Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Escriure - Memòries d'un ofici - cover

Escriure - Memòries d'un ofici

Stephen King

Translator Martí Sales

Publisher: L'Altra editorial

 • 1
 • 0
 • 0

Summary

Poques vegades un llibre ha estat tan clar, tan útil i tan revelador com aquest assaig sobre l'ofici d'escriure, que comença amb la peculiar infància d'Stephen King, que ja de ben petit va mostrar un interès inusual i precoç per l'escriptura, i ofereix al lector, a partir d'una sèrie de records d'adolescència i de joventut, una mirada amena i divertida sobre la seva formació. Descriu les eines bàsiques de l'ofici d'escriure, com polir-les i multiplicar-les a còpia de fer-les servir, i acompanya el lector a través d'aspectes crucials de la vida i l'art d'un escriptor, oferint consells pràctics i inspiradors sobre tots els aspectes del procés d'escriptura, des de la trama i la construcció dels personatges fins als hàbits de treball i com encarar el rebuig editorial.
Escriure culmina amb el commovedor relat de com la seva necessitat d'escriure el va ajudar a recuperar-se del gravíssim accident que va patir l'estiu de l'any 2000, quan el va atropellar una furgoneta.
Available since: 04/03/2020.

Other books that might interest you

 • L'explosió de Capità Arenas - La trama del gas natural a la Barcelona preolímpica - cover

  L'explosió de Capità Arenas - La...

  Santiago Vilanova

  • 0
  • 0
  • 0
  La nit del 6 de març de 1972 s'esfondra un edifici de deu pisos al carrer Capità Arenas de Barcelona. En el sinistre hi perden la vida divuit persones. S'intenta desviar l'atenció de l'opinió pública dient que l'explosió està relacionada amb un grup d'extrema dreta. La intenció: amagar una explosió de gas natural, de recent i encara deficient implantació, que està substituint el gas ciutat, un producte molt menys eficient i més contaminant.
  Aquest cas va posar de manifest la manca de llibertat de premsa i la intervenció del sector energètic sobre els mitjans de comunicació. Malauradament, els següents anys hi va haver altres explosions; la companyia Gas Natural no va poder negar que el seu nou producte, el gas natural, n'era el responsable.
  Santiago Vilanova, que llavors era periodista i va seguir tot el cas, va acabar processat per criticar l'indult reial a tots els encausats per aquelles explosions i pel sobreseïment dels sumaris oberts. Cap judici oral mai va poder explicar els orígens de les explosions, frustrant els drets dels familiars de les víctimes.
  L'explosió de Capità Arenas, el primer títol que publiquem sota la col·lecció Apostroph Assaig, és un document insòlit de com el control dels mitjans de comunicació per part dels oligopolis energètics i les connivències polítiques amb la Justícia poden silenciar la llibertat d'expressió i manipular-la, una qüestió que està, avui, gairebé mig segle després, de trista i permanent actualitat com posen de manifest casos com el Castor, a les Terres de l'Ebre.
  Show book
 • La resistència íntima - Assaig d'una filosofia de la proximitat - cover

  La resistència íntima - Assaig...

  Josep Maria Esquirol

  • 1
  • 0
  • 0
  "La resistència íntima" és una reflexió atenta i profunda sobre la condició humana. L'autor ens mostra com la vertadera cura d'un mateix ofereix escalfor als que són a la vora, protegint-los i fent-los de guia en el camí. "Hem de considerar "resistència íntima" com el nom d'una "experiència", pròpia de la comarca de la "proximitat"; comarca que no és visita d'un dia, sinó estança habitual. Avui, romandre en aquesta comarca no és planer. La proximitat no es mesura en metres, ni en centímetres. El seu oposat no és la llunyania, ans més aviat la monocromia ubiqua del món tecnificat. Hem vist com la quotidianitat i el gest de la casa són modalitats importantíssimes de l'experiència de la proximitat".
  
  "Contra la immediatesa compulsiva, contra la hiperconnectivitat, contra la permanent exposició pública i contra la dispersió, Esquirol proposa la pausa, el parlar franc, la proximitat, la diferència, la reflexió, reinventar la mirada, tornar a pensar".
  Josep Massot, La Vanguardia
  
  "Josep Maria Esquirol s'explica meravellosament bé i ens fa molta falta".
  Mònica Terribas, El Matí de Catalunya Ràdio
  
  "És un dels pocs llibres de filosofia amb cara i ulls que s'han publicat en català en els últims anys i que, sens dubte, n'és un dels millors".
  Enric Sòria, El País
  
  "Esquirol reivindica el llenguatge quotidià i les paraules entenedores per fer pensament de fons".
  Carles Capdevila, Ara
  
  "Una proposta constructiva, basada en la intimitat, el refugi i el replegament, sense oblidar la reivindicació de la memòria i la imaginació"
  Jordi Nopca, Ara
  
  "La proposta d'Esquirol consisteix a reprendre el sentit en la proximitat, en la quotidianitat com a element per donar sentit a aquest buit insuportable".
  Albert Sáez, El Periódico
  
  "Lluminós assaig per combatre la disgregació del jo i per no cedir a l'imperi de l'actualitat".
  Jordi Llavina, La Vanguardia
  
  "Entre Derrida i Lévinas, Nietzsche, Hanna Arendt o Jan Patocka, fa tot un elogi del tornar a casa i de la quotidianitat que atrapa".
  Xavier Graset, El Punt Avui
  
  "Són menys de dues-centes pàgines que fan la funció de purgant, tonificant i bàlsam. Escriptura ingràvida i gràvida alhora, sobre el pedrís del desconcert contemporani".
  Francesc-Marc Álvaro, La Vanguardia
  
  "És un llibre que resistirà el pas del temps i goso dir que les seves reflexions seran un referent per a generacions futures".
  Lluís Foix, El Punt Avui
  
  "Esquirol no moralitza, no es pregunta per l'espai que ocupa l'home al món, ni tan sols pel sentit de l'existència. Ell constata que hi ha caos i dolor als marges del dia a dia, i presenta una filosofia de conviure-hi. Mirar de fit a fit el que ens xucla, ens fa mal o pànic: l'única manera de reforçar la fragilitat constitutiva de l'home en aquest heroisme que ja és resistir".
  Anna Punsoda, El País (Quadern)
  
  "L'obra es llegeix amb vertadera fruïció, i, com qualsevol lectura estimulant de debò, ens fa buscar, en la nostra biblioteca, altres llibres, poemes, fragments que podrien ser una feliç continuació de les seves idees".
  Jordi Llavina, El Punt Avui
  
  "L'habilitat de l'autor rau a definir el context d'aquesta resistència. I a fer-ho no pas des d'un plantejament abstracte sinó retratant, amb els ingredients propis de la filosofia però sense dogmatismes, l'època que ens ha tocat viure en aquesta part opulent i privilegiada del planeta".
  Sergi Pàmies, La Vanguardia
  
  "Hi ha pocs llibres que s'ocupin de la vida quotidiana en profunditat com ho fa La resistència íntima, i que signifiquin alhora àmbit i condició per pensar".
  Joaquim Armengol, Ara
  
  "Un elogi de la quotidianitat, la senzillesa i la vida, com una forma de no transigir amb el dogmatisme de l'actualitat, com un acte de renúncia i despreniment".
  Robert Juan-Cantavella, El Mundo (Tendències)
  Show book
 • Cas Mercuri la galàxia Bustos - La presumpta trama de corrupció que va posar fi a la carrera de l'hiperbòlic alcalde de Sabadell - cover

  Cas Mercuri la galàxia Bustos -...

  Sara González

  • 0
  • 0
  • 0
  El cas Mercuri, la presumpta trama de corrupció urbanística que va sacsejar Sabadell l'any 2012, treu a la llum l'ecosistema que es va crear a partir de la gestió de l'hiperbòlic alcalde socialista Manuel Bustos.
  La investigació judicial no ha pogut demostrar que s'embutxaqués diners, però sí que ha posat de manifest l'autoritarisme i el nepotisme que durant més d'una dècada es van instal·lar a l'Ajuntament de Sabadell.
  La periodista Sara González descriu a Cas Mercuri, la galàxia Bustos les ànsies de poder, el presumpte enriquiment dels polítics i els empresaris, la confusió entre proximitat i populisme, les conseqüències del boom immobiliari, la feina incansable de dirigents amb vocació de servei públic i les actituds dels veïns, que o bé toleren tractes de favor o bé s'aixequen i diuen prou.
  Un relat testimonial, que no jutja, en el qual les persones afectades expliquen la seva versió dels fets i, sobretot, de quina manera se'ls van alterar les rutines des del moment que la corrupció els va trucar a la porta.
  El mateix Manuel Bustos també hi aporta el seu punt de vista.
  Show book
 • El futur de la religió - cover

  El futur de la religió

  Salvador Giner

  • 0
  • 1
  • 0
  El futur de la religió és una lúcida reflexió en què Salvador Giner considera, des d'una mirada equànime, el futur previsible de les creences sobre el sobrenatural i sobre la presència de Déu en les nostres vides. La seva indagació va més enllà d'una sociologia de la religió per consolidar els seus arguments en els del laïcisme, sense ignorar els que esgrimeixen els creients. 
  Aquest assaig està orientat a enriquir els nostres coneixements sobre la dimensió religiosa dels éssers humans en els nostres dies, quan greus conflictes i mudances culturals transformen el nostre univers econòmic i polític, així com les nostres vides quotidianes.
  
  Amb el seu rigor i originalitat, aquest assaig contribueix a una nova concepció racional de la fe i als esforços per establir un diàleg i conversa fraternal entre els qui posseeixen diferents conviccions.
  Show book
 • Sota el signe del drac - Proses crítiques (1985-1997) - cover

  Sota el signe del drac - Proses...

  Maria-Mercè Marçal Serra

  • 0
  • 0
  • 0
  Les reflexions de Maria-Mercè Marçal agrupades a 'Sota el signe del drac' han estat una referència per a diverses generacions de lectors catalans, i són del tot ineludibles per als interessats en la poètica marçaliana i la seva irradiació en la literatura catalana. Aquest recull, que presentem ara ampliat amb un bell epíleg fotogràfic, constitueix un recorregut pels referents estètics i polítics de la poeta, i reconeix Marçal com una crítica cultural de primer ordre i com una baula necessària en qualsevol història de la cultura que es vulgui plural i feminista.
  Show book
 • Llibre d'estil de l'ACN - cover

  Llibre d'estil de l'ACN

  Anna Regàs Nogué, Carme Pavia Ferré

  • 0
  • 0
  • 0
  El Llibre d'estil pretén facilitar que l'Agència Catalana de Notícies sigui fidel a la seva missió i als seus valors. Les pautes que conté sobre la identitat, la imatge, els gèneres, els formats i el model de llengua, així com la guia ètica, estan orientades a garantir el compromís de l'Agència amb els seus clients i, en tant que és una institució pública, amb tota la ciutadania.
  L'ACN té una clara vocació d'articular l'espai català de comunicació, de vertebrar el territori i de contribuir a la projecció exterior del país i a la normalització lingüística. Vol ser un referent periodístic independent, plural i un motor d'innovació. Li són propis valors com el rigor, la fiabilitat, la pluralitat i la sensibilitat social, de gènere i ambiental, així com el compromís amb el país, la llengua i la cultura, valors que han inspirat les normes d'aquesta guia.
  Show book