Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Foucault: un il·lustrat radical? - cover

Foucault: un il·lustrat radical?

Josep Antoni Bermúdez Roses

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Michel Foucault ha sido considerado un nihilista, un neoanarquista, un antiilustrado, un neoconservador y, en definitiva, un peligroso irracionalista, desde las posiciones canónicas del racionalismo y la modernidad. La tesis que aquí se mantiene es justamente la contraria. Es cierto que Foucault no sólo ataca a aquello irracional de la sociedad moderna, sino que ataca y desenmascara precisamente la parte que muchos quieren salvar: el componente racional y humanitarista, y de aquí las impugnaciones en nombre de la racionalidad. La lectura que se propone en estas páginas ?oblicua, lateral, a partir del Foucault disperso- permite, en cambio, leer su obra como una aportación muy personal al proyecto moderno e ilustrado, atenta a los mecanismos profundos, y a menudo olvidados, de dominación. Crítica radical y defensa de la Ilustración no son una dualidad opuesta, sino todo lo contrario, son una dualidad complementaria y necesaria. En Foucault la crítica radical y consistente a la razón se convierte en realidad en una versión sui generis de la teoría crítica, se convierte en una forma radical de modernidad.
Available since: 11/03/2014.
Print length: 302 pages.

Other books that might interest you

 • Aprendre a viure amb nens - Ser per educar - cover

  Aprendre a viure amb nens - Ser...

  Rebecca Wild

  • 0
  • 1
  • 0
  La versió en català de Aprender a vivir con niños (també a Herder). Una lectura inspiradora per a pares i mestres que desitgen conèixer millor l''univers del nen i el sentit d'una educació lliure i respectuosa. Perquè nens i adults poden créixer junts.
  
  Cada vegada són més els individus i els grups que s''aventuren a construir noves relacions humanes no caracteritzades per estructures de domini, i nous entorns més propicis per dur a la pràctica aquest ideal. Quan es pren aquest camí i canvia la perspectiva dels adults, sorgeixen una infinitat de preguntes relatives a l''educació dels nens. Ens fixem amb prou atenció en com són aquests en realitat o preferim modelar-los segons els nostres ideals, necessitats i frustracions? Entre aspirar a resoldre tots els problemes del nen o renunciar a oferir-li referents i pautes, hi ha el territori on esdevenen els autèntics processos de desenvolupament. Aquest llibre és una invitació a ocupar aquest espai revisant les nostres pràctiques i actituds, i descobrint que nens i adults poden créixer junts. Rebeca Wild ens mostra a través de la seva experiència com a pedagoga
  principis educatius i humans que són fonamentals para
  per als nostres temps.
  Show book
 • El cervell del nen explicat als pares - cover

  El cervell del nen explicat als...

  Álvaro Bilbao

  • 0
  • 0
  • 0
  Com ajudar el teu fill a desenvolupar el seu potencial intel-lectual i emocional.
  
  Durant els sis primers anys de vida el cervell infantil té un potencial que no tornarà a tenir mai més. Això no vol dir, però, que haguem d'intentar convertir els nens en petits genis, perquè, a banda de resultar impossible, un cervell que es desenvolupa sota pressió pot perdre pel camí part de la seva essència. Aquest llibre és un manual pràctic que sintetitza els coneixements que la neurociència ofereix als pares i educadors, amb l'objectiu que puguin ajudar els nens a assolir un desenvolupament intel·lectual i emocional ple.
  "Indispensable. Una eina fonamental perquè els pares coneguin i fomentin un desenvolupament cerebral equilibrat i perquè els professionals disposem d'un suport per a la nostra tasca d'assessorament parental." LUCÍA ZUMÁRRAGA, neuropsicòloga infantil, directora de NeuroPed
  "Imprescindible. Un llibre que ens ajuda a entendre els fills i ens proporciona eines pràctiques per guiarnos en el gran repte de ser pares. Tot plegat amb una gran base científica, però explicat de manera amena i accessible." ISHTAR ESPEJO, directora de la Fundación Aladina i mare de dos nens
  "Un llibre clar, profund i entranyable que tots els adults haurien de llegir." JAVIER ORTIGOSA PEROCHENA, psicoterapeuta i fundador de l'Instituto de Interacción
  "Cent per cent recomanable. El millor regal que un pare pot fer als seus fills." ANA AZKOITIA, psicopedagoga, mestra i mare de dues nenes
  Show book
 • La penúltima bondat - Assaig sobre la vida humana - cover

  La penúltima bondat - Assaig...

  Josep Maria Esquirol

  • 1
  • 1
  • 0
  De manera subtil i colpidora, aquest assaig tracta dels "infinitius essencials" de l'ésser humà: viure, pensar i estimar. I constitueix, sens dubte, una valuosa aportació filosòfica, que s'articula a partir del concepte de "replec del sentir". L'estil singular de l'autor va calant de mica en mica, com la pluja menuda, tot proposant-nos un itinerari molt revelador, amb trams relatius a la commoció, el desig, la creació, l'amistat, la revolució i l'agraïment. I anticipant-nos, ja de bell començament, allò que és més nuclear: "Aquí, als afores, la gènesi i la degeneració, la vida i la mort, l'humà i l'inhumà―car només l'humà pot ser inhumà―, la proximitat i la indiferència. Aquí, als afores, el mal és molt profund, però la bondat encara ho és més. Aquí, als afores, res té més sentit que l'empara i la generositat. Aquí, als afores, no només vivim, sinó que som capaços de vida".
  
  De l'autor de La resistència íntima Premio Nacional de Ensayo 2016
  Premi Ciutat de Barcelona d'assaig 2015
  
  "Esquirol reivindica el llenguatge quotidià i les paraules entenedores per fer pensament de fons".
  Carles Capdevila, Ara
  
  "Esquirol proposa la pausa, el parlar franc, la proximitat, la diferència, la reflexió, reinventar la mirada, tornar a pensar".
  Josep Massot, La Vanguardia
  Show book
 • Memoria y utopía - La primacía de la intersubjetividad - cover

  Memoria y utopía - La primacía...

  Luisa Passerini

  • 0
  • 0
  • 0
  La memoria y la utopía identifican dos disposiciones del sujeto, una vuelta hacia el pasado y otra hacia el futuro, siendo ambas actitudes críticas respecto al presente. La intersubjetividad define el eje central de la obra: la memoria es concebida como puente entre el pasado y el presente, entre el silencio y la palabra, entre lo singular y lo colectivo, y, en consecuencia, como una narración estructurada como forma de olvido individual y colectivo. La utopía es analizada en dos de sus formas históricas: como compromiso crítico con la cultura y la sociedad, restituyendo y haciendo posible el mantenimiento del estado de deseo en una comunidad no étnica (tal como la del 68 francés), y la formulación de una concepción del ser europeo que critica toda forma de eurocentrismo y reconoce la aportación del otro (ya sea por motivo de género o raza) como constitutivo de la cultura europea.
  Show book
 • Química orgànica - Dos relats periodístics sobre l'excés la mentida i la mort - cover

  Química orgànica - Dos relats...

  Josep Lluís Micó

  • 0
  • 0
  • 0
  El periodisme és una arma poderosa, i Josep Lluís Micó ho demostra a Química orgànica. Catedràtic de Periodisme, ara torna als seus orígens, al carrer, a la crònica més severa de la realitat.
  Després d'hores i hores d'entrevistes a desenes de persones, Micó ens presenta dos relats periodístics d'una cruesa que desarma qui els llegeix i li fa revisar dràsticament el seu sistema de valors.
  El primer relat, "Els fets i la pols", explica en primera persona l'odissea de l'Eva, una dona de la zona alta de Barcelona a qui un accident familiar inesperat li canvia la vida i li fa explorar espais que mai hauria pogut imaginar que existien.
  El segon, "Papallona, esquena, braça, crol", recrea només amb els diàlegs dels protagonistes una matinada de les festes de Moros i Cristians d'una població valenciana, presidida pels excessos en el consum de drogues, la promiscuïtat sexual, les infidelitats sentimentals, el masclisme i el maltractament d'animals.
  Un llibre poderós, insòlit en el nostre àmbit.
  Show book
 • Feixistes rojos i capellans - Església i societat al País Valencià (1940-1977) - cover

  Feixistes rojos i capellans -...

  Josep Picó, Ramir Reig

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest estudi clàssic sobre l'actuació, les actituds i les bases doctrinals de l'Església Catòlica al País Valencià durant la dictadura franquista aporta molta llum sobre la dinàmica interna i les relacions externes d'una institució que fou un puntal del règim. Destaca especialment els lligams ordits per l'Església amb determinats grups benestants i la pugna per reservar-se un espai d'actuació propi a través de la beneficència i l'obra social. Però el treball de Ramiro Reig i Josep Picó va molt més enllà, i traça un vast quadre de les tensions i lluites que varen precipitar, en l'escenari del País Valencià, l'agonia del franquisme, el sorgiment d'un potent moviment obrer, l'efervescència universitària, el dinamisme del nou valencianisme i les iniciatives de l'oposició política. Es descriuen ací les claus d'un procés de descomposició final, enmig d'un canvi social decisiu, que precipità la fi d'una relació privilegiada, així com les limitacions i la impotència d'una burgesia col·laboracionista, al si de la qual les actituds democràtiques foren sempre minoritàries.
  Show book