Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα - Ένα ταξίδι για την ανακάλυψη της ελληνικής οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008 και θορύβησε τον κόσμο Ποιες είναι οι αιτίες και οι επιπτώσεις της - cover

Η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα - Ένα ταξίδι για την ανακάλυψη της ελληνικής οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008 και θορύβησε τον κόσμο Ποιες είναι οι αιτίες και οι επιπτώσεις της

Stefano Calicchio

Publisher: Stefano Calicchio

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε βαθιά κρίση από το 2008, με σοβαρές συνέπειες για τους πολίτες της. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η κατάσταση επιδεινώθηκε τόσο πολύ που η χώρα έγινε συστημικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία. 

Στις 19 Αυγούστου 2011, ένα ηγετικό μέλος της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτήρισε πολλά από τα μέτρα λιτότητας που είχαν αποφασιστεί προηγουμένως ως περιττά. Εν τω μεταξύ, ο πληθυσμός αντιμετώπισε πρωτοφανείς περιοριστικές επιβολές, καταπνιγμένος από περικοπές μισθών και μη βιώσιμες αυξήσεις φόρων.

Σε αυτό το σύντομο δοκίμιο θα ασχοληθούμε με την κρίση στην Ελλάδα από μηδενική βάση, εξηγώντας ποιες είναι οι αιτίες της κρίσης και ποιες συνέπειες έχει υποστεί ο πληθυσμός. 
 
Available since: 03/29/2021.

Other books that might interest you

 • Μια απλή προσέγγιση για τη διαχείριση των χρημάτων στις επενδύσεις - Πώς να χρησιμοποιείτε τεχνικές και στρατηγικές διαχείρισης χρημάτων για να βελτιώσετε τη δραστηριότητά σας στις διαδικτυακές συναλλαγές - cover

  Μια απλή προσέγγιση για τη...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Τι είναι η διαχείριση χρημάτων και πώς λειτουργεί; Η εκμάθηση των βασικών αρχών της διαχείρισης χρημάτων στις συναλλαγές δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. 
  Μέσα σε αυτό το πρακτικό και απλό εγχειρίδιο θα ανακαλύψετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αρχίσετε να εγκαθιστάτε μια σωστή διαχείριση χρημάτων στις διαδικτυακές σας συναλλαγές. Από την κατανομή του κεφαλαίου έως τη χρήση των stop losses. Από τη δημιουργία κερδών μέχρι την αγορά συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης, ώστε να μπορείτε να εξασφαλίσετε τις συναλλαγές σας. Η Διαχείριση χρημάτων στο trading made simple είναι ο πρώτος οδηγός που σας παίρνει από το χέρι και σας εισάγει βήμα προς βήμα στις μεθοδολογίες διαχείρισης κινδύνου και προστασίας του κεφαλαίου σας.
  Show book
 • Σελίδες προσγείωσης: τι είναι και πώς λειτουργούν - Το εγχειρίδιο που εξηγεί όλα τα βασικά στοιχεία του μάρκετινγκ σελίδων προορισμού από τη δημιουργία έως τη βελτιστοποίηση - cover

  Σελίδες προσγείωσης: τι είναι...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Τι είναι οι σελίδες προορισμού και πώς λειτουργούν; Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δώσουμε όλες τις βασικές πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία και τη βελτιστοποίηση των σελίδων προορισμού. Ειδικότερα, θα μελετήσουμε την αρχή λειτουργίας στη βάση αυτού του εργαλείου διαδικτυακού μάρκετινγκ. Θα εμβαθύνουμε όμως και στη συγγραφή κειμένων και στις καλύτερες στρατηγικές για την αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας αυτών των εργαλείων.
  Συνοψίζοντας, πρόκειται για το πρώτο εγχειρίδιο που απευθύνεται σε χρήστες που δεν έχουν καμία γνώση του θέματος και οι οποίοι επιθυμούν να κατανοήσουν με απλό και αποτελεσματικό τρόπο τον τρόπο λειτουργίας των σελίδων πωλήσεων στο διαδίκτυο. 
   
  Show book
 • Συντάξεις στην Ιταλία - Ο οδηγός για τις συντάξεις στην Ιταλία με τους κανόνες για την πρόσβαση στην κανονική και την πρόωρη συνταξιοδότηση στο δημόσιο και το ιδιωτικό σύστημα - cover

  Συντάξεις στην Ιταλία - Ο οδηγός...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Σε ποια ηλικία δικαιούται κανείς σύνταξη γήρατος στην Ιταλία; Πώς μπορεί κανείς να λάβει πρόωρη συνταξιοδότηση στο ιταλικό μοντέλο κοινωνικής ασφάλισης; Ποιες εναλλακτικές λύσεις πρόωρης συνταξιοδότησης προσφέρονται από τους τομείς των συμπληρωματικών συντάξεων και των ασφαλίσεων;
  Ο παρών οδηγός έχει σχεδιαστεί για να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως αυτές, με στόχο να δώσει στον αναγνώστη μια γενική εικόνα των κύριων επιλογών πρόσβασης σε σύνταξη στην Ιταλία.  Στη συνέχεια, το εγχειρίδιο θα αναλύσει τους κανόνες πρόσβασης σε κανονική σύνταξη και πρόωρη συνταξιοδότηση στην Ιταλία.
  Show book
 • Η αποκλειστική οικονομική ζώνη και το διεθνές δίκαιο - cover

  Η αποκλειστική οικονομική ζώνη...

  Χρήστος Ροζάκης Λ.

  • 0
  • 0
  • 0
  Το μικρό αυτό βιβλίο δεν διεκδικεί, βέβαια, το αλάθητο και την αυθεντία. Είναι, όμως, καρπός μιας απόφασης για την ανάγκη ενημέρωσης όσων χρησιμοποιούν στην πράξη το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και όσων με ευκολία το φέρουν στα χείλη τους χωρίς ιδιαιτέρους δισταγμούς. Στα τρία κεφάλαια του, που αποτελούν επεξεργασίες κειμένων, τα οποία έχουν ήδη δημοσιευθεί (σε δύο τεύχη της "Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής" και σε τεύχος της "Book’s Journal") δίνονται απαντήσεις σε τρία θέματα που, κατά τη γνώμη μου, συζητούνται σήμερα κατά κόρον στον δημόσιο διάλογο: στο θέμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, στο θέμα της εφαρμογής των διεθνών κανόνων για τις χώρες εκείνες που δεν έχουν επικυρώσει μια διεθνή πολυμερή συμφωνία/συνθήκη (με ιδιαίτερη, βέβαια, αναφορά στη Σύμβαση του Montego Bay για το Δίκαιο της Θάλασσας)
  Show book
 • Γλώσσα του σώματος και μη λεκτική επικοινωνία - Πώς να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και τους άλλους χάρη στην ψυχολογία και τη νευροεπιστήμη της γλώσσας του σώματος - cover

  Γλώσσα του σώματος και μη...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Τι είναι η γλώσσα του σώματος και πώς λειτουργεί; Γνωρίζετε ότι οι εκφράσεις του προσώπου σας και η σωματική σας στάση μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για εσάς και τη μη λεκτική σας επικοινωνία; Σε έναν κόσμο όπου η λεκτική επικοινωνία φαίνεται να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, η γλώσσα του σώματος παίζει θεμελιώδη ρόλο στην καθημερινή μας ζωή και στις σχέσεις μας με τους άλλους.
  
  Σε αυτόν τον οδηγό, που βασίζεται σε πρόσφατα ευρήματα της νευροεπιστήμης και της κοινωνικής ψυχολογίας, θα ανακαλύψετε πώς να ερμηνεύετε τη γλώσσα του σώματος για να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και τους άλλους. 
  
   
  Show book
 • Μια απλή προσέγγιση της θεμελιώδους ανάλυσης στις επενδύσεις - Ο εισαγωγικός οδηγός για τις τεχνικές και τις στρατηγικές θεμελιώδους ανάλυσης για την πρόβλεψη των γεγονότων που κινούν τις αγορές - cover

  Μια απλή προσέγγιση της...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Πόσο αξίζει μια εταιρεία? Για να απαντήσετε σε ερωτήματα όπως αυτά, πρέπει να μελετήσετε τα γεγονότα που προβλέπουν και καθοδηγούν τις αγορές. Μέσα σε αυτό το πρακτικό εγχειρίδιο θα ανακαλύψετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κατανοήσετε πραγματικά τα εργαλεία της θεμελιώδους ανάλυσης. Από τη συλλογή και διαχείριση μικροοικονομικών και μακροοικονομικών δεδομένων έως την ανάλυσή τους, τη μελέτη των εταιρικών ισολογισμών, την παρακολούθηση των διεθνών αξιολογήσεων και πολλά άλλα. Ξεχάστε τα αναποτελεσματικά θεωρητικά εγχειρίδια χιλιάδων σελίδων που πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές στο διαδίκτυο και απολαύστε επιτέλους ένα ανάγνωσμα που μπορεί να σας δώσει την τεχνογνωσία που αναζητάτε σε ασυναγώνιστη τιμή.
   
  Show book