Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Humanitats en acció - cover

Humanitats en acció

Marina Garcés

Publisher: Rayo Verde Editorial

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Humanitats en acció recull les propostes de l'Aula oberta, un cicle de conferències dirigit per la filòsofa Marina Garcés en col·laboració amb l'Institut d'Humanitats de Barcelona.
Humanitats en acció és pensar les humanitats des del seu potencial transformador i com un actiu positiu per al conjunt de la societat. Les humanitats no són un conjunt de disciplines acadèmiques en extinció, sinó que són el conjunt d'activitats amb les que donem sentit a l'experiència humana, des del punt de vista de la seva dignitat. Per aquest motiu, a l'Aula oberta s'han convocat una vintena de ponents d'àmbits molt diferents per reflexionar sobre les seves respectives línies de treball, els seus límits i els seus reptes. Artistes, acadèmics, activistes, periodistes, cineastes, científics, entre d'altres, han participat en aquest projecte, cadascun i cadascuna des de la seva disciplina, mirada i trajectòria.

El resultat és aquest conjunt de vint veus, que presenten una aposta generacional i renovadorasobre el discurs i les pràctiques de les humanitats actualment, i sobre quin pot ser el seu futur.Textos de:
David Bueno, David Casassas, Lúa Coderch, Eduard Escoffet, Eudald Espluga, Oriol Fontdevila, Marina Garcés, Marcos García, Raül Garrigasait, Ingrid Guardiola, Albert Lladó, Pablo La Parra, Irene Masdeu, Joana Masó, Karo Moret, Manel Ollé, María Ruido, Mireia Sallarès, Victoria Szpunberg i Brigitte Vasallo.
Available since: 01/28/2019.

Other books that might interest you

  • Finlàndia - Una apologia de l'educació pública del nostre país - cover

    Finlàndia - Una apologia de...

    Manel García Sánchez

    • 0
    • 0
    • 0
    Una vacuna contra la pandèmia fatalista sobre la salut de l'educació pública del nostre país
    Finlàndia és una defensa de l'educació pública; una reacció apassionada però serena, irònica però compromesa, contra les anàlisis a la moda sobre el nostre sistema educatiu, que o bé estan dominades per les veus apocalíptiques dels nostàlgics de l'escola o la universitat del passat, resistents als canvis i sovint defensores de jerarquies professionals i privilegis consolidats —també de classe i a la classe—, o bé per les veus compulsivament reformistes del sistema educatiu, quasi sempre al servei d'algun programa polític o idea no contrastada, més interessades a gamificar que a ensenyar, a prometre que a comprometre's amb una educació per a tothom, igualitària, equitativa, inclusiva i de qualitat.
    El sistema educatiu finlandès (públic), el nostre, és prou bo i digne perquè ens en sentim moderadament satisfets i orgullosos. El professorat cansat i desconcertat que compta amb els dits els anys que falten per a la jubilació és, per sort, una minoria, i l'alumnat insalvable i maleducat, una quimera elitista i classista. L'oportunitat d'una educació pública, laica, gratuïta, igualitària i de qualitat per a tothom l'hem perduda en el passat, no la perdem també per al futur.
    Show book
  • Pedagogies i emancipació - cover

    Pedagogies i emancipació

    Marina Garcés, Jordi Solé...

    • 0
    • 0
    • 0
    Educar, per a què? No podem deixar de fer-nos aquesta pregunta en una època en què l'educació sembla amenaçada per l'imperatiu de la productivitat i de l'eficiència al servei del mercat laboral. Els assaigs que integren aquest volum proposen un exercici crític sobre els models educatius que se'ns imposen gairebé sense marge per plantejar alternatives. Des d'experiències i perspectives diverses, totes les aportacions coincideixen a apostar per l'educació com a espai polític per a l'emancipació individual i col·lectiva. Un àmbit i una pràctica des dels quals se'ns permeti imaginar el futur.
    Show book
  • Lliçons d'una pandèmia - Idees per fer front als reptes de salut planetària - cover

    Lliçons d'una pandèmia - Idees...

    Salvador Macip

    • 0
    • 0
    • 0
    Una anàlisi lúcida i didàctica sobre la gestió de la pandèmia de la covid-19. Salvador Macip ens ofereix les claus per fer front a futures crisis sanitàries.  
    Els humans ens creiem els amos del planeta, però un simple virus ha aconseguit fer trontollar el nostre regnat. I això pot tornar a passar. ¿Què hem fet malament durant la pandèmia de la covid-19 i com hauríem d’organitzar-nos per respondre a la propera emergència que amenaci la salut de la humanitat? A través d’una lúcida anàlisi dels principals factors socials i científics d’aquesta crisi i amb les eines de la millor divulgació, l’autor ens ofereix les claus d’un necessari canvi de paradigma.
    Show book
  • Educar en l´admiració - Com podem educar en un món frenètic i hiperexigent? - cover

    Educar en l´admiració - Com...

    Catherine L´Ecuyer

    • 0
    • 0
    • 0
    Com podem aconseguir que un nen —i, més endavant, un adolescent— sigui capaç d'estar-se quiet observant amb calma el seu voltant, capaç d'esperar abans de tenir, capaç de pensar, amb motivació per aprendre sense por de l'esforç? Avui dia, els nens creixen en un entorn cada vegada més frenètic i exigent, que, d'una banda, ha fet que la tasca d'educar sigui més complexa, i, de l'altra, els ha allunyat de les coses essencials. De cara al seu èxit en el futur, creiem que és necessari programar-los per a un munt d'activitats, que els aparten de l'oci de sempre, del joc lliure, de la naturalesa, del silenci, de la bellesa. La seva vida s'ha convertit en una veritable cursa per saltar etapes, cosa que els allunya cada vegada més de la seva naturalesa. Hi ha molts nens que s'estan perdent el millor de la vida: descobrir el món, endinsar-se en la realitat. Educar en l'admiració és replantejar l'aprenentatge com si fos un viatge que neix a l'interior de la persona, una aventura meravellosa facilitada per una consideració profunda del que reclama la naturalesa del nen, com ara el respecte de la se va innocència, els seus ritmes, el seu sentit del misteri i la seva set de bellesa.
    Show book
  • Ensenyar pensament crític - cover

    Ensenyar pensament crític

    Bell Hooks

    • 0
    • 0
    • 0
    La recerca del pensament lliure és una activitat constant. A Ensenyar pensament crític, hooks considera l'aprenentatge com el primer espai per defensar la diversitat, la igualtat i, en definitiva, la democràcia.
    
    Si l'ensenyament és l'espai on desenvolupar el pensament crític, i l'aprenentatge és una activitat que dura tota una vida, aquest llibre aborda alguns dels problemes més urgents que hem d'afrontar avui en dia dintre i fora de l'aula. Ensenyar pensament crític és un llibre imprescindible per a qualsevol persona que vegi l'educació com a pràctica de la llibertat.
    
    A més de ser un manual per trobar eines atrevides amb què enfocar l'ensenyament, també prova de capgirar-ho tot, fins i tot a nosaltres mateixos. Hooks qüestiona com hem après fins ara, qüestiona els referents i qüestiona el complex equilibri que ens permet ensenyar, valorar i aprendre a partir d'obres escrites per autors racistes i sexistes, entre d'altres.
    
    Amb aquesta obra intel·lectual, provocadora i alegre l'autora celebra i reivindica el poder del pensament crític. Sens dubte, proposa un canvi de paradigma en l'educació, l'aprenentatge i la transformació social.
    Show book
  • Mutacions d’una crisi - cover

    Mutacions d’una crisi

    Various Authors

    • 0
    • 6
    • 0
    Com ha evolucionat el llibre català els últims trenta anys? Simplement s’ha professionalitzat? Cap on ens porta la concentració editorial? Els directors editorials seran substituïts per caps de màrqueting? I internet, juga a favor del llibre o hi juga en contra? En aquest volum, l’ecosistema editorial català és abordat per editors i crítics literaris i, a més, per traductors, llibreters i historiadors. El resultat és un llibre ric i complex, absolutament necessari per entendre una realitat en ple procés de canvi. Les monografies Argumenta volen abordar, amb esperit crític i d’una manera raonada, contundent i –si cal– polèmica, les grans problemàtiques culturals que ha d’afrontar la societat catalana. Es proposen de recuperar la memòria històrica escamotejada, obrir escletxes d’expressió independent, contrastar realitats i discursos, i contribuir, des de l’inconformisme, a l’enriquiment del debat cultural.
    Show book