Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Cum să crești un adult Pregătește-ți copilul pentru succes - cover

Cum să crești un adult Pregătește-ți copilul pentru succes

Julie Lythcott-Haims

Publisher: Litera

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Aceasta este o carte despre părinții care sunt exagerat de implicați în viața copiilor lor. Vorbește despre dragostea și teama din spatele implicării prea mari. Vorbește despre răul pe care îl facem atunci când facem prea mult. Și vorbește despre cum am putea realiza obiective pe termen lung mai bune – și despre cum i-am putea ajuta pe copiii noștri să obțină succese și mai mari, crescându-i altfel.
 
Îmi iubesc copiii la fel de aprig ca orice alt părinte și știu că dragostea este temelia a tot ceea ce facem ca părinți. Dar, în cursul anilor în care am făcut cercetări pentru această carte, am constatat că multe dintre comportamentele noastre izvorăsc și din temeri; poate cea mai importantă dintre acestea este teama că ei ar putea să nu aibă succes în lumea reală. Bineînțeles, e firesc să dorim să reușească, dar, pe baza cercetărilor, a interviurilor cu peste o sută de oameni și a experiențelor personale, am ajuns la concluzia că dăm o definiție prea îngustă succesului.
 
Și, ceea ce este și mai grav, această definiție îngustă, superficială ne-a adus în situația de a face rău unei generații de tineri adulți – copiii noștri.
Available since: 08/19/2016.

Other books that might interest you

  • Viața bună - O introducere în etică - cover

    Viața bună - O introducere în etică

    Cristian Iftode

    • 0
    • 0
    • 0
    Viața bună poate fi aventura vieții tale, dacă nu este deja. Vei găsi aici un prieten bun și critic spre a scoate adevărul din tine, adevărul de sine. Un prieten egal ție, totuși, mai antrenat în virtute, spre care te cheamă. Norocul nostru e mare: culturii române i-a luat sute de ani să aibă cartea de etică pe care o avem acum în mâini, cartea de filosofie morală contemporană care face dreptate, dar mai ales bine anticului din noi. Viața bună, dacă știm a o citi spre a o trăi, va fi una a libertății, autentică, trudind în fericire. Căci așa s-a încercat de mii de ani, de la Aristotel la Nietzsche, de la Seneca la Foucault, și, în sfârșit, așa o scrie nouă Cristian Iftode. - Constantin Vică
    Show book
  • O planetă plină de viruși - cover

    O planetă plină de viruși

    Carl Zimmer

    • 0
    • 0
    • 0
    O carte accesibilă și fascinantă în același timp ce ne dezvăluie din secretele lumii nevăzute a virusurilor 
     
    Carl Zimmer prezintă cele mai recente cercetări despre modul în care virușii guvernează întreaga noastră existență, modul în care au contribuit la nașterea primelor forme de viață, cum contribuie la producerea de noi boli, cum putem valorifica virușii pentru propriile noastre scopuri și cum virușii vor continua să influențeze soarta omenirii în anii următori. 
     
    În acest inedit tur de introducere în frontierele biologiei ne vom îmbogăți perspectiva asupra vieții 
     
    Parcurgând această carte, aflăm despre începuturile virusologiei, despre virusurile care provoacă răcelile obișnuite, despre virusul gripei și celebra gripă spaniolă, despre HPV, HIV, ebola, virusul variolei, West Nile, SARS, H5N1, COVID-19 și multe altele. 
     
    Aflăm despre virusuri inofensive pentru animalele purtătoare ce devin mortale la oameni, despre interacțiunea unor virusuri cu bacteriile, suntem imersați în fascinanta lume acvatică a oceanelor cu neînchipuita și uluitoarea lor colecție de virusuri, aflăm despre recent descoperitele virusuri gigant și multe alte informații interesante.
    Show book
  • Homeschooling - Cum să-ți încurajezi copilul să devină creativ și independent - cover

    Homeschooling - Cum să-ți...

    Owen Jones

    • 0
    • 0
    • 0
    Homeschoolingul este o alternativă din ce în ce mai populară la educația tradițională desfășurată în clasă, oferind o abordare flexibilă și particularizabilă de învățare care poate fi ajustată nevoilor și competențelor unice ale fiecărui copil. Totuși, în ciuda multiplelor sale beneficii, homeschoolingul poate prezenta și o serie de provocări, de la parcurgerea programei și proiectarea lecțiilor până la încurajarea legăturilor sociale și administrarea cerințelor de predare și totodată de creștere a copilului. Această carte este un ghid de homeschooling pentru începători, oferind o privire de ansamblu asupra diverselor abordări, strategii și resurse disponibile pentru familiile care aleg să-și educe copiii acasă. Autorul acoperă subiecte importante precum proiectarea programei, metodele de predare, apreciere și evaluare și socializarea, concentrându-se pe sfaturi practice și pe cele mai bune practici. Am scris această carte atât pentru familiile pentru care homeschoolingul este un concept nou, cât și pentru cele care iau homeschoolingul în considerare drept o opțiune, care vor să afle mai multe despre această formă de educație. De asemenea, cartea se adresează familiilor care fac în prezent homeschooling și care caută sfaturi și sprijin. Am gândit această carte ca pe o introducere utilă și accesibilă în lumea homeschoolingului, oferindu-vă informațiile și inspirația de care aveți nevoie pentru a lua decizii informate cu privire la educația copilului dumneavoastră. Cartea acoperă o gamă largă de subiecte, de la noțiunile de bază ale homeschoolingului până la strategii și resurse mai avansate. Autorul vă va introduce în procesul de creare a programei particularizate care este ajustată la nevoile și competențele unice ale copilului dumneavoastră, în timp ce vă oferă sfaturi și strategii pentru echilibrarea structurii și a flexibilității, încurajarea creativității și a independenței și explorarea provocărilor aduse de homeschooling.
    Show book
  • Călăul dragostei - Şi alte poveşti de psihoterapie - cover

    Călăul dragostei - Şi alte...

    Irvin D. Yalom

    • 0
    • 0
    • 0
    „În această carte voi spune poveştile a zece pacienţi care au apelat la psihoterapie şi care, pe parcursul acestui demers, s-au luptat cu durerea existenţială. Dar nu acesta a fost motivul pentru care mi-au cerut ajutorul; dimpotrivă, toţi zece sufereau de problemele obişnuite ale vieţii cotidiene: singurătate, dispreţ faţă de sine, impotenţă, migrene, compulsivitate sexuală, obezitate, hipertensiune, tristeţe, o mistuitoare dragoste obsesivă, oscilaţii bruşte ale stării de spirit, deprimare. Şi totuşi, cumva (un «cumva» care se dezvăluie altfel în fiecare poveste), psihoterapia a scos la iveală rădăcini adânci ale acestor probleme cât se poate de prozaice — rădăcini care se întind departe, până la esenţa existenţei. 
    «Vreau! Vreau!» se aude mai tot timpul în cursul acestor istorisiri. 
    O pacientă a strigat: «O vreau înapoi pe scumpa mea fetiţă moartă!», în timp ce îşi neglija cei doi băieţi rămaşi în viaţă. Un alt pacient insista: «Îmi doresc să le regulez pe toate femeile care-mi ies în cale!», pe măsură ce cancerul limfatic de care suferea îi invada pe rând cele mai tainice cotloane ale trupului. Iar un altul implora: «Vreau nişte părinţi şi o copilărie de care n-am avut parte niciodată!», agonizând asupra a trei scrisori pe care nu se putea hotărî să le deschidă. Iar o alta a declarat: «Vreau să fiu veşnic tânără», căci ea, o femeie în vârstă, nu se putea desprinde din dragostea devoratoare pe care i-o purta unui bărbat cu treizeci şi cinci de ani mai tânăr decât ea." 
    Irvin D. Yalom 
    * * * 
     
    Irvin D. Yalom este unul dintre cei mai cunoscuţi psihoterapeuţi contemporani. Cele mai importante lucrări teoretice le-a dedicat psihoterapiei de grup şi psihoterapiei existenţiale. Profesor de psihiatrie la Stanford University, Yalom a primit în anul 2000 Premiul Oscar Pfister din partea Asociaţiei Americane a Psihiatrilor.
    Show book
  • Mamă tu unde erai atunci? - Efectele neglijării emoționale - cover

    Mamă tu unde erai atunci? -...

    Jasmin Lee Cori

    • 0
    • 0
    • 0
    Ați avut o mamă distantă și distrată? Sau poate una iritabilă, gata oricând să vă jignească? Și vi se întâmplă să întâmpinați în prezent dificultăți în cadrul relațiilor cu cei apropiați sau să vă aveți senzația că sunteți lipsit de orice merit și valoare? Dacă simțiți că există un gol lăsat de mama care a fost absentă emoțional (sau chiar abuzivă), cartea de față vă ajută să vă vindecați rănile din trecut, să integrați și să procesați neîmplinirile din copilărie și să găsiți căi pentru a vă oferi iubirea și grija care v-au lipsit atât de mult.
    Show book
  • Scrieri îndrăznețe - cover

    Scrieri îndrăznețe

    Wael El-Manzalawy

    • 0
    • 0
    • 0
    Scrierile îndrăznețe sunt scrieri foarte scurte, dar acestea pot introduce idei foarte importante. Nu este ușor de elaborat asemenea scrieri succinte. Scrierile lungi au un mai mult spațiu de a progresa. Această carte electronică conține câteva scrieri succinte, cum ar fi „Lumea după Coronavirus”, „Călătoria îți recreează gândirea”, „Apa înghețată”, „Coșmarul” și altele.
    Show book