Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Naixem de dona - La maternitat com a experiència i institució - cover

Naixem de dona - La maternitat com a experiència i institució

Adrienne RIch

Translator Núria Busquets Molist

Publisher: Lleonard Muntaner Editor

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Des que es va publicar per primera vegada, el 1976, fins a l'actualitat, Naixem de dona ha suposat una revolució en la manera com pensen les dones sobre la maternitat i el seu alliberament. Explorant la pròpia experiència com a dona, poeta, feminista i mare, Adrienne Rich combina una àmplia recerca sobre antropologia, teoria feminista, literatura i psicologia amb un incansable qüestionament sobre ella mateixa. El resultat és una obra que, tal com indica Eula Biss, autora guanyadora del National Book Critics Circle Award, en un pròleg nou i commovedor, «palesa les pràctiques culturals, mèdiques i econòmiques que defineixen la maternitat, i exposa de quina manera la nostra experiència quotidiana de la maternitat pren forma segons aquesta institució persistent». Amb una introducció de la periodista Dani McClain que contextualitza l'obra, la saviesa i la intuïció de Naixem de dona ressonen avui tant com ho van fer quan es va escriure.
Available since: 10/11/2023.
Print length: 368 pages.

Other books that might interest you

  • L'última colònia - cover

    L'última colònia

    Philippe Sands

    • 0
    • 0
    • 0
    Les tragèdies personals que amaga el passat colonial. Un llibre sobre la injustícia i la necessitat de reparació.  
    El 27 d’abril del 1973, Liseby Elysé, que aleshores tenia vint anys i estava embarassada de quatre mesos, va pujar a un vaixell que salpava de la petita illa de Peros Banhos, a l’arxipèlag de Chagos, a l’Oceà Índic. Amb ella viatjaven la resta dels habitants nadius, els quals eren reubicats a l’illa Maurici. L’explicació d’aquest èxode forçat la trobem a la Guerra Freda: els americans van decidir d’instal·lar-hi, durant els anys seixanta, una base militar, concretament a l’illa Diego Garcia, i no volien població autòctona a les illes properes. El lloc havia estat cedit pels britànics, perquè era una possessió colonial seva, i el 1965 la van esqueixar de Maurici i la van convertir en el Territori Britànic de l’Oceà Índic. 
    Quan Maurici es va independitzar, l’any 1968, ho va fer sense aquell arxipèlag, i després va litigar als tribunals per provar de recuperar-lo. El 2018 el cas va arribar al Tribunal Internacional de la Haia. Philippe Sands hi va estar involucrat com a advocat de la part demandant, i el testimoni estrella que va presentar va ser el de Liseby Elysé, que va explicar davant dels jutges la seva tragèdia personal. 
    Aquest és un llibre sobre les vergonyes del passat i sobre una població autòctona arrencada de la seva pàtria; una història sobre el colonialisme i les seves herències, però també sobre les petites històries que s’amaguen darrere de la Història en majúscula.
    Show book
  • Societat catalana, societat limitada? - cover

    Societat catalana, societat...

    Various Authors

    • 0
    • 12
    • 0
    Per què la identitat catalana es troba en una cruïlla històrica? Els moviments socials poden resistir la globalització neoliberal? Quins han estat els responsables principals de la destrucció ecològica? Com pot, la societat catalana, acollir les onades migratòries? O fer front a l’era digital? Aquest volum recull l’opinió experta de veus diverses que reflexionen sobre els límits o els reptes de la societat catalana del segle xxi, immersa en l’anomenada «modernitat líquida».
    Show book
  • 999 Les primeres dones d'Auschwitz - L'extraordinària història de les primeres noies condemnades al camp d'extermini - cover

    999 Les primeres dones...

    Heather Dune Macadam

    • 0
    • 0
    • 0
    El primer transport oficial de jueus a Auschwitz no estava format per combatents de la resistència ni presoners de guerra. No hi havia homes, de fet: eren noies enganyades, que van partir d'Eslovàquia creient que anaven a treballar per al seu govern durant uns pocs mesos. Era una «oportunitat de feina» que, literalment, no podien rebutjar. Les poques supervivents d'aquell grup amb la xifra maquiavèl·lica de 999 dones han ajudat a recuperar el relat ocult de la construcció de Birkenau: una història d'amistat, sororitat i resistència a la barbàrie.
    Show book
  • Fugir era el més bell que teníem - cover

    Fugir era el més bell que teníem

    Marta Marín-Dòmine

    • 0
    • 0
    • 0
     Menció especial Premi Llibreter 2019. 
     La filla regularment fa les maletes i se'n va, cap a un país nou on potser arribarà a sentir-se a casa. Però no: un instint l'empeny a refusar la vida sedentària. Sembla que fugi. ¿De què? 
    Aquesta pregunta es converteix en el seu fil d'Ariadna. A dins del laberint hi ha un pare a qui adora i el passat –aquest temps en què el pare era un nen, i un soldat, i travessava fronteres abans d'atracar en una ciutat que no seria mai seva. La ciutat on ella ha nascut.
    Fugir era el més bell que teníem és un homenatge a aquest pare i un viatge de Barcelona a Toronto, buscant rastres de vides nòmades. Marta-Marín-Dòmine els segueix amb la sensitivitat d'un caçador i toca amb els dits una veritat desconcertant: que els records dels altres –això que anomenem memòria– són el país on residim.
    Show book
  • Entendre el món - amb onze pensadors contemporanis - cover

    Entendre el món - amb onze...

    Carles Capdevila Plandiura

    • 0
    • 1
    • 0
    Recull d'onze entrevistes a pensadors contemporanis: ZYGMUNT BAUMAN, JOHN GRAY, ÁGNES HELLER, ALAIN TOURAINE, JUDITH BUTLER, SASKIA SASSEN, JEREMY RIFKIN, SEYLA BENHABIB, RICHARD SENNETT, TZVETAN TODOROV i GEORGE STEINER.
    Cadascun des de la seva disciplina de coneixement i des de la seva trajectòria vital, tots els intel·lectuals entrevistats donen arguments per interpretar la vida contemporània. Hi ha alguns temes recurrents: l'educació, el paper de la filosofia, les creences i les religions, limpacte de la crisi econòmica, les desigualtats i la pobresa, el potencial de les dones en un nou ordre social, el paper de lesquerra i la necessitat duna nova política, Europa en el context global...
    És un llibre que ens permet introduir-nos als universos daquests pensadors i ens ajuda a entendre el món davui, a través de les converses conduïdes per Carles Capdevila, periodista i director del diari Ara.
    Show book
  • Dolce far niente - Una primavera toscana - cover

    Dolce far niente - Una primavera...

    Rafael Vallbona Sallent

    • 0
    • 0
    • 0
    Pot haver-hi alguna cosa més plaent que veure passar la vida tranquil·lament i sense fer absolutament res de productiu? No, oi? Doncs imagineu que us dediqueu intensament a aquest dolce far niente a la Piazza del Campo de Siena o que vagaregeu per la Val d’Orcia o pel Chianti, llocs que algú va deixar a la terra perquè els pobres mortals visquéssim una mica la vida que ens mereixem. D’això, de bicicletes heroiques, d’una Vespa somiada i d’unes quantes petites joies quotidianes com ara un plat de pici al ragù parla aquest llibre.
    Show book