Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Campanii și bătălii - 06 - Prima cruciadă 1096–1099 - cover

Campanii și bătălii - 06 - Prima cruciadă 1096–1099

David Nicolle

Publisher: Litera Media Group

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

„Aceste volume oferă o relatare concisă şi lucidă a unor campanii militare (...), precum şi o analiză pătrunzătoare a strategiilor şi a modului de conducere. Ideale pentru şcoală, dar şi pentru lecturi la gura sobei.“James M. McPherson, câştigător al Premiului PulitzerÎn 1095, împăratul bizantin Alexios I a cerut ajutorul statelor creştine din Europa apuseană împotriva turcilorcare năvăliseră în imperiu după înfrângerea dezastruoasă a bizantinilor la Manzinkert în 1071. Volumul este dedicat Primei Cruciade (1096 –1099) ce a urmat, în timpul căreia câteva armate de „pelerini înarmaţi“ au mărşăluit prin Europa spre Ţara Sfântă. Aceştia s-au desfăşurat într-o lume islamică divizată şi fragmentată şi au câştigat o serie de victorii aparent miraculoase, cucerind chiar Ierusalimul. Dar succesul Primei Cruciade nu avea să se mai repete, urmând două veacuri de războaie înverşunate, ale căror repercusiuni le resimţim până astăzi.
Available since: 11/10/2018.

Other books that might interest you

  • Arta de a citi gândurile - cover

    Arta de a citi gândurile

    Henrik Fexeus

    • 0
    • 0
    • 0
    Citirea gândurilor nu este un mit. Este o realitate. Doar că este puţin diferită de ceea ce îşi imaginează majoritatea oamenilor. Cu instrumentele pe care le oferă această carte, vei afla imediat ce gândeşte şi simte cealaltă persoană şi vei putea să-i influenţezi gândurile şi sentimentele. Când vei observa expresiile afişate pe faţa sa, îi vei descifra emoţiile. Vei putea detecta imediat orice lipsă de onestitate sau minciună. Vei învăţa să fii atent la modul în care ceilalţi îşi folosesc limbajul corpului şi vocea atunci când comunică. Folosind acelaşi limbaj al corpului şi acelaşi ton al vocii ca interlocutorul tău, vei obţine întotdeauna o comunicare limpede şi o înţelegere precisă a lucrurilor pe care doreşti să le împărtăşeşti: la o întâlnire romantică, la un interviu pentru angajare sau în familie.
    Show book
  • Despre fericire - cover

    Despre fericire

    Sigmund Freud

    • 0
    • 0
    • 0
    Apărut inițial în 1930, în contextul anilor „fără griji" ai perioadei interbelice, acesta este unul dintre eseurile seminale ale lui Freud. În el este scrutat mobilul existenței umane înseși, o existență aflată la confluența dintre căutarea fericirii și respectarea restricțiilor impuse de cultură. Ne întâlnim aici cu concepte clasice ale psihanalizei, precum Supraeul, principiul plăcerii și principiul realității, pulsiunea de viață și pulsiunea de moarte, analizate dintr-o perspectivă societală.
    Show book
  • Un viitor luminos - Crescut în Transilvania în umbra comunismului - cover

    Un viitor luminos - Crescut în...

    Teodor Flonta

    • 0
    • 0
    • 0
    Povestea tânărului Teodor se desfășoară pe fundalul dramei pe care familia și țara sa o trăiesc în zilele cumplite ale anilor 1950 într-o Românie stalinistă. În timp ce țările occidentale sunt angajate în reconstrucția postbelică, regimul comunist, impus românilor de Uniunea Sovietică, îi privează pe cetățenii săi de cele mai elementare libertăți și reduc un popor întreg la foame. 
    Regimul amenință să elimine familia Flonta, declarându-l pe Pavel, tatăl lui Teodor, chiabur, adică „dușman al poporului”. În consecință, Pavel este arestat, întemnițat și torturat. Când valul de persecuție atinge punctul culminant, este forțat să trăiască ascuns. O meserie pe care Pavel o învățase în tinerețe îl salvează: rușii, care extrag uraniu în Carpați pentru bomba lor atomică, îl angajează. Acolo, la mină, brațul lung al Securității, nu poate sa-l ajungă. 
    Și, din moment ce în comunism copiii trebuiau să sufere pentru „păcatele” pe care poliția secretă le atribuie părinților lor, Teodor suferă și el, încă de la o vârstă fragedă, nenumărate abuzuri: meritele sale nu sunt recunoscute în timpul școlii elementare, este expulzat din liceu și nu i se permite să dea examen la facultatea aleasă de el. 
    Când tânărul Teodor termină școala elementară, tatăl său îi face un cadou pe care îl dorea atât de mult. Era un radio cu tranzistori pe care îl va lua cu el peste tot. Într-o zi, în timp ce era la pășunat cu vacile lor, descoperă sunetul unei limbi frumoase: italiana. Din acel moment viața lui începe să se schimbe. În timp ce studiază limba italiană la Universitatea din București, întâlnește femeia viselor sale, Ariella, care îl va salva de comunism. 
    Căderea comunismului îl va găsi pe Teodor „la sfârșitul lumii” în Tasmania, în timp ce tatăl său, ultimul membru al familiei, va fi implicat în recuperarea terenului pe care comuniștii i-l confiscaseră cu zeci de ani mai devreme.
    Show book
  • Stejarul din Borzesti - povestire istorica in limba romana - cover

    Stejarul din Borzesti -...

    MyBuni

    • 0
    • 0
    • 0
    Stejarul din Borzești 
             Albumul audio contine povestirea istorica Stejarul din Borzești in lectura lui MyBuni. 
    Show book
  • Doamna Chiajna - Nuvela istorica in limba romana - cover

    Doamna Chiajna - Nuvela istorica...

    MyBuni

    • 0
    • 0
    • 0
    Doamna Chiajna 
             Albumul audio contine nuvela istorica Doamna Chiajna in lectura lui MyBuni in limba romana. 
    	Cuprins capitole: 
    1.    Mormantul 
    2.    Nunta 
    3.    Fuga 
    4.    Pustnica
    Show book
  • Mic-dejun cu Seneca - Ghid stoic pentru arta de a trăi - cover

    Mic-dejun cu Seneca - Ghid stoic...

    David Fideler

    • 0
    • 0
    • 0
    O excelentă introducere în scrierile lui Seneca, în ceea ce înseamnă filosofia stoică și stoicismul: lecții comprimate pe înțelesul cititorului contemporan și sfaturi practice despre cum să duci o viață bună, despre umilință, dragoste, bătrânețe ș.a., extrase din învățăturile atemporale ale lui Seneca 
     
    Stoicismul, cea mai influentă filosofie a Imperiului Roman, oferă modalități revigorant de moderne pentru a ne întări caracterul în fața unei lumi imprevizibile. În Mic-dejun cu Seneca, filosoful David Fideler analizează scrierile clasice ale lui Seneca într-o serie de capitole concentrate, explicând clar și concis ideile acestuia, fără a le simplifica excesiv. Recunoscut pe scară largă drept cel mai talentat și uman scriitor al tradiției stoice, Seneca ne învață să trăim liberi și cu rost. Îndrumările sale pentru o viață bună pot fi puse în practică și de cititorul de astăzi: învinge durerea, anxietatea și mânia, transformă eșecurile în oportunități și recunoaște adevărata natură a prieteniei.
    Show book