Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Magret i els anarquistes - cover

Magret i els anarquistes

Francesc Puigpelat

Publisher: Editorial Alrevés

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

Barcelona, finals de 1936, hivern. El comissari de la policia judicial del Quai des Orfèvres Jules Magret (que no Maigret, encara que s'hi acosta molt), fumador empedreït de pipa i amb el seu peculiar bombí, arriba a Barcelona amb un objectiu ben clar: capturar l'anarquista Llibert Tarrés, un estafador especialista en falsificació de signatures i documents acusat d'homicidi. Sota aquest pretext, les intencions del policia són encara més enrevessades: enxampar el Genovès, l'autèntica obsessió de Magret, un dels criminals més buscats, indescriptibles i fugissers d'Europa, una mena de fantasma capaç de travessar les fronteres i canviar la seva identitat.
Allà —amb l'ajut d'altres policies— s'hi trobarà de tot: un país en guerra, feixistes contra republicans, republicans socialistes contra anarquistes, partits d'esquerra i sindicats patrullant els carrers, la sòrdida vida nocturna dels baixos fons, desgràcies familiars i encara més cadàvers en un territori on hi regna el caos. Un embolic de primera que el durà també fins a les denses boires hivernals i gebradores de Lleida i les Borges Blanques, on Magret trobarà una veritat inesperada en una atmosfera feixuga i tibant que no es descarrega fins al final, com una tempesta.
Available since: 10/15/2018.
Print length: 172 pages.

Other books that might interest you

 • Els trenta-nou esglaons - cover

  Els trenta-nou esglaons

  John Buchan

  • 0
  • 1
  • 0
  Richard Hannay, un enginyer de mines britànic que acaba de tornar de Rodèsia, està avorrit de la nova vida que ha començat a Londres. Tot canvia quan troben mort a casa seva un home que ha descobert un complot polític de dimensions internacionals. Hannay haurà de fugir a la seva Escòcia natal i descobrir la veritat abans no sigui massa tard. Per a ell i per al seu país.
  
  L'escriptor i polític escocès John Buchan firma una novel·la ambientada el 1914 en una Europa a les portes de la Primera Guerra Mundial que no dona treva al lector, i que va inspirar un dels grans clàssics d'Alfred Hitchcock. Buchan estructura la novel·la a partir dels encontres del protagonista amb personatges d'allò més diversos, testimonis de la paranoia prebèl·lica que hi havia als diversos estaments de la societat britànica. Hi trobem, a més, per primer cop el personatge de Richard Hannay, un home corrent a qui les circumstàncies empenyen a l'heroisme, i que protagonitzarà quatre aventures més de l'autor escocès.
  Show book
 • Mans negres - cover

  Mans negres

  Jordi de Manuel

  • 0
  • 0
  • 0
  Cobdícia, venjança, ira, luxúria, gelosia, fanatisme, defensa pròpia i malícia genuïna s'entortolliguen en aquesta teranyina teixida amb set relats breus. Amb les "mans" com a fil conductor, l'inspector Marc Sergiot apareix en cada conte: sigui amb un protagonisme manifest en la investigació, o només ensumant la ferum del crim. Mans negres són set narracions criminals que disseccionen les parts més fosques de la naturalesa humana.
  Show book
 • La marca de Caín - Psiborn 7 - cover

  La marca de Caín - Psiborn 7

  Noèlia Arrotea

  • 0
  • 0
  • 0
  El Hàmster és un producte del seu temps i el seu espai, té una trajectòria incestuosa entre política i periodisme. En aquesta darrera vessant, ha treballat com a cap de redacció a Barcelona al setmanari El Temps, cap de política i de cultura als diaris Avui i Ara, ha col·laborat en diverses emissores de ràdio com ara RAC1, Catalunya Ràdio i La Xarxa, redactor de política a 8TV i ha escrit alguns assajos intranscendents sobre el 9-N i la història de l'ANC. Ja a mig camí de la política, comparable a un incest entre cosins més o menys llunyans, ha sigut assessor de comunicació per a Òmnium Cultural. Saltà un grau, sexe entre germans, quan va ser cap de comunicació del departament de Vice-presidència amb Josep Lluís Carod-Rovira, durant 3 anys. Tanmateix, no va fer els pas definitiu d'allitar-se amb el seu pare, fins que acceptà el càrrec de director de comunicació del President Carles Puigdemont, a dia d'avui ja s'hi posa bé amb tot el partit.
  «Com que, finalment, els governs són els partits polítics i els mitjans són els periodistes, la col·laboració esdevé una conxorxa entre partits i periodistes en la qual els partits contracten periodistes i els paguen amb diners públics i els periodistes exerceixen com a periodistes de partit». Ramon Cotarelo  
  «El dia que tu surtis, Xavier, caiem tots». Joan Tardà, a Xavier Vendrell
  La Torre Barcelona a Bogotà és la nau capitana del Barcelona Export Group (BEG), la consultora internacional que li dona cobertura com a president de la Cambra de Comerç Catalunya Colòmbia i instrumenta els tràfics d'influència d'aquest home sense estudis. Creatiu i poca-solta, parla igual de malament el català que el castellà, ell diu amb la boca petita que té estudis inacabats de Polítiques per la UNED i d'Enginyeria Industrial Electrònica a UPC. Després, es va fer regalar un postgrau de direcció d'empreses per la Universitat Oberta de Catalunya; postgrau de què, si de grau no en tenia cap.
  Show book
 • El segrest del rei - cover

  El segrest del rei

  Márius Carol

  • 0
  • 0
  • 0
  Un petit grup d'estudiants sense cap militància política va intentar segrestar la mòmia del rei Jaume I de la catedral de Tarragona, just abans que el general Franco presidís sota pal-li el seu trasllat al monestir de Poblet, l'any 1952, en acabar el Congrés Eucarístic Internacional celebrat a Barcelona. Mig segle més tard, un forense barceloní que estudia les restes del rei Jaume I té coneixement de la història, mitjançant un monjo de Poblet, i es posa a investigar si tot plegat es tracta d'una llegenda o si aquells joves, que anys més tard jugaran un paper important en la democràcia del país, van estar a punt de protagonitzar una gesta. Després del gran èxit de Les seduccions de Júlia, Màrius Carol aconsegueix que amb El segrest del rei ens enganxem a un relat trepidant, amb uns personatges i unes situacions que ens remeten al nostre passat recent.
  Show book
 • Scrap mortal - cover

  Scrap mortal

  Ludmilla Lacueva Canut

  • 0
  • 0
  • 0
  Les millors professionals del món de l'scrapbooking es donen cita a Andorra per assistir al primer congrés que se celebra al país. La descoberta al llac d'Engolasters del cadàver d'una scrapera molt famosa trasbalsarà als assistents d'aquesta trobada i a la presidenta del club, la forense Maria Sastre, que demanarà ajuda al comissari Cerni Llop.
  Scrap mortal ens endinsa entre els bastidors de l'univers de l'scrapbooking, on venjances i rancúnies són a l'ordre del dia. Un entorn creatiu i de fantasia que s'entrellaça amb el món del bàsquet i amb la diplomàcia nord-americana al voltant de la investigació sobre la vida de la víctima. Scrap mortal és una història trepidant a la caça d'un assassí, intel.ligent, que sap esborrar molt bé les seves pistes.
  El comissari Cerni Llop formarà de nou un tàndem explosiu amb l'ex-batlle Masoliver, ancorat com sempre en el passat de les tradicions andorranes, que no s'estarà d'expressar en veu alta les seves opinions per a gran exasperació d'en Cerni. No hi ha ningú com ell per posar el dit a la nafra.
  Scrap mortal és la segona novel·la de misteri de Ludmilla Lacueva Canut. L'autora s'endinsa dins del món de l'scrapbooking amb les seves enveges i ressentiments que esdevindran mortals en un decorat que sembla perfecte.
  Show book
 • El gran misteri de Bow - cover

  El gran misteri de Bow

  Israel Zangwill

  • 0
  • 0
  • 0
  Bow, un districte de l'East End de Londres. L'Arthur Constant, activista pels drets dels treballadors, apareix mort a la seva cambra, tancada amb clau. Quan el forense determina que no es tracta d'un suïcidi, està clar que algú ha assassinat en Constant. Però qui? I com? Aviat el gran misteri de Bow acapara tots els diaris, i les ments més brillants de la ciutat faran tot el possible per ser els primers a resoldre un crim a priori perfecte.
  
  Considerada la primera novel·la amb un assassinat de cambra tancada, El gran misteri de Bow destaca pel seu humor fi i la seva ironia. Inspirat per altres autors com Edgar Allan Poe o Arthur Conan Doyle, Zangwill presenta al lector un misteri aparentment impossible amb una resolució sorprenent. Ara bé, si alguna cosa diferencia la novel·la de Zangwill de la d'altres contemporanis no és l'argument enginyós, sinó el retrat mordaç que fa de la societat del moment. En comptes d'homenatjar la novel·la de detectius, l'autor la deconstrueix i parodia. El resultat és una història fresca i àgil, amb una bona dosi de crítica al sensacionalisme que envolta el tractament del crim i la violència a la premsa.
  Show book