Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Nu ne mai intelegem deloc! - Cum sa trecem cu bine prin perioada usilor trântite (de la 12 la 17 ani) - cover

Nu ne mai intelegem deloc! - Cum sa trecem cu bine prin perioada usilor trântite (de la 12 la 17 ani)

Isabelle Filliozat

Publisher: Publishdrive

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Adolescenții nu sunt toți la fel. Unii stau toată ziua ascunși în camera lor; alții sunt mai tot timpul plecați de acasă. Unii lenevesc pe canapea, alții se implică, riscându-și chiar viața, în activități sportive. În fine, unii trag din joint-uri de la prima oră, iar alții nici nu vor să se atingă. Însă toți au ceva în comun: ei au de parcurs o perioadă critică, marcată de transformări și rătăciri. Și, mai ales, au nevoie de grija și sprijinul părinților. Pericolele sunt la tot pasul: alcoolul, sexul, drogurile, viteza la volan, tulburările de comportament și dezinteresul brusc față de învățătură.Pentru a traversa cu bine această perioadă, adolescenții au nevoie de părinții lor – să le fie alături, și nu să-i tragă de mână. Cunoscută pentru promovarea parentingului pozitiv, autoarea explorează în cartea de față psihologia adoles­cenților, dar și anumite aspecte biologice și fiziologice care pot pune într-o nouă lumină motivațiile adolescenților, ce rămân adesea necunoscute atât pentru părinți, cât și pentru cei tineri.Isabelle Filliozat este psihoterapeută și specialistă în educație școlară, fiind directoarea Școlii pentru Inteligențe Relaționale și Emoționale din Aix-en-Provence, dedicată dezvoltării personale. La Editura Trei, de aceeași autoare, au mai apărut două volume de parenting dedicate vârstelor mai mici: Le-am încercat pe toate! Plânsete, încăpățânare și crize de furie (perioada 1-5 ani) și Mă exasperează! Cum să înțelegem ce se petrece în creierul copilului între 6 și 11 ani.
Available since: 03/08/2023.
Print length: 256 pages.

Other books that might interest you

  • 100 de povești adevarate despre morți neobișnuite - cover

    100 de povești adevarate despre...

    John Mac, Sandrine Brugot,...

    • 0
    • 0
    • 0
    Poți să mori tras în țeapă de un pai, ucis de un melc, strivit de o vacă căzută din cer, otrăvit de un morcov, sau să te îneci de râs? NU? Ei bine, da, este posibil... Din păcate. Veți descoperi cele mai absurde și tragice 100 de moduri, uneori comice, moduri de a muri care te vor face să te strâmbi și să zâmbești în același timp. Fiecare dintre ele este un memento al fragilității insuportabile a existenței și al necesității de a evita comportamentele riscante.
    Show book
  • Legături pierdute - Cauze reale ale depresiei și soluții surprinzătoare - cover

    Legături pierdute - Cauze reale...

    Johann Hari

    • 0
    • 0
    • 0
    CE PROVOACĂ DEPRESIA ȘI ANXIETATEA? Și cum pot fi vindecate? Cunoscutul jurnalist Johann Hari a suferit de depresie din copilărie și a început un tratament cu antidepresive când era adolescent. I s-a spus de nenumărate ori că problemele sale erau cauzate de un dezechilibru chimic din creier. La vârsta adultă, după ce s-a specializat în științe sociale, a început să cerceteze dacă acest fapt era adevărat – și a aflat că aproape tot ceea ce i se spusese despre depresie și anxietate era greșit. 
     
    Hari a descoperit în diferite locuri ale lumii cercetători care pot demonstra că depresia și anxietatea sunt cauzate de problemele cruciale și tot mai mari privind modul nostru de viață caracterizat de deconectare – deconectare de traumele din trecut, de oameni, de o muncă plină de sens, de natură, de viitor. În căutările sale, Hari a făcut înconjurul lumii: de la un incredibil laborator din Baltimore, la o comunitate din Amish din Indiana, de la un cartier berlinez din care pornește o revoluție, la un oraș brazilian care a interzis anuțurile publicitare. Odată ce a dat de urma celor nouă cauze reale ale depresiei și anxietății, acestea l-au condus la oamenii de știință care au reușit să descopere acele soluții care funcționează. 
     
    Johann Hari este autorul cărții Chasing the Scream, bestseller în topul New York Times, dedicat Războiului Drogurilor din SUA secolului trecut. A primit în două rânduri titlul de Jurnalist al Anului din partea Amnesty International (Marea Britanie), pentru reportajele privind războiul din Congo şi abuzurile în ceea ce privește drepturile omului, din Dubai. Scrie pentru New York Times și Los Angeles Times și apare frecvent, în calitate de comentator, în calitate de comentator, în cadrul emisiunii HBO "Real Time With Bill Maher". Discursul său de la TED Talks, „Tot ceea ce credeți că știți despre dependență este greșit" a fost urmărit de peste douăzeci de milioane de ori.
    Show book
  • Emoții date pe față - cover

    Emoții date pe față

    Paul Ekman

    • 0
    • 0
    • 0
    Vreţi să aflaţi prin ce diferă un zâmbet fericit de un surâs forţat? Doriţi să ştiţi ce sentimente ascunde copilul, partenerul sau şeful dumneavoastră? După decenii de cercetări ale emoţiilor şi expresiilor faciale, Paul Ekman şi-a sintetizat rezultatele în această carte, care combină excelent informaţiile ştiinţifice cu sugestiile practice. Psihologul american explică originea şi modurile de manifestare ale principalelor emoţii umane (furie, dezgust, tristeţe, bucurie, frică, surpriză) şi oferă instrumente utile pentru mai buna comunicare în familie şi la serviciu. 
     
    Emoţiile ne salvează viaţa, dar pot s-o şi distrugă. Ne împing să acţionăm aparent rezonabil, dar şi în moduri pe care ajungem să le regretăm. Scopul meu este acela de a-i ajuta pe cititori să-şi înţeleagă şi să-şi îmbunătăţească viaţa emoţională. Mă uimeşte că, până foarte de curând, oamenii de ştiinţă, precum şi nespecialiştii au ştiut foarte puţine lucruri despre emoţii, deşi ele joacă un rol esenţial în viaţa fiecăruia. - Paul Ekman 
     
    Oricine va citi cartea Emoţii date pe faţă va deveni mai inteligent în privinţa vieţii sale afective. Aveţi aici ghidul perfect: vi se oferă o hartă fermecătoare, echilibrată şi bine chibzuită a universului emoţiilor umane. - Daniel Goleman
    Show book
  • Stejarul din Borzesti - povestire istorica in limba romana - cover

    Stejarul din Borzesti -...

    MyBuni

    • 0
    • 0
    • 0
    Stejarul din Borzești 
             Albumul audio contine povestirea istorica Stejarul din Borzești in lectura lui MyBuni. 
    Show book
  • Povestea ta a început demult - Cum să vindeci traumele familiale moștenite - cover

    Povestea ta a început demult -...

    Mark Wolynn

    • 0
    • 0
    • 0
    Cartea de față vorbește despre acele fobii, depresii și gânduri obsesive care ne copleșesc fără să ne dăm seama de unde ni se trag. Combinând cercetările din neuroștiințe cu intervențiile specifice constelațiilor familiale, autorul demonstrează în ce fel uneori ajungem să moștenim și să retrăim, în mod inconștient, suferințele și traumele nerezolvate ale strămoșilor. Cititorul are la îndemână căi utile pentru eliberarea de traumele moștenite pe cale transgenerațională. Aceste tehnici merg de la identificarea anxietăților mascate după cuvinte și comportamente aparte până la genogramă, dialogul imaginar cu strămoșii și eliberarea, prin compasiune, de suferințele generațiilor trecute.
    Show book
  • Despre fericire - cover

    Despre fericire

    Sigmund Freud

    • 0
    • 0
    • 0
    Apărut inițial în 1930, în contextul anilor „fără griji" ai perioadei interbelice, acesta este unul dintre eseurile seminale ale lui Freud. În el este scrutat mobilul existenței umane înseși, o existență aflată la confluența dintre căutarea fericirii și respectarea restricțiilor impuse de cultură. Ne întâlnim aici cu concepte clasice ale psihanalizei, precum Supraeul, principiul plăcerii și principiul realității, pulsiunea de viață și pulsiunea de moarte, analizate dintr-o perspectivă societală.
    Show book