Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Fetița care se juca de-a Dumnezeu - cover

Fetița care se juca de-a Dumnezeu

Dan Lungu

Publisher: Polirom

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Pentru a-și scoate familia din impas financiar, Letiția hotărăște să plece la muncă în străinătate pentru câteva luni. Prin intermediul unei cunoștințe ajunge la Roma, în Italia, unde face menaj și îngrijește de bătrână familiei Bosse, Nona. Acasă, au rămas cele două fetițe: Rădița – sensibilă, introvertită – în grija bunicilor și Mălina în cea a soțului Letiției. Aflată la început de școală și puternic atașată de mama sa, Rădița suferă în urma despărțirii așa cum numai copiii pot să o facă, cu tot corpul și toată imaginația. Cele câteva luni preconizate se tot lungesc, planurile de viitor suferă mereu schimbări, iar efectele secundare ale plecării se dovedesc imprevizibile. Ne aflăm în fața unui roman tulburător, în care sunt îmbinate subtil o varietate de teme: copilăria, inocența, înstrăinarea, confruntarea mentalităților, relațiile de cuplu sau reconfigurarea identității. Totul într-o construcție plină de tensiune și cu un limbaj proaspăt, efervescent.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

  • Privind înăuntru - cover

    Privind înăuntru

    Petronela Rotar

    • 0
    • 0
    • 0
    Privind înăuntru îi oferă cititorului o descriere a călătoriei lungi și anevoioase, cu suișuri și coborâșuri, cu obstacole și victorii, către acceptarea și împăcarea cu un sine rănit, care a adunat traume de când se știe. Este povestea zbuciumului și zbaterii sinelui care se apără de realitatea poate prea crudă pentru a fi suportată și care recurge la mecanisme de protecție ce­l ajută să supraviețuiască, dar care îl izolează totodată de realitate. Este și povestea luptei — în ani de terapie, individuală și de grup — cu aceste mecanisme, dar și povestea drumului către vindecarea eului rănit și împăcarea dificilă cu sine. 
    O carte care descrie dureros de deschis cele mai profunde traume și care te pune pe gânduri, dar îți oferă și speranță, pentru ca există o cale spre vindecare, cu prețul unui efort remarcabil. 
     
    Petronela Rotar (născută în 1977, Brașov) este scriitoare, psiholog și blogger. A fost jurnalist vreme de 18 ani, lucrând ca reporter, editor și prezentator la ProTV, Antena 1, Realitatea. Blogul ei, petronelarotar.ro, este unul unde spune lucrurilor pe nume, din suflet, cu curaj și fără perdea. Petronela are doi copii și în prezent se pregătește să devina psihoterapeut. A debutat în 2014 cu un volum de poezie, O să mă știi de undeva, și a publicat de atunci încă șase cărți, fie poezie, fie proză scurtă, fie roman, cea mai recentă, Ajută-mă să nu dispar, apărând în 2019. Privind înăuntru a fost publicată prima dată în 2018. Aceasta este ediția a doua, revizuită. La Editura Trei a mai apărut ediția revizuită a romanului Orbi (2021).
    Show book
  • Enigma camerei 622 - cover

    Enigma camerei 622

    Joël Dicker

    • 0
    • 0
    • 0
    Cartea cu cele mai mari vânzări în Franța în 2020 
     
    „Jumătate thriller, jumătate melodramă, 100% roman polițist." - Figaro 
     
    Într-o noapte de decembrie, la Palace de Verbier, în Alpii elvețieni, are loc o crimă, iar anchetatorii nu reușesc să ajungă la nicio concluzie. 
    După mulți ani, în vara lui 2018, un scriitor venit în vacanță se cazează la același hotel, fără să-și imagineze că va ajunge să se lase absorbit de acest caz. 
    Ce s-a petrecut în camera 622 de la Palace de Verbier? 
    Cu precizia unui ceasornicar elvețian, Joël Dicker își duce cititorii în inima orașului său natal, de-a lungul unui roman diabolic și imprevizibil, cu un triunghi amoros, jocuri de putere, lovituri sub centură, trădări și gelozii, într-o Elveție care nu este chiar atât de liniștită cum pare. 
     
    „Capitolele defilează rapid, ca episoadele dintr-un serial, ritmate de dialoguri viguroase, scene vizuale clare sau difuze. Legături secrete, întâlniri ratate, lovituri de teatru, înșelătorii și vieți paralele… Melodrama se transformă în thriller. Cititorul este, pe rând, păcălit, hărțuit și captivat." – Figaro
    Show book
  • Bunicul si nepotul - Basm audio in limba romana - cover

    Bunicul si nepotul - Basm audio...

    MyBuni

    • 0
    • 0
    • 0
    Bunicul și nepotul         
    Albumul audio conține basmul Bunicul si nepotul, în lectura lui MyBuni., dupa basmul de Frații Grimm. 
    	Cuprins :   
    1.    Bunicul si nepotul . 
    Cadou: Carte cu textul basmulu in format pdf.
    Show book
  • Astfel de lucruri mărunte - cover

    Astfel de lucruri mărunte

    Claire Keegan

    • 0
    • 0
    • 0
    Roman nominalizat la Booker Prize 2022 
    Câștigător al Orwell Prize for Political Fiction 2022 
    Nominalizat la Dublin Literary Award 2023 
     
    Suntem în anul 1985 și se anunță o iarnă foarte grea. Într-un oraș nenumit din Irlanda, Bill Furlong, negustor de lemn și cărbune, se pregătește de Crăciun, perioada cea mai aglomerată pentru el. Într-o dimineață, în timp ce transportă o încărcătură la una dintre mănăstirile din afara orașului, face o descoperire care-l împinge să se confrunte cu trecutul și cu forțele tăcute ce controlează orașul și viața locuitorilor săi. Devenit la scurt timp de la apariție bestseller pe ambele maluri ale Atlanticului, Astfel de lucruri mărunte este primul roman al lui Claire Keegan, scriitoare cunoscută până acum pentru proza ei scurtă.
    Show book
  • Tentoria - cover

    Tentoria

    Sorin Banu

    • 0
    • 0
    • 0
    La jumatatea secolului XXII, omenirea intra intr-un nou razboi mondial, care va produce prima generatie de tentorieni – o armata de oameni bionici creata ca o solutie extrema pentru restabilirea pacii; primul succes real in perfectionarea artificiala a functiilor corpului si a inteligentei umane. Cu timpul, tentorienii devin oficial o natiune care-si arata tot mai mult adevarata natura: masini cu trup de om, insetate de sange si putere. Astfel, in secolul XXV, marile puteri decid sa ii vaneze peste tot in lume si sa ii izoleze intr-o regiune pe care o numesc TENTORIA.
    
    Sa aiba aparitia acestei natiuni repercusiuni si in trecut?
    Actiunea se muta cu 500 de ani inapoi in timp, in anul 2019. Cole este un tanar de 27 de ani, care traieste o viata fericita intr-o lume cu totul aparte: o Terra cu doar un petic de pamant inconjurat de un singur ocean vast si cu o populatie de 12 milioane de oameni condusa de o grupare secreta. Viata lui Cole se schimba brusc, odata cu dezvaluirea adevaratei realitati a existentei sale, iar actiunile teribile incep a se precipita intr-o veritabila goana la extrem, la limita supravietuirii.
    
    "TENTORIA" ridica intrebari legate de valorile umane, de conflictul dintre virtual si realitate, dintre prezent si viitor; despre speranta omenirii de a ramane intr-o lume palpabila, non-virtuala, departe de drogul tehnologic, care ne creeaza o dependenta tot mai acuta, infiltrandu-se tot mai mult in corpul nostru.
    Show book
  • Ghici cine moare primul - cover

    Ghici cine moare primul

    M.J. Arlidge

    • 0
    • 0
    • 0
    Doi ostatici. Un singur glonţ. Doar unul va supravieţui. 
     
    Sunt suflete-pereche. Vor să-şi petreacă restul vieţii împreună. 
    Însă când se trezesc singuri şi dezorientaţi într-un subsol părăsit, groaza îi copleşeşte. 
    Nu au la dispoziţie decât o armă încărcată cu un singur glonţ şi însoţită de următorul mesaj: „Când unul dintre voi îl va ucide pe celălalt, supravieţuitorul va fi liber". 
    Cine a putut concepe un astfel de scenariu sinistru, în care victimele înseşi comit crima? 
    Torturaţi de spaimă, disperare, sete şi inaniţie, pentru ostatici nu există decât o singură cale de a pune capăt acestui supliciu: unul dintre ei trebuie să moară. 
     
    M. J. Arlidge a creat o eroină memorabilă: inspectoarea Helen Grace. – Daily Mail 
     
    O poveste captivantă şi înfricoşătoare, scrisă magistral. – Sun
    Show book