Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Το οικονομικό γλωσσάριο - Οι όροι που πρέπει να γνωρίζετε και να εμβαθύνετε προκειμένου να εξοικειωθείτε με τον τομέα των συναλλαγών σε επιχειρησιακό επίπεδο - cover

Το οικονομικό γλωσσάριο - Οι όροι που πρέπει να γνωρίζετε και να εμβαθύνετε προκειμένου να εξοικειωθείτε με τον τομέα των συναλλαγών σε επιχειρησιακό επίπεδο

Stefano Calicchio

Publisher: Psicologia Per Tutti

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Τι είναι το χρηματιστηριακό διάγραμμα; Τι ρόλο παίζουν οι φήμες στις τιμές των χρηματοπιστωτικών αγορών; Η γνώση του τρόπου απάντησης αυτών των ερωτήσεων είναι απαραίτητη για όποιον θέλει να αναπτύξει την εμπορική του επιχείρηση. Για πρώτη φορά, ένα ολοκληρωμένο και προσιτό γλωσσάρι σας βοηθά ακριβώς σε αυτό, δείχνοντάς σας τα βασικά στοιχεία του τρόπου λειτουργίας του εξοπλισμού. Θα ανακαλύψετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κατανοήσετε πραγματικά τις χρηματοπιστωτικές αγορές, τόσο από τεχνική όσο και από θεμελιώδη άποψη. Από τη μικροοικονομική και μακροοικονομική ορολογία έως τις κύριες επιχειρηματικές στρατηγικές που βασίζονται στη λειτουργική ανάλυση, καθώς και έννοιες που σχετίζονται με τη διαχείριση χρημάτων.
Available since: 03/29/2021.

Other books that might interest you

 • Ενεργοποίησε το όπλο που κανείς δεν σου έμαθε Q-MIND - cover

  Ενεργοποίησε το όπλο που κανείς...

  Τάκης Πέρκιζας

  • 0
  • 0
  • 0
  Θέλεις να γίνεις ακόμα πιο επιτυχημένος στην δουλειά ή στα οικονομικά σου, σαν γονιός ή σαν σύντροφος; Nα έχεις την υγεία και τη φυσική κατάσταση που ονειρεύεσαι και να ζεις ευτυχισμένος, ‘γεμάτος’, με επίγνωση, και με σκοπό; Για να τα πέτυχεις αυτά χρειάζεσαι άραγε κάτι επιπλέον από αυτά που έχεις; 
  Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον πιο πρακτικό και συγκεκριμένο τρόπο για να ενεργοποιήσεις ένα Πανίσχυρο Όπλο που ήδη διαθέτεις. 
  Το Q-Mind σου, το ανεξερεύνητο, απεριόριστης ισχύος κομμάτι του Νου σου, που σου έχει δοθεί χωρίς τις οδηγίες χρήσης και μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου για να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή. 
  Μάθε ‘ποια κουμπιά του Νου σου να πατήσεις’ δημιουργώντας τις Έξι Προϋποθέσεις, ενεργοποιώντας τα Τέσσερα Κλειδιά και χρησιμοποιώντας τα Δεκαοκτώ Εργαλεία του ‘Συστήματος Q-Mind’, δοκιμασμένου στις επιχειρήσεις και στη ζωή.
  Show book
 • Η Μεταφυσική της Καθημερινότητας - cover

  Η Μεταφυσική της Καθημερινότητας

  ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΕΛΗΣ

  • 0
  • 0
  • 0
  Η πραγματικότητα και η σχετική πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Η δεύτερη είναι αυτή που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις και τον εγκέφαλο.Η συλλογή άρθρων σε αυτό το δοκίμιο επιδιώκει, να ρίξει μια ματιά στα γεγονότα που χαρακτηρίζουν το μεταφυσικό πέπλο της σχετικής πραγματικότητας και να βοηθήσουν τον σύγχρονο ερευνητή στην καλύτερη αντίληψη για το άτομο και τον κόσμο. 
  Η πραγματικότητα και η σχετική πραγματικότητα είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το δεύτερο είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις και τον εγκέφαλό μας. Φανταστείτε τώρα ότι μεταξύ αυτών των δύο, υπάρχουν και άλλα επίπεδα κατανόησης που αν τα διαχειριστούμε και τα ενεργοποιήσουμε, δεν φτάνουμε στην αντίληψη της απόλυτης πραγματικότητας. Τουλάχιστον όμως θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει. 
  Ένα τέτοιο επίπεδο μας προσφέρεται από τη μεταφυσική, αλλά πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν, επειδή συχνά πολλές ψευδαισθήσεις εισέρχονται σε αυτήν. Αλλά αυτό το επίπεδο, το οποίο προσωπικά κατονομάζω σαν το επίπεδο της καθημερινής μεταφυσικής, είναι ένας σχετικά προσιτός τρόπος κατανόησης της αλήθειας του ότι η σχετικότητα και πάλι εναγκαλίζεται το επίπεδο της κατανόησης μας. 
  Η συλλογή άρθρων που περικλείονται σε αυτό το δοκίμιο επιδιώκει όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά, να ρίξει μια ματιά στα γεγονότα που χαρακτηρίζουν το μεταφυσικό πέπλο της σχετικής πραγματικότητας ώστε να βοηθήσουν τον σύγχρονο ερευνητή στην καλύτερη παγκόσμια αντίληψη για το ατόμο και τον κόσμο.
  Show book
 • Ενεργοποίησε το όπλο που κανείς δεν σου έμαθε Q-MIND - cover

  Ενεργοποίησε το όπλο που κανείς...

  Τάκης Πέρκιζας

  • 0
  • 0
  • 0
  Θέλεις να γίνεις ακόμα πιο επιτυχημένος στην δουλειά ή στα οικονομικά σου, σαν γονιός ή σαν σύντροφος; Nα έχεις την υγεία και τη φυσική κατάσταση που ονειρεύεσαι και να ζεις ευτυχισμένος, ‘γεμάτος’, με επίγνωση, και με σκοπό; Για να τα πέτυχεις αυτά χρειάζεσαι άραγε κάτι επιπλέον από αυτά που έχεις;Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον πιο πρακτικό και συγκεκριμένο τρόπο για να ενεργοποιήσεις ένα Πανίσχυρο Όπλο που ήδη διαθέτεις.Το Q-Mind σου, το ανεξερεύνητο, απεριόριστης ισχύος κομμάτι του Νου σου, που σου έχει δοθεί χωρίς τις οδηγίες χρήσης και μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου για να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή.Μάθε ‘ποια κουμπιά του Νου σου να πατήσεις’ δημιουργώντας τις Έξι Προϋποθέσεις, ενεργοποιώντας τα Τέσσερα Κλειδιά και χρησιμοποιώντας τα Δεκαοκτώ Εργαλεία του ‘Συστήματος Q-Mind’, δοκιμασμένου στις επιχειρήσεις και στη ζωή.
  Show book
 • Εσύ θα σε επέλεγες για γονιό σου; - cover

  Εσύ θα σε επέλεγες για γονιό σου;

  George Lagios

  • 0
  • 0
  • 0
  Είναι το DNA μας τόσο εξαιρετικό όσο το έχουμε στο μυαλό μας, ώστε να το διαιωνίσουμε; Μήπως το να είμαστε γονείς είναι μια μορφή εξουσίας; 
  Δεν προοριζόμαστε όλοι για να κάνουμε παιδιά, και αυτό δεν είναι κακό. Καθένας ταξιδεύει προς την αυτοπραγμάτωση από διαφορετικό μονοπάτι. 
  Τι σημαίνει καλός γονιός; Πώς μπορούμε να λαμβάνουμε αποφάσεις με επίγνωση; 
  Η ασυνείδητη ή συνειδητή απόφαση να γίνει κάποιος γονέας θα κρίνει το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων αν ένα παιδί από ακατάλληλους γονείς ανελιχθεί στην εξουσία ή ακόμα και όταν καθίσει στο ίδιο θρανίο με ένα ανυποψίαστο εύπλαστο παιδί. Το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά αποτελεί τη μεγαλύτερη ευθύνη που μπορεί να έχει ο άνθρωπος. Είναι ανυπολόγιστης σημασίας να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιοι απλά δεν πρέπει να γίνουν γονείς και να προστατέψουμε τον πολιτισμό μας. Οι κοινωνίες έχουν ποτίσει με λάθος ιδέες το ανθρώπινο είδος. Πώς μπορεί να σταματήσει αυτή η τρέλα; Η ανθρώπινη φύση και η επιστήμη μας δείχνουν τον δρόμο, εμείς όμως γιατί αγνοούμε και τις δυο έχοντας ενεργοποιημένους όλους τους μηχανισμούς αυτοεξαπάτησης; 
  Υπάρχει ελπίδα γιατί ακόμα υπάρχουν άνθρωποι με ήθος και ευφυΐα. Σε λίγο ωστόσο θα εξαλειφθούν και οι τελευταίοι, αν δεν αναλάβουμε τις ευθύνες μας και δεν μένουμε απλοί παρατηρητές. Η ιστορία θα μας κρίνει... και το πιθανότερο είναι να μας χαρακτηρίσει ηθικούς αυτουργούς. 
  Η γέννηση κάθε παιδιού είναι η ΜΗΤΕΡΑ της μεγαλύτερης ευθύνης! 
  Γιώργος Λάγιος
  Show book
 • Χρήµατα - cover

  Χρήµατα

  L. Ron Hubbard

  • 0
  • 0
  • 0
  Κρίνοντας από το γεγονός ότι το χρήµα συνδέεται µε εξαναγκασµό και άγχος, καταλήγουµε στο συµπέρασµα ότι λίγοι άνθρωποι είναι καλά ενηµερωµένοι για τον αληθινό σκοπό και τη λειτουργία του. Εδώ ο Λ. Ρον Χάμπαρντ σκιαγραφεί το σωστό ρόλο που καλείται να διαδραµατίσει το χρήµα στην επιβίωση των ατόµων, των οµάδων και των πολιτισµών. Και αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι η κακή φήµη του χρήµατος οφείλεται όχι στη χρήση του αλλά στην κατάχρησή του. Έτσι αυτή αποτελεί µία εντελώς νέα µατιά που αποσαφηνίζει ένα θέµα και ένα αγαθό από το οποίο όλοι εξαρτώνται. Και, όσον αφορά το τι έπεται, άκου και θα δεις.Περισσότερες Πληροφορίες ΧρήµαταΕίναι αυτό που όλοι κυνηγάνε. Αν δεν έχεις κάτι που να το κυνηγάνε όλοι, δε θα έχεις παιχνίδι.Και έτσι φτάνουμε σε μια από τις πιο θεμελιώδεις συμφωνίες της σημερινής κοινωνίας: ότι τα χρήματα είναι κάτι που το κυνηγάνε όλοι, αλλά πολύ λίγοι είναι αυτοί που τα έχουν.– Λ. Ρον Χάμπαρντ 
  Το χρήμα, βεβαίως είναι κάτι με το οποίο ο καθένας είναι εξοικειωμένος. Αλλά πόσοι άνθρωποι καταλαβαίνουν πραγματικά το ρόλο που παίζει το χρήμα στην κοινωνία; 
  Κρίνοντας από το γεγονός ότι το χρήμα συνδέεται με εξαναγκασμό και άγχος, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι λίγοι άνθρωποι είναι καλά ενημερωμένοι για τον αληθινό σκοπό και τη λειτουργία του. Εδώ ο Λ. Ρον Χάμπαρντ σκιαγραφεί το σωστό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το χρήμα στην επιβίωση των ατόμων, των ομάδων και των πολιτισμών. Καθώς απομακρύνει όλες τις πολυπλοκότητες που συσσωρεύτηκαν στο πέρασμα των αιώνων και οι οποίες εμποδίζουν τον οποιονδήποτε να εισέλθει στα «άδυτα» και να αντιληφθεί πραγματικά το σκοπό και τη λειτουργία του χρήματος, το όλο θέμα αποσαφηνίζεται και επικεντρώνεται στην ουσία. Και αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι η κακή φήμη του χρήματος οφείλεται όχι στη χρήση του αλλά στην κατάχρησή του. Μόλις κάποιος κατανοήσει τι είναι το χρήμα, τότε αυτό αποκτά τη σωστή του διάσταση, με βάση την οποία το χρήμα δεν είναι παρά ένα στοιχείο –αν και σημαντικό– που συνεισφέρει στην επιβίωση των ατόμων, των οργανισμών και των κρατών. 
  Έτσι αυτή αποτελεί µ
  Show book
 • Μια απλή προσέγγιση του Φρόυντ - Ένας οδηγός που εξηγεί με απλό τρόπο τις ανακαλύψεις του Σίγκμουντ Φρόιντ και τις αρχές της ψυχολογίας του βάθους - cover

  Μια απλή προσέγγιση του Φρόυντ -...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε με την ιδέα να προσφέρει στον αναγνώστη μια σαφή και απλή προοπτική για τις ανακαλύψεις που οδήγησαν στη γέννηση της ψυχολογίας του βάθους. Στο εσωτερικό του θα ανακαλύψετε τις αρχές της ψυχοδυναμικής θεωρίας. Από τη γέννηση της ψυχολογίας του βάθους έως τα πρώτα κλινικά ευρήματα που σχετίζονται με τη χρήση της ύπνωσης και στη συνέχεια στους ασυνείδητους ψυχικούς μηχανισμούς που ρυθμίζουν τη ζωή των ανθρώπων. Ο αναγνώστης θα μπορέσει έτσι να ακολουθήσει μια πορεία ανακάλυψης που θα του επιτρέψει όχι μόνο να κατανοήσει καλύτερα το θέμα, αλλά και να αμφισβητήσει τον εαυτό του και τα βασικά αξιώματα που ρυθμίζουν την ψυχική ζωή. 
  
   
  
  
  
   
  Show book