Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Teixir revoltes El Bloc d'Estudiants Agermanats - 30 anys per la universitat pública democràtica i valenciana - cover

Teixir revoltes El Bloc d'Estudiants Agermanats - 30 anys per la universitat pública democràtica i valenciana

AA VVAA

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

El Bloc d'Estudiants Agermanats, el sindicat estudiantil més representatiu del País Valencià, ha assolit trenta anys d'activitat continuada. El BEA és una organització creada a la Universitat de València el 1984, per una generació estudiantil que reclamava una transformació profunda de l'estructura i el funcionament institucionals. Aquest llibre presenta un mosaic d'opinions sobre la participació en el moviment estudiantil, i pretén apropar una panoràmica de l'activitat d'un moviment plural i col·lectiu mitjançant la suma i confrontació de moltes veus que han fet possible la seua presència, la seua influència, la seua continuïtat. Però a més del vessant testimonial, aquest llibre mira de situar el BEA en una tradició històrica de lluita , de maduració de discursos i d'organització, de propostes de canvi i de modernització des del valencianisme i l'esquerra.
Available since: 05/05/2014.

Other books that might interest you

 • Ciberètica - TIC i canvi de valors - cover

  Ciberètica - TIC i canvi de valors

  Josep Lluís Micó

  • 0
  • 0
  • 0
  En poc més d'un decenni, internet ha esdevingut un dels eixos centrals de la nostra vida laboral, social i fins i tot familiar. Llocs com Google, Viquipèdia, Facebook, Tuenti o Twitter i aparells com els telèfons intel•ligents o les tauletes tàctils no només han revolucionat la manera que tenim d'informar-nos i de comunicar-nos amb els altres, sinó que ens han fet plantejar nous dilemes ètics, al voltant de qüestions candents com la privacitat, la propietat intel•lectual, la protecció de menors…
  Com afecta la xarxa als nostres valors? En l'entorn virtual són vàlids els mateixos valors que seguim en el món real? Se n'estan creant de nous? N'hi ha que es troben en perill d'extinció? Josep Lluís Micó, periodista especialitzat en noves tecnologies, es planteja aquestes qüestions i ens obre el camí a la ciberètica del futur. Josep Lluís Micó, La Font de la Figuera, (València), 1974. És professor titular de la Universitat Ramon Llull, on dirigeix el Màster en Periodisme Avançat-Reporterisme Blanquerna-Grupo Godó. Ha treballat per a una desena de mitjans i actualment elabora anàlisis sobre comunicació i tecnologia a La Vanguardia i Diari de Girona, entre altres mitjans.
  Show book
 • Comunicar i marcar la diferència - Testimonis de joves periodistes valencianes - cover

  Comunicar i marcar la diferència...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  El mercat condemna les dones periodistes, una de les professions més feminitzades, a pitjors condicions de treball i més dificultats de progressió professional que els seus companys d'ofici. A partir d'aquesta constatació, els testimonis en primera persona de 30 periodistes titulades per la Universitat de València palesen les dificultats que pateixen per a accedir a les empreses de comunicació, particularment als àmbits de més prestigi i poder. Quines barreres troben per a exercir la professió? Els mitjans, són receptius, valoren i reconeixen les maneres de les dones d'observar les realitats i de contar-les? Cal reivindicar un estil i una manera femenina d'exercir les tasques comunicatives? Les estructures organitzatives de les empreses i els discursos dominants dels mitjans, segueixen perpetuant percepcions i esquemes dominants del passat?
  Show book
 • Just impossible - cover

  Just impossible

  Jean-Luc Nancy

  • 6
  • 20
  • 0
  "Tenim, per tant, una idea del just i de l'injust, però no sabem massa bé com definir el que és exactament just o injust. Ens adonem que això porta més enllà que la llei, a una altra cosa que la llei. Potser això hauria de portar a principis de fons, que permetrien dir el que és realment just. Però, quins són aquests principis? Si sortim de la llei tal qual està escrita en el Codi i tal qual és aplicada pels advocats, què ens trobarem? Una altra llei dita la llei del més fort"
  Show book
 • Autarquia i estraperlo - L'economia en un espai rural del País Valencià durant el franquisme - cover

  Autarquia i estraperlo -...

  Ricard Camil Torres Fabra

  • 0
  • 0
  • 0
  Un recuerdo inherente al franquismo ha sido el hambre de los años de posguerra. La miseria, el mercado negro y el aprovechamiento escandaloso de esta situación por parte de algunas personas, siempre con la complicidad cuando no con la participación directa de las autoridades, mientras que a nivel doméstico se perseguía severamente el estraperlo. Este libro intenta dar una respuesta a los problemas derivados de la política autárquica y de sus efectos en el mundo rural valenciano y, al mismo tiempo, aporta una reflexión sobre el que significaron los cambios económicos durante la etapa del franquismo.
  Show book
 • Els llibres de Consells de la vila de Castelló (1374-1383) - cover

  Els llibres de Consells de la...

  AA VVAA

  • 0
  • 0
  • 0
  Els llibres on apareixen registrats els acords presos en les reunions del consell municipal representen una de les fonts històriques més importants entre les conservades als arxius municipals, ja que constitueixen l'eix de la vida administrativa del municipi. Amb la present edició, que vol tenir continuïtat en els propers anys, afegim a aquest grup els llibres conservats a l'Arxiu Municipal de Castelló, on la sèrie comença amb el volum corresponent a 1374-1375, i des d'aquesta data té una notable continuïtat, si bé no s'han conservat els llibres corresponents a tots els exercicis. El projecte té l'objectiu de publicar en successius volums els registres de consell de la vila de Castelló corresponents al període medieval. En aquest volum comença la sèrie amb els quatre primers llibres de consells conservats a l'Arxiu Municipal de Castelló, corresponents als exercicis de 1374-1375, 1378-1379, 1380-1381 i 1382-1383.
  Show book
 • Valors tous en temps durs - cover

  Valors tous en temps durs

  Javier Elzo, Ángel Castiñeira

  • 0
  • 0
  • 0
  Segons es desprèn de l'Enquesta Europea de Valors, la societat catalana del 2009 és més individualista, liberal, tolerant, plural i democràtica. És, també, més lliure i més exigent, i continua en ple procés d'autoafirmació identitària com a poble.
  Però, per damunt de tot, és una societat personalitzada i en procés creixent de personalització. Una societat d'individus que van a la reconquesta de tots els espais de la vida quotidiana, per adaptar-los a les seves pròpies preferències i apropiar-se'ls, tot respectant que els altres facin el mateix de diferent manera, potser perquè intueixen que la garantia de la llibertat dels altres és la pròpia garantia de llibertat.
  Una societat que es reinventa individualment i col·lectivament, amb un punt de desencís en veure que en determinats àmbits les seves elevades expectatives disten força de la realitat. Una societat viva i dinàmica, que ha fet del concepte de "biografia de bricolatge" o "biografia faci-s'ho vostè mateix" d'Ulrich Beck una praxi generalitzada. Però també és una societat no exempta de problemes, com el creixement de grups que han malentès aquest individualisme des de l'egocentrisme hedonista, el presentisme i la irresponsabilitat
  Show book