Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Herbes per a guarir - Un receptari medieval valencià del segle XV - cover

Herbes per a guarir - Un receptari medieval valencià del segle XV

Mercedes Gallent Marco

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

El receptari objecte d'aquest treball es troba entre les fonts manuscrites de la Biblioteca Universitària de València. Gutiérrez de Caño el registrà en la seua obra 'Catálogo de los manuscritos existentes en la Biblioteca Universitaria de Valencia', on anota que procedia de la biblioteca de D. Vicente Hernández Máñez, bibliotecari de la Universitat entre els anys 1852 i 1865. Actualment, hi consta com a 'Receptari mèdic' (signatura M 652). El manuscrit recopila una sèrie de receptes destinades a guarir o alleujar diverses malalties que es manifesten en diferents parts o òrgans del cos, i cal inscriure'l entre els textos de terapèutica farmacològica o medicamentosa que es van elaborar els darrers segles de l'edat mitjana. L'estudi consta, en primer lloc, d'una introducció en la qual es contextualitza aquest tipus d'obra, es descriu el manuscrit (format, tipus de lletra, llengua.) i se n'analitza el contingut (productes emprats i manera d'administrar-los, malalties.). A continuació, es recull la transcripció íntegra del manuscrit. Finalment, s'han confeccionat dos glossaris que recopilen els productes citats en les receptes i les diverses patologies o afeccions a què s'hi fa referència.
Available since: 09/17/2020.

Other books that might interest you

 • Jesús i les dones - cover

  Jesús i les dones

  Isabel de Villena

  • 0
  • 0
  • 0
  Isabel de Villena és l'única escriptora medieval en llengua catalana de la qual en coneixem el nom i escriu la seva obra al llarg del segle XV, compartint temps amb els millors escriptors del segle d'or valencià (A. March, J. Roís de Corella o Joanot Martorell).
  El llibre present es tracta d'una antologia de la seva extensa obra "Vita Christi", on es destaca el paper preeminent de les dones en la figura de Jesús, podent-se considerar una obra feminista "avant la lettre". Seguint els criteris de la col•lecció Tast de Clàssics, es tracta d'una adaptació al català actual, i en aquest cas, la persona de reconeguda vàlua literària a qui s'ha encarregat l'adaptació és Marta Pessarrodona, poeta, narradora, assagista, dramaturga i traductora que el 2011 va rebre el Premi Nacional de Literatura.
  Show book
 • La mala dona - cover

  La mala dona

  Marc Pastor

  • 0
  • 0
  • 0
  La novel·la que va consagrar Marc Pastor com l'autor català contemporani més venut i traduït del moment i que fou mereixedora del primer premi en el concurs Crims de Tinta el 2008. Situada a la Barcelona de contrastos de principis del segle XX i molt ben documentada, "La mala dona" tracta sobre la figura d'Enriqueta Martí, la segrestadora i assassina de nens coneguda amb el sobrenom de "La vampira de Barcelona" i ho fa des de la línia fina que separa el món real del món de la ficció.Pastor proposa una veu narrativa atrevida i sorprenent i fa evident el seu gran domini dels "tempos" narratius i la seva tècnica de deixos cinematogràfics per mantenir-nos clavats a la cadira sense poder desenganxar els ulls de les pàgines.Aquest audiollibre està narrat en català.-
  Show book
 • Carta sobre el comerç de llibres - cover

  Carta sobre el comerç de llibres

  Denis Diderot

  • 0
  • 0
  • 0
  A mediados del siglo XVIII los libreros y editores de París estaban inquietos. Temían perder sus privilegios. Los vientos renovadores del siglo de la Ilustración soplaban contra los privilegios de todo tipo. Por eso encargaron una memoria, esperando una defensa de sus intereses. Sin embargo, el resultado no les va a satisfacer. Diderot es un escritor de genio, capaz de trascender la anécdota -la eventual supresión de los privilegios sobre los cuales se fundamentaba la industria editorial- para ensayar una reflexión general sobre la naturaleza de los libros, que no son una mercancía más, sobre la propiedad intelectual y los derechos de autor, sobre la libertad de expresión, sobre las relaciones entre creación literaria, poder político y negocio editorial. Es eso mismo lo que mantiene viva y fresca, actual, su lectura, casi dos siglos y medio después. En este opúsculo dirigido a las autoridades, Diderot traza la historia de la imprenta en París y de la edición francesa, siguiendo el marco jurídico, expone las dificultades de los libreros, denuncia el intrusismo. Y reflexiona sobre el oficio de escribir, sobre la relación entre escritores y editores, sobre la inutilidad de la censura, sobre la superioridad en última instancia de la razón y sus productos por encima de cualquier otra consideración o restricción, política, religiosa o económica.
  Show book
 • El dia de les sirenes - El triomf anarquista del 19 de juliol de 1936 - cover

  El dia de les sirenes - El...

  Joan Sans i Sicart

  • 0
  • 0
  • 0
  El dia de les sirenes és la reconstrucció, en la memòria de Joan Sans i Sicart, de la sublevació dels anarquistes a Barcelona contra l'intent de cop d'Estat dels franquistes. Al costat dels grups llibertaris de Badalona, l'autor va sortir al carrer amb les armes que tenien amagades al cementiri de Badalona i que havien creuat la frontera des de Perpinyà a través d'una cadena clandestina de militants obrers. El dia de les sirenes, que fou el senyal acústic per tal que tots els obrers sortissin al carrer a defensar la República, presenta molts episodis inèdits de com els anarquistes van fer front a la rebel*lió franquista.
  Show book
 • Introducció a la religió i la mitologia gregues - cover

  Introducció a la religió i la...

  Jordi Redondo Sánchez

  • 0
  • 0
  • 0
  Para entender la cultura griega es absolutamente necesario entrever, al menos, cómo eran las relaciones de los griegos con los dioses, con los muertos, con lo que podemos denominar el mundo metafísico, y este volumen quiere ser una guía que acerque al estudiante al conocimiento tanto de los problemas de la religión griega antigua como de los planteamientos metodológicos con que se pretenden resolver. Jordi Redondo Sánchez es profesor titular de Filología Griega en la Universitat de València y colaborador de la Fundació Bernat Metge. Su actividad investigadora se centra en la historia de la lengua en las épocas clásica y postclásica, la sintaxis, la retórica y la recepción de la literatura griega. Ha sido impulsor e iniciador de la docencia de la religión y la mitología griegas en la Universitat de València, donde también es miembro del Grupo de Innovación de Recursos en Historia Antigua.
  Show book
 • Educar per ser - Vivències d'una escola activa - cover

  Educar per ser - Vivències d'una...

  Rebecca Wild

  • 0
  • 2
  • 0
  Fruit d'un innovador projecte educatiu, viscut en el si de la família i la comunitat, aquesta obra explica als pares i docents com crear un ambient en què el nen romangui ple de curiositat i creixi segur de ell mateix i del seu entorn. L'"escola activa" és una proposta educativa en la qual l'activitat dels adults és tan important com la del nen: els primers aprenen a respectar les estructures mentals i emocionals pròpies de cada un dels estadis del desenvolupament infantil mentre que el segon aprèn a respectar-se a ell mateix i als adults. En lloc d'un pla educatiu fix i obligatori, es valora la cura sistemàtica de processos d'aprenentatge capaços de renovar-se.
  
  En aquesta nova edició Rebeca Wild explica com, malgrat molts obstacles, la seva decisió de continuar endavant amb les seves aspiracions li han obert el camp per descobrir noves perspectives de les lleis i regularitats de la vida. Les dades demostren clarament que els resultats de les formes pedagògiques alternatives desenvolupades en el Centre Educatiu Pestalozzi es mantenen anys més tard, durant els estudis superiors i la vida familiar i professional.
  Show book