Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Μου έκανες δώρο τα Χριστούγεννα - cover

Μου έκανες δώρο τα Χριστούγεννα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΜΑΚΑΣ

Publisher: Dioptra Publishing

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Δύο άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται τα Χριστούγεννα στα λευκά μονοπάτια ενός απομονωμένου χωριού. Εκεί που η ζωή αναπνέει αργά και οι λέξεις σπανίζουν, αλλά φτάνουν.
Σε μια εποχή που όλα φωνάζουν για βιασύνη, οι δυο τους επιλέγουν να ακούσουν το ψιθύρισμα της καρδιάς. Μια απλή χειρονομία, ένα ποτήρι κρασί, μια φωτιά που σιγοκαίει — και δύο ψυχές που αρχίζουν να θυμούνται τι θα πει θαλπωρή.
Η πιο ζεστή ιστορία Χριστουγέννων. Μια τρυφερή υπενθύμιση πως η αγάπη έρχεται όταν είσαι έτοιμος να τη δεχτείς όχι με δώρα που εντυπωσιάζουν, αλλά με εκείνα που αφήνουν χώρο στη σιωπή για να αφουγκραστείς
την καρδιά σου.

Γιατί, οι πιο αυθεντικές στιγμές δεν έρχονται όταν όλα είναι ιδανικά, αλλά όταν αφήνουμε χώρο στο απροσδόκητο να πλησιάσει, ακόμα κι αν μας έχει τυλίξει η παγωνιά του χειμώνα.
Μου έκανες δώρο τα Χριστούγεννα...
Μου χάρισες όλα όσα δεν ήξερα πως είχα ανάγκη.
Available since: 10/22/2025.
Print length: 280 pages.

Other books that might interest you

  • Η έβδομη υπόθεση - cover

    Η έβδομη υπόθεση

    Paul Halter

    • 0
    • 0
    • 0
    Δέκα το βράδυ… Μια παράξενη σιλουέτα γλιστράει στους δρόμους του Λονδίνου: μακρύ παλτό μέχρι τους αστραγάλους, καπέλο με φαρδύ γείσο, πρόσωπο καλυμμένο με μια κάτασπρη μάσκα. Και στη θέση της μύτης κάτι τερατώδες: ένα ράμφος είκοσι πέντε εκατοστών. Η φορεσιά ενός γιατρού της πανώλης στον Μεσαίωνα…
    Μισή ώρα αργότερα, ένας άλλος γιατρός είναι σκυμμένος πάνω από έναν κάδο σκουπιδιών. Είναι κι αυτός ντυμένος παλιομοδίτικα, σαν να βγήκε από τον 19ο αιώνα – μαύρη κάπα, ημίψηλο, μπαστούνι με ασημένια λαβή κι ένα βαλιτσάκι. Και μέσα στον κάδο βρίσκεται ένα πτώμα με τις πληγές της φριχτής αρρώστιας στο κορμί του.
    Πανώλη στο Λονδίνο του 1938; Αδύνατον!
    Ο επιθεωρητής Χερστ θα πρέπει με κάθε τρόπο να βρει μια άλλη εξήγηση γι' αυτή την υπόθεση, που γίνεται όλο και πιο παράξενη…
    
    Ένα ατμοσφαιρικό μυστήριο από τον συγγραφέα της Τέταρτης πόρτας
    
    «Παρόλο που έχει επηρεαστεί έντονα από τον John Dickson Carr και την Agatha Christie, ο Paul Halter διαθέτει ένα ιδιαίτερο, προσωπικό στιλ και μπορεί να συναγωνιστεί οποιονδήποτε συγγραφέα χάρη στην πρωτότυπη πλοκή των έργων του και στο ατμοσφαιρικό ύφος του».
    John Pugmire
    Show book
  • Γειά σου είμαι ζωντανός - cover

    Γειά σου είμαι ζωντανός

    Panos Sakelis

    • 0
    • 0
    • 0
    Ο Τζέιμς Μακ Κόρμικ, ένας μοναχικός συντηρητικός συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, παθαίνει ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ενώ γευματίζει ένα Σάββατο μεσημέρι στο σταθερό του στέκι δίπλα στον Τάμεση. 
    Η γνωριμία του αυστηρά μέσω Facebook με μια ομάδα σινεφίλ τον έχει κάνει διαδικτιακό φίλο με τη Βιβή Φιλιμπέρ στη Γαλλία η οποία θα είναι και η μοναδική που θα τον αναζητήσει όταν δεν τιμήσει το απογευματινό τους «ραντεβού» στο διαδίκτυο. 
    Όσο αυτός παλεύει για τη ζωή του, η Βιβή θα βρει τη δική της ψάχνοντας το παρελθόν του, σε μια προσπάθεια να συλλέξει πληροφορίες που πιθανώς να τον βοηθήσουν. Ένα ταξίδι ζωής και θανάτου ξετυλίγεται και για τους δύο.
    Show book
  • Εδώ Σαμ - cover

    Εδώ Σαμ

    Dustin Thao

    • 0
    • 0
    • 0
    Δεν είμαι σίγουρη αν αυτή η φωνή προέρχεται από το τηλέφωνο ή αν είναι στο μυαλό μου… Σαμ;
    
    Η δεκαεπτάχρονη Τζούλι έχει καταστρώσει σχέδια για το μέλλον της· θα φύγει από τη μικρή της πόλη με το αγόρι της, τον Σαμ· θα σπουδάσει σε μια μεγάλη πόλη· θα περάσει ένα καλοκαίρι στην Ιαπωνία.
    Όλα όμως αλλάζουν όταν ο Σαμ φεύγει από τη ζωή της. Από εκείνη τη μέρα, η Τζούλι βιώνει έναν μικρό θάνατο. Βυθίζεται στη σιωπή, πετάει τα πράγματά του και προσπαθεί μάταια να τον ξεχάσει. Οι αναμνήσεις καταγράφονται βαθιά στην ψυχή της. Δεν τον έχει αποχαιρετήσει ακόμη… Πληκτρολογεί τον αριθμό του ελπίζοντας ότι θα ακούσει το φωνητικό μήνυμα για τελευταία φορά.
    Ο Σαμ σηκώνει το τηλέφωνο. Η φωνή του κατακλύζει τον νου της. Όσο η Τζούλι ακούει τα λόγια του Σαμ, τον ερωτεύεται ξανά από την αρχή κι έπειτα από κάθε τηλεφώνημα δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να τον αφήσει να φύγει…
    
    Ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τον έρωτα και την απώλεια, τον αποχαιρετισμό και τη λύτρωση.
    
    
    • 37 εβδομάδες στη λίστα best sellers των New York Times
    • Έχει εκδοθεί σε 21 χώρες
    • 70 εκατομμύρια προβολές στο TikTok
    
    Το συναρπαστικό θέμα αυτού του νεανικού βιβλίου και το υπέροχο, σε στιλ μάνγκα εξώφυλλο υπόσχονταν ένα συγκινητικό ταξίδι. Ο Thao δεν απογοητεύει τον αναγνώστη. Το Εδώ Σαμ αγγίζει την ψυχή σου αμέτρητες φορές, με σκηνές που πετυχαίνουν ακριβώς τον στόχο.
    Associated Press
    
    Αν σας αρέσουν τα σύγχρονα μυθιστορήματα με μια μικρή δόση μαγείας, αυτό το συγκινητικό βιβλίο για νέους είναι ιδανικό για εσάς.
    BuzzFeed
    
    Ο Thao παντρεύει επιδέξια ένα χαμηλών τόνων ελεγειακό μυθιστόρημα για το πένθος με μια προκλητική ιδέα βγαλμένη από την επιστημονική φαντασία. Ένα σπαρακτικό, συγκινητικό βιβλίο.
    Booklist
    
    Μια σπαρακτική ιστορία για το πένθος και την απώλεια. Το Εδώ Σαμ είναι ένα νεανικό βιβλίο μαγικού ρεαλισμού για την επούλωση των πληγών και τη συνέχεια της ζωής.
    Young Adult Books Central
    Show book
  • Το Στοίχημα - cover

    Το Στοίχημα

    Angeliki Aristotelous

    • 0
    • 0
    • 0
    Δυο αδελφές, η Ρένα και η Μέλπω έχουν μείνει χωρίς δουλειά τον τελευταίο καιρό. Η μόνη τους ελπίδα να βελτιώσουν τα οικονομικά τους είναι να πάρουν το μερίδιο των μετρητών καταθέσεων που έχουν αφήσει οι γονείς τους στη διαθήκη τους. Η θεία τους, όμως, χρειάζεται αποδείξεις ότι πραγματικά είναι ώριμες για να διαχειριστούν τα χρήματα. Θα πρέπει να δοκιμαστούν. Και η λύση είναι ένα στοίχημα με ξεκαρδιστικές δοκιμασίες για τις δυο νεαρές κοπέλες. Εσύ μέχρι που θα έφτανες για να κερδίσεις χρήματα;
    Show book
  • Η ασήμαντη ιστορία του Δημόνικου Παχτατζή - cover

    Η ασήμαντη ιστορία του Δημόνικου...

    Γιάννης Δενδρινός

    • 0
    • 0
    • 0
    Ο νεαρός Μάρκος Αδάμης, υπάλληλος στο Υποθηκοφυλα­κείο Αθηνών, ανακαλύπτει με τρόμο πως ο τραπεζικός λο­γαριασμός του έχει αδειάσει. Κι ενώ στην Ελλάδα του 2012 η οικονομική κρίση σαρώνει όνειρα κι ελπίδες, η μέρα του Μάρκου θα πάρει μια ακόμα περίεργη τροπή, όταν στην εργασία του εμφανίζεται ένας επίμονος άντρας με το όνομα Δημόνικος Παχτατζής. Οι αντιφάσεις στη ζωή αυτού του ξένου, μαζί με μια αμύθητη περιουσία δημιουργημένη στην Αμερική τα τελευταία σαράντα χρόνια, θα γίνουν αφορμή και η μοίρα των δύο αντρών θα ακολουθήσει κοινή πορεία. Μια διαθήκη, ένα χωριό που ξέρει να κρύβει τις ιστορίες του και η… ασήμαντη ιστορία του Δημόνικου Παχτατζή, όλα δοσμένα με μεγάλες δόσεις σαρκασμού, απογοήτευσης και πόνου.
    Μια ανθρώπινη ιστορία, με γεύσεις πικρού χιούμορ και αιφνίδιων ανατροπών, για το πώς αποτιμά κά­ποιος την προσωπική επιτυχία στη ζωή, ιδίως μέσα σε ένα περιβάλλον βίαιης και καθολικής αναθεώρησης των βεβαιοτήτων της.
    
    «Είχαν περάσει ήδη τρία τέταρτα από την κανονική ώρα προσέλευσης στην υπηρεσία του, όταν ο Μάρκος Αδάμης, σταματώντας στο κοντινότερο ΑΤΜ της Πατησίων για μια ασήμαντη ανάληψη, διαπίστωσε ότι οι οικονομίες που κατάφερε να βάλει στην άκρη μετά από δεκαπέντε χρόνια δουλειάς είχαν εξαφανιστεί. Κοιτούσε το χαρτάκι της ενημέρωσης και δεν πίστευε στα μάτια του. Υπόλοιπο: 0,60 ευρώ…»
    Show book
  • Το ταξίδι που λέγαμε - cover

    Το ταξίδι που λέγαμε

    Γιάννης Ξανθούλης

    • 0
    • 0
    • 0
    Είναι άνοιξη! Απόβραδο.
    Με πνίγει η άνοιξη. Μου κόβει την ανάσα.
    Δεν αντέχει πια η ψυχή μου να κουβαλήσει τόση ομορφιά.
    Σαν να φορτώσεις στη ράχη μιας κάμπιας ένα κόκκινο ρόδι.
    Φουσκώνουν οι φλέβες μου, πονάει το αίμα μου, παλεύουν να βλαστήσουν οι σπόροι μέσα μου και δεν υπάρχει χώμα για να ριζώσουν. Δεν υπάρχει αρκετό νερό να ποτιστούν.
    Όταν έπρεπε να κόψω όλους τους άγριους θάμνους να ελευθερωθεί το τοπίο, δεν το 'κανα.
    Λυπήθηκα τα φίδια, που δεν θα είχαν άλλες φωλιές για να κρυφτούν.
    Όταν έπρεπε να φυλάξω λίγο νερό, για ώρα ανάγκης, δεν το 'κανα. Λυπήθηκα τ' αδέσποτα, που διψούσαν.
    Τώρα... Τώρα, πώς να φυτρώσουν οι βολβοί;
    Πώς να ποτιστούν τα όνειρα...
    Παρ' όλα αυτά, δεν λέω πως δεν βρίσκω κάποιες λύσεις.
    Πάντα υπάρχει ένα ξεχασμένο, άδειο κονσερβοκούτι στην ψυχή μου.
    Με φτάνει για να φυτέψω ένα λουλούδι, εποχιακό.
    «Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο πλάσμα επί της γης, που να υπηρετεί και να λατρεύει τόσο το εφήμερο όσο εσύ!»
    μου είπε κάποτε ένας εραστής μου.
    «Αμέ! Υπάρχει. Οι πεταλούδες!» του απάντησα.
    Show book