Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
La bagassa del Demiürg - Psiborn 5 - cover

La bagassa del Demiürg - Psiborn 5

Noèlia Arrotea

Publisher: Pedra de llamp

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Una novel·la negra mediterrània, que amaga rera la façana tràgica del seu personatge principal, la ciutat de Barcelona. La complexitat de les ciutats ve de la complexitat dels processos històrics, i el que has espatllat amb una colla d'anys no ho pots arreglar pas en dos dies. Encara que sigui dolorós, no hi ha cap capital al món que no faci pensar en el seu país. Sempre que Barcelona va massa bé, la unitat d'Espanya trontolla i sempre que la unitat espanyola trontolla, Barcelona acaba sacrificada, per la seva mateixa classe dirigent, a l'altar d'algun element retòric i grotesc.
 
Els capítols d'aquesta història van plens de personatges que perden el nord i que es deixen arrossegar per excuses cada vegada més sinistres. La Psicòloga del Born troba que és millor viure com si tot ja hagués caigut, i deixar que el sistema vagi devorant-se a ell mateix de manera cada vegada més aïllada i més patètica. Estic d'acord amb ella. És més divertit, i més estimulant, que l'esforç que tots hem de fer sempre per mirar de sobreviure sigui d'alguna utilitat als protagonistes del món que vindrà demà.
Enric Vila
Available since: 05/31/2022.
Print length: 234 pages.

Other books that might interest you

 • Gener de Sang - cover

  Gener de Sang

  Alan Parks

  • 0
  • 3
  • 0
  Glasgow, 1 de gener de 1973, presó de Barlinnie. Howie Nairn, un dels presos més perillosos, té un missatge per al detectiu Harry McCoy: una noia anomenada Lorna està a punt de morir assassinada i només ell pot salvar-la.Harry McCoy és l'única persona que pot evitar la mort de la noia, però fa tard i la Lorna és assassinada a l'estació d'autobusos. El seu assassí, Tommy Malone, se suïcida d'un tret al cap. L'opinió pública demana explicacions i una resolució immediata del cas. Els mitjans de comunicació pressionen la policia de Glasgow i Harry McCoy només té clara una cosa: l'atzar no hi té res a veure. Haurà de fer servir els seus contactes en el submon criminal per entendre què ha passat. Aviat descobrirà que els Dunlop, una de les famílies més riques i influents de la ciutat, hi poden estar involucrats. Semblen intocables. Ningú no vol, des de les altres esferes, que el cas es continuï investigant, però McCoy té un punt de vista diferent. «Aquesta primera i excepcional novel·la situa Alan Parks entre els autors clàssics del noir.» The Times«Una novel·la negra de la vella escola, escrita amb gran intel·ligència.» Ian Rankin
  Show book
 • L'home que va caure a través de la terra - cover

  L'home que va caure a través de...

  Carolyn Wells

  • 0
  • 0
  • 0
  Nova York, anys 20. En sortir de la feina, un jove advocat sent, a través d'una porta, dos homes que es barallen. Després, un tret i un crit. Alarmat, irromp al lloc dels fets. No hi troba ningú, ni mort ni viu. Al cap de poc, però, confirma que s'ha comès un assassinat: el del propietari d'un banc important. Qui és l'assassí? I qui és l'home que apareix a l'East River i assegura haver caigut per un forat i haver travessat la Terra?
  Show book
 • Farishta - cover

  Farishta

  Marc Pastor

  • 0
  • 0
  • 0
  "Farishta" és la cinquena novel·la de Marc Pastor i en aquesta ocasió l'autor fa gala de la seva gran qualitat literària i fa una mescla potent de gèneres que inclou aventura, intriga, fantàstic, terror, ciència-ficció i fins i tot romàntic.Una novel·la amb un punt de partida apassionant que juga amb els girs argumentals amb mestratge i que, a més, està farcida de referències literàries i culturals. Amb tots aquests ingredients, Pastor ens presenta Farishta, que amb divuit anys acabats de fer, se'n va a treballar en un complex d'illes privat de la Polinèsia Francesa, on descobrirà que res és el que sembla. L'autor planteja amb un gran talent un seguit de qüestions molt interessants en un ambient clarament distòpic que, per contrapartida, situa enmig de paisatges de bellesa paradisíaca.Una novel·la que es mereix un lloc primordial entre la lleixa de literatura catalana contemporània.-
  Show book
 • La pedra lunar - cover

  La pedra lunar

  Wilkie Collins

  • 0
  • 0
  • 0
  El misteriós diamant groc d’una gran deïtat a l’Índia robat per un oficial anglès, una maledicció que pot afectar qui es queda aquesta joia singular, tres misteriosos indis que volen recuperar-lo, un gran casalot anglès on s’esdevé el robatori de la pedra preciosa a mitjan segle XIX i uns personatges construïts amb mestria.Amb aquests elements Wilkie Collins va escriure La pedra lunar, considerada per T.S. Eliot «la primera, la més llarga i la millor de les modernes novel·les detectivesques d’Anglaterra».
  Show book
 • Sinaia - cover

  Sinaia

  Jordi Sierra i Fabra

  • 0
  • 0
  • 0
  És la primavera del 1939 i la Guerra Civil espanyola ha acabat. Són milers els republicans que es veuen obligats a marxar, i els primers que aconsegueixen escapar, passatgers del Sinaia, parteixen rumb a Mèxic on el president Lázaro Cárdenas ha promès donar-los recer. Van abatuts per la derrota, però oberts a un futur ple d'esperança.Al vaixell hi viatgen, entre d'altres, els Puig, els Alcaraz i també un home i una dona les existències dels quals es veuran atrapades per la destinació. Aquest grup de personatges i els seus descendents donen forma a la saga més emocionant i intensa que s'ha escrit mai sobre l'exili."Sinaia" és una novel·la del diari a bord d'aquella travessia, basada en els testimoniatges reals, amanit amb la ficció d'un assassinat que mantindrà el lector en suspens. Amb aquesta novel·la, Jordi Sierra i Fabra va guanyar el Premi Fiter i Rossell de Novel·la d'Andorra.Aquest audiollibre està narrat en català.-
  Show book
 • El contracte - cover

  El contracte

  Lars Kepler

  • 0
  • 3
  • 0
  Hi ha contractes que no pots trencar ni quan ets mort... Un nou i addictiu cas de Joona Linna, el protagonista de Lhipnotitzador. 
   
  El cos de Carl Palmcrona, director general de lISP (Inspecció de Productes Estratègics), apareix penjat al seu luxós apartament del barri dÖstermalm, a Estocolm. A lhabitació no hi ha mobles: com ha pogut enfilar-se sense ajut? El mateix dia, en una embarcació a la deriva als afores de la ciutat, apareix el cadàver duna dona. Té els pulmons plens daigua salabrosa, però no en té restes ni a la roba ni a cap altra part del cos. Sha ofegat en una barca que encara sura? Només hi ha una persona capaç de resoldre aquests misteris: linspector Joona Linna.
   
  «Va veure la soga? 
  Naturalment. 
  Però no tenia por que la pogués utilitzar? va preguntar en Joona. 
  No és cap malson morir.»
   
  Alexander Ahndoril (Estocolm, 1967) i Alexandra Coelho Ahndoril (Helsingborg, 1966) van amagar-se sota el pseudònim Lars Kepler quan van escriure Lhipnotitzador, però lèxit aclaparador de la seva primera novel·la conjunta va fer que es decidissin a sortir a la llum. Tots dos havien escrit abans diverses novel·les i obres de teatre, però ha estat amb els llibres protagonitzats per Joona Linna, traduïts a més de 30 llengües, que han aconseguit lèxit internacional. Estan casats i tenen tres filles.
  Show book