Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Aprendre a viure amb nens - Ser per educar - cover

Aprendre a viure amb nens - Ser per educar

Rebeca Wild

Translator Addenda

Publisher: Herder Editorial

  • 0
  • 1
  • 0

Summary

La versió en català de Aprender a vivir con niños (també a Herder). Una lectura inspiradora per a pares i mestres que desitgen conèixer millor l''univers del nen i el sentit d'una educació lliure i respectuosa. Perquè nens i adults poden créixer junts.

Cada vegada són més els individus i els grups que s''aventuren a construir noves relacions humanes no caracteritzades per estructures de domini, i nous entorns més propicis per dur a la pràctica aquest ideal. Quan es pren aquest camí i canvia la perspectiva dels adults, sorgeixen una infinitat de preguntes relatives a l''educació dels nens. Ens fixem amb prou atenció en com són aquests en realitat o preferim modelar-los segons els nostres ideals, necessitats i frustracions? Entre aspirar a resoldre tots els problemes del nen o renunciar a oferir-li referents i pautes, hi ha el territori on esdevenen els autèntics processos de desenvolupament. Aquest llibre és una invitació a ocupar aquest espai revisant les nostres pràctiques i actituds, i descobrint que nens i adults poden créixer junts. Rebeca Wild ens mostra a través de la seva experiència com a pedagoga
principis educatius i humans que són fonamentals para
per als nostres temps.
Available since: 05/20/2014.

Other books that might interest you

  • Món rural - Mots que es perden - cover

    Món rural - Mots que es perden

    Josep Espunyes

    • 0
    • 0
    • 0
    Al món rural hi ha desaparegut, en cosa de pocs anys, tot un seguit de formes de vida i de treball que, de ben segur, no s'hi tornarà a repetir mai més. Arreu, la tracció mecànica ha desplaçat la força animal, les granges de porcs i d'aviram han reemplaçat la cort i el galliner de casa, la calefacció de gas o de gasoil ha ocupat el lloc del foc a terra, el motocultor ha arraconat la fanga i l'aixada... Una desaparició de velles formes de vida i de treball que ha comportat, també, la desaparició o la reculada, en la parla viva, d'una bona part del llenguatge que els era inherent. Un llenguatge antic i ric que Josep Espunyes recull, en bona part, en aquesta obra.
    Show book
  • Humanitats en acció - cover

    Humanitats en acció

    Marina Garcés

    • 0
    • 0
    • 0
    Humanitats en acció recull les propostes de l'Aula oberta, un cicle de conferències dirigit per la filòsofa Marina Garcés en col·laboració amb l'Institut d'Humanitats de Barcelona.
    Humanitats en acció és pensar les humanitats des del seu potencial transformador i com un actiu positiu per al conjunt de la societat. Les humanitats no són un conjunt de disciplines acadèmiques en extinció, sinó que són el conjunt d'activitats amb les que donem sentit a l'experiència humana, des del punt de vista de la seva dignitat. Per aquest motiu, a l'Aula oberta s'han convocat una vintena de ponents d'àmbits molt diferents per reflexionar sobre les seves respectives línies de treball, els seus límits i els seus reptes. Artistes, acadèmics, activistes, periodistes, cineastes, científics, entre d'altres, han participat en aquest projecte, cadascun i cadascuna des de la seva disciplina, mirada i trajectòria.
    
    El resultat és aquest conjunt de vint veus, que presenten una aposta generacional i renovadorasobre el discurs i les pràctiques de les humanitats actualment, i sobre quin pot ser el seu futur.Textos de:
    David Bueno, David Casassas, Lúa Coderch, Eduard Escoffet, Eudald Espluga, Oriol Fontdevila, Marina Garcés, Marcos García, Raül Garrigasait, Ingrid Guardiola, Albert Lladó, Pablo La Parra, Irene Masdeu, Joana Masó, Karo Moret, Manel Ollé, María Ruido, Mireia Sallarès, Victoria Szpunberg i Brigitte Vasallo.
    Show book
  • Els homes no són illes - Els clàssics ens ajuden a viure - cover

    Els homes no són illes - Els...

    Nuccio Ordine

    • 0
    • 0
    • 0
    Partint de la cèlebre meditació de John Donne, Nuccio Ordine amplia la seva «biblioteca ideal» convidant-nos a llegir—i rellegir—més pàgines escollides de la literatura universal. Convençut que una cita brillant pot despertar la curiositat del lector i animar-lo a llegir l'obra de la qual procedeix, Ordine continua la seva defensa dels clàssics, demostrant que la literatura és fonamental per fomentar l'entesa i la compassió entre les persones. En una època marcada per l'individualisme, les terribles desigualtats socials i econòmiques, la por del «foraster», l'antisemitisme i el racisme, aquestes pàgines ens conviden a comprendre que «viure per als altres» és una oportunitat de dotar de sentit les nostre vides. Com «La utilitat de l'inútil» i «Clàssics per a la vida», aquest nou volum és una defensa i un himne de tot allò que, lamentablement, una part de la societat acostuma a menysprear perquè no reporta profit material.
    
    «Ordine milita contra la mercantilització de la cultura i contra la burocratització de l'ensenyament, però sobretot contra la degradació dels principis humanistes i il·lustrats que han sostingut la formació dels ciutadans a Europa».
    Domingo Ródenas, El Periódico
    
    «En Els homes no són illes Nuccio Ordine desenvolupa i actualitza els encertats arguments de l'exitós assaig La utilitat de l'inútil posant especial èmfasi a la necessitat de ser més solidaris i resistir al dogma».
    Andrés Seoane, La Lectura (El Mundo)
    
    «Ordine connecta amb el present una cinquantena de joies literàries, des de la Metafísica d'Aristòtil a Les ones, de Virginia Woolf, passant per El rei Lear de Shakespeare, Montaigne i Emily Dickinson».
    Jordi Nopca, Ara
    
    «Una selecció de fragments de clàssics –Plutarc, Sèneca, Shakespeare, Ariosto, Ibsen, Camus– que desmantellen els supremacismes i fan vibrar el costat lluminós de la vida».
    Núria Navarro, El Periódico
    
    «Nuccio Ordine recupera el prestigi de la literatura clàssica per no perdre la memòria i afrontar el present amb coneixement».
    Joan Carles Martí, Abril (El Periódico)
    
    «Un deliciós assaig traduït al català per Jordi Bayod, on aflora d'una banda una erudició exquisida i, per una altra, un sentiment de compassió extraordinari que combrega amb una qualitat universal que semblem haver perdut de vista: la comprensió».
    Eric Gras, El Periódico Mediterráneo
    Show book
  • La connexió emocional - Formació i transformació de la nostra manera de reaccionar emocionalment - cover

    La connexió emocional - Formació...

    Ramon Riera i Alibés

    • 0
    • 0
    • 0
    Per què certes persones reaccionen amb seguretat i empenta davant les dificultats, mentre que d'altres reaccionen amb sentiments de petitesa i desànim? I el que a la pràctica encara és més important, com podem canviar aquesta manera involuntària de reaccionar emocionalment?
    El cervell dels humans ha evolucionat (neurones mirall) per poder treballar en xarxa amb altres cervells a través de la connexió emocional, la qual cosa posibilita el fenomen del jo sento que tu sents que jo sento. Aquesta capacitat de sentir el que l'altre sent és l'eina més eficaç que tenim per accedir a noves maneres de reaccionar emocionalment. Els humans som l'única espècie animal que aprèn més dels altres que de la pròpia experiencia.
    El que aprenem va molt més enllà d'informacions concretes com les capitals d'Europa o les taules de multiplicar: el que sobretot aprenem en les relacions amb els altres és a reaccionar emocionalment, i aquest aprenentatge esdevindrà una eina central per al desenvolupament de la nostra vida. 
    Tradicionalment s'havia pensat que les decisions importants les prenem a través de la reflexió, en canvia avui sabem que les grans decisions les prenem amb la denominada intel·ligència emocional, que no és altra cosa que la nostra manera espontània de reaccionar emocionalment, i que sovint és una eina més subtil i més ràpida que la intel.ligència reflexiva.
    Show book
  • La ciutat sense veïns - Víctimes i botxins a la Barcelona de l'especulació immobiliària - cover

    La ciutat sense veïns - Víctimes...

    Andreu Merino

    • 0
    • 0
    • 0
    La ciutat sense veïns és el retrat cru d'una Barcelona on el dret a l'habitatge està cada cop més vulnerat. La concentració de la propietat, la manca de lleis per intervenir el mercat i l'empobriment de les persones dibuixen un escenari en què accedir a un pis acostuma a ser una quimera.
    La investigació del periodista Andreu Merino parteix de casos particulars per explicar situacions compartides per milers de barcelonins: des de l'impagament del lloguer fins al desnonament i la connivència del sistema judicial, passant per la vergonya de les màfies de l'ocupació.
    La pandèmia de la Covid-19 ha posat l'accés a l'habitatge encara més al centre del debat polític i social, i ha portat al límit molts veïns que veuen com la ciutat els expulsa.
    Show book
  • L'art de dir no per amor - Pares que parlen clar nens segurs de si mateixos - cover

    L'art de dir no per amor - Pares...

    Jesper Juul

    • 1
    • 1
    • 0
    La versió en català de Decir no, por amor (també a Herder). Una lectura inspiradora per a pares que desitgen iniciar-se en l'art de transmetre uns límits clars i coherents als seus fills.
    
    Aquest text neix d'un profund respecte per a una generació de pares que volen desenvolupar el seu rol patern de dins cap a fora, partint dels seus propis pensaments, sentiments i valors, perquè ja no hi ha cap consens cultural i objectivament fundat al qual recórrer; una generació que alhora sap que cal crear una relació paritària de parella que tingui en compte tant les necessitats de cadascun del seus membres com les exigències de la vida en comú.
    
    Jesper Juul ens mostra que, per a bé de tots, hem de definir-nos i posar-nos límits nosaltres mateixos, i ens indica com fer-ho sense ofendre ni ferir els qui ens envolten, amb sensatesa i tranquil·litat, sabent que així oferim als nostres fills models vàlids de comportament. L'obra no tracta de la necessitat d'imposar límits als fills, sinó que pretén explicar la importància de saber dir no, perquè també hem de saber dir-nos sí a nosaltres mateixos.
    Show book