Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Serge - cover

Serge

Yasmina Reza

Translator Oriol Vaqué Sánchez

Publisher: Editorial Anagrama

  • 1
  • 0
  • 0

Summary

Tres germans jueus i una visita a Auschwitz. Yasmina Reza dissecciona la família amb humor negre i aconsegueix commoure'ns.  
La família d’aquesta novel·la –els Popper, jueus francesos no practicants d’origen hongarès– és força disfuncional, com moltes altres famílies. Els tres fills –en Serge, la Nana i en Jean, el narrador– es mantenen units malgrat no poques diferències i tensions. La vida no els ha tractat especialment bé, i mentre que la Nana té una sòlida relació de parella, els altres dos tenen una vida sentimental millorable. 
Dos moments emmarquen la narració: el traspàs de la mare i una visita al camp d’extermini d’Auschwitz, lloc de pelegrinatge com a espai de memòria, però també una mena de parc d’atraccions pel qual es passegen turistes fent-se selfies. I és que Serge és, entre altres coses, una crònica càustica dels absurds del segle XXI. L’autora hi desplega una capacitat única per disseccionar els comportaments humans, uns diàlegs punxants i un humor negríssim, però també l’empatia cap a uns personatges imperfectes i paradoxals. 
Aquesta tragicomèdia que indaga en la família i en els estralls de l’ineludible pas del temps és una nova mostra de l’immens talent d’una escriptora imprescindible. Yasmina Reza llança dards carregats d’ironia i de sarcasme, però alhora aconsegueix commoure’ns amb uns personatges dolorosament i còmicament humans.
Available since: 10/06/2021.
Print length: 184 pages.

Other books that might interest you

  • Un país de lletrats i analfabets - Pràctiques d'escriptura en el llindar de la modernitat - cover

    Un país de lletrats i analfabets...

    Alfred Garcia Femenia

    • 0
    • 0
    • 0
    Tots sabem escriure. Tots hem aprés a fer-ho en algun moment de la nostra vida. Un dels grans èxits de la societat occidental actual és que aquesta eina cultural ha arribat a tothom i que, amb millor o pitjor qualitat, sabem identificar les lletres i compondre paraules. Això no obstant, no sempre ha estat així. El període de màxima esplendor política, econòmica, cultural i demogràfica del País Valencià, els segles a cavall entre l'edat mitjana i la modernitat, va estar caracteritzat, en canvi, per uns elevats percentatges d'analfabetisme entre els nostres avantpassats, com també succeïa en la resta d'estats de la Corona d'Aragó i de l'Europa del moment. Algunes d'aquestes persones, malgrat no saber de lletra, tenien la necessitat d'apropar-se a la paraula escrita i ho feren emprant diferents estratègies que els permetien mantenir l'autoria intel·lectual dels escrits. Per a canviar aquesta situació, havien d'aprendre a llegir i a escriure –a casa, a l'escola, al taller–, cosa que no estava a l'abast de tothom. Una vegada superat l'esglaó del desconeixement lectoescriptor, s'inclourien en el minúscul grup dels alfabetitzats, un conjunt de persones que, depenent de les hores dedicades a escriure, tindrien més o menys traça per a demostrar que formaven part d'aquesta elit. En aquesta monografia, els lectors podran veure com les classes mitjanes i baixes valencianes i de la resta de la confederació feien ús del producte escrit, estigueren o no alfabetitzades, i conéixer el valor que es donava a l'escriptura en un moment en què l'accés a l'educació estava sols a la mà d'uns pocs.
    Show book
  • Decàleg irreverent per a la defensa del català - cover

    Decàleg irreverent per a la...

    Gerard Furest

    • 0
    • 0
    • 0
    "Un país petit, una cultura sense estat, a la intempèrie, no són aptes per a la supervivència si estan mancats d'un sentit comunitari fort", diu Gerard Furest en aquest manifest, que ve a sacsejar amb propostes positives els catalanoparlants que es dobleguen davant dels paladins del bilingüisme harmònic, s'encongeixen davant de la catalanofòbia descarada o es rendeixen davant la inèrcia colonitzadora del món global.
    
    El retrocés d'una llengua minoritzada no és fàcilment reversible. El català corre el perill de convertir-se en un idioma oficial residual, perquè les forces homogeneïtzadores no troben resistència per part d'un conjunt de catalanoparlants passius que han perdut l'autoestima i l'assertivitat com a parlants. Com diu al pròleg Jordi Martí Monllau, "és veritat que la culpa no és nostra: on som ens hi han posat, però la solució passa per nosaltres". Gerard Furest desmunta capa per capa els prejudicis, pors i perversions que ens tenallen a l'hora de parlar el català i ens ofereix un decàleg de propostes per mantenir viva la llengua en aquest segle XXI.
    
    "Un decàleg de propostes intel·ligents i pràctiques. Gerard Furest sap que les conviccions seran operatives o no seran".
    Pere Antoni Pons
    
    "Un llibre més sobre el futur del català? No, heus ací un manual d'irreverència combativa. Una repassada implacable a tot el que ens destrueix amb un seguit de propostes valentes".
    Carme Junyent
    
    "El verb abassegador és la vaselina amb què Furest teixeix l'observació polièdrica del món i de nosaltres".
    Pau Vidal
    Show book
  • L'amistat - cover

    L'amistat

    Francesc Torralba Rosselló

    • 0
    • 0
    • 0
    El camí cap a la felicitat personal no és un camí solitari, una espècie de lluita individual contra un munt de contrarietats. És un camí en diàleg, que exigeix necessàriament l'obertura als altres, la vinculació afectiva i efectiva, la relació confident i íntima que no amaga cap secret i que cerca, per sobre de tot, el bé de l'altre. L'amistat és relació, però, en cap cas, un obstacle a la llibertat.
    Show book
  • L'obrador de Pere Nicolau - L'estil gòtic internacional a València (1390-1408) - cover

    L'obrador de Pere Nicolau -...

    Carme Llanes Domingo

    • 0
    • 0
    • 0
    València va esdevenir un important focus de producció artística, poc abans de començar el segle XV. Entre els obradors de pintura que s'inicien en aquests anys a la ciutat de València destaca el del pintor Pere Nicolau (1390-1408), en el que es van formar i treballar mestres com Antoni Peris, Gonçal Peris, Jaume Mateu o Gonçal Peris Sarrià. La peça fonamental per a l'estudi de la seua trajectòria és el retaule dels 'Set Goigs de la Mare de Déu' procedent de Sarrió (Terol). A partir de la recerca documental i historiogràfica publicada sobre Nicolau, s'elabora la trajectòria artística, que permet conèixer millor el funcionament i l'organització d'un obrador de pintura medieval. Aquest volum elabora una revisió completa i rigorosa del pintor Pere Nicolau, l'iniciador de l'escola de la pintura gòtica valenciana.
    Show book
  • I si - Especulacions sobre llenguatge i literatura - cover

    I si - Especulacions sobre...

    Adrià Pujol Cruells

    • 0
    • 0
    • 0
    Aquest assaig té lloc a la cua d'una oficina de correus. N'hi ha per a una bona estona. Després d'intercanviar quatre paraules amb l'home que té davant, Adrià Pujol Cruells es llança a especular: ¿Què passa quan ens posem a pensar al voltant del llenguatge, aquesta espècie d'eina que ens fa humans i amb què ens expliquem el món; aquesta mena de presó mental de la qual no podem fugir, però que ens serveix per dir la paraula llibertat, que ens és tan indispensable per fer literatura com per escriure la llista de la compra; aquest invent que permet els idiomes, els argots, les arengues i les declaracions d'amor?
    Esmolades i amb un sentit de l'humor de vegades hilarant, les reflexions de l'autor (que apunten tant a ell mateix com als altres) són volgudament provocadores per tal de dur el llenguatge i la producció literària al centre d'una disquisició que es vol lliure i sense traves.
    Show book
  • El cercle de Felanitx - cover

    El cercle de Felanitx

    Miquel Barceló Perelló

    • 0
    • 0
    • 0
    Memòria i mite de Felanitx en l’obra narrativa completa d’un gran savi mallorquí. 
       
    El present volum recull l’obra narrativa completa de l’historiador Miquel Barceló Perelló (Felanitx, 1939-2013), integrada pels reculls de narracions El terme de Manacor (2007) i Trenc d’alba (2009), el text per a una exposició del pintor homònim i convilatà «Miquel Barceló vist per Miquel Barceló» (2010) i la novel·la autobiogràfica L’hivern de 1947, a la vila, «malauradament inconclusa, tot i que no incompleta», com diu Emili Manzano al pròleg. 
    Especialista en la societat d’al-Andalus i les conquestes feudals –en alguna ocasió es va definir com a «estudiós d’exterminis»–, en les obres que constitueixen El cercle de Felanitx va rescatar la memòria del seu Felanitx en una Mallorca en plena postguerra. Precís en les descripcions del poble i els seus habitants, determinat a l’hora de fixar els detalls d’una feta, atent a reproduir tant la parla com els silencis del seu temps, Barceló va bastir en una obra tan breu com vibrant tot «un món d’una absorbent complexitat simbòlica, històrica i emotiva», en paraules de Julià Guillamon.
    Show book