Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
El despertar i altres relats - cover

El despertar i altres relats

Kate Chopin

Translator Xavier Pàmies

Publisher: L'Altra editorial

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

El despertar, considerada una de les novel·les precursores de la gran literatura del sud dels Estats Units, és el relat central d'aquest recull i narra la història d'Edna Pontellier, una dona de classe burgesa que du una vida còmoda i respectable a la Nova Orleans del segle XIX, dedicada al marit, els fills i els actes socials. Però darrere d'aquesta façana aparentment plàcida s'hi amaga una dona decidida a ser lliure i independent i, quan una passió amorosa l'arrossega a un món ple de sensacions noves, olors torbadores i passejades plenes de possibilitats, no dubta a deixar-se endur. Quan es va publicar l'any 1899, aquesta història sobre el despertar sexual i espiritual d'una dona va ser titllada de sòrdida i immoral, i Chopin va caure en l'ostracisme literari. Però la varietat dels contes mostra l'enorme talent narratiu de l'escriptora, que va ambientar els seus relats i novel·les a la Louisiana rural i va plantejar temes d'absoluta modernitat, com les distincions arbitràries de classe, la institució del matrimoni, l'adulteri o la desigualtat entre homes i dones.
Available since: 02/08/2023.
Print length: 224 pages.

Other books that might interest you

 • El coronel Chabert - cover

  El coronel Chabert

  Honoré de Balzac

  • 0
  • 0
  • 0
  Donat per mort, el febrer de 1807, sobre el camp de batalla d'Eylau, a Prússia, el coronel Chabert, company d'armes de Napoleó, no pot tornar a París, després d'un llarg peregrinatge, fins al 1818, ja durant la Restauració monàrquica. Allà descobreix que la seva casa ha estat enderrocada, la seva fortuna repartida, i que la seva dona s'ha tornat a casar amb el comte Ferraud, home ben vist pel nou poder. Chabert apel·larà a la llei per mirar de recuperar el seu nom, el seu rang, els seus béns, la seva fortuna i la seva dona. Però el món s'ha capgirat, la societat ha canviat, la vida ha seguit el seu curs. Malgrat l'ajut del procurador Derville, Hyacinthe Chabert es deixa enganyar per la comtessa, però acaba refusant una "transacció" en què perdria el seu honor. Prefereix abandonar el lloc i no ser més que l'intern número 164, en l'anonimat d'un hospici per a vells.
  Show book
 • La follia d'Almayer - cover

  La follia d'Almayer

  Joseph Conrad

  • 0
  • 0
  • 0
  Escrita el 1895, La follia d'Almayer va ser la primera novel·la de Conrad, i l'obra que el va decidir a deixar el mar per la literatura. La història transcorre en una zona inexplorada de l'illa de Borneo, a la vora del riu Pantai, on s'estableix el comerciant holandès Kaspar Almayer, casat amb una dona malaia que havia estat capturada en un vaixell pirata. L'objectiu d'Almayer és, un cop enriquit, marxar d'allà cap a Europa amb la seva filla Nina, però el seu projecte es veu frustrat quan ella s'enamora d'un nadiu, fill d'un poderós rajà. En aquesta primera novel·la, Conrad hi retrata un món, el dels mars del Sud, que havia conegut en la seva etapa a la Marina Mercant britànica, però al mateix temps ofereix una visió de l'imperialisme que s'allunya de la que havia caracteritzat el gènere de la ficció exòtica. Tot capgirant la percepció colonial dels indígenes com a éssers aptes per a ser conquerits, hi qüestiona l'actuació dels colonitzadors europeus, britànics i holandesos, de manera que mostra la seva fortalesa com a debilitat, els seus somnis com a follia. El llibre va ser portat al cinema el 2011 per la prestigiosa directora belga Chantal Akerman.
  Show book
 • La caiguda - cover

  La caiguda

  Albert Camus

  • 0
  • 0
  • 0
  Jean-Baptiste Clamence és un complet egoista. Un home enamorat d'ell mateix. Fins que un esdeveniment capgira la seva vida: un vespre, tornant a casa, Jean-Baptiste passa per un pont des d'on presencia com una noia es llança a l'aigua. Ell no fa res per ajudar-la. Des d'aquest moment, la sensació de culpa augmenta fins a convertir-se en una obsessió. L'incident l'ha abocat a plantejar-se tota la seva existència, que ara jutja com a inútil i pretenciosa. Ja no aguanta més. Una nit, confessa la seva història en un bar d'Amsterdam…
  Show book
 • Flor de Sardenya - cover

  Flor de Sardenya

  Grazia Deledda

  • 0
  • 0
  • 0
  El 1881, en un petit poble de Sardenya, s'entrellacen les històries de la Lara, àlies Maura, i l'advocat Marco Ferragna, que intenta curar la jove d'una malaltia que la consumeix. Tanmateix, els tractaments no funcionen i en Marco es veurà afligit pel dolor de la pèrdua fins que una altra dona, molt semblant a Lara, li farà reviure el cor.
  Amors, assassinats, odis, misteris, paisatges i energies ancestrals gràcies a una llum que tot ho encén amb alè de prodigi. Flor de Sardenya és un calidoscopi tan vibrant com un dia de mercat i va significar un escàndol a la seva època pel retrat vivíssim d'un poble que no volia ser immortalizat amb aquests termes perquè era com si li haguessin robat l'ànima. I és que, llegint aquestes pàgines sobre una societat que es fonamenta en una sèrie de costums i mites atàvics, acabes com les criatures que enyoren l'obert silenci del cel i de la terra: amb una mescladissa d'emocions que van de l'entusiasme i la tendresa fins a la por i la compassió. Aquest és un llibre sobre una illa, però també una radiografia implacable de l'essència humana i les passions que li corresponen. Amb una extraordinària capacitat descriptiva, que aconsegueix evitar una textura de postal i presentar la força de la natura amb tot el seu esplendor vitenc, Grazia Deledda va immortalitzar Sardenya i els seus redols més personals, i també alguns secrets que ningú no volia que sortissin a la llum.
  Show book
 • La papallona - cover

  La papallona

  Narcís Oller

  • 0
  • 0
  • 0
  La papallona és una de les primeres novel·les en català de Narcís Oller. L'autor mostra els anys previs a la revolució de 1868 i s'endinsa en una Barcelona industrial, burgesa i educada. La Toneta és una noia pobra i orfe que treballa de modista. Un dia s'enamora d'en Lluís, un estudiant de Dret adinerat que s'ha traslladat a Barcelona per acabar els estudis. Dos mons molt diferents que es contraposen en una història truculenta i dramàtica. La novel·la té un aire fulletonesc que s'arrossega del corrent de romanticisme, però les descripcions de la Barcelona industrial ja mostren el realisme i naturalisme que caracteritzaria a l'autor.-
  Show book
 • El desig de pecar - cover

  El desig de pecar

  Prudenci Bertrana

  • 0
  • 0
  • 0
  Un drama situat entre dues zones d'enjogassada ironia que fan somriure i riure el lector. El protagonista de la narració peca poc, tard i amb conseqüències fatals per a una altre personatge. Bertrana crea (pinta i escriu) molt, aviat i les conseqüències d'aquest desig tenen signes oposats per a ell.-
  Show book