Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Comunicar i marcar la diferència - Testimonis de joves periodistes valencianes - cover

Comunicar i marcar la diferència - Testimonis de joves periodistes valencianes

AA VVAA

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

El mercat condemna les dones periodistes, una de les professions més feminitzades, a pitjors condicions de treball i més dificultats de progressió professional que els seus companys d'ofici. A partir d'aquesta constatació, els testimonis en primera persona de 30 periodistes titulades per la Universitat de València palesen les dificultats que pateixen per a accedir a les empreses de comunicació, particularment als àmbits de més prestigi i poder. Quines barreres troben per a exercir la professió? Els mitjans, són receptius, valoren i reconeixen les maneres de les dones d'observar les realitats i de contar-les? Cal reivindicar un estil i una manera femenina d'exercir les tasques comunicatives? Les estructures organitzatives de les empreses i els discursos dominants dels mitjans, segueixen perpetuant percepcions i esquemes dominants del passat?
Available since: 04/22/2020.
Print length: 244 pages.

Other books that might interest you

 • Herbes per a guarir - Un receptari medieval valencià del segle XV - cover

  Herbes per a guarir - Un...

  Mercedes Gallent Marco

  • 0
  • 0
  • 0
  El receptari objecte d'aquest treball es troba entre les fonts manuscrites de la Biblioteca Universitària de València. Gutiérrez de Caño el registrà en la seua obra 'Catálogo de los manuscritos existentes en la Biblioteca Universitaria de Valencia', on anota que procedia de la biblioteca de D. Vicente Hernández Máñez, bibliotecari de la Universitat entre els anys 1852 i 1865. Actualment, hi consta com a 'Receptari mèdic' (signatura M 652). El manuscrit recopila una sèrie de receptes destinades a guarir o alleujar diverses malalties que es manifesten en diferents parts o òrgans del cos, i cal inscriure'l entre els textos de terapèutica farmacològica o medicamentosa que es van elaborar els darrers segles de l'edat mitjana. L'estudi consta, en primer lloc, d'una introducció en la qual es contextualitza aquest tipus d'obra, es descriu el manuscrit (format, tipus de lletra, llengua.) i se n'analitza el contingut (productes emprats i manera d'administrar-los, malalties.). A continuació, es recull la transcripció íntegra del manuscrit. Finalment, s'han confeccionat dos glossaris que recopilen els productes citats en les receptes i les diverses patologies o afeccions a què s'hi fa referència.
  Show book
 • La connexió emocional - Formació i transformació de la nostra manera de reaccionar emocionalment - cover

  La connexió emocional - Formació...

  Ramon Riera i Alibés

  • 0
  • 0
  • 0
  Per què certes persones reaccionen amb seguretat i empenta davant les dificultats, mentre que d'altres reaccionen amb sentiments de petitesa i desànim? I el que a la pràctica encara és més important, com podem canviar aquesta manera involuntària de reaccionar emocionalment?
  El cervell dels humans ha evolucionat (neurones mirall) per poder treballar en xarxa amb altres cervells a través de la connexió emocional, la qual cosa posibilita el fenomen del jo sento que tu sents que jo sento. Aquesta capacitat de sentir el que l'altre sent és l'eina més eficaç que tenim per accedir a noves maneres de reaccionar emocionalment. Els humans som l'única espècie animal que aprèn més dels altres que de la pròpia experiencia.
  El que aprenem va molt més enllà d'informacions concretes com les capitals d'Europa o les taules de multiplicar: el que sobretot aprenem en les relacions amb els altres és a reaccionar emocionalment, i aquest aprenentatge esdevindrà una eina central per al desenvolupament de la nostra vida. 
  Tradicionalment s'havia pensat que les decisions importants les prenem a través de la reflexió, en canvia avui sabem que les grans decisions les prenem amb la denominada intel·ligència emocional, que no és altra cosa que la nostra manera espontània de reaccionar emocionalment, i que sovint és una eina més subtil i més ràpida que la intel.ligència reflexiva.
  Show book
 • Fabra Moll i Sanchis Guarner (2a ed) - La construcció d'una llengua moderna de cultura des de la diversitat - cover

  Fabra Moll i Sanchis Guarner (2a...

  Antoni Ferrando Francés

  • 0
  • 0
  • 0
  La commemoració del 150 aniversari del naixement de Pompeu Fabra és una bona ocasió per a recordar i reivindicar no sols la persona, sinó sobretot el seu llegat. Aquest llibre, obra d'Antoni Ferrando, dona compte de la dimensió lingüística, històrica i cívica de la tasca codificadora de Fabra i de les adaptacions que en feren Francesc de Borja Moll i Manuel Sanchis Guarner per a les Illes Balears i per al País Valencià respectivament. Una tasca difícil atesa la situació de subordinació política de la nostra comunitat lingüística i, a més, les diverses situacions lingüístiques i sociolingüístiques de cadascun dels territoris històrics que la integren. També són considerats en aquest estudi el mestratge d'Aguiló, Verdaguer i Llorente sobre Fabra, les aportacions d'Alcover i la contribució de personatges com Bofill, Salvador i Fuster en la construcció d'una llengua moderna de cultura i d'un espai comú de comunicació.
  Show book
 • Idees i paraules - Una filosofia de la vida quotidiana - cover

  Idees i paraules - Una filosofia...

  Tobies Grimaltos Mascarós

  • 0
  • 0
  • 0
  Per què anem als cementeris? Queden encara llibreters? Per què se'ns vol classificar sempre com a membres d'un grup? Per què se'ns neguen drets culturals bàsics? Qüestions com aquestes i d'altres més abstractes, com ara per què ens fa por pensar o per què ja no som capaços de posar noms a les coses noves i ens limitem a emprar descripcions (telèfon mòbil) o sigles i prou (USB, GPS), constitueixen per a l'autor esperons per posar-se a escriure, en aquest cas en forma de textos breus, incisius, irònics. Uns textos que volen ser alhora entretinguts i entenedors i donar motiu per a la reflexió, intents de mostrar el caràcter de la nostra època. Des de la pròpia experiència, aquestes «càpsules de pensament» aborden situacions i personatges que el lector pot reconèixer fàcilment. Un assaig que vol il·luminar aspectes no sempre suficientment considerats i, per això, sovint sorprenents.
  Show book
 • Crònica lingüística d'una pandèmia anunciada - Estratègies per a conceptualitzar la pandèmia de la COVID-19 - cover

  Crònica lingüística d'una...

  M. Josep Cuenca Ordinyana

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquesta és una «crònica lingüística i discursiva» de com es va conceptualitzar i presentar la pandèmia de la COVID-19 en el període que va des dels inicis, al febrer de 2020, fins al juny de 2021. Basant-se en conceptes de la retòrica i l'anàlisi del discurs –com la metàfora, el símil o la multimodalitat–, i de la terminologia –com els neologismes o la creativitat lèxica– reflexiona, en un to divulgatiu però rigorós des d'un punt de vista teòric, sobre la relació entre llenguatge i pandèmia. L'obra desgrana els episodis més destacats d'aquell període explicats gairebé en directe a partir de notícies i altres testimonis procedents dels mitjans de comunicació.
  Show book
 • Foucault: un il·lustrat radical? - cover

  Foucault: un il·lustrat radical?

  Josep Antoni Bermúdez Roses

  • 0
  • 0
  • 0
  Michel Foucault ha sido considerado un nihilista, un neoanarquista, un antiilustrado, un neoconservador y, en definitiva, un peligroso irracionalista, desde las posiciones canónicas del racionalismo y la modernidad. La tesis que aquí se mantiene es justamente la contraria. Es cierto que Foucault no sólo ataca a aquello irracional de la sociedad moderna, sino que ataca y desenmascara precisamente la parte que muchos quieren salvar: el componente racional y humanitarista, y de aquí las impugnaciones en nombre de la racionalidad. La lectura que se propone en estas páginas ?oblicua, lateral, a partir del Foucault disperso- permite, en cambio, leer su obra como una aportación muy personal al proyecto moderno e ilustrado, atenta a los mecanismos profundos, y a menudo olvidados, de dominación. Crítica radical y defensa de la Ilustración no son una dualidad opuesta, sino todo lo contrario, son una dualidad complementaria y necesaria. En Foucault la crítica radical y consistente a la razón se convierte en realidad en una versión sui generis de la teoría crítica, se convierte en una forma radical de modernidad.
  Show book