Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Les petites virtuts - cover

Les petites virtuts

Natalia Ginzburg

Translator Elena Rodríguez

Publisher: Ático de los Libros

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

 
Onze textos entre l''autobiografia i l''assaig. Onze formes de "sentir" fets, coses, gestos, veus. 
Què és l''amistat? Què significa la virtut? Quin valor tenen parlar i callar? Quin és el sentit d''una vida? Natalia Ginzburg compon un autoretrat extraordinari, un mosaic dels seus pensaments on hi desvetlla el món viscut. 
En aquest llibre hi trobem el retrat de la vida a la regió dels Abruços amb el seu marit, Leone Ginzburg; la guerra i la por i la pobresa consegüents; el record estremidor i sostingut de Cesare Pavese; l''experiència de ser dona i mare, o estampes entranyables de la vida conjugal. 
La narració de Natalia Ginzburg commou, endinsant el lector en un calidoscopi literari de petites joies que converteixen aquest llibre en un tresor essencial i fonamental.
 
"Natalia Ginzburg és una dona dotada d'una capacitat d'observació poc comuna."
Carmen Martín Gaite
"En cada pàgina d'aquest llibre hi ha la forma de ser dona (de Natalia Ginzburg): sovint adolorida però sempre pràctica i gairebé brusca, entre els dolors i les alegries de la vida."
Italo Calvino
"És difícil entendre el secret de la seva prosa prodigiosa."
El Periódico
"Un retrat encertat de la Itàlia indigent de la postguerra."
El País
"Reflexions que es manifesten amb sobrietat i delicadesa."
Qué Leer
Available since: 05/06/2020.

Other books that might interest you

  • Cartes d'amor de la monja portuguesa - cover

    Cartes d'amor de la monja...

    Mariana Alcoforado

    • 0
    • 0
    • 0
    Una religiosa portuguesa escriu al seu amant infidel, que l'ha abandonat. Aquesta senzilla frase conté un drama humà, l'angoixa de l'amor no correspost, una polèmica literària i un dels textos més bells sobre la passió femenina.
    En una gradació angoixant, que captiva el lector, testimoni involuntari de com un cor es trenca i es desfà lluny de la mirada de l'amant, Mariana Alcoforado passa de la ira als retrets, de la resignació a la docilitat, fins a arribar a l'única resposta, terrible i que buida de sentit la seva passió: el seu amant mai la va estimar. I així, el comiat de la monja ens colpeix encara avui evocant la ferida ja cauteritzada d'un desengany cruel, pel silenci i per la solitud. Les Cartes s'emmarquen en la tradició literària europea que, des d'Ovidi o Virgili, amb Penèlope, Briseida, Fedra, Medea, o Dido, passant per Eloïsa, donen veu literària a la dona abandonada. Les Cartes van tenir una gran influència en autors com Choderlos de Laclos, Stendhal, Rousseau o Rilke.
    "Les paraules de la monja són el sentiment de lamor, tot el que es pot expressar i tot el que no es pot dir. La seva veu entona un cant docell, i la seva melodia no troba destí."
    Rainer Maria Rilke
    "Una descripció magistral de la bogeria amorosa femenina."
    Philippe Sollers
    "Cal estimar com la religiosa portuguesa, i amb la mateixa ànima de foc amb la qual ens ha deixat les seves cartes immortals."
    Stendhal
    Show book
  • Cada dia és festa - cover

    Cada dia és festa

    Bienve Moya

    • 0
    • 0
    • 0
    La festa es pot entendre com un pacte de no-agressió, com un espai mental i físic sense conflictes que una comunitat, una societat local, un sector social o un grup amb interessos afins utilitza per retrobar-se, reconèixer-se, i que fa servir com a eina de socialització. Des de la festa popular, les noves generacions tenen l'oportunitat de conèixer les normes i formes pròpies en les quals s'han reconegut els seus antecessors; i, als nous membres arribats ja adults a la comunitat, els les mostra i els hi inicia per poder ser acceptats com a membres comuns de ple dret. Aquest llibre no té la voluntat de ser una guia, ni una relació de festes i poblacions on se celebren, perquè el lector pugui preparar la sortida de cada cap de setmana. Té la pretensió de mostrar, en una panoràmica prou àmplia, el ric paisatge actual de la festa popular catalana. 
    Show book
  • La plaga blanca - cover

    La plaga blanca

    Ada Klein Fortuny

    • 0
    • 0
    • 0
    "La malaltia defineix l'home, però el caràcter de l'home defineix el curs de la malaltia. Es pot separar, una cosa de l'altra? Davant de la mateixa desgràcia, estem predisposats a encarar-la d'una o altra manera? Amb l'esperit combatiu i alegre de Salvat es viu millor, la desfeta? O, pel contrari, amb un caràcter com el de Kafka assumim la pèrdua com el que ens pertoca? Si Éluard hagués estat diferent, potser menys egoista, hauria viscut menys temps?
    
    No ho sabrem mai però tinc una teoria."
    Show book
  • Els fruits amargs del jardí de les delícies - Vida y obra de Bohumil Hrabal - cover

    Els fruits amargs del jardí de...

    Monika Zgustova

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquesta és la primera biografia, i també la més publicada, de Bohumil Hrabal. La seva autora, Monika Zgustova, va conèixer personalment a l’autor el1987, quan va començar a traduir la seva obra al castellà i al català.De les hores passades amb ell i la seva dona a la seva casa de Kerskoi al seu pis de Praga, o compartint cervesa amb ell i els seus amics a la cerveseria El Tigre d’Or, però sobretot de la immersió ala seva obra per traduir-la, neix aquesta biografia completada amb anysd’investigació a arxius públics i privats txecs.La primera versió de Els fruits amargs del jardí de les delícies va ser publicada el 1996 i Zgustova va poder entregar el primerexemplar a Hrabal quan aquest es trobava ja a l'hospital,unes setmanes abans de la seva mort. Posteriorment, s’ha publicaten txec, alemany, hongarès, polonès i croata, a més de castellà i català. 
    Com va dir en una intervenció a la Filmoteca de Madridel cineasta Jirí Menzel, guanyador d’un Oscar per la seva pel•lículaTrens rigorosament vigilats, basada en la novel·la hrabaliana delmateix títol, «aquest és un llibre bell i lúcid que capta l’humor,la vitalitat i la filosofia de Hrabal. A banda de conèixer coses que fins ara ignorava, he gaudit molt aquest llibre queés a la vegada llegible i profund i que recomano sense dubtar a totaquell que vulgui saber com era l’home que va ser el meu amic». 
    «Una mirada altament recomanable a l’univers cultural del’Europa Central. Un llibre que no pretén substituir la lectura de l’obra de Hrabal sinó despertar l’interès en ella, complementar-lai enriquir-la. Monika Zgustova ha escrit un llibre excepcional.»José Antonio Millán, El País 
    «Un llibre que mereix ser llegit no només com una biografiaprofunda i refrescant a la vegada, sinó també com un repàsa les influències que van alimentar l’obra de Hrabal i un recomptedetallat de l’evolució de la seva obra al llarg dels anys.»Ignacio Vidal-Folch, La Vanguardia 
    «Monika Zgustova va sortir airosa de la difícil tasca de desxifrarla personalitat de Hrabal, emmascarada a la seva obra per moltesauto estilitzacions; la seva inspirada biografia està escrita sota lamàgia del verb de Hrabal.»Hans Christian Kosler, Neue Zürcher Zeitung
    Show book
  • Els meus cafès amb gent interessant - L'autobiografia del programa més escoltat de Catalunya - cover

    Els meus cafès amb gent...

    Jordi Basté

    • 1
    • 0
    • 0
    Jordi Basté pregunta com la gent del carrer, s'emociona com el veí de l'escala, s'indigna com un conductor atrapat a les rondes, s'admira com un nen amb els èxits dels altres. I ho explica tot amb una senzillesa que ha seduït Catalunya, que ha convertit El món a RAC1 en el programa en català més escoltat de la història, líder ininterromput d'audiència des del 2009.
    Aquí Jordi Basté desvela tal com ragen els secrets del programa que dirigeix des del 2007, en un estil més parlat que escrit. Però el tema no és ell mateix ni els seus èxits, sinó les persones que ha conegut gràcies a la feina, amb qui ha compartit taules i converses, a dins i fora de l'estudi de RAC1. Hi desfilen els personatges més importants del país, els més coneguts, els més estimats, els més qüestionats i també els anònims que tenen alguna cosa per explicar. Perquè la ràdio és coral, una amalgama de veus diferents que entrexoquen i dringuen. Però això en Basté baixa del pedestal quan ho descriu, perquè sap que sense convidats ni equip no és ningú.
    Aquest llibre podria ser una història formal del programa, però s'ha estimat més ser-ho com a successió de retrats i trobades, de cafès i àpats, de converses espurnejants que mereixerien formar part d'un guió de pel·lícula. Fresc, espontani, viu, estimulant... Visca el Basté i visca la ràdio!
    Show book
  • Els llibres galàctics 1966-2018 - cover

    Els llibres galàctics 1966-2018

    Jaume Sisa

    • 0
    • 0
    • 0
    Un «tot Sisa» amb les lletres, poemes, aforismes i textos dispersos del cantautor galàctic i els seus alter egos. 
    Edició d'Ignasi Duarte.  
    Reunim en dos volums l’obra (quasi) completa de Jaume Sisa, el cantautor galàctic autor del clàssic Qualsevol nit pot sortir el sol, i els seus alter egos Ventura Mestres, Ricardo Solfa, Armando Llamado i el Viajante. Repartits en set llibres, cada un dels dos volums expliquen les vides conquistades per Sisa: la vida cantada, la somiada, la pensada, la viscuda, la prestada, l’amagada i la reencarnada. 
    El llibre primer, «Lletres musicals», conté la col·lecció íntegra de cançons de Sisa, puntejades pels pròlegs que Ventura Mestres, el seu comentarista oficial, n’ha escrit al llarg dels anys. El segon, «Poesia dispersa», compagina poemes i prosa poètica. El tercer, «Rumiacions», reuneix una quarantena d’aforismes que expressen el pensament de l’autor. El quart, «Autoxocs Lavida», aplega correspondència, articles de premsa, un dietari inèdit, dedicatòries i parlaments; el resultat és una vivíssima autobiografia fragmentària. El cinquè, «In­térprete polifacético», inclou l’escassa obra escrita de Ricardo Solfa: una targeta de visita. El sisè, «Cancionero y variedades», és el llibre d’Armando Llamado, la màscara més esquiva de Sisa, autor de les cançons de Solfa i de tres poemaris que veuen la llum aquí per primer cop. El setè i últim llibre, «El Viajante», unifica a través de l’ens metafòric d’un viatjant de comerç –on nien Sisa, Mestres, Llamado i Solfa– el mostrari de sensibilitats i contradiccions que exemplifiquen la cosmovisió galàctica general.
    Show book