yancey Floridában nevelkedett, aztán Chicagóban tanult, ahol ki nem állhatta a rettentő hideget, majd már befutott íróként visszatért gyermekkora színhelyére, a napsütötte Floridába. Itt él ma is családjával, és ötletekkel tele dolgozik Az ötödik hullám-trilógia 2016-ban megjelenő harmadik kötetén. A Könyvjelző magazin 2015. decemberi számában megjelent cikk: Apokalipszis 5 hullámban
  Show book
 • Lélekháború - cover

  Lélekháború

  Sultan Wise

  • 0
  • 0
  • 0
  Sultan Wise LÉLEKHÁBORÚ
  - egy új világ! 
   
  
  Ez
  az új, fantasztikus sci-fi sorozat első része egy olyan világot
  ír le, amely a réges-régi időkbe kalauzol el, ahol a lélek még
  szabadabb volt, a játszmák nagyobbak és az akadályok keményebbek.
   
  
  Egy
  nép amely sokáig elszigetelve élt sajátjának érzett bolygóján.
  Egy jövevény aki közéjük érkezett, és rádöbbentette
  őket, hogy a szabadság nem abból áll, hogy elkülönülnek
  mindenkitől és elkerülik a viszályokat.
   
  
  Majd
  gyors felemelkedés sok-sok harc árán, és az áhított igazi
  függetlenség reménye. Mindez egy olyan időben, amikor még a
  lélek elég erőteljes volt ahhoz, hogy úgy alakítsa a fizikai
  világot, ahogy számára kedvező volt.
   
  
  Rengeteg
  izgalom, óriási csaták és szinte végtelen számú meglátott
  igazság. Ez a Lélekháború új, mégis ismerősnek tűnő világa,
  ahol a létezés ezernyi arcát ismerhetjük meg.
   
  "Nem
  sok időnk maradt a gondolkodásra, mert a lassan vonuló flottájuk
  előtt megjelent egy szikrázó óriási lapos korong, és újabb
  ismeretlen hajók jöttek ki belőle. Felfogni sem tudtam, hogy mi
  történhetett, mert az újonnan érkezők már meg is támadták a
  flottát. A meglepetést használták ők is. Gyors kis gépeik
  voltak, látszólag nem túl nagy tűzerővel. Pár perc alatt meg
  lehetett állapítani, hogy nem fognak győzni. 
   
  Sürgetően
  néztem a technikusra. 
  - Nem nagyobb a tűzerejük a
  miénknél Uram, a számításaim és a rendelkezésre álló adataim
  alapján. Az, hogy harcba bocsátkoztak, azért megkönnyítette a
  dolgomat - széles vigyor ült ki az arcára. 
  - Köszönöm
  a gyors munkádat! Wailth! Támadunk! A lassú bombavető szórja meg
  az óriáshajót ahogy csak lehet! Le kell rombolnunk a pajzsát.
  Aztán jöhet a legújabb fényágyú! A pajzsa nélkül akkora kárt
  kell benne tennünk, amekkorát csak tudunk. A vadászok mind
  repüljenek ki! Segítsenek az újonnan érkezőknek, bárkik is
  legyenek! A célunk ebben az egy csatában biztosan ugyanaz. A
  többivel meg majd foglalkozunk utána. Te pedig szórd meg azt a
  részét a hajójuknak, ahol az a fene vonósugár van! Nem szeretnék
  itt ragadni - a parancsok kiosztása után teljes erőre állítottam
  a hajtóműveket és szédületes sebességgel elindítottam a
  Csillagrombolónkat az előttünk zajló csata sűrűje felé.
  Mindenki vigyorgott a vezérlőben közben. 
  - GYŐZELEM! -
  ordította minden torok a hajón egyszerre."
   
  
  Az első
  könyv, a Lélekháború szinte azonnal az érdeklődés
  középpontjába került. Most már a második nyomtatás van
  raktáron.
   
  
  Jelenleg
  a második könyv, A Szabad Lélek is elkészült és már
  megrendelhető.     A két könyv egy
  olyan lenyűgöző világot jelenít meg, amelyben még teljesen
  másként éltek az emberek. Bemutatja azokat az erőket, amelyek
  rejtett módon még most is formálják a világunkat, és egy olyan
  univerzumot, ami talán ma már nem hihető, de meglehetősen
  reális volt akkor.
  Show book