Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Cartea pe care v-ati fi dorit sa o citeasca parintii vostri - cover

Cartea pe care v-ati fi dorit sa o citeasca parintii vostri

Philippa Perry

Publisher: Publishdrive

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Orice părinte își dorește să aibă copii fericiți și să evite țipetele și certurile. Dar care sunt ingredientele pentru un cămin armonios, în care orice neînțelegere este rezolvată cu ușurință?În volumul de față, scris cu inteligență și umor, terapeuta britanică Philippa Perry dezvăluie aspectele care contează cu adevărat în relația părinte–copil, dar și comportamentele parentale ce merită evitate. Fără pretenția de a oferi un plan „perfect" de parenting, cartea vă va ajuta:Să lăsați deoparte amintirile tulburătoare din propria copilărie, care vă împiedică să vă exprimați afecțiunea față de cei mici;Să acceptați că veți face inevitabil greșeli și să știți ce schimbări sunt necesare;Să impuneți limite, definindu vă pe voi înșivă în loc să criticați copilul;Să gestionați mai bine emoțiile proprii, dar și reacțiile temperamentale ale copiilor;Să conștientizați ce fel de mesaje transmit reacțiile voastre și să priviți lumea din punctul de vedere al copilului.Având 20 de ani de experiență terapeutică, autoarea descrie pașii necesari pentru a iniția, menține sau repara legătura afectivă cu copilul, așa încât el să știe cine este și ce își dorește cu adevărat.
Available since: 07/15/2022.
Print length: 288 pages.

Other books that might interest you

  • O scurtă istorie a Angliei - De la Cezar la Brexit - cover

    O scurtă istorie a Angliei - De...

    James Hawes

    • 0
    • 0
    • 0
    Într-un uriaș arc de timp de la perioada romană până la Brexit, Hawes ne revelează o Anglie foarte diferită de imaginile standard cu care ne‑am obișnuit. Insula fortăreață, obstinat independentă, edificatoare de parlamente și imperii la scară globală, este străbătută de o străveche linie de falie, anterioară chiar și romanilor; destinul ei nu a fost niciodată legat de cel al vecinilor săi, fie că ne place sau nu; iar în ultimii 1 000 de ani a forjat un sistem de clase ca nicăieri altundeva pe pământ. Probabil că nu a fost niciodată un moment mai oportun să înțelegem Anglia – și nu există ghid mai bun.
    Show book
  • Despre fericire - cover

    Despre fericire

    Sigmund Freud

    • 0
    • 0
    • 0
    Apărut inițial în 1930, în contextul anilor „fără griji" ai perioadei interbelice, acesta este unul dintre eseurile seminale ale lui Freud. În el este scrutat mobilul existenței umane înseși, o existență aflată la confluența dintre căutarea fericirii și respectarea restricțiilor impuse de cultură. Ne întâlnim aici cu concepte clasice ale psihanalizei, precum Supraeul, principiul plăcerii și principiul realității, pulsiunea de viață și pulsiunea de moarte, analizate dintr-o perspectivă societală.
    Show book
  • Un viitor luminos - Crescut în Transilvania în umbra comunismului - cover

    Un viitor luminos - Crescut în...

    Teodor Flonta

    • 0
    • 0
    • 0
    Povestea tânărului Teodor se desfășoară pe fundalul dramei pe care familia și țara sa o trăiesc în zilele cumplite ale anilor 1950 într-o Românie stalinistă. În timp ce țările occidentale sunt angajate în reconstrucția postbelică, regimul comunist, impus românilor de Uniunea Sovietică, îi privează pe cetățenii săi de cele mai elementare libertăți și reduc un popor întreg la foame. 
    Regimul amenință să elimine familia Flonta, declarându-l pe Pavel, tatăl lui Teodor, chiabur, adică „dușman al poporului”. În consecință, Pavel este arestat, întemnițat și torturat. Când valul de persecuție atinge punctul culminant, este forțat să trăiască ascuns. O meserie pe care Pavel o învățase în tinerețe îl salvează: rușii, care extrag uraniu în Carpați pentru bomba lor atomică, îl angajează. Acolo, la mină, brațul lung al Securității, nu poate sa-l ajungă. 
    Și, din moment ce în comunism copiii trebuiau să sufere pentru „păcatele” pe care poliția secretă le atribuie părinților lor, Teodor suferă și el, încă de la o vârstă fragedă, nenumărate abuzuri: meritele sale nu sunt recunoscute în timpul școlii elementare, este expulzat din liceu și nu i se permite să dea examen la facultatea aleasă de el. 
    Când tânărul Teodor termină școala elementară, tatăl său îi face un cadou pe care îl dorea atât de mult. Era un radio cu tranzistori pe care îl va lua cu el peste tot. Într-o zi, în timp ce era la pășunat cu vacile lor, descoperă sunetul unei limbi frumoase: italiana. Din acel moment viața lui începe să se schimbe. În timp ce studiază limba italiană la Universitatea din București, întâlnește femeia viselor sale, Ariella, care îl va salva de comunism. 
    Căderea comunismului îl va găsi pe Teodor „la sfârșitul lumii” în Tasmania, în timp ce tatăl său, ultimul membru al familiei, va fi implicat în recuperarea terenului pe care comuniștii i-l confiscaseră cu zeci de ani mai devreme.
    Show book
  • Viața este grea - Cum ne poate ajuta filosofia să ne găsim calea - cover

    Viața este grea - Cum ne poate...

    Kieran Setiya

    • 0
    • 0
    • 0
    „Viața, prieteni, e grea — iar noi trebuie să spunem răspicat asta. E mai grea pentru unii decât este pentru alții. În decursul vieții noastre toți trecem prin vânt și ploi, dar, în timp ce norocoșii se usucă lângă foc, alții sunt făcuți ciuciulete de furtuni și inundații, atât literalmente, cât și metaforic. 
    Așadar ce e de făcut? Nu există leac pentru condiția umană. Însă, după douăzeci de ani în care am predat și am studiat filosofie morală, sunt de părere că aceasta poate fi de ajutor." – Kieran Setiya 
     
    Printr-o scriitură captivantă și o argumentație clară, Kieran Setiya, profesor la MIT, arată că cea mai pertinentă cale de a construi o viață cu adevărat bună ține mai degrabă de încercarea de a te confrunta cu realitatea decât de tendința oarbă de a te agăța de un ideal simplist de fericire permanentă. Bazându-se pe filosofia antică și modernă, precum și pe ficțiune, istorie, memorii, film, comedie, științe sociale și povești din experiența autorului, Viața este grea aduce mângâiere și compasiune. Accesibilă, plină de căldură și de bună-dispoziție, această carte oferă o hartă pentru a naviga pe teren accidentat, de la traume personale la nedreptățile și absurditatea lumii. 
     
    „A citi această carte este ca și cum ai vorbi cu un prieten atent care nu-ți spune niciodată să te înveselești, dar, oferindu-ți o companie blândă și o schimbare de perspectivă, oricum te face să te simți mai bine." – The New York Times Book Review 
     
    „În sfârșit, un filosof abordează sensul vieții și vine cu răspunsuri utile." – Sunday Times
    Show book
  • Mic-dejun cu Seneca - Ghid stoic pentru arta de a trăi - cover

    Mic-dejun cu Seneca - Ghid stoic...

    David Fideler

    • 0
    • 0
    • 0
    O excelentă introducere în scrierile lui Seneca, în ceea ce înseamnă filosofia stoică și stoicismul: lecții comprimate pe înțelesul cititorului contemporan și sfaturi practice despre cum să duci o viață bună, despre umilință, dragoste, bătrânețe ș.a., extrase din învățăturile atemporale ale lui Seneca 
     
    Stoicismul, cea mai influentă filosofie a Imperiului Roman, oferă modalități revigorant de moderne pentru a ne întări caracterul în fața unei lumi imprevizibile. În Mic-dejun cu Seneca, filosoful David Fideler analizează scrierile clasice ale lui Seneca într-o serie de capitole concentrate, explicând clar și concis ideile acestuia, fără a le simplifica excesiv. Recunoscut pe scară largă drept cel mai talentat și uman scriitor al tradiției stoice, Seneca ne învață să trăim liberi și cu rost. Îndrumările sale pentru o viață bună pot fi puse în practică și de cititorul de astăzi: învinge durerea, anxietatea și mânia, transformă eșecurile în oportunități și recunoaște adevărata natură a prieteniei.
    Show book
  • Comorile Dharmei - Un curs de meditatie asupra buddhismului tibetan - cover

    Comorile Dharmei - Un curs de...

    Rabten Gheșe

    • 0
    • 0
    • 0
    Comorile Dharmei arată că învățăturile lui Buddha sunt de fapt o
    adevărată avuție. Dacă suntem capabili să vedem sau să recunoaștem
    valoarea lor și să le punem corect în practică, noi ne vom bucura
    nu doar de binefaceri temporare, ci și de o fericire definitivă. Când
    ignoranța, egoismul, cupiditatea, aversiunea, orgoliul și invidia pun
    stăpânire pe fluxul nostru mental, în locul păcii și fericirii la care
    năzuim, ele generează dificultăți și suferințe nesfârșite atât pentru
    noi înșine cât și pentru ceilalți. Când, însă, mulțumirea, mărinimia,
    răbdarea, compasiunea, înțelepciunea sunt puternic înrădăcinate în
    minte, chiar și condițiile potrivnice devin cauze binefăcătoare. În
    măsura în care ele nu fac parte integrantă din natura minții, este cu
    putință să eliminăm în totalitate aceste imperfecțiuni și să dezvoltăm
    aspectele pozitive ale minții noastre prin metode corespunzătoare.
    Aceste metode constituie esența învățăturilor lui Buddha și conținutul
    acestei cărți.
    
    Gheșe Rabten Rinpoce s-a născut în
    Tibet în anul 1920 și a fost un Maestru
    de meditație deplin realizat. În 1964
    devine unul din asistenții de filosofie ai
    S.S. Dalai Lama. A scris un număr mare
    de cărți importante asupra Dharmei și
    a fondat în Europa mai multe centre
    unde se studiază buddhismul tibetan:
    Rabten Choeling în Elveția, Tashi Rabten
    în Austria, Ghe Phel Ling în Italia,
    Centrul Tibetan în Hamburg.
    Show book