Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Els llibres de Consells de la vila de Castelló V - (1411-1417) - cover

Els llibres de Consells de la vila de Castelló V - (1411-1417)

AA VVAA

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Aquest volum és la cinquena aportació al projecte d'edició de les actes municipals o llibres de consells de la ciutat de Castelló a l'època baixmedieval i comprén els manuscrits conservats dels exercicis de 1411-1412, 1414-1415, 1415-1416 i 1416-1417. Com en els anteriors casos, els llibres de cada anualitat apareixen dividits en dues parts. En la primera es compilen les actes municipals de les reunions del justícia, els jurats i els consellers de la vila, amb un contingut molt divers sobre els acords presos, la gestió econòmica del municipi, les decisions que afecten la vida quotidiana o informacions detallades sobre els esdeveniments polítics, com ara la guerra de l'Interregne, el Compromís de Casp, la visita del papa Benet XIII o la mort del rei Ferran el d'Antequera. La segona conté la comptabilitat oficial del consell municipal durant l'any de la seua gestió, com a prova i garantia de la despesa pública feta pels oficials locals.
Available since: 04/22/2020.

Other books that might interest you

 • Hug de Cardona III - Col·lecció diplomàtica (1407-1482) - cover

  Hug de Cardona III - Col·lecció...

  Varios autores

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest és el tercer volum que renuneix la documentació sobre el noble Hug de Cardona, senyor del Real i Beniopa, alqueries de l'horta de Gandia, localitzada i editada després d'una exhaustiva recerca en diversos arxius, fonamentalment l'Arxiu del Regne de València, el Archivo Histórico Nacional i l'Arxiu de Protocols Notarials del Patriarca de València. En conjunt, es recullen més de 1.300 peces documentals que abasten el primer quart del segle XV. Es tracta, doncs, d'una aportació de relleu per al coneixement de la història social de la noblesa valenciana en una època -el Quatre-cents- plena de significacions, però també per la història del dret, atesa la rica informació sobre plets, sentències i altres actuacions judicials en el marc del règim foral vigent fins a la Nova Planta.
  Show book
 • El misantrop - cover

  El misantrop

  Molière Molière

  • 0
  • 0
  • 0
  Hi ha una manera de definir El misantrop: el món contra mi, i, si convé, jo contra el món. Si algú em porta un sonet que és més dolent que el pebre, en nom de què podria afalagar-lo? Si em jutgen perquè he dit allò que havia de dir, per què hauria de buscar algú que recomanés la meva innocència al tribunal? Que tinc raó és clar: que em jutgin, doncs, i demostrin si són al costat de la veritat o amb l'interès que sembla moure-ho tot en el món dels homes. O amb mi o contra mi, amb la raó o contra la raó.
  Show book
 • No passeu de llarg - cover

  No passeu de llarg

  Francesc Torralba

  • 21
  • 118
  • 0
  "Sense ètica, no hi ha civilització. Sense ètica no hi ha futur. Sense ètica no hi ha possibilitat de creixement. Per què hem de ser ètics? Perquè hi hagi món" Francesc Torralba, en aquesta xerrada adreçada als nens d´una escola, explica en què consisteix l´ètica: en no passar de llarg, aturar-se i respondre a la crida de l´altre
  Show book
 • Moriria per tu i altres contes perduts - cover

  Moriria per tu i altres contes...

  F. Scott Fitzgerald

  • 0
  • 1
  • 0
  Nous relats inèdits de Fitzgerald: divuit textos tan còmics com foscos, d'accents inesperats, que resignifiquen i expandeixen l'obra del seu autor. 
  Empresaris atrapats en un psiquiàtric per error; guionistes reconvertits en rodamons per inspirar-se; soldats penjats dels polzes; seductors llegendaris per qui se suïciden les dones; però també hereves tan riques com maldestres a qui resulta impossible trobar un marit; joves amb problemes per culpa de la seva excessiva bellesa; adolescents que descobreixen la gran ciutat per primer cop; nois que coneixen noies i viceversa. Sobre aquests personatges i d’altres escrivia, entre 1920 i la seva mort el 1940, Francis Scott Fitzgerald als relats que es reuneixen aquí per primera vegada. 
  Són textos redescoberts, molts dels quals van ser descartats pels editors potser perquè afegien complexitat al Fitzgerald més rutilant, embarcat aquí en l’exploració de nous tons i temes. Contes que abracen la sàtira, l’humor físic i altres formes de la comicitat en un estil lleuger i espurnejant, amb rèpliques i contrarèpliques afuades, però que també burxen en la foscor de la bogeria, la guerra i el suïcidi; l’alcohol, la malaltia i el desamor. Relats, a la fi, molt estimats per l’autor, que no va voler modificar-los fins i tot a costa del seu bandejament injust. Ara són rescatats en aquest volum imprescindible anotat i presentat amb cura per Anne Margaret Daniel.
  Show book
 • Joan Fuster i el periodisme - cover

  Joan Fuster i el periodisme

  Josep Lluís Gómez Mompart, Joan...

  • 0
  • 0
  • 0
  Joan Fuster fou un cas modèlic d'autor vocacional, que va saber convertir en professió una necessitat personal de comunicar-se mitjançant l'escriptura col·laborant habitualment en la premsa escrita. El resultat de la seua intensa dedicació foren milers d'articles apareguts en periòdics i revistes de periodicitat setmanal, mensual o anual, una tasca que no sols va ser la seua professió, sobretot entre els anys cinquanta i setanta, sinó que havia de ser i és un aspecte definitori de la seua manera d'escriure, de la seua escriptura.
  Més de quatre mil col·laboracions foren publicades en mitjans com 'Jornada', 'Levante', 'El Correo Catalán', 'La Vanguardia', 'Avui', 'El País', 'Diario de Valencia', 'Informaciones', 'Serra d'Or', 'Destino', 'Jano', 'El Temps', 'Por Favor', 'Tele/eXprés', 'La Nostra Revista' o 'Pont Blau', entre altres. Aquest volum inclou cinc estudis d'especialistes (Josep Lluís Gómez Mompart, Joan Manuel Tresserras, Empar Marco Estellés, Francesc Pérez i Moragón i J. Àngel Cano Mateu) que presenten visions detallades sobre parcel·les ben significatives del periodisme i el pensament fusterià. El conjunt aprofundeix en aquest aspecte de la seua producció, poc analitzat per la bibliografia existent fins ara.
  Show book
 • Som llengua - cover

  Som llengua

  AA. AA.VV.

  • 0
  • 0
  • 0
  Tant si pensem que la situació del català és esperançadora com si creiem que és catastròfica, estarem d'acord que ens trobem davant d'un moment crític, en què els catalanoparlants ens hi juguem molt. Som llengua és un intent de ressituar el debat sobre el català en el nou escenari que ha sorgit després dels embats dels darrers anys: el fracàs del Procés, la pandèmia i la crisi del model de la immersió lingüística. A tot això hi podem afegir el recent escàndol del Catalangate, que ens demostra que vivim la plena dissociació entre l'estat de dret i el dret de l'estat. És evident que a Espanya el segon trepitja el primer. Per tot això, l'homo fabra avui es troba exhaust. És hora de seure al marge del camí i treure la brúixola.
   
  Al llarg dels darrers anys, Núvol ha estat un espai obert a aportacions, que sovint han suscitat debats interessants. Molts encara recordareu l'encesa polèmica Garolera, que va portar cua. En els darrers quatre anys, d'ençà de l'ensulsiada del Procés, l'anhel de molts catalans per una independència altament improbable s'ha traslladat a la llengua, que és el cor des d'on s'irriga tota una cultura. El debat al voltant de l'estat de la llengua que es desprèn de les enquestes sobre l'ús del català ha donat a Núvol un cert joc amb intervencions i rèpliques que recollim en aquest volum.
  Show book