Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
La imatge que mai no acaba - Un viatge per l'antropologia visual des del ciname etnogràfic fins a la intel·ligència artificial - cover

La imatge que mai no acaba - Un viatge per l'antropologia visual des del ciname etnogràfic fins a la intel·ligència artificial

Roger Canals

Publisher: Gedisa Editorial

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Vivim en un moment de profundes transformacions en l'àmbit de la imatge i la cultura visual. Com pot ajudar-nos l'antropologia a pensar el paper de les imatges en la nostra vida quotidiana? I, al revés: com podem repensar alguns dels temes clàssics de l'antropologia (el ritual, el parentiu, l'experiència de l'Alteritat) a partir de les noves formes de visualitat contemporània?

Amb un llenguatge alhora clar i rigorós, Roger Canals redefineix en aquest assaig el camp de l'antropologia visual des d'un vessant alhora teòric i pràctic. A partir de nombrosos exemples del nostre dia a dia i d'experiències extretes de les seves pròpies pel·lícules i investigacions, Canals analitza com ens relacionem amb i a tra-vés de les imatges, i com teixim relacions amb els altres a través de la mirada i dels instruments de visió. Un llibre que defensa apassionadament les possibilitats de la imatge i de l'antropologia per a entendre i transformar el nostre món.
Available since: 09/12/2023.
Print length: 256 pages.

Other books that might interest you

 • Els llegats - Una lectura contemporània de la tradició - cover

  Els llegats - Una lectura...

  Lluís Calvo Guardiola

  • 0
  • 0
  • 0
  ¿Les societats contemporànies viuen sense passat? La pèrdua del llegat de la història ja és una realitat entre nosaltres.  En la mesura que la memòria no va gaire enllà, el sentit històric queda reduït al present més efímer i deixem de tenir una noció clara dels fets i dels lligams socials dels quals provenim. Desconnectar-nos del que ens ha precedit ens fa encara més vulnerables davant l'amenaça de tota mena de populismes.
  Els llegats proposa una reflexió al voltant del paper de la tradició, com es forja, es transmet i perdura a través del temps.  Aquest assaig s'endinsa en un món que es mou enmig de la fabricació de falsos prestigis, el narcisisme, les imatges de marca efímeres, el pànic davant la posteritat i la conversió del veredicte de la tradició en una qüestió de màrqueting.
  Lluís Calvo advoca per recompondre una certa manera de viure que permeti recuperar el temps, ara que les societats contemporànies el deixen escapar de manera inexorable.
  Show book
 • Els registres notarials de Miquel Llagària - (Sueca 1541-1552) - cover

  Els registres notarials de...

  Miquel Llagària

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest volum conté la documentació generada pel notari Miquel Llagària, una activitat que es prolongà durant vint anys, des de la dècada de 1540 fins a l'any 1561. Procedent de Xàtiva, s'establí a Sueca, una comunitat rural de l'orde de Montesa que vivia un moment d'expansió agrària. A través d'aquestes actes es pot seguir la vida quotidiana d'una població formada sobretot per llauradors. Tota la vida social i econòmica de les famílies camperoles es reflecteix en els registres notarials, des dels capítols matrimonials fins als testaments i inventaris post mortem, passant per les compravendes, les cessions, l'endeutament o les procuradories. Fins i tot les actuacions del govern local de Sueca i les de la senyoria han deixat un rastre documental que inclou la recaptació d'impostos com la peita o el sequiatge i l'arrendament de drets senyorials, com ara el molí o la carnisseria.
  Show book
 • L'ofici de raonar - Societat economia política valencianisme - cover

  L'ofici de raonar - Societat...

  Vicent Soler Marco

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest llibre recull un conjunt ampli d'articles i textos publicats per Vicent Soler -generalment a la premsa- al llarg dels darrers catorze anys, en els quals la societat valenciana ha viscut un període peculiar d'expansió econòmica amb data de caducitat, de grans projectes avui en crisi, d'hegemonia de la dreta, de convulsions judicials derivades de la corrupció i d'ajornament sistemàtic de la solució dels problemes reals. Vicent Soler aporta les seues reflexions i anàlisis sobre el país, l'economia, la política, l'Arc Mediterrani o l'Espanya plural, a partir d'un compromís valencianista i progressista sense defallença, marcat per la defensa del civisme, la raó i l'actitud constructiva. Aquestes pàgines recullen les motivacions més imperioses de l'autor, el desig de divulgar el seu pensament i l'esperança que servirà per a fer progressar el seu país.
  Show book
 • Les petites alegries - La felicitat de l'instant - cover

  Les petites alegries - La...

  Marc Augé

  • 0
  • 0
  • 0
   
  Una reflexió deliciosa sobre la felicitat.
  A la vida hi ha moments de felicitat sobtada i inesperada que es produeixen fins i tot en les situacions més difícils i que impregnen la nostra memòria. Són les petites alegries, senzilles però intenses: retrobaments amb una persona, un paisatge, un llibre, una cançó o una pel·lícula que ens parlen de les relacions, la solitud, el passat, el futur i, en definitiva, de l'essència de l'ésser humà.
  Marc Augé, un dels antropòlegs més importants del nostre temps, desgrana per què necessitem les "petites alegries" en aquest diari íntim de la felicitat i estableix un diàleg amb el lector mentre viatja per records, memòria i experiències comunes a totes les persones.
  Una deliciosa joia que ens farà descobrir la importància de les petites alegries.
   
  "Un catàleg elegant dels instants perfectes que il·luminen la nostra vida."
  Roger-Pol Droit, Le Monde
  "Augé, un dels principals observadors de l'ésser humà, esbossa una antropologia breu de les alegries, en plural: aquelles que s'inscriuen per sempre en els nostres records."
  L'Express
  Show book
 • L'assassinat entès com una de les belles arts - cover

  L'assassinat entès com una de...

  Thomas De Quincey

  • 0
  • 0
  • 0
  De Quincey fue uno de los primeros en comprender los problemas del lenguaje para expresar la verdad. Usando un humor grotesco, este tratado subvierte la retórica, utilizando con este propósito un caso concreto, la defensa estética del asesinato y una crónica minuciosa de algunos homicidios famosos en Londres en el siglo XIX.
  Show book
 • Compte i raó - La hisenda municipal de la ciutat de València en el segle XVIII - cover

  Compte i raó - La hisenda...

  Vicent Giménez Chornet

  • 0
  • 0
  • 0
  La prosperitat de la ciutat de València al segle XVIII contrasta paradoxalment amb un Ajuntament immergit en un deute municipal que arrossega des d'època foral. L'interès d'aquest treball rau precisament en l'anàlisi detallada dels motius d'aquesta crisi que anquilosa l'activitat econòmica municipal, i en el rigor de les dades, tant dels ingressos municipals com de la destinació de les despeses (la mateixa administració, festes, beneficència, obres públiques, sanitat, educació, etc.). Tot això, en el marc d'una monarquia absoluta que no permet a l'Ajuntament disposar d'autonomia en les seues decisions econòmiques.
  Show book