Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Educar en l´admiració - Com podem educar en un món frenètic i hiperexigent? - cover

Educar en l´admiració - Com podem educar en un món frenètic i hiperexigent?

Catherine L´Ecuyer

Publisher: Plataforma

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Com podem aconseguir que un nen —i, més endavant, un adolescent— sigui capaç d'estar-se quiet observant amb calma el seu voltant, capaç d'esperar abans de tenir, capaç de pensar, amb motivació per aprendre sense por de l'esforç? Avui dia, els nens creixen en un entorn cada vegada més frenètic i exigent, que, d'una banda, ha fet que la tasca d'educar sigui més complexa, i, de l'altra, els ha allunyat de les coses essencials. De cara al seu èxit en el futur, creiem que és necessari programar-los per a un munt d'activitats, que els aparten de l'oci de sempre, del joc lliure, de la naturalesa, del silenci, de la bellesa. La seva vida s'ha convertit en una veritable cursa per saltar etapes, cosa que els allunya cada vegada més de la seva naturalesa. Hi ha molts nens que s'estan perdent el millor de la vida: descobrir el món, endinsar-se en la realitat. Educar en l'admiració és replantejar l'aprenentatge com si fos un viatge que neix a l'interior de la persona, una aventura meravellosa facilitada per una consideració profunda del que reclama la naturalesa del nen, com ara el respecte de la se va innocència, els seus ritmes, el seu sentit del misteri i la seva set de bellesa.
Available since: 02/16/2017.
Print length: 184 pages.

Other books that might interest you

  • El cervell del nen explicat als pares - cover

    El cervell del nen explicat als...

    Álvaro Bilbao

    • 0
    • 0
    • 0
    Com ajudar el teu fill a desenvolupar el seu potencial intel-lectual i emocional.
    
    Durant els sis primers anys de vida el cervell infantil té un potencial que no tornarà a tenir mai més. Això no vol dir, però, que haguem d'intentar convertir els nens en petits genis, perquè, a banda de resultar impossible, un cervell que es desenvolupa sota pressió pot perdre pel camí part de la seva essència. Aquest llibre és un manual pràctic que sintetitza els coneixements que la neurociència ofereix als pares i educadors, amb l'objectiu que puguin ajudar els nens a assolir un desenvolupament intel·lectual i emocional ple.
    "Indispensable. Una eina fonamental perquè els pares coneguin i fomentin un desenvolupament cerebral equilibrat i perquè els professionals disposem d'un suport per a la nostra tasca d'assessorament parental." LUCÍA ZUMÁRRAGA, neuropsicòloga infantil, directora de NeuroPed
    "Imprescindible. Un llibre que ens ajuda a entendre els fills i ens proporciona eines pràctiques per guiarnos en el gran repte de ser pares. Tot plegat amb una gran base científica, però explicat de manera amena i accessible." ISHTAR ESPEJO, directora de la Fundación Aladina i mare de dos nens
    "Un llibre clar, profund i entranyable que tots els adults haurien de llegir." JAVIER ORTIGOSA PEROCHENA, psicoterapeuta i fundador de l'Instituto de Interacción
    "Cent per cent recomanable. El millor regal que un pare pot fer als seus fills." ANA AZKOITIA, psicopedagoga, mestra i mare de dues nenes
    Show book
  • M'agrada la família que m'ha tocat - Educar els fills en positiu - cover

    M'agrada la família que m'ha...

    Carme Thió de Pol

    • 1
    • 1
    • 0
    Fruit del treball realitzat durant trenta anys amb grups de pares i mares, Carme Thió pre­senta en aquest llibre els temes que més preocupen a les famílies. Capítol a capítol exposa les dificultats i els conflic­tes més comuns en el procés d'aprenentatge i maduració dels fills —la gelosia, la inseguretat, les pors...— i proposa maneres d'expressar-se i d'actuar que ajuden a millorar les relacions i a augmentar la capacitat d'anàlisi i intervenció dels pares.
    Show book
  • Finlàndia - Una apologia de l'educació pública del nostre país - cover

    Finlàndia - Una apologia de...

    Manel García Sánchez

    • 0
    • 0
    • 0
    Una vacuna contra la pandèmia fatalista sobre la salut de l'educació pública del nostre país
    Finlàndia és una defensa de l'educació pública; una reacció apassionada però serena, irònica però compromesa, contra les anàlisis a la moda sobre el nostre sistema educatiu, que o bé estan dominades per les veus apocalíptiques dels nostàlgics de l'escola o la universitat del passat, resistents als canvis i sovint defensores de jerarquies professionals i privilegis consolidats —també de classe i a la classe—, o bé per les veus compulsivament reformistes del sistema educatiu, quasi sempre al servei d'algun programa polític o idea no contrastada, més interessades a gamificar que a ensenyar, a prometre que a comprometre's amb una educació per a tothom, igualitària, equitativa, inclusiva i de qualitat.
    El sistema educatiu finlandès (públic), el nostre, és prou bo i digne perquè ens en sentim moderadament satisfets i orgullosos. El professorat cansat i desconcertat que compta amb els dits els anys que falten per a la jubilació és, per sort, una minoria, i l'alumnat insalvable i maleducat, una quimera elitista i classista. L'oportunitat d'una educació pública, laica, gratuïta, igualitària i de qualitat per a tothom l'hem perduda en el passat, no la perdem també per al futur.
    Show book
  • L'excepcionalitat permanent - cover

    L'excepcionalitat permanent

    Ignasi Gozalo Salellas

    • 0
    • 0
    • 0
    L’excepcionalitat com la nova normalitat i les formes de dominació del present.  
    El sobirà és de nou entre nosaltres. No sempre el veiem però pertot és present: encarnat en diferents figures, controla la nostra quotidianitat i aplica, incessant, una excepcionalitat permanent. Tot recuperant el llenguatge juridicomilitar del segle XX i a mig camí de la crònica i l’assaig, Gozalo Salellas actualitza el concepte d’estat d’excepció en les societats contemporànies i desgrana els sis estats teleològics i somàtics dels quals el sobirà se serveix actualment. Reflexionar sobre el seu poder és entendre millor una condició clau del nostre temps.
    Show book
  • Món rural - Mots que es perden - cover

    Món rural - Mots que es perden

    Josep Espunyes

    • 0
    • 0
    • 0
    Al món rural hi ha desaparegut, en cosa de pocs anys, tot un seguit de formes de vida i de treball que, de ben segur, no s'hi tornarà a repetir mai més. Arreu, la tracció mecànica ha desplaçat la força animal, les granges de porcs i d'aviram han reemplaçat la cort i el galliner de casa, la calefacció de gas o de gasoil ha ocupat el lloc del foc a terra, el motocultor ha arraconat la fanga i l'aixada... Una desaparició de velles formes de vida i de treball que ha comportat, també, la desaparició o la reculada, en la parla viva, d'una bona part del llenguatge que els era inherent. Un llenguatge antic i ric que Josep Espunyes recull, en bona part, en aquesta obra.
    Show book
  • Dénia La ciutat i el castell - L'arquitectura militar baluardada (Segles XVI-XIX) - cover

    Dénia La ciutat i el castell -...

    Josep Ivars Pérez

    • 0
    • 0
    • 0
    L'inici de l'arquitectura baluardada al regne de València, a la fi del segle XV, coincideix amb l'inici d'una llarga crisi que es va manifestar també en l'arquitectura militar. Tanmateix, i tot i que la investigació històrica s'ha fet més ressò de l'època medieval, entre els segles XVI i XIX es va construir el castell de Dénia, un important conjunt arquitectònic únic, només comparable amb ciutats com Alacant o Peníscola. Aquest treball, que intenta rescatar de l'oblit i despertar l'interès per les construccions baluardades, estudia amb detall el patrimoni del castell de Dénia alhora que el situa en el context històric, tant local com dins la Corona d'Aragó. Un patrimoni que demana a crits una millor difusió i conservació, que supere els efectes negatius de les guerres de Successió i del Francès, i la llarga etapa d'abandonament posterior.
    Show book