Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Noile riscuri ale gândirii politice - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

Noile riscuri ale gândirii politice

Sorin Vieru, Terente Robert

Publisher: ALL

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Dacă Riscul gândirii nu s-a bucurat de atenția meritată, probabil din cauza exploziei neașteptate de producții culturale – și mai ales pseudoculturale – care s-a petrecut după decembrie 1989, noua lucrare a celor doi gânditori, scrisă după aproape două decenii, ar trebui să aibă toate premisele pentru a fi receptată cum se cuvine. 
Sub forma înșelătoare a dialogului între cinci personaje caracterizate – fiecare – de un stil de gândire bine determinat cei doi ascund nenumărate giuvaere ale gândirii originale, penetrante și vizionare. Cititorul obișnuit să caute pe copertă elementele care să-i permită măcar printr-un exercițiu deductiv descifrarea ingredientelor discursului celor doi autori va fi surprins la fiecare pagină. 
Dacă „cele 5 lucruri esențiale pe care trebuie să le știi despre viață“ reprezintă de cele mai multe ori o simplă etichetă, sub care compoziția eterogenă a conținutului, superficialitatea și caracterul facil al expunerii mulțumesc și conving doar pe termen scurt, în cazul lucrării celor doi filosofi români lucrurile stau exact pe dos. În cele cinci capitole care analizează avatarurile gândirii sunt ascunse nenumărate modele de înțelepciune și de disciplină a logosului, fără a fi anunțate, explicate cu toate determinațiile conexe sau accentuate în vreun fel. Acesta este probabil cel mai elegant mod de a răsplăti cititorii: spunându-le cum fără a-i avertiza că. 
Pentru cine își dorește totuși o etichetă care să ușureze clasificarea acestui volum, cea mai concisă și mai potrivită este oferită de un binecunoscut dicton latin: Sapienti sat. Într-un ocean de soluții, Sorin Vieru și Terente Robert construiesc o insulă de probleme a cărei trăinicie este alarmantă și, în același timp, reconfortantă.
Available since: 06/14/2016.
Print length: 112 pages.

Other books that might interest you

  • 100 de povești adevarate despre morți neobișnuite - cover

    100 de povești adevarate despre...

    John Mac, Sandrine Brugot,...

    • 0
    • 0
    • 0
    Poți să mori tras în țeapă de un pai, ucis de un melc, strivit de o vacă căzută din cer, otrăvit de un morcov, sau să te îneci de râs? NU? Ei bine, da, este posibil... Din păcate. Veți descoperi cele mai absurde și tragice 100 de moduri, uneori comice, moduri de a muri care te vor face să te strâmbi și să zâmbești în același timp. Fiecare dintre ele este un memento al fragilității insuportabile a existenței și al necesității de a evita comportamentele riscante.
    Show book
  • Cum să-ți iubești fiica - cover

    Cum să-ți iubești fiica

    Hila Blum

    • 0
    • 0
    • 0
    Aflată la mii de kilometri de casă, Yoela stă pe o stradă întunecată și privește la două fetițe prin ferestrele unui apartament. Sunt nepoatele pe care nu le-a cunoscut niciodată, copilele fiicei pe care nu a mai văzut-o de foarte multă vreme. Așa începe, țesut printre amintirile și proiecțiile unei femei trecute de mijlocul vieții, romanul Cum să-ți iubești fiica. În centrul acestei povești fascinante se află încercarea femeii de a înțelege cum o relație născută din dragoste — căci o mamă nu poate fi decât îndrăgostită de copilul ei — a ajuns dincolo de marginile înstrăinării. 
    Mergând înainte și înapoi în timp, ea deslușește amintiri și sentimente demult îngropate, retrăind chiar și cele mai mărunte momente de apropiere de fiica ei, uneori atât de banale, și încercând să înțeleagă de ce fiecare dintre aceste clipe pare să construiască o imagine de ansamblu a înstrăinării. Cu o rară precizie psihologică, Hila Blum urmărește pașii greșiți și amăgirile aparent nesemnificative ale vieții de familie, unde granița dintre protecție și posesie este atât de ușor de depășit, adesea fără cale de întoarcere. 
     
    „Un roman de o autenticitate fără cusur: observațiile, gesturile și frânturile de dialog par cât se poate de reale." The New York Times 
     
    Născută la Ierusalim în 1969, scriitoarea Hila Blum a lucrat la început ca jurnalistă, iar în ultimele patru decenii a fost editoare pentru Kinneret Zmora-Bitan, una dintre cele mai mari edituri israeliene. Primul ei roman, Vizita (2011), a devenit repede bestseller și a intrat pe lista prestigiosului Premiu Sapir pentru literatură, pe care Hila Blum avea să-l și câștige în 2021, cu romanul Cum să-ți iubești fiica.
    Show book
  • Daca as fi stiut - cover

    Daca as fi stiut

    Marian Pana

    • 0
    • 0
    • 0
    Am scris aceasta ,,carticica” in urma unei discutii cu copiii mei cei mari, care acum sunt la liceu si la facultate. Mi-am dat seama ca ar fi bine sa afle de cand sunt tineri ceea ce eu am trait/descoperit/aflat/citit in decursul vietii.M-am oprit la anumite teme pe care le consider importante in ,,devenirea” unui om.Daca le-as fi stiut de tanar, eram cu siguranta mai intelept.As fi dorit ca in tinerete cineva sa-mi povesteasca si sa primesc sfaturi despre teme ca: educatie, bogatie, sanatate, alimentatie, tehnologie, educatie financiara, educatie antreprenoriala etc.Multe lucruri nu sunt deloc noi, le cunoasteti, dar este nevoie sa fie repetate. ,,Repetitia e mama invataturii.”Cred cu tarie in educatie. Traseul meu profesional demonstreaza acest aspect: farmacist practician, cadru didactic universitar, antreprenor, responsabil de vanzari, management, comunicare si, poate, din nou antreprenor, dar in alt fel.Am trecut de 50 de ani si am acumulat suficienta experienta. M-am gandit sa ,,cuplez” cateva idei, referitoare la temele sus-mentionate, din experienta personala si sa citez din materialele (carti, programe audio/video) care m-au impresionat.Am scris cat am putut de concentrat si am incercat sa sintetizez in asa fel incat lectura sa fie usoara si placuta.
    Show book
  • Ce știu cu adevărat - cover

    Ce știu cu adevărat

    Oprah Winfrey

    • 0
    • 0
    • 0
    „Ştiu cu adevărat: călătoria ta începe cu alegerea de a te ridica, de a merge înainte şi de a trăi pe deplin." — Oprah Winfrey 
     
    De-a lungul anilor, Oprah Winfrey a făcut istorie cu un talk show legendar, şi-a lansat propria reţea de televiziune, a devenit primul miliardar afroamerican al naţiunii şi a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la Universitatea Harvard, precum şi Medalia Prezidenţială a Libertăţii. Din toate aceste experienţe, a învăţat lecţii de viaţă pe care, timp de şaisprezece ani, le-a împărtăşit într-o rubrică lunară foarte populară din revista O, The Oprah Magazine. 
     
    Acum, pentru prima oara, aceste gânduri şi idei au fost revizuite, actualizate şi adunate între copertele unei cărţi. Organizate pe teme – bucurie, rezilienţă, relaţii, recunoştinţă, posibilitate, veneraţie, claritate, putere – aceste eseuri ne dezvăluie inima şi mintea unei femei extraordinare, oferind totodată cititorilor un ghid pentru a trăi o viaţă împlinită.
    Show book
  • Barack Obama dezlănțuit complet - cover

    Barack Obama dezlănțuit complet

    Céline Claire

    • 0
    • 0
    • 0
    Barack Hussein Obama s-a născut la data de 4 August 1961 în Honolulu, Hawai. Este un avocat și politician american și cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii timp de două mandate între 2009 și 2017. Părinții săi sunt din Kenya și Kansas. Tatăl său, Barack Obama Senior s-a născut în provincia kenyană Nyanza și este de etnie luo.Tatăl lui Obama a copilărit crescând capre în Africa. În cele din urmă, a primit o bursă care i-a permis să plece din Kenya și să își urmeze visul de merge la facultate în Hawai. Mama lui Obama, Ann Dunham, s-a născut într-o bază militară din Wichita, Kansas, în timpul celui de-al doilea război mondial.În timpul studiilor de la Universitatea din Hawai din Manoa, tatăl lui Obama a întâlnit-o pe colega sa Ann Dunham. Cei doi s-au căsătorit la data de 2 februarie 1961, iar Obama junior s-a născut cu șase luni mai târziu. Obama senior a plecat imediat după nașterea acestuia, iar cuplul a divorțat doi ani mai târziu. În 1965, Ann Dunham s-a recăsătorit cu Lolo Soetoro, un student indonezian de la Universitatea din Hawai.Douăsprezece luni mai târziu în 1970, noua familie s-a transferat la Jakarta, Indonezia, unde s-a născut sora vitregă a lui Obama Junior, Maya Soetoro Ng. O succesiune de evenimente din Indonezia au contribuit la nesiguranța lui Ann Dunham în ceea ce privește siguranța și educația lui Obama junior. Astfel, la vârsta de 10 ani, acesta a fost trimis înapoi în Hawai pentru a locui cu bunicii săi materni. Mai târziu, Ann Dunham și sora vitregă a lui Obama, Maya Soetoro Ng li s-au alăturat.
    Show book
  • Care dintre noi - cover

    Care dintre noi

    Chris Simion

    • 0
    • 0
    • 0
    ”Care dintre noi” este experiența majoră-magică a lui Chris după ce a primit diagnosticul de cancer și, în loc să închidă fereastra, a deschis-o larg. Albumul a început ca o joacă între ea și fotografa Cătălina Flămânzeanu, devenind pe parcurs un joc între ea și toată lumea. Chris vede paharul plin și când acesta e gol și scoate din orice suferință sensul, latura izbăvitoare. 
    „Am ieșit pe plus, acest diagnostic mi-a reamintit ce e esențial. Am primit această «boală» ca pe un dar. Nu ca pe o nenorocire. Și am simțit neîncetat că Dumnezeu e cu mine", spune autoarea, care își dorește ca acest audiobook să însoțească și să aline orice persoană în suferință, dar să fie și companionul ideal pentru albumul foto.
    Show book