Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Serge - cover

Serge

Yasmina Reza

Translator Oriol Vaqué Sánchez

Publisher: Editorial Anagrama

  • 1
  • 0
  • 0

Summary

Tres germans jueus i una visita a Auschwitz. Yasmina Reza dissecciona la família amb humor negre i aconsegueix commoure'ns.  
La família d’aquesta novel·la –els Popper, jueus francesos no practicants d’origen hongarès– és força disfuncional, com moltes altres famílies. Els tres fills –en Serge, la Nana i en Jean, el narrador– es mantenen units malgrat no poques diferències i tensions. La vida no els ha tractat especialment bé, i mentre que la Nana té una sòlida relació de parella, els altres dos tenen una vida sentimental millorable. 
Dos moments emmarquen la narració: el traspàs de la mare i una visita al camp d’extermini d’Auschwitz, lloc de pelegrinatge com a espai de memòria, però també una mena de parc d’atraccions pel qual es passegen turistes fent-se selfies. I és que Serge és, entre altres coses, una crònica càustica dels absurds del segle XXI. L’autora hi desplega una capacitat única per disseccionar els comportaments humans, uns diàlegs punxants i un humor negríssim, però també l’empatia cap a uns personatges imperfectes i paradoxals. 
Aquesta tragicomèdia que indaga en la família i en els estralls de l’ineludible pas del temps és una nova mostra de l’immens talent d’una escriptora imprescindible. Yasmina Reza llança dards carregats d’ironia i de sarcasme, però alhora aconsegueix commoure’ns amb uns personatges dolorosament i còmicament humans.
Available since: 10/06/2021.
Print length: 184 pages.

Other books that might interest you

  • El món el nostre món - cover

    El món el nostre món

    Ágnes Heller

    • 0
    • 0
    • 0
    El conflicte entre la llibertat i la felicitat s'ha de resoldre a favor de la llibertat, opina Ágnes Heller, i ho defensa amb determinació a les lliçons d'aquest volum.
    La quotidianitat i la tradició, l'art i la música, l'ètica i la política, la modernitat i la postmodernitat, l'humor i l'espiritualitat, la metafísica i la ideologia, les emocions i la imaginació, les desigualtats i les lleis... són només alguns dels temes que tracta aquí però que també han estat motiu de la seva reflexió filosòfica al llarg dels anys. L'ampli espectre dels seus interessos i la manera d'abordar-los il·lustren quina actitud personal va tenir davant el món, i com el va viure.
    Des d'una esquerra ideològica explícita, Heller adverteix de l'enorme poder de la biopolítica, l'ús polític dels cossos, i de com el poder alimenta la por i en fa l'eina fonamental per sacrificar la llibertat. La seva visió és d'una actualitat inqüestionable.
    Show book
  • Desencadenats - Un nou mercat per al llibre independent - cover

    Desencadenats - Un nou mercat...

    Bernat Ruiz Domènech

    • 1
    • 1
    • 0
    Un nou mercat per al llibre independent
    El món canvia i el sector editorial també. L'última crisi econòmica ha transformat el panorama del llibre a escala mundial, en tots els aspectes. En el cas català, s'ha consolidat un model marcat per l'eclosió d'editorials independents i d'una xarxa de llibreries que els han donat cobertura.
    Bernat Ruiz Domènech apropa la lupa a aquest nou escenari per explorar-ne les fortaleses i les debilitats, per proposar un debat inèdit per enfortir l'ecosistema actual, que hauria de passar per la creació del Clúster del Llibre en Català, per guanyar en eficiència.
    Amb l'horitzó posat d'aquí a pocs anys, insisteix a focalitzar la millora en quatre transformacions urgents, lligades a la transparència, l'audiència, l'economia del llibre i la selecció dels punts de venda.
    Desencadenats obre el ball amb la intenció que tots els interessats en l'univers del llibre —els lectors, els editors, els llibreters, els distribuïdors— contestin, a partir de les idees de futur que exposa, la gran pregunta: "Tirem endavant?".
    Show book
  • Escola famílies i comunitat - cover

    Escola famílies i comunitat

    Jordi Collet Sabé, Antoni Tort...

    • 0
    • 1
    • 0
    Els esdeveniments que presenciem aquests últims temps, tant en l'àmbit global com local, constaten que vivim un autèntic canvi d'època, en què les regles del joc social i educatiu s'estan transformant profundament.
    
    En aquest context, totes les educacions -l'escolar, la familiar, l'esportiva, l'artística o la del lleure- experimenten un notable desajust entre unes respostes antigues i unes preguntes que canvien substancialment. Davant d'aquest desajust és imprescindible entendre, plantejar i construir polítiques i accions educatives des d'una perspectiva que les inclogui totes -la familiar, l'escolar, la comunitària, etc.- i que tingui molt en compte la seva absoluta interdependència. Aquesta és la idea clau: no es pot intentar educar pertinentment en el segle XXI sense tenir en compte famílies, docents i comunitat i les seves estretes interrelacions.
    
    Jordi Collet i Antoni Tort, basant-se en les seves recerques, proposen exemples, accions i debats per educar el millor possible en el nostre món, reconeixent, alhora, tot allò après fins avui.
    Show book
  • Ni en cap mapa ni en cap història y otros escritos - cover

    Ni en cap mapa ni en cap...

    Gori Muñoz

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquest llibre no és només un intent de reparar la injustícia que representa el desconeixement de Gori Muñoz en les seues diferents facetes creatives: la d'escenògraf, dibuixant, pintor i, la que ací es recupera, la d'escriptor. Aquests tres textos són també documents de primera mà sobre la sensibilitat de l'artista cap al seu passat, cap a la vida i l'art. Pertanyen a tres etapes vitals diferents: "Daumier" correspon a la seua joventut, quan s'havia instaurat la Segona República i l'escenògraf va rebre una beca de la Junta d'Ampliació d'Estudis per anar a París; "Pequeño itinerario bélico del hambre" va ser escrit en la maduresa, i està format per diversos relats ambientats en la Guerra Civil espanyola, i, finalment, "Ni en cap mapa, ni en cap història", escrit per un Gori sexagenari i probablement malalt, evoca la València que va deixar en la seua infantesa, la del primer quart del segle xx. En tots ells destaca el to descriptiu i minuciós de l'escenògraf que revela el secret de les coses, que indaga en la psicologia dels personatges, dels espais o de les situacions de l'època que li va tocar viure. També ens permeten apreciar el que poden significar els records des d'un exili interminable. Gori Muñoz (Benicalap, 1906-Buenos Aires, 1978) va ser un conegut dibuixant durant la Segona República i la Guerra Civil espanyola, i responsable del taller de decoració del Pavelló d'Espanya en l'Exposició Internacional de París de 1937. Després, en el seu exili forçós a Buenos Aires, va consolidar una prestigiosa carrera professional en l'escenografia teatral i cinematogràfica. Va realitzar més de 190 decorats per a pel·lícules del cinema argentí i gran part de les escenografies de les estrenes de les companyies espanyoles de l'exili republicà, entre elles la de Margarita Xirgu, tant a Buenos Aires com a Montevideo. Rosa Peralta Gilabert (Arboleas, 1962), investigadora i escenògrafa, va realitzar la seua tesi doctoral sobre l'escenògraf Gori Muñoz a la Facultat de Belles Arts de València. Ha publicat diversos estudis sobre l'escena i l'art en l'exili de la Segona República espanyola, i els llibres La escenografia de l'exili de Gori Muñoz (2002) i Manuel Fontanals escenògraf. Teatre, cinema i exili (2007). És membre del Grup d'Estudis de l'Exili Literari i del Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica, ambdós vinculats a la Universitat Autònoma de Barcelona.
    Show book
  • Els dies clau M'explico|La lluita a l'exili - cover

    Els dies clau M'explico|La...

    Carles Puigdemont, Xevi Xirgo

    • 0
    • 0
    • 0
    Els dies clau és el gran relat vital de quatre anys convulsos i alhora l'autoretrat de l'home que hi ha al darrera de la lluita política catalana. En un relat fet a paraula viva, com una narració quasi en directe, Carles Puigdemont desgrana el camí de la investidura a l'exili. «El més senzill i còmode hauria estat no fer aquest llibre», afirma el President. «Durant força temps he sospesat l'oportunitat de desar-lo en un calaix la clau del qual la tinguessin generacions futures. Si n'he resolt la publicació és perquè he cregut que el seu contingut podria ser útil no només per entendre millor el passat i el present sinó, molt especialment, per preparar-nos pel futur. Que sigui útil i positiu no vol dir, tanmateix, que estigui lliure d'algunes agrors que tots hauríem volgut estalviar-nos: no és un relat blanc, ni conformista, ni mancat d'autocrítica.» Ara, Els dies clau ofereix en audiollibre una tria dels moments, les converses i els fets més significatius de la vida política, viscuts i relatats de primera mà pel propi president Puigdemont a través de les seves converses amb el periodista Xevi Xirgo, i que han estat publicats sota el títol de M'explico i La lluita a l'exili. Son els fets sense els quals és impossible entendre què ha passat i què està passant realment aquests anys tan decisius per Catalunya, així com també les reflexions del president i les seves paraules més personals i íntimes. Els dies clau, narrat per Jordi Llovet, inclou les veus de Xirgo i Cares Puigdemont llegint els seus respectius pròlegs. I també un àudio original inèdit de 20 minuts, enregistrat per Puigdemont al seu despatx d'eurodiputat al Parlament Europeu, en que analitza la situació en què es troba Catalunya després de l'1-O: la unitat, els efectes de la repressió, la decisió de marxar a l'exili i l'esforç de la seva família. El Puigdemont més personal.
    Show book
  • Minories que fan una majoria - cover

    Minories que fan una majoria

    diversos, diversos Autors

    • 0
    • 0
    • 0
    "No vull cap regal per al meu aniversari, vull que els diners serveixin per investigar i trobar la medecina per a la meva malaltia".Aquesta va ser la resposta de la Chloe, una nena d'11 anys amb una malaltia que només tenen 12 persones a tot el món. La seva mare, Jorgelina Borda, l'esportista Roberto Dueñas, l'actor Javier Botet, l'escriptor Màrius Serra i la periodista Isabel Gemio ens obren unes pàgines de les seves vides on lluiten i conviuen amb unes malalties molt difícils de diagnosticar i encarar més difícils de finançar i trobar tractament, si n'hi ha: les malalties minoritàries. La doctora Susan Webb i el filòsof Francesc Torralba s'acosten a aquestes malalties des dels seus àmbits professionals, però també des d'una mirada més personal. Més enllà de la lectura hi trobem la mirada de fotògrafs catalans de referència.L'objectiu del llibre és col·laborar en la tasca d'investigació, i la seva voluntat és que puguem conèixer com es mostren unes vides que són plenes d'esperança, lluita, esforç i optimisme.
    Show book